imunizacija.euprava.gov.bi
Poll
Aračkinje baračkinje...
- [ 22 ]
- [35%]
- [ 8 ]
- [13%]
- [ 8 ]
- [13%]
- [ 12 ]
- [19%]
- [ 13 ]
- [20%]
Total Votes: 63
- Post n°477
Re: imunizacija.euprava.gov.bi
Toeto sto se avaxa ticeErős Pista wrote:Vucic upravo izjavio da ce se davati dodatne 3000 dinara za vakcinisane, kao i da nece biti placenog bolovanja za nevakcinisane koji zaglave zbog korone.
Nikad agresivniji anti-antivakserski nastup. Podrzavam.
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Guest
- Post n°478
Hvalim te Bože.
A ovo nije ni moglo ranije da se radi. Sada više nema nikakve brige za broj vakcina, pa nema govora o diskriminaciji.
A ovo nije ni moglo ranije da se radi. Sada više nema nikakve brige za broj vakcina, pa nema govora o diskriminaciji.
- Post n°479
blic.rs/vesti/beograd/svakog-dana-od-9-do-21-sat-od-6-maja-vakcinacija-u-soping-centru-usce/0rs89fjU četvratk 6. maja za prvih 100 vakcinisanih biće obezbeđeno 100 šoping vaučera u vrednosti od 3.000 rsd za kupovinu u Ušću. U petak, 7. maja za prvih 50 vakcinisanih biće obezbeđeno 50 šoping vaučera u vrednosti od 5.000 rsd za kupovinu u Fashion & Friends radnjama, dok će u subotu 8. maja za prvih 100 vakcinisanih biti obezbedjeno 100 poklon paketa kompanije BG Electronic.
- Post n°480
i meni deluje da je savršen trenutak za ovo, bukvalno svi koji su hteli su do sada dobili vakcinu
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Post n°481
Da, sad je jasno da se pre svega zato cekalo. Mada je mozda pomalo i zato sto se sa solidnim brojem vec vakcinisanih lakse ulazi u ovakvu kampanju bez straha od gubitka popularnosti. Odnosno, sada antivakseri sve vise postaju manjina.
Et Songbird
Et Songbird
Last edited by Erős Pista on Wed May 05, 2021 9:58 am; edited 1 time in total
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°482
Erős Pista wrote:Vucic upravo izjavio da ce se davati dodatne 3000 dinara za vakcinisane, kao i da nece biti placenog bolovanja za nevakcinisane koji zaglave zbog korone.
Nikad agresivniji anti-antivakserski nastup. Podrzavam.
https://www.danas.rs/drustvo/vucic-za-vakcinisane-3-000-dinara-i-placeno-bolovanje/Kako ističe, svi sa više od 16 godina, koji će se vakcinisati jednom ili sa dve doze do 31. maja, dobiće dodatne 3.000 dinara.
...
Predsednik je dodao da će vakcinisani ljudi imati pravo na plaćeno bolovanje, dok oni koji nisu primili ni jednu dozu neće.
„Biće i drugih stvari koje će Vlada da razmatra. Vi ako ste se zarazili, a primili ste dve vakcine, tuđom krivicom, vi imate pravo ako ste u državnom organu, vojsci ili slično, vi imate pravo na bolovanje. A ako niste vakcinisani, nećete imati plaćeno bolovanje“, rekao je Vučić.
- Post n°483
Da, da, jasno, o drzavnoj sluzbi je rec, nisam napisao.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Guest
- Post n°484
Ovo drugo je naravno glupa pretnja u prazno, ali ajde, možda uplaši neke ljude
- Post n°485
Skoro sigurno.
_____
- Guest
- Post n°486
Ne ljudi ovo je veliki preokret, ovo smo čekali sve vreme
- Post n°487
jedina mana ovoga je sto slucajno diskriminise alergicne, ali da, pametan potez.
_____
????
- Post n°488
Da, ovo će sigurno dati pristojne rezultate.
Naravno, opet je savršeno odmerio kad i kako da mu najmanje bude štetno po rejting.
