zato Lada Niva možeKirko Skaddeng wrote:Znaju isto što i svi, da je Fajzer - Maserati među vakcinama. E sad da li taj Maserati može na mutacijski makadam, videćemo.
Dragi Bože ala serem
VAKCINA
- Post n°351
Re: VAKCINA
- Post n°352
titar i efikasnost nisu ni isto ni linearno zavisni. ako procitas one clanke sto sam linkovala videces da se pominje potencialni threashold antitela koji bi bio dovoljan za odbranu.Sotir wrote:NYT link postavljen ranije, navodi 49%lalinea wrote:
ne znam odakle su tvoji brojevi, po njihovom press-release 60% i pretpostavkom da je u studiji bio zastupljen uglavnom novi soj.
kakav navedeni faktor?
https://vasudeva.forumburundi.com/t1830p25-vakcina#558553
За фактор - из кинеске вести на врху стране да Модерна има пад ефикасности за фактор 6.
_____
you cannot simply trust a language model when it tells you how it feels
- Post n°354
A gde je tu T-cell imunitet tek...
_____
- Guest
- Post n°355
Voleo bih da imam aktivno znanje materije, napravio bih prajmer sa rečnikom za ljude koji žele da prate ovo. Ljudi svakodnevno čitaju o virusu i vakcini ali većina nas nema pojma odakle da počne i kako da čita. "Sad su svi epidemiolozi". Pa jesmo, zato što nam je epidemija kardinalno važna.
- Post n°356
Mislim da je bemty kacila onaj clanak koji pocinje sa:
"There’s a joke about immunology, which Jessica Metcalf of Princeton recently told me. An immunologist and a cardiologist are kidnapped. The kidnappers threaten to shoot one of them, but promise to spare whoever has made the greater contribution to humanity. The cardiologist says, “Well, I’ve identified drugs that have saved the lives of millions of people.” Impressed, the kidnappers turn to the immunologist. “What have you done?” they ask. The immunologist says, “The thing is, the immune system is very complicated …” And the cardiologist says, “Just shoot me now.”"
"There’s a joke about immunology, which Jessica Metcalf of Princeton recently told me. An immunologist and a cardiologist are kidnapped. The kidnappers threaten to shoot one of them, but promise to spare whoever has made the greater contribution to humanity. The cardiologist says, “Well, I’ve identified drugs that have saved the lives of millions of people.” Impressed, the kidnappers turn to the immunologist. “What have you done?” they ask. The immunologist says, “The thing is, the immune system is very complicated …” And the cardiologist says, “Just shoot me now.”"
_____
- Post n°358
Ne znam jel kaceno vec, ali jako, jako informativan intervju na ovu trenutno vrucu temu na topiku: https://www.sciencemag.org/news/2021/02/question-choices-pfizer-vaccine-leader-confronting-new-coronavirus-variants
_____
- Post n°359
Jelena Milić primila rusku vakcinu „Sputnjik Ve“ /foto/#SputnikSrbija #SputnikVesti
— Sputnik Србијa (@rs_sputnik) February 4, 2021
https://t.co/ZQQaXCnYts
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°360
disident wrote:Mnogo precenjujete sns/ds/nvo elite i trazite skrivene razloge i pamet gde ih nema.
Bagra s koca i konopca ogranicenih kapaciteta i neogranicenih malogradjanskih kompleksa, jeli bi govna kada bi se ispostavilo da za to treba da se povuce debela veza.
ovo. ne mozete zamisliti razgovore medju pripadnicima vise srednje klase kada odem po dete u skolu. ne postoji niti jedan razlog zasto bi prosecni sns/ds likovi bili ista bolje obavesteni ili pametniji. pitaju sta je najbolje i neko im kaze fajzer i to je to.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°361
+1
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°362
ja to moram nekim ljudima naviklim da sve kupuju skupo da objasnim da im kinez radi posao a da fajzer ne mogu da ubodu osim ludom srecom ili vezom.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°363
Pa da, bukvalno su im cena i eksuzivitet jedina heuristika. I inace, pa ii sada.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°364
Poznanicu danas naduvali za Sputnika NS sajmu zbog raznih komorbiteta :tm:, ona stala u red za Fajzera i dobila Fajzera. To je ta čista sreća.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°365
Zapadna vakcina - liberalizam: moze sve al na sopstvenu odgovornost
- Post n°366
ficfiric wrote:Jelena Milić primila rusku vakcinu „Sputnjik Ve“ /foto/#SputnikSrbija #SputnikVesti
— Sputnik Србијa (@rs_sputnik) February 4, 2021
https://t.co/ZQQaXCnYts
(Уздах, кад нема Филипа мора човек сам да ради прљав посао... )
Милићка, Киндере,
ђе су вам НАТО вакцине ахаха...
- Post n°367
Dobro je da ti znas koju cu vakcinu primiti pre mene.
- Guest
- Post n°368
Switzerland has become the first European country not to authorise the AstraZeneca vaccine, as its medical regulator deemed there was insufficient data to reach firm conclusions on its efficacy.
“For the vaccine from AstraZeneca, the data available and evaluated to date are not yet sufficient for approval,” SwissMedic, the medicines authority of the non-EU country, said on Wednesday. “In order to obtain additional data on safety, efficacy and quality, data from new studies are required.”
The vaccine, which was developed by Oxford University and the British-Swedish pharmaceutical multinational, was recently authorised for use in the European Union by the European Medicines Agency.
- Post n°369
http://www.nspm.rs/hronika/blumberg-spora-i-haoticna-vakcinacija-u-eu-u-odnosu-na-britaniju-i-sad-mogla-bi-da-kosta-evropsku-ekonomiju-cak-100-milijardi-evra.html
_____
- Post n°371
Rešenje kolone najmanji pad/najveći rast, konačno Srbija?
- Post n°372
ljuttko tamo:
Pre 2 dana čuh od čoveka iz jedne farmaceutske kuće da johnson & johnson vakcina stiže u Srbiju , da se daje u jednoj dozi i da je to gotova stvar. pošto je gospodin povezan sa sns vlašću kao čičak pitam se da li je to bum vest koju nam gospodar naših života sprema
- Post n°373
Ja sam danas u miru bozijem kupovao sta mi treba u radnji i cuo sam gospodina ispred, ocigledno epidemiologa u penziji kako kaze drugom gospodinu ispred, imunologu jos uvek radno aktivnom (prepoznao sam da je imunolog po tome sto nosi radnicko odelo sa tregerima, kako imunolozi uvek nose).
-Jos je veca sansa da dobijes koronu ako se vakcinises
-Tako je!
Ispraznile mi se slusalice u tome je moj glavni problem, ovako u zivotu.
-Jos je veca sansa da dobijes koronu ako se vakcinises
-Tako je!
Ispraznile mi se slusalice u tome je moj glavni problem, ovako u zivotu.
_____
????
- Post n°375
pa tehnički gledano je tačno, jer sa vakcinom dobijaš umrtvljeni virus