Virus
- Post n°901
Re: Virus
Nista od gasenja korone?
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°904
On je obecao 100 miliona vakcinisanih za 100 dana. Imaju kapacitet za milion vakcina dnevno. Ali posto ti trebaju 2 vakcine, jasno je da od 100 miliona vakcinisanih nece svi imati 2 vakcine... imace ih mozda 80 miliona. To je cetvrtina stanovnistva.Kirko Skaddeng wrote:pa i nema. njihovih nekoliko meseci su kao naše tri nedelje. inercija im je ogromna.
Game changer za ovo ce biti Johnson & Johnson vakcina, jednom boc i zdravo. Ali toga nema na vidiku.
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°905
Ali, ali obavezne maske...
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°906
Bill of Rights propo.
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°907
ah, nije 100 miliona ljudi nego 100 miliona vakcina. Dakle nije jedna četvrtina nego mnogo manje.
_____
- Post n°908
Špigl objavio intervju s glavnim nemačkim virologom Drostenom:
https://www.spiegel.de/international/germany/interview-with-virologist-christian-drosten-i-am-quite-apprehensive-about-what-might-otherwise-happen-in-spring-and-summer-a-f22c0495-5257-426e-bddc-c6082d6434d5DER SPIEGEL: Do you think that the so-called Zero-COVID strategy, the goal of sinking the number of new infections to zero, is the right way forward?
Drosten: I do think it would be possible with a significant effort. The virus, of course, would continue to flare up, just as we have seen in China and Australia. But it would absolutely be worthwhile to at least identify zero new infections as a target. Primarily because I am quite apprehensive about what might otherwise happen in the spring and summer.
DER SPIEGEL: What do you mean?
Drosten: Once the elderly and maybe part of the risk groups have been vaccinated, there will be immense economic, social, political and perhaps also legal pressure to end the corona measures. And then, huge numbers of people will become infected within just a short amount of time, more than we can even imagine at the moment. We won't have 20,000 or 30,000 new cases a day, but up to 100,000 in a worst-case scenario. It will, of course, be primarily younger people who are less likely than older people to have severe symptoms, but when a huge number of younger people get infected, then the intensive care units will fill up anyway and a lot of people will die. Just that it will be younger people. We can cushion this terrible scenario somewhat by pushing the numbers way down now.
- Post n°909
Ajmo toplu dobrodošlicu
BTW
Neka se udavi u govnima, poručuje mu moja mrtva sestričina bez komorbiditeta.
Vučić: Novi soj koronavirusa je stigao u Srbiju
"Imamo zvanično podatke, užasno sam uplašen. Jutros mi je javio Zlatibor Lončar, putnica iz Londona u Srbiju koja je bila negativna na PCR test donela je virus, imala je lakše simptome, a njen suprug obostranu upalu pluća", naveo je Vučić.
Kako je rekao, mi smo to otkrili jer stalno uzimamo uzorke, na Torlaku smo to istražili i videli da je to novi soj koronavirusa.
"Kompletno sve kontakte od žene smo uspeli da ispratimo, da to izolujemo. Ne možemo da sprečimo ulazak virusa, važno je da smo ga otkrili", ocenio je predsednik.
BTW
Odgovarajući na pitanje kada će on primiti vakcinu, Vučić je rekao da bi on primio kinesku vakcinu, ali da "razmišlja da li je za prvih 500.000".
"Sramota me je kada vidim da postoje neki koji se guraju da se vakcinišu, a nemaju nijedan komorbiditet", rekao je.
Neka se udavi u govnima, poručuje mu moja mrtva sestričina bez komorbiditeta.
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Post n°910
zašto?
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°911
Zato sto mladi ljudi bez komorbiditeta takodje umiru od ovoga.
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Guest
- Post n°912
Solidna šorka u Ajndhovenu, protesti protiv karantina
https://twitter.com/hashtag/Eindhoven?s=09
https://twitter.com/hashtag/Eindhoven?s=09
- Post n°913
Erzsébet Biszak wrote:Zato sto mladi ljudi bez komorbiditeta takodje umiru od ovoga.
nisi u pravu ali je neumesno da se raspravljam o tome. neka ostane da je tako kako si napisala.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°914
mladi je relativan pojam, kod nas npr. nije umro niko mlađi od 35 god. bez komorbiditeta, od gripa svake godine umre par desetina, uključujući i nekoliko male djece
- Post n°915
Koje serendanje, kao da upravo taj Vučić nije aminovao da se definitivno puste i padobranci umesto da sve ide po pozivu i starosnim grupama.
- Guest
- Post n°916
rumbeando wrote:Koje serendanje, kao da upravo taj Vučić nije aminovao da se definitivno puste i padobranci umesto da sve ide po pozivu i starosnim grupama.
Bukvalno je tako bilo. Počelo je spontano a onda je stigla komanda da to treba da se formalizuje. Vesić je tamo svakog jutra, ja sam ga juče video a kažu mi da dolazi tamo non stop i lično nadgleda.
Što se Vučićeve izjave tiče, kada se pročita u celosti ona pre deluje kao stranačko disciplinovanje ("svi znaju na koga mislim", itd.) nego kao kritika ljudi u redovima.
- Post n°917
caletov prijatlej, covek od 60 i kusur godina, koji ima bas visok secer i nedavno bio u bolnici zbog toga, odsekli mu parce prsta, je bio tu kod nas i ja sam ga pitao da ga prijavim i da idem s njim ako treba zbog onog QR koda itd.
