zašto se prenose izjave debilčina kojekakvih dejana lučića?
imunizacija.euprava.gov.bi
Poll
Aračkinje baračkinje...
- [ 22 ]
- [35%]
- [ 8 ]
- [13%]
- [ 8 ]
- [13%]
- [ 12 ]
- [19%]
- [ 13 ]
- [20%]
Total Votes: 63
- Guest
- Post n°576
Re: imunizacija.euprava.gov.bi
dočim nemačka koja ima 45% fully vax, tj skoro 40 miliona ljudi, nije in vivo klinička studija.
- Post n°577
ja sam preneo dukazem ko je kriv sto smo tu gde smo, a sad se zali
_____
????
- Post n°578
Predrag Kurčubić iz Ipsosa rekao je u emisiji Studio Live N1 da je istraživanje koje je sprovela kompanija Ipsos i Laboratorija za istraživanja individualnih razlika Filozofskog fakulteta u Beogradu pokazalo da skoro 60 odsto mladih od 18-29 smatra da je rizik od vakcine jednak ili veći riziku od kovida. "To je potpuno besmisleno, ne postoji empirijska građa koji bi to potvrdilo. Recimo, ako vozite bicikl postoji rizik da vam se nešto dogodi, ako pijete mleko takođe, ako jedete kikiriki takođe i to je u rangu rizika koji nosi vakcina pa ih se ne odričemo", kaže on.
https://rs.n1info.com/vesti/ipsos-60-odsto-mladih-smatra-da-je-rizik-od-vakcine-jednak-riziku-od-kovida/
- Guest
- Post n°579
Kažem ja, drugi svet. Ne vredi tu nikakva edukacija i propaganda, oni nemaju nikakvo poverenje u mainstream medije i izvore.
- Guest
- Post n°580
nisu tu samo mainstream mediji i izvori, mislim da je nešto opako krenulo loše sa obrazovanjem
sve češće mi ljudi pričaju o veri u nauku, a ja ne mogu da objasnim da je odsustvo vere u nauku suština nauke
sve češće mi ljudi pričaju o veri u nauku, a ja ne mogu da objasnim da je odsustvo vere u nauku suština nauke
- Post n°582
Ajeje Brazorf wrote:Kažem ja, drugi svet. Ne vredi tu nikakva edukacija i propaganda, oni nemaju nikakvo poverenje u mainstream medije i izvore.
...који су то поверење мукотрпно и марљиво стицали, чиме оно, подсетидер нас.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°583
ljudi prave vakcine od zarazenih krava vec dvesta i kusur godina, ne umire se s tries tri od tuberkuloze, time su zasluzili u kurac.
edit: ne mogu opet se nerviram, sad ce se predstavlja debilizam potpunih idiota kao zdrava skepsa prema autoritetima. Misle tako jer su glupi ko kurac i neobrazovani ko dva kurca, i svaka sledeca generacija ce biti sve gora, svi cemo umreti i treba da umremo.
edit: ne mogu opet se nerviram, sad ce se predstavlja debilizam potpunih idiota kao zdrava skepsa prema autoritetima. Misle tako jer su glupi ko kurac i neobrazovani ko dva kurca, i svaka sledeca generacija ce biti sve gora, svi cemo umreti i treba da umremo.
Last edited by Janko Suvar on Mon Jul 12, 2021 4:35 pm; edited 1 time in total
_____
????
- Guest
- Post n°584
Nauka se shvata kao uzan, limitiran pogled na svet koji diktira političko-finansijsko-akademska elita, a ne kao metod koji je primenjiv na sve oblasti saznanja. To je tako u Americi, tamo je oduvek nauka vs. religija, ne može i jedno i drugo. E pa to je stiglo i kod nas, u vrlo malo modifikovanom obliku (ovde zapravo nema religijskog pogleda na svet, ali postoji, sa druge strane, apsolutno poverenje u jutjub klipove).
- Post n°585
”Вера у науку” је будаласта и непрецизна формулација, не сме да буде ”вере у науку”.
Поверења у институције државе и јавног здравља са друге стране, треба да буде.
Ове ствари се не раде на силу, него мукотрпним побољшањем образовања, формирања погледа на свет па и пропаганде.
Подсетимо се ове епизоде из Бразила: Vaccine Revolt
Вакцинациони револт који се догодио када је градска управа почела да уз помоћ војске иде по кућама и присилно вакцинише против великих богиња. Полупали су цео град и конфронтирали се против градске управе, која је у народу перципирана као ненародна власт, осиона и надмена. У граду који је патио од хроничне неједнакости од које пати и данас, са једне стране биле су прелепе виле а са друге стране сиротињских четврти где је владала куга, маларија, нехигијена, пацови, комарци, депоније и непостојећа канализациона мрежа.
