RTS - vaše pravo da znate sve što dečko kaže
Poseban tretman, Čuvar plaže...
_____
Sweet and Tender Hooligan
Nisam stekao takav utisak iz njegovih javnih nastupa.
Inače imam poprilično loše mišljenje o njegovom opusu.
Inače imam poprilično loše mišljenje o njegovom opusu.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
Cousin Billy wrote:a zanimljiva tema realno...
...штета што је се он дохватио?
Замало да упознам човека, са мном је студирао један из исте зграде, а његов матори је био профа на универзитету и наводно добар са овим. Но, није нас у ствари баш занимало тада.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
паће wrote:Cousin Billy wrote:a zanimljiva tema realno...
...штета што је се он дохватио?
Замало да упознам човека, са мном је студирао један из исте зграде, а његов матори је био профа на универзитету и наводно добар са овим. Но, није нас у ствари баш занимало тада.
Baš tako.
Jeste zanimljiva tema, pisalo se već o njoj, a moglo bi još puno zapravo, ali ovaj je vrv samo promuljao već napisano, dodao par slobodnih asocijacija i to je to.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Касмокотог, ко је био Берт Селерс?
_____
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Guest
i naravno da me pomen "pisanih romana" nepogrešivo uvodi u fazu dementnog blebetanja o vremenu od pre 35 godina. tadašnja izdavačka politika bila je mnooogo bliža vremenu procvata američkog pulpa nego današnjem vremenu kada se tačno zna šta je u kojoj komercijalnoj niši. tako su dizajnerski formati "pisanih romana" ponekad bili isti kao formati ozbiljnih SF dela. sve sam to čitao, pa kako ispadne, sa ponekim autentičnim šokom - očekuješ treš a dobiješ prvorazredni SF roman, kao što je "Spok mora da umre". šta zna dete ko je Džejms Bliš, zvuči isto kao Frederik Ešton a jedini sam u društvu čitao te stvari.
- Guest
Anyway, about my washtub. I'd just used it that morning to wash my turkey, which in those days was known as a 'walking-bird'...
Još negde čuvam taj romančić (ono crno izdanje, manjeg formata - Dečje novine, mislim da su). Posle je bio i buldožer ubica. Ili beše pre?
_____
- Guest
Spok je bio prvo izdanje, a Sterdžen nekoliko izdanja kasnije.
Au kad se setim te selekcije. Simak - Nevolje sa Tihoom, Dilejni - Zvezdani ponor....
Nisu to bile Dečje novine, nego Dnevnik, edicija Supernova.
Saću nađem sve i da kupim da imam komplet, samo da vidim kakav je papir i vredi li čuvati, imam negde knjigu ili dve.
Au kad se setim te selekcije. Simak - Nevolje sa Tihoom, Dilejni - Zvezdani ponor....
Saću nađem sve i da kupim da imam komplet, samo da vidim kakav je papir i vredi li čuvati, imam negde knjigu ili dve.
+1 za Spoka. Mislim da je bio i neki Zelazni u toj ediciji.
_____
Sweet and Tender Hooligan
I ja sam u iskušenju...
_____
- Guest
Notxor wrote:+1 za Spoka. Mislim da je bio i neki Zelazni u toj ediciji.
Evo celog spiska, i oni su napisali "pisani romani"
https://striputopija.blogspot.com/p/supernova.html
Pisani romani!
_____
Cousin Billy wrote:
Издвојио бих из својих списа
У "Луну, краљу поноћи" (спомиње се 24-VII-1972. и 13-VII-1976.) се често спомињу микропредајници, и најчешће би реч била исписана као мирко-, јер је можда тамо неки Мирко био шеф Шишкету. То се примило, па се ово сокоћало надаље звало мирко, а тако је зачета и породична традиција да машине имају надимке.
Другар који се спомиње је био прво стриповезац па онда слагач у Дневнику.
Ама зар се нико не сећа Берта Селерса?
_____
https://www.kupindo.com/Akcija-Avantura/59349003_Zeleni-dodatak-139-Bert-Selers-Lice-u-magli
А гле, излазио је и у посебним издањима. Мислио сам да је био само Политикин кућни писац.
_____
https://www.rts.rs/page/stories/ci/story/2945/smatracnica/4885071/svaka-zrtva-zasluzuje-isto-postovanje-bosnjacka-srpska-hrvatska-albanska.html
_____
"Dara iz Jasenovca" ponovo sutra u prime time-u.
U jeku pripreme za bashing proslave oluje
Hoce li ove godine biti Bokanovih preformansa, zna li se sta?
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Spoiler:
Pregled štampe u Jutarnjem je jedno zlo. Ako je tako svakog dana, drugi kanali nikome nisu ni potrebni da bi bio sluđen.
mstislaw wrote:Pregled štampe u Jutarnjem je jedno zlo. Ako je tako svakog dana, drugi kanali nikome nisu ni potrebni da bi bio sluđen.
Vratio sam samo da pogledam pregled štampe. Apsolutno si u pravu - zlo.
Kurti i Milo Đukanović rade protiv Srba, ali Vučić se ne da, Evropljani se spremaju za smrzavanje ove zime, a Rusima će ovo možda biti poslednje letovanje u Evropi
Trešnjica na vrh SRN-Staat torte: Vulkan knjižare prodaju gEj SliKovNicE!!!
_____