Rekao je da nece da se prijavi jer je cuo da kad su testirali vakcinu da je nekoliko ljudi umrlo od nje. Ja sam mu rekao da to nije istina, i dalje malo nastavio razgovor o tome gde se informise i slicno. Takodje da smo se mi prijavili i caleta i babu , ali posle duzeg razgovora ipak ostalo je na tome da on nece bar jos neko vreme.
Ja se ne osecam krivim sto sam se vakcinisao pre njega iako sam naravno mladji i boljeg zdravstvenog stanja, posto u krajnjoj liniji na njemu je odgovornost da brine o sebi. Krivim doduse redom od naprednjackih teoreticara zavere do Marinike Tepic sto su stvorili takvu atmosferu oko vakcinacije.
Rekao je da nece da se prijavi jer je cuo da kad su testirali vakcinu da je nekoliko ljudi umrlo od nje. Ja sam mu rekao da to nije istina, i dalje malo nastavio razgovor o tome gde se informise i slicno. Takodje da smo se mi prijavili i caleta i babu , ali posle duzeg razgovora ipak ostalo je na tome da on nece bar jos neko vreme.
Ja se ne osecam krivim sto sam se vakcinisao pre njega iako sam naravno mladji i boljeg zdravstvenog stanja, posto u krajnjoj liniji na njemu je odgovornost da brine o sebi. Krivim doduse redom od naprednjackih teoreticara zavere do Marinike Tepic sto su stvorili takvu atmosferu oko vakcinacije.
_____
????
- Post n°918
padobranac ti u gaćama, debilu
_____
#FreeFacu
- Post n°919
Ako se secare onog wtf momenta prosle nedelje kad je Vucic kukao kako ne sme nijedna vakcina da ostane i kako moraju sve da daju (nesto se drao na ne znam ni ja koga ko to nije radio, pa mu ostalo 800 ruskih vakcina). To je bio skoro ekplicitan poziv da se daje i preko reda.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°920
Kirko Skaddeng wrote:rumbeando wrote:Koje serendanje, kao da upravo taj Vučić nije aminovao da se definitivno puste i padobranci umesto da sve ide po pozivu i starosnim grupama.
Bukvalno je tako bilo. Počelo je spontano a onda je stigla komanda da to treba da se formalizuje. Vesić je tamo svakog jutra, ja sam ga juče video a kažu mi da dolazi tamo non stop i lično nadgleda.
Što se Vučićeve izjave tiče, kada se pročita u celosti ona pre deluje kao stranačko disciplinovanje ("svi znaju na koga mislim", itd.) nego kao kritika ljudi u redovima.
I ja sam shvatio da kao misli na neke svoje. Ali mozda je naprosto i glumatanje.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Guest
- Post n°921
ne mislim da je to bila poruka bilo kome
uvek ima isti model - on se bori da sve bude kako je rečeno, ali eto mora uvek neko sreću da kvari, njemu da otežava posao i da se on zbog toga muči, oseća krivim i pati
u ovom slučaju su to padobranci, pošto đilas i šolak zabušavaju u poslednje vreme
uvek ima isti model - on se bori da sve bude kako je rečeno, ali eto mora uvek neko sreću da kvari, njemu da otežava posao i da se on zbog toga muči, oseća krivim i pati
u ovom slučaju su to padobranci, pošto đilas i šolak zabušavaju u poslednje vreme
- Post n°922
Ако по позиву одраде на сајму 1500 на заказивање и још толико преко реда, личи да не позивају довољно брзо, или да пола позваних не дође.
Ако хоће да уведу ред, треба више људи да зову.
Ако хоће да уведу ред, треба више људи да зову.
- Post n°923
ma jok
VrHUnsKI jE orGAnizOvaNO
VrHUnsKI jE orGAnizOvaNO
_____
#FreeFacu
- Post n°924
Немам замерке на рад особља и лекара на вакцинацији. Онако нешто код нас стварно нисам видео. У реду деле папире да се попуне. Пред шатор деле топли чај, са лимуном.
Пуштају организовано колико треба. Унутра измере температуру, прегледају папир, шаљу даље.
Волонтер усмерава у кабину на разговор са лекаром. Чим изађеш, следећи ред, поново волонтер усмерава до уноса у систем. Одмах после право у кабину на боц. Све ово је трајало пет минута.
После у следећу салу, где се чека да се провери реакција. После 10-15 минута долази докторка, провери нас и идемо кући.
Стварно толики ред и организованост нисам видео код нас давно. И у реду, стојимо три сата, нема гурања, преко реда муфте и свађе.
Некако су и сви Србаљи постали пуно финији кад су се нашли у организованом окружењу.
Добро, ценим да је и до тога што је данашњи узорак онај разумнији део популације.
Пуштају организовано колико треба. Унутра измере температуру, прегледају папир, шаљу даље.
Волонтер усмерава у кабину на разговор са лекаром. Чим изађеш, следећи ред, поново волонтер усмерава до уноса у систем. Одмах после право у кабину на боц. Све ово је трајало пет минута.
После у следећу салу, где се чека да се провери реакција. После 10-15 минута долази докторка, провери нас и идемо кући.
Стварно толики ред и организованост нисам видео код нас давно. И у реду, стојимо три сата, нема гурања, преко реда муфте и свађе.
Некако су и сви Србаљи постали пуно финији кад су се нашли у организованом окружењу.
Добро, ценим да је и до тога што је данашњи узорак онај разумнији део популације.
- Post n°925
Toplo mi oko srcaSotir wrote:Немам замерке на рад особља и лекара на вакцинацији. Онако нешто код нас стварно нисам видео. У реду деле папире да се попуне. Пред шатор деле топли чај, са лимуном.
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete