"Što je moguće?! Samo napred!"
— Konstantin Samofalov (@KoleSamofalov) July 15, 2021
pic.twitter.com/b8CwmXtgv4
Osim ovoga, Dacic je rekao kako je on u vreme Tadiceve vlasti mogao da se pojavi eventualno u vremenskoj prognozi
"Što je moguće?! Samo napred!"
— Konstantin Samofalov (@KoleSamofalov) July 15, 2021
pic.twitter.com/b8CwmXtgv4
prema očekivanjima, radi se Branku Klanščeku
RTS cenzura severnokorejskim stilom .
— Djordje (@djordjega) July 26, 2021
Prekida se prenos džudo takmičenja #Tokyo2020, jer se za borbu sprema džudašica sa Kosova.
Šta mislite, da će te ovako sakriti realnost, od ljudi koji vas plaćaju!? pic.twitter.com/k5jZH2aZ5g
On kaže da je opozicija prisutna na RTS-u, ali ne želi da procenjuje da li je ima dovoljno.
„Ja sam do sada iznosio svoje političke stavove, ali mislim da bi sada bilo korektno da ih ostavim ispred vrata UO. Opozicije ima, ali je pitanje u kojoj meri. Ja očekujem od pregovora (opozicije i vlasti) kada govorimo o zastupljenosti opozicije na RTS-u da vidimo koji će to kriterijumi odrediti meru zastupljenosti određene političke partije na javnom servisu. Moramo ostaviti po strani lične doživljaje. Neki mediji su kreirali da postoje tri političke partije opozicije, i da je to jedina opozicija. Sva druga opozicija je kriva, ili je Vučićeva… To u uređivačkom smislu ne može tako. Moramo poštovati činjenicu da u Srbiji postoje 123 stranke“, navodi Klanšček.
Smatra da treba usvojiti kriterijume prema kojima će određena politička organizacija biti na javnom servisu.
Ne slaže se sa primedbe da veliki broj stranaka od navedenih 123 stranaka nije aktivno, i poziva opozicione stranke na dogovor kako bi se utvrdio kriterijum prema kojima bi trebalo da se pojavljuju na RTS-u.
„Nisam političar, niti sam član ijedne političke stranke. Ja samo hoću da upozorim ljude da ne očekuju promene preko noći. Tu treba zavrnuti rukave i zaista raditi i angažovati se“, zaključio je Klanšček.
Erős Pista wrote:Moramo poštovati činjenicu da u Srbiji postoje 123 stranke“, navodi Klanšček.
Počeli i ovi sa @RTS_Sport da se zezaju sa Vučićem. Usred emisije o Olimpijskim igrama namontirali Vučićevu glavu na telo jednog od članova grupe Idoli.
— Dragana Rakić (@draganarakich) July 27, 2021
:rofl::rofl::rofl: pic.twitter.com/VHYUtzf3a9
Erős Pista wrote:Fabrici srao kvake u OKU. Kaze, privreda napreduje, zeleznica se gradi..
Odlazak Fabricija
Borko Stefanović
Odlazeći ambasador EU u Srbiji Sam Fabrici je odlučio da na kraju svog mandata pošalje poruku prepunu iluzija i pravdanje nenarodnog režima SNS.
Naime, njegova tvrdnja da Srbija nije otvorila nijedno poglavlje u procesu pristupanja EU zbog nove metodologije i kovida je suštinsko vređanje istine, svih građana Srbije, ali i šamar izveštajima same Evropske komisije. Ona je šamar i svim državama članicama EU koje su razloge za neotvaranje novih poglavlja upravo videle u režimskoj kontroli medija, uništavanju institucija, ograničavanju slobode, korupciji i nasilju.
Ambasador Fabrici odlazi iz Srbije, ali ostavlja šećernu vunu pravljenu od opsene i lakiranja režimskih brljotina. Zna i ambasador da poglavlja nisu otvorena zbog autoritarnog režima koji je povezan sa mafijom, koji kontroliše skoro sve medije, progoni neistomišljenike i pritiska pravosuđe. Reći da nema novih poglavlja za Srbiju zbog kovida i nove metodologije je verovatno jedna od najvećih potemkinovskih izjava u istoriji evropske diplomatije.
Stranka slobode i pravde ukazuje da je neverovatno da same institucije EU vide realnu i tužnu sliku zarobljene Srbije za razliku od nekih od evropskih predstavnika u našoj zemlji koji se ponašaju po onoj Čerčilovoj izjavi zbog lošeg stanja u tadašnjoj Jugoslaviji: „Šta vas briga, nećete Vi živeti tamo.“
E zbog svih nas koji ćemo živeti ovde, pobedićemo i napraviti od Srbije dobro mesto za život i državu koja će ući u EU.