VAKCINA
- Guest
- Post n°926
Re: VAKCINA
- Post n°927
Netačno.
Naravno da vakcina sprečava širenje virusa u određenoj meri (dovoljno je primetiti da će suzbijanjem simptoma vakcinom osoba koja bi imala jak kašalj daleko manje širiti virus okolo), samo je pitanje u kojoj, reklo bi se u velikoj.
Ima ovde dobar niz o tome:
https://twitter.com/DiseaseEcology/status/1359213735424872450
- Post n°928
boomer crook wrote:ja mislim da AZ nije objavila toliki pad vec je to neko JAR istrazivanje na 1000 ispitanike.
padu se u zube ne gleda....
salim se, jeste mala studija, ali opet je zakljucak zabrinjavajuci. poenta je da je fajzer vakcina za koju imamo najvise podataka sa razlicitih strana (vise seroloskih studija, Izrael, klinicka ispitivanja) i da su, za sada, svi ti podaci u saglasnosti. to je ono sto jako, jako ohrabruje.
meni je tesko da komentarisem druge vakcine kad nema podataka. AZ - ja vise pojma nemam sta oni rade i na koju foru imaju toliko problema sa odredjivanjem efikasnosti; Sputnjik - objavili onu III fazu i nista vise ne znamo za sada, bar ja nisam naisla na neke seroloske studije ili neke podatke o efikasnosti; Sinofarm - ??? + jedna seroloska studija koja je pokazala neki mali pad neutralizacije, i nista nakon toga...
_____
you cannot simply trust a language model when it tells you how it feels
- Guest
- Post n°929
Ne.
Lepo sam napisao:
Ne sprečava vakcina širenje virusa.
I to se vidi iz citiranih tvitova. Kao nevakcinisan i dalje možeš da se zaraziš od nekoga ko je vakcinisan, ili da citiram Topola: Even w/ the most highly effective vaccines (below), there'll likely be carriers, who can transmit, because shots aren't expected to achieve sterilization/mucosal immunity
Ona sprečava da se ozbiljnije razboliš kada se zaraziš. I to je potvrđeno, ima dovoljno radova na tu temu, tako da me mrzi da citiram.
Zaključak:
Zaštićen si ako i samo ako si vakcinisan/a. Sve drugo je igra verovatnoće ili statistike, u zavisnosti da li posmatraš prošlost ili budućnost.
- Post n°930
2. The likelihood may increase over time after vaccination (with less circulating IgA levels, non-secretory) and with variants that have heightened transmissibility (like B.1.1.7). https://t.co/HZKFHQcoch and @VirusesImmunity https://t.co/JmxtUv1xGF pic.twitter.com/dSSTDzkMOw
— Eric Topol (@EricTopol) February 15, 2021
I u nastavku kaže da se verovatnoća da će neko sejati uprkos tome što je vakcinisan rasti kako vreme prolazi od vakcinacije i kako se pojavljuju nove varijante za koje vakcina nije optimizovana.
Dakle, ne očekuje se da će se razviti imunitet kod svih, u tome je poenta. To nikako ne znači da se neće razviti imunitet kod značajnog broja, a i da će oni koji ne razviju potpuni imunitet sejati istim intenzitetom kao da nisu vakcinisani.
Ergo, vakcina značajno sprečava širenje virusa u populaciji, što sam i tvrdio.
- Post n°931
boomer crook wrote:Летећи Полип wrote:
Pa nisi tako zvučao pre nekog vremena.
Jebote, poleteli ste svi ko da ćete da pocrkate ako je ne primite, a sad kad ste se nafiksali, sad opet može da se glumi humanizam i velikodušnost
za tebe polipe vazi ono sve je lako kad si mlad, svaka ti vakcina lepo stoji
Svaki virus manje boli...
Last edited by Erős Pista on Tue 16 Feb 2021, 13:53; edited 1 time in total
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Guest
- Post n°932
ti, kao rumbeando, si zaštićen samo ako primiš vakcinu
to nema nikakve veze sa apsolutnim i relativnim brojem onih koji prenose
ako je veći broj vakcinisanih, manja je verovatnoća da ćeš se zaraziti, ali ta verovatnoća ne zavisi samo od toga, nego i od tvog ponašanja u uslovima pandemije
ali ako se zaraziš, a možeš da se zaraziš i ako su svi oko tebe vakcinisani, jedino ti pomaže ako si već vakcinisan, što znači da te apsolutno štiti samo ono što si ti primio
- Post n°933
Talason wrote:da, samo to nema veze sa onim što ja tvrdim
Onda budi precizan u onome što tvrdiš sledeći put.
- Post n°935
The European Union will fast track approvals of coronavirus vaccines adapted to combat mutations, the bloc's Health Commissioner Stella Kyriakides said in a newspaper interview on Sunday. https://t.co/66ZujdD4Ha
— Reuters Health (@Reuters_Health) February 14, 2021
- Post n°936
Talason wrote:Bio sam precizan.
, jer ti se izgleda cini da za svaki pojam postoji jedan i samo jedan termin.
- Post n°937
Marius Lăcătuș wrote:nosenje toga mi je inace civilizacijska vodenica
Hm, da nisi možda mislio hteo da kažeš "vododelnica"?
Nešto ne vidim kako vodenicom razgraničavaš između sebe i takvih, ali rado bih čuo objašnjenje ako si napisao baš ono što si želeo.
- Post n°938
lalinea wrote:boomer crook wrote:ja mislim da AZ nije objavila toliki pad vec je to neko JAR istrazivanje na 1000 ispitanike.
padu se u zube ne gleda....
salim se, jeste mala studija, ali opet je zakljucak zabrinjavajuci. poenta je da je fajzer vakcina za koju imamo najvise podataka sa razlicitih strana (vise seroloskih studija, Izrael, klinicka ispitivanja) i da su, za sada, svi ti podaci u saglasnosti. to je ono sto jako, jako ohrabruje.
meni je tesko da komentarisem druge vakcine kad nema podataka. AZ - ja vise pojma nemam sta oni rade i na koju foru imaju toliko problema sa odredjivanjem efikasnosti; Sputnjik - objavili onu III fazu i nista vise ne znamo za sada, bar ja nisam naisla na neke seroloske studije ili neke podatke o efikasnosti; Sinofarm - ??? + jedna seroloska studija koja je pokazala neki mali pad neutralizacije, i nista nakon toga...
mislim da frajzer najbolje hendluje do sada samo je takodje jasno da izmedju pf i az ima i neka piperevka. otuda ona indijska objava da pf ne radi za njih te povlacenje aplikacije.
mislim to sve nije bitno. hocu da kazem da imamo dva nivoa: jedan naucni i drugi politicki. pri cemu je politicki cak netransparentniji. otuda ovde kenjkamo. svi ce da se bodemo ali s pravom mozemo da budemo sumnjicavi prema globalnim korporacijama i kineskoj vladi u pogledu detalja. to je jedna akademska rasprava ispred dragstora.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°939
rumbeando wrote:Marius Lăcătuș wrote:nosenje toga mi je inace civilizacijska vodenica
Nešto ne vidim kako vodenicom razgraničavaš između sebe i takvih, ali rado bih čuo objašnjenje ako si napisao baš ono što si želeo.
U selima oko Koceljeve oko vodenica se iskopavao rov koji bi pocinjao nekoliko desetina metara nizvodno od vodenice i koji bi je opkoljavao. U kanal su zabadali sarene motke koje bi plasile lisice koje bi nocu dolazile. I danas u tom kraju postoji izreka Lasno je vodenici potok podeliti
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°940
ficfiric wrote:rumbeando wrote:
U selima oko Koceljeve oko vodenica se iskopavao rov koji bi pocinjao nekoliko desetina metara nizvodno od vodenice i koji bi je opkoljavao. U kanal su zabadali sarene motke koje bi plasile lisice koje bi nocu dolazile. I danas u tom kraju postoji izreka Lasno je vodenici potok podeliti
sta su lisice nocu trazile u vodenici? ali za ovaj info
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°941
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°942
_____
- Post n°943
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°945
https://uk.news.yahoo.com/covid-vaccines-cutting-hospital-admissions-deaths-103702160.htmlAccording to a report in The Times, ministers have received early data that revealed vaccinations are cutting infection by around two thirds.
The report said that preliminary figures comparing elderly people who have been vaccinated compared with those who haven't are starting to show that it is cutting serous infection, hospital admissions and death rates.
A second study showed that health workers who have been vaccinated are beginning to show lower rates of asymptomatic infection - a sign that jabs are reducing transmission.
- Post n°946
https://nova.rs/magazin/zdravlje/srpkinja-pokazala-koliko-ima-antitela-posle-kineske-vakcine/
sad jbga nadam se da vest nije hoax jer je twitter nalog privatan
edit - evo snimka
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Guest
- Post n°947
- Post n°948
Иначе, можда јој је скочило под небо јер је већ прележала, па је вакцина два пута појачала.
- Post n°949
Marius Lăcătuș wrote:Jelena Zoric javlja:
https://rs.n1info.com/vesti/gradjani-dobili-poziv-na-vakcinaciju-u-belekspo-centru-zatekli-zatvorena-vrata/
Više desetina građana koji su za danas dobili poziv za vakcinaciju protiv koronavirusa u novobeogradskom Belekspo centru, zateklo je jutros zatvorena vrata.
Jedan Beograđanin sa kojim je ekipa TV N1 razgovarala ispred Belekspo centra, objasnio je da je došao sa majkom koja je preko eUprave dobila poziv da danas u 10.05 dođe na vakcinaciju.
„Međutim, nema nikoga unutra i ne znamo šta je razlog. Niko nas nije obavestio. Imamo imejl u kom jasno piše da treba da se dođe danas u 10.05“, rekao je on.
Kazao je i da se njegova majka prijavila za Fajzer vakcinu, i da ne zna kome sada da se obrati, niti gde dalje da ide.
Nije bila Jelena Zorić, sad sam vraćao.
Brnabićka održala vanrednu KZŠ da demantuje laži N1 jer je ovo "kap koja je prelila čašu".
Očigledno je veliki problem da se uveče objavi koji punktovi narednog dana neće raditi kako se ljudi ne bi džabe skupljali ispred njih, kao uostalom da se i objavljuje svakog dana koliko je ljudi vakcinisano 1, a koliko 2. dozom.
I "lažna" vest je što je novinarka jutros u 9.51 u program pustila čoveka koji pod punim imenom i prezimenom tvrdi da je njegova majka mejlom juče dobila poziv za vakcinaciju Fajzerom danas na tom mestu u 10.05.
Da remiziramo: N1 u lajvu preneo izjavu građana, redakcija zvala eUpravu da proveri, Brnabić rekla eUpravi da ne odgovora i ne daje demanti, zato što bi N1 sigurno taj demanti stavio u ćošak sajta i umesto toga sazvala vanrednu KZN da kaže da N1 laže.
— Radomir Martin (@radomir_martin) February 16, 2021
What a time to be alive.
- Post n°950
https://www.srbija.gov.rs/vest/519744/vakcinacija-prema-utvrdjenom-planu-i-tokom-praznika.phpВакцинација према утврђеном плану и током празника
Београд, 12. фебруар 2021.
Влада Републике Србије саопштила је данас да ће се процес вакцинације у Србији одвијати по унапред утврђеном плану, без прекида и током предстојећих државних празника.
Како су 15. и 16. фебруар нерадни дани због обележавања Дана државности, важно је да грађани знају да то неће одложити њихов заказани термин било за вакцинацију или ревакцинацију.
Друга доза вакцине даје се након три недеље, а грађани ће дан раније бити обавештени СМС поруком о термину и месту ревакцинације. Изузетно је важно да се сви грађани придржавају времена вакцинације и никако не пропусте свој заказани термин.
Грађани који се још нису пријавили за вакцинацију могу то и даље учинити на порталу еУправе www.imunizacija.euprava.gov.rs, или позивом на телефон 0800 222 334 свакога дана од 8 до 20 часова.