Virus
- Guest
- Post n°851
Re: Virus
Ima ovde dosta i do demografskog i kliničkog profila hospitalizovanih u Velikoj Britaniji. Vrlo je lako moguće da je kohorta nereprezentativna i da je istraživanje obavljeno na vrhuncu torijevskog eksperimenta sa prokužavanjem, kada su u bolnicu primali samo one koji su već išli Bogu na istinu.
- Post n°852
šta je sa čedom i borisom, kad smo već kod toga
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°853
Мени се и раније чинило да ће последице вируса бити далеко теже од самог броја преминулих. Има људи, 40-50 година, којима су сјебана плућа или срце. Питање је само да ли је трајно.
Рођаков колега, лекар у Словенији, је већ на листи за трансплантацију плућа.
Рођаков колега, лекар у Словенији, је већ на листи за трансплантацију плућа.
- Guest
- Post n°854
Kirko Skaddeng wrote:Ima ovde dosta i do demografskog i kliničkog profila hospitalizovanih u Velikoj Britaniji. Vrlo je lako moguće da je kohorta nereprezentativna i da je istraživanje obavljeno na vrhuncu torijevskog eksperimenta sa prokužavanjem, kada su u bolnicu primali samo one koji su već išli Bogu na istinu.
+ terapije koje su tada primenjivane
ako je efikasno sprečavano zgrušavanje krvi, posledice će biti blaže, prema onome što sam čitao
- Post n°855
kirko, ja se bojim da je zapravo obratno. vidi sta u komentarima pise neka strasno pametna osoba po imenu ana todorovic:
a terapije... ne znam u kom smeru ce to promeniti podatke. s jedne strane, zna se vise o zgrusavanju krvi, i to je odlicno. s druge strane, mnogo je vise onih koji sad provode vise vremena u bolnici tesko bolesni, tj. kovid im natenane razjebava zdravlje pa posle aj kuci na visemesecni a mozda i dugogodisnji oporavak. takvi bi bez terapije u prvom talasu umrli. jos uvek ne znamo kako ce takvi ljudi dalje proci u zivotu po pitanju zdravlja.
odvratna, opaka, uzasna bolest.
bemty na fejsu wrote:
Treba imati u vidu i da je ovde u UK u prvom talasu najveci strateski akcenat bio na tome da se bolnice sacuvaju od pretrpanosti. Oboleli u starackim domovima po pravilu nisu primani u bolnicu nego su se lecili (i umirali) daleko od nje. U tom smislu, populacija obolelih u bolnici nije precizan odraz populacije koja je bila najvise pogodjena kovidom.
a terapije... ne znam u kom smeru ce to promeniti podatke. s jedne strane, zna se vise o zgrusavanju krvi, i to je odlicno. s druge strane, mnogo je vise onih koji sad provode vise vremena u bolnici tesko bolesni, tj. kovid im natenane razjebava zdravlje pa posle aj kuci na visemesecni a mozda i dugogodisnji oporavak. takvi bi bez terapije u prvom talasu umrli. jos uvek ne znamo kako ce takvi ljudi dalje proci u zivotu po pitanju zdravlja.
odvratna, opaka, uzasna bolest.
_____
Warning: may contain irony.
- Post n°856
ali evo zato i jednog drugog komentara:
ima istine u ovom dahtanju u telefon.
dunja soko wrote:Ovo je naravno dobar metod praćenja posledica bolesti, ali mislim da će slične analize iz nekih zemlja koja su imale adekvatan medicinski pristup dati bolju sliku. Zapravo, ovaj rad na prvom mestu prikazuje posledice neadekvatnog lečenja u UK.
Da bi se razumelo zašto su ovi rezultati tako poražavajući, verovatno je korisno znati da je UK bila jedna od zemalja u kojoj su se ljudi lečili preko telefona. Ovo na zalost nije šala. Disanje u slušalicu je korišćeno kao dijagnostička metoda. Pregledi na parkingu, sa stetoskopom, samo za teže slučajeve. To znači da ne-kritični pacijenti nisu dobijali profilakticke terapije, nisu koristili Vit D3, nisu koristili antikoagulanse ili steroide. Ok ovi ljudi, van bolnica, nisu analizirani u ovom radu, ali je dobro imati na umu kakva je bila organizacija generalno i koji su bili kriterijumi hospitalizacije.
U HNS bolnice su išli samo objektivno vrlo teški slučajevi. Ako se pogleda Graf 1. statistika hospitalizovanih ljudi koji " nisu imali tezu sliku" i nisu bili u ICU i ona je poražavajuća: od 76 000 hospitalizovanih ali ne ICU pacijenata, preminulo je 28 000. To je oko 35%. Ovo govori koliko su pacijenti bili teški i/ili koliko je sistem lečenja bio neadekvatan.
ima istine u ovom dahtanju u telefon.
_____
- Post n°857
Jel ovo Dunja iz S'landa? Tj ako je jos uvek tamo...
- Post n°858
nemam pojma, samo znam da je clanica grupe science in serbia
_____
- Post n°860
indie dunja
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°861
Marius Lăcătuș wrote:indie dunja
Другу ни не признајем. Миссим јебо ти то кад ти корпорација продаје дуњевачу.
_____
electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°863
nista ne razumem
_____
- Post n°864
znamo dunju iz bivših života
_____
#FreeFacu
- Post n°865
aaa.
mozda je ovo dobar trenutak da spomenem da sam slucajno ispustila jedno slovce u prezimenu
mozda je ovo dobar trenutak da spomenem da sam slucajno ispustila jedno slovce u prezimenu
_____
- Guest
- Post n°866
UK reports 1,610 deaths from COVID-19, the highest daily figure in pandemic so far
- Korisnik
- Post n°867
Surgeon: Post-COVID lungs ‘look worse’ than any awful smokers’ lungs
A trauma surgeon says X-rays from her COVID-19 patients often come back with scarring and that they “look worse than any type of terrible smoker’s lung.”
- Post n°870
ovaj covid lung ima i krivu kicmu i unutrasnju zelenost, bas zajebano.
_____
- Post n°871
Obavestavam sve tvter prijatelje da sam dobila kovid. Ne znam gde.
— Vesna Pesic (@vestoma_Tomy) January 20, 2021
- Post n°872
što jel počelo da se prenosi i preko twittera?
- Post n°873
U sabackom gerontoloskom, deset preminulih do jutros
_____
★
Uprava napolje!