Virus
- Post n°601
Re: Virus
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°602
buffalo bill wrote:A Brit, Brazilian and a South-African walk into a bar.....
-We're here to do a Kon on you guys
- Post n°603
Kisićeva je gostujući na Televiziji “Vesti” rekla da je teško praviti balans, ali i da ako učimo iz iskustva drugih zemalja, možemo da vidimo da zatvaranja nisu dovela do takvih efekata kako se očekivalo i da moraju da se gledaju i ekonomski aspekti.
Ukratko - to vam je sto vam je. Morace cifre da odu na 10k novih dnevno da bi nesto uradili. Losa vest je sto ovi sojevi to mogu da obezbede.
- Post n°604
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°605
Kelt tamo:
bio danas jedan bivši kolega, radio malo u Batajnici...
jedan deo razvoda za kiseonik ide max 15 L, koliko god da se odvrne, što nije dovoljno da podigne saturaciju.. pod počeo da se odvaja i raspada... sestre skupili s koca i konopca, pola ne zna da radi ono što treba, pacijenti leže prljavi, kad se udje u sobu zapahne smrad, 48 pacijenata na jednog doktora i tri sestre, nema svih lekova, itd itd
drugim rečima, prosečno srpsko zdravstvo pa na kub
- Post n°607
Ne umiru ljudi, znaju koliko bi ekonomija patila od takvih losih vesti.
- Post n°608
Cuo sam istu priču danas,da nema dovoljno zastitne opreme,da se terapija daje kad se stigne a ne u tacno vreme jer sestre trce u krug, pola sestra i doktora nema pojma sta da radi jer su iz drugih oblasti i soecijalizacija, da niko nece da ide tamo iako im daju dodatak od 30% na platu, da se ne pazi na sterilnost da ne idem u konkretan detaljrumbeando wrote:Kelt tamo:
bio danas jedan bivši kolega, radio malo u Batajnici...
jedan deo razvoda za kiseonik ide max 15 L, koliko god da se odvrne, što nije dovoljno da podigne saturaciju.. pod počeo da se odvaja i raspada... sestre skupili s koca i konopca, pola ne zna da radi ono što treba, pacijenti leže prljavi, kad se udje u sobu zapahne smrad, 48 pacijenata na jednog doktora i tri sestre, nema svih lekova, itd itd
drugim rečima, prosečno srpsko zdravstvo pa na kub
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°609
Ja sam čuo da tih 30% koje su medicinari trebali da dobiju na ime rada u kovid bolnici u januaru još uvek nekima nisu isplaćene... pare su stigle na račun bolnice, ali nisu isplaćene. Ne govorim konkretno o Batajnici, nego o nekoj drugoj bolnici.
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°610
Jebote kad čujem takve bljuvotine ko kad bi na frontu pitali gde je skener. Prosecno srpsko zdravstvo procenjuje se spram prosecnih zdravstvenih prilika u redovnom stanju valjda, sad moramo da bistrimo i antologiju prenesenih misli sa tamoa, malo nam je burunđanskog terora
- Post n°611
Ovo je vise lo kad bi na frontu pitali gde je šlem
- Post n°612
Mislim da poenta nije da je loae zdravstvo, nego situacija. Sistem je naprosto preopterecen, odnosno pred pucanjem, zbog ogromnog broja pacijenata.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°613
Pa to. Kon, for once, govori kako jeste. Ali posle svega sto je pricao godinu dana...
- Post n°614
Da se priseimo da je zimus govorio da je dovoljna mera da se smanji muzika u kaficu
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°615
Da, gde je svirka tu je i pesma cega smo se sve naslušali
- Guest
- Post n°616
Erős Pista wrote:Mislim da poenta nije da je loae zdravstvo, nego situacija. Sistem je naprosto preopterecen, odnosno pred pucanjem, zbog ogromnog broja pacijenata.
Jeste. A nije nikakva tajna da lekari u kovid bolnicama rade mimo svojih specijalizacija, pa čak i psihijatri idu da rade somatsku medicinu. ne znam otkud se to sad pojavilo kao tema. Bilo bi super da se od toga ne pravi preveliko pitanje, sad se o kovidu zna mnogo više nego pre godinu dana i postoje jasni protokoli koje može da sledi svaki dr. med. Najteže bolesnike svakako ne leče dermatolozi i ortopedi, pošto za anesteziologe ne postoji zamena.
- Post n°617
ficfiric wrote:Da se priseimo da je zimus govorio da je dovoljna mera da se smanji muzika u kaficu
pa ne, nije samo to govorio
ali ovo je burundi pa možeš dalje u tom smeru
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°618
Видим на насловној Новости пише сваки трећи оболели има британски сој. Јесу ли напокон тестирали, или опет нешто процењују?
- Post n°620
Sotir wrote:Видим на насловној Новости пише сваки трећи оболели има британски сој. Јесу ли напокон тестирали, или опет нешто процењују?
Pitali su ga da kaže lieutenant
- Post n°621
bilo bi kul da se medicinari organizuju pa da svi do jednog napuste bolnice i da u znak protesta prestanu da rade na 1 dan ili par sati..
- Post n°623
a dobro par sati...ali da se najavi i zapreti protetstom pa da se i uradi..
- Guest
- Post n°624
Beograd -- Član Kriznog štaba dr Predrag Kon izjavio da, ako se neke strožije mere ne donesu, postavlja se pitanje ostanka medicinskog dela u tom štabu.
On je u Jutarnjem programu TV Prve rekao da se nova sednica štaba očekuje u četvrtak ili petak, a ako se na njoj ne donesu strožije mere za koje se zalaže medicinski deo štaba, postavlja se pitanje ostanka medicinskog dela u tom telu koje je formirala Vlada zbog borbe protiv pandemije koronavirusa.
"Mora jasno da se zna zašto smo mi tamo prisutni. Ja razumem kompromis koji nije deo medicinske struke. Ali u medicini nema kompromisa i to pokušavamo da objasnimo", rekao je on odgovarajući na pitanje kakva odluka Kriznog štab se očekuje u četvrtak ili petak, kada se to telo ponovo sastane.
"Za Beograd mogu da kažem da je katastrofalna situacija i da dolazimo do toga da nema mesta u bolnicama", rekao je on i dodao da je popunjenost u bolnicama pri kraju.
- Post n°625
Hermetico tamo (radi u školi):
Deca masovno kače, nikad ovoliko poruka nije stiglo u roku od par dana kao sad.