Naravno, opet je savršeno odmerio kad i kako da mu najmanje bude štetno po rejting.
- Guest
- Post n°489
Alergični će biti zaštićeni od korone ako uspe masovna vakcinacija. Verujem da će im to biti dovoljna satisfakcija.
- Guest
- Post n°490
alergični je mutan i širok pojam. većina alergičnih na neke lekove i sl, uglavnom nisu alergični na komponente vakcina, i manje više sami odbijaju da se vakcinišu.
ja sam alergičan na penicilin i ambramicin i troje lekara mi je reklo da nema nikakvih problema, što se tiče vakcine.
ja sam alergičan na penicilin i ambramicin i troje lekara mi je reklo da nema nikakvih problema, što se tiče vakcine.
- Guest
- Post n°491
Ima i puno konzervativnih lekara na punktovima koji teraju kući sve alergične. Znam za par primera iz moje šire okoline a pisalo se i po forumima o tome.
- Guest
- Post n°492
ja sam se obratio mojoj lekarki, jednom imunologu, i jednom random imunologu u batutu koji je radio na konsultacijama, svi su rekli bez brige furaj. jedino što su dvoje pomenuli je da za ljude koji su nekad od lekova imali anafilaktički šok, važi da ostanu pod nadzorom neko vreme na lokaciji gde prime vakcinu.
- Post n°493
covek koji je dosao da se vakcinise pre mene je rekao da alergican na penicilin i nisu hteli da ga vakcinisu, takodje nekoliko ljudi iz mog okruzenja su alergicni na baktrim i rekli su im da ne smeju da se vakcinisu.
mozda je to prrevise oprezno ali tako raade.
mozda je to prrevise oprezno ali tako raade.
_____
????
- Guest
- Post n°494
gluposti, zato se pre svega treba konsultovati sa svojim/poznatim lekarom, a ne tamo neko ko te vidi prvi put u životu i nema bukvalno nikakav uvid u zdravstveno stanje i istoriju
- Guest
- Post n°495
Pa jedino da se konsultuješ sa tim lekarom a onog na punktu da lažeš
- Guest
- Post n°496
mene prvi put nisu ništa ni pitali, drugi put me jesu pitali kako mi je bilo posle prve doze i da li sam na nešto alergičan, ali nikakvo vraćanje
- Guest
- Post n°497
no, mimo ovoga imam jednog drugara, poslednjih godina je uplivao u vode homeopatije i sličnih izuvanja novčanika za mentole, i inače nije generalno antivaks, i zapravo je primio sve moguće vakcine za putovanja u aziju i afriku, ali sad čeka, da vidi on rezultate i koja vakcina najbolje deluje, koja je najrizičnija i sl. doduše radi u banci, tamo je truljenje mozga veoma izraženo.
- Post n°498
ćaća wrote:Пружамо подршку нашим партнерима на Западном Балкану, као што сам рекла током разговора са @serbianPM
36 000 доза вакцина које је финансирала #EU стићи ће у Србију од маја до краја августа. Заједно смо у овоме.
Lolz
Ukupno je u pitanju 650.000 doza, Srbija dobija najmanje jer je najviše odmakla u vakcinaciji.
I will be travelling to #WesternBalkans next week as first #EU-funded #COVID19 vaccines arrive to the region. 651,000 @BioNTech_Group @pfizer vaccine doses will be delivered from May to August to boost vaccination campaigns. We care! https://t.co/ufYDnRtBCc pic.twitter.com/3KObM3D7Qa
— Oliver Varhelyi (@OliverVarhelyi) April 30, 2021
https://www.slobodnaevropa.org/a/evropski-komesar-za-prosirenje-pocetkom-maja-u-poseti-drzavama-zapadnog-balkana/31231533.htmlU tom smislu, najveći deo će dobiti Bosna i Hercegovina (214.000 doza), zatim Albanija (145.000) i Severna Makedonija (119.000). Kosovo će dobiti 95.000 vakcina, a Crna Gora 42.000 doza. Srbija je poslednja sa 36.000 planiranih doza budući da važi za zemlju koja vrlo dobro stoji sa kampanjom imunizacije građana.