Virus
- Post n°951
Re: Virus
Tako ce biti i sa vakcinama, kad dodju. Sta ja vakcina, ko zna sta je to, nece mene niko, ko meni moze da garantuj... Ne, ne boli nista, hvala.
- Guest
- Post n°952
MNE wrote:to je ono što da koristim kondom kad je poštena djevojka..sigurno neće nikom da učini osim meni ovako dražesnom
btw izgleda i zvanično nismo više sekularna država
“Tokom vjerskih praznika (noć između 24. i 25. decembra 2020, noć između 5. i 6. januara, kao i noć između 6. i 7.
januara 2021. godine) dozvoljava se izlazak iz objekata stanovanja radi prisustvovanja tradicionalnim vjerskim obredima pod već definisanim uslovima za boravak u vjerskim objektima i za vrijeme vjerskih obreda na otvorenom”, navodi iz Ministarstva zdravlja."
Baš čudno od vlade čiji je predsednik verski fanatik
- Post n°953
Pitanje je doduse - kako bi uopste mogao da spreci
- Post n°954
Dr pojma nema.rumbeando wrote:kapetanm wrote:Zlatni presektmnovinaridr Moma Jakovljević polupismeni. Zlatni standard. Molim da ovo ide u zlatnosrebrni paćizam
Ispravljeno.
https://www.prva.rs/web-tv/emisija/150-minuta/88076/150-minuta-21122020/319091/1-deo (na 15:15)
Koliko je važno utvrditi prisustvo korona virusa preko PCR metode ističe i pulmološkinja Tatjana Radosavljević.
„PCR je zlatni standard i treba da se uradi od prvog do desetog dana, a to se ne radi nigde privatno", kaže za BBC ova doktorka, koja se bavi isključivo privatnom praksom.
- Post n°955
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°956
Balkanski ekonomski bengalski tigar, najmanjedžidipadajušća ekonomija Evrope - ne može da izdrži još jedan vikend zatvorenih tržnih centara i kafića.
- Post n°957
otuđiš službeni moped i ne mož da smisliš bolji izgovor..
- Post n°959
Zanimljiv clanak o poreklu virusa.
_____
"Ne morate krenuti odavde da biste dosli tamo. Moguce je krenuti odavde i vratiti se ponovo tu, ali preko onoga tamo."
Aca Seltik, Sabrana razmisljanja o topologiji, tom cetvrti.
My Moon Che Gavara.
- Guest
- Post n°960
Ima ovde malo detaljnije o RaTG13
https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fpubh.2020.581569/full?&utm_source=Email_to_authors_&utm_medium=Email&utm_content=T1_11.5e1_author&utm_campaign=Email_publication&field=&journalName=Frontiers_in_Public_Health&id=581569
https://www.news-medical.net/news/20200910/Scientists-claim-serious-data-discrepancies-in-RaTG13-sequence.aspx
https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fpubh.2020.581569/full?&utm_source=Email_to_authors_&utm_medium=Email&utm_content=T1_11.5e1_author&utm_campaign=Email_publication&field=&journalName=Frontiers_in_Public_Health&id=581569
https://www.news-medical.net/news/20200910/Scientists-claim-serious-data-discrepancies-in-RaTG13-sequence.aspx
- Post n°961
ma porijeklo virusa je sasvim jasno pitanje je zašto nema ni približno osude međunarodne zajednice kao što je bilo kad su Rusi greškom zviznuli MH17, iako je načinjena šteta za nekoliko(desetina) redova veličine veća
- Post n°963
Kirko Skaddeng wrote:osuda međunarodne zajednice zbog nasumične genetske mutacije...
Ali jeste cudno sto nakon godinu dana jos uvek nije otkriven taj virus koji je nasumicno mutirao u sars-Cov-2.
_____
"Ne morate krenuti odavde da biste dosli tamo. Moguce je krenuti odavde i vratiti se ponovo tu, ali preko onoga tamo."
My Moon Che Gavara.
- Post n°964
Again, najvise u sta cu poverovati je "velika napaznja": da su vrsili neke eksperimente i da je nekako pobeglo. Ali sve i da se ispostavi da je tako - sta s tim? Realno, dugorocno, najvise su sjebali same sebe.
- Post n°965
dobro, pohvaljujem, napisao si "u šta ću poverovati", nisi izneo konačnu naučnu "istinu".
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°966
Mór Thököly wrote:Again, najvise u sta cu poverovati je "velika napaznja": da su vrsili neke eksperimente i da je nekako pobeglo. Ali sve i da se ispostavi da je tako - sta s tim? Realno, dugorocno, najvise su sjebali same sebe.
Slazem se, osim dela gde su najvise sjebali same sebe.
_____
My Moon Che Gavara.
- Korisnik
- Post n°967
Sotir wrote:
Тако ми се чини да је и са овим новим сојем - није повећао број заражених више него што је очекивано. Само је заменио друге сојеве. Врло је могуће да се уопште не шири брже од осталих сојева.
Уосталом видећемо ускоро да ли ће доћи до већег броја заражених у УК.
Do 70% više prenosiv.
https://www.bbc.com/news/world-europe-55385768Top health officials said that there was no evidence the new variant was more deadly, or would react differently to vaccines, but it was proving to be up to 70% more transmissible.
- Korisnik
- Post n°968
With #COVID19 vaccine efficacy of ~95%, I'm looking forward to vaccine distribution in 2021 bringing the pandemic under control. However, I'm concerned that we'll see antigenic drift of SARS-CoV-2 and may need to update the strain used in the vaccine with some regularity. 1/18
— Trevor Bedford (@trvrb) December 19, 2020
- Post n°969
Pa kao za grip...
Meni je inace smesno da ljudi sada prihvataju da virus prirodno mutira, ali nema sanse da je prirodna mutacija napravila originalni virus. To sto smo videli kako lako skace sa coveka na nercove i nazad - ma nista to ne znaci, sigurno je pobegao iz laba .
Meni je inace smesno da ljudi sada prihvataju da virus prirodno mutira, ali nema sanse da je prirodna mutacija napravila originalni virus. To sto smo videli kako lako skace sa coveka na nercove i nazad - ma nista to ne znaci, sigurno je pobegao iz laba .
_____
you cannot simply trust a language model when it tells you how it feels
- Post n°971
da, i onaj ruski BUK je baš nasumično bio na par kilometara od mjesta pada aviona isto kao što se i laboratorija u Wuhanu baš slučajno tu potrefila, jedina u Kini i jedna od nekolicine takvih laboratorija na planeti koje su tog nivoa da se bave ovakvim virusimaKirko Skaddeng wrote:osuda međunarodne zajednice zbog nasumične genetske mutacije...
- Post n°972
ovoj temi je pao iq za jedno 30 poena otkad sam je poslednji put otvorila
_____
Warning: may contain irony.
- Post n°973
služimo narodu
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Guest
- Post n°974
bemty wrote:ovoj temi je pao iq za jedno 30 poena otkad sam je poslednji put otvorila
nema nešto značajno novo, pa ne pišem, sorry
ovo sa mutacijom ne menja bitno situaciju, osim za ljude koji su hteli da putuju iz UK
- Post n°975
Ointagru Unartan wrote:Mór