Доктор Освалдо Круз је својим мерама против комараца успешно сузбио маларију, али на вакцинацију није успео да приволи сиромашно и егзистенцијално угрожено становништво. Када је то пробао на силу, ствар је испала још гора.
Интересантно ми је да иако је та антиваксерска мањина изузетно гласна на друштвеним мрежама, у Америци има итекако поверења у институције што се лепо види из броја вакцинисаних у државама које воде Демократе:
Инфографика са државног радија по државама
Поверења у институције државе и јавног здравља са друге стране, треба да буде.
Ове ствари се не раде на силу, него мукотрпним побољшањем образовања, формирања погледа на свет па и пропаганде.
Подсетимо се ове епизоде из Бразила: Vaccine Revolt
Вакцинациони револт који се догодио када је градска управа почела да уз помоћ војске иде по кућама и присилно вакцинише против великих богиња. Полупали су цео град и конфронтирали се против градске управе, која је у народу перципирана као ненародна власт, осиона и надмена. У граду који је патио од хроничне неједнакости од које пати и данас, са једне стране биле су прелепе виле а са друге стране сиротињских четврти где је владала куга, маларија, нехигијена, пацови, комарци, депоније и непостојећа канализациона мрежа.
Доктор Освалдо Круз је својим мерама против комараца успешно сузбио маларију, али на вакцинацију није успео да приволи сиромашно и егзистенцијално угрожено становништво. Када је то пробао на силу, ствар је испала још гора.
Интересантно ми је да иако је та антиваксерска мањина изузетно гласна на друштвеним мрежама, у Америци има итекако поверења у институције што се лепо види из броја вакцинисаних у државама које воде Демократе:
Инфографика са државног радија по државама
Last edited by Јанош Винету on Mon Jul 12, 2021 5:06 pm; edited 3 times in total
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Post n°586
Мислио сам на нешто друго, на традицију ТВ Бастиље, на плашење помрачењем, на оно кад ти сто хиљада људи два месеца шета градом а то не објавиш, на све могуће марифетлуке, на блатоиде, на ријалити, на курце палце који сад одједном треба да ти сервирају научну истину, притом муљају с бројкама, апсолутно се труде да не примећују како мере важе за ове али не и за оне, серу сваког дана.
Кад ти они сервирају научну истину, видимо како ће та истина да се проведе.
_____
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Guest
- Post n°587
Ma ovaj naš ološ uopšte ne uzimam u obzir u bilo kojoj priči, nisu vredni pomena. Naravno da su napravili mnogo štete.
- Post n°588
А причамо о маси која има њих и јућуб клипове у точковима, савршен избор.
_____
- Post n°590
паће wrote:Мислио сам на нешто друго, на традицију ТВ Бастиље, на плашење помрачењем, на оно кад ти сто хиљада људи два месеца шета градом а то не објавиш, на све могуће марифетлуке, на блатоиде, на ријалити, на курце палце који сад одједном треба да ти сервирају научну истину, притом муљају с бројкама, апсолутно се труде да не примећују како мере важе за ове али не и за оне, серу сваког дана.
Потпуно супротно мислим. Пропагадна машинерија је машинерија, систем који свира онако како јој се нареди.
Та иста машинерија може да пређе из подстицања најмрачнијих побуда људске душе до најпрогресивнијих мисли, ако тако политика нареди.
Са друге стране, пропагандна машинерија је наштелована на одређене културне обрасце и подложне групе - опет како јој управа и друштвене околности нареде.
Проблем је што екипа на власти не зна шта хоће - гура Несторовића а у исто време гура и вакцине. Очигледно да та два не иду заједно. Систем има неки свој хистерезис, ако си се залауфао у једну страну, силе инерције ти не дају да се вратиш на другу.
Ни сам пропагандни систем се не сналази у новој улози, кад треба да саопштава правовремену истину са терена, уместо да измишља и штелује цифре.
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Post n°591
@Таласон
Ја се не слажем са констатацијом да је то избор. Људи морају бити
1. исправно информисани,
2. морају имати способност да информацију схвате
Морају имати неко образовање да би уопште схватали о чему се ради, неку способност апстрактног мишљења и елементарне егзистенцијалне услове да би били више од говеда.
Мислим да смо имали већ ову полемику, између Дисидента и др. Арсланагића.
Арсланагић је ламентирао о Србији и сваљивао претежни део на окружење, а Дисидент на личност саму - човека слабог образовања и ниског материјалног стања који је био самохрани родитељ аутистичног детета у неком селу.
Да је универзитетски професор, сигурно би се вакцинисао и не би мучио дете неким сулудим третманима.
Али он је слуђени мученик којег ово друштво пушта да се хвата за сламку и покушава да лечи дете од неизлечивог, урођеног стања. Нема он ту много избогра, сви га гурају ка провалији.
Ја се не слажем са констатацијом да је то избор. Људи морају бити
1. исправно информисани,
2. морају имати способност да информацију схвате
Морају имати неко образовање да би уопште схватали о чему се ради, неку способност апстрактног мишљења и елементарне егзистенцијалне услове да би били више од говеда.
Мислим да смо имали већ ову полемику, између Дисидента и др. Арсланагића.
Арсланагић је ламентирао о Србији и сваљивао претежни део на окружење, а Дисидент на личност саму - човека слабог образовања и ниског материјалног стања који је био самохрани родитељ аутистичног детета у неком селу.
Да је универзитетски професор, сигурно би се вакцинисао и не би мучио дете неким сулудим третманима.
Али он је слуђени мученик којег ово друштво пушта да се хвата за сламку и покушава да лечи дете од неизлечивог, урођеног стања. Нема он ту много избогра, сви га гурају ка провалији.
_____
- Post n°592
Па јесте избор између два зла, а небески народ непогрешиво изабере оба.
За остало се све слажем.
За остало се све слажем.
_____
- Post n°593
Vakcinacija propo. Sad vec i rezimski igraci otvoreno priznaju.
http://www.nspm.rs/hronika/mirsad-djerlek-do-sada-u-srbiji-vakcinisano-486-odsto-punoletnih-gradjana-cetvrti-talas-neizbezan-nije-iskoriscena-prilika-da-se-dostigne-ocekivani-procenat-imunizacije.html
http://www.nspm.rs/hronika/mirsad-djerlek-do-sada-u-srbiji-vakcinisano-486-odsto-punoletnih-gradjana-cetvrti-talas-neizbezan-nije-iskoriscena-prilika-da-se-dostigne-ocekivani-procenat-imunizacije.html
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°594
https://novimagazin.rs/vesti/251704-potpisan-memorandum-s-kinom-i-emiratima-radi-proizvodnje-vakcine-sinofarm-u-srbijiPredsednica Vlade Srbije Ana Brnabić potpisala je danas memorandum o razumevanju i saradnji sa kineskim partnerima kao i sa partnerima iz Ujedinjenih Arapaskih Emirata (UAE) za proizvodnju kineske vakcine "Sinofarm" u Srbiji
...
"Cilj nam je do kraja godine da izgradimo fabriku za proizvodnju vakcina, da paralelno radimo i na punjenju i da do kraja godine imamo 10 miliona doza koje smo ovde napunili", rekla je premijerka.
- Post n°595
Бензин ваш, идеје наше?
_____
- Guest
- Post n°596
@Јанош Винету - ja sam saglasan sa mojim mišljenjem, a ne sa tvojim.
- Post n°598
Ajeje Brazorf wrote:Nauka se shvata kao uzan, limitiran pogled na svet koji diktira političko-finansijsko-akademska elita, a ne kao metod koji je primenjiv na sve oblasti saznanja. To je tako u Americi, tamo je oduvek nauka vs. religija, ne može i jedno i drugo. E pa to je stiglo i kod nas, u vrlo malo modifikovanom obliku (ovde zapravo nema religijskog pogleda na svet, ali postoji, sa druge strane, apsolutno poverenje u jutjub klipove).
Meni se cini (i ovo je potpuno spekulativno), da poverenje u jucub ide u paketu sa cinjenicom da je vecina poslova vezana za internet i da sve ostalo (iz njihove perspektive) kurcu ne vredi i nicemu ne sluzi. Drzava je ili prepreka ili neko ko ti uzima pare. Nauka je neka pricica iz skole, a skola ne sluzi nicemu.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Guest
- Post n°599
Ma da bre, to je i moje iskustvo. U svakom slučaju izuzetno je to veliki kognitivni pad za isuviše kratko vreme.
- Post n°600
Eh Hepi hepi i njihov stalni rad na ubeđivanju ljudi da u situaciji uništenog zdravstva,krivac nisu elite ove zemlje nego ta medecina kurcu ne valja,od mog komšije pašenog otisao kod čoveka i ovaj mu namestio atlas/kičmu/izlečio rakficfiric wrote:
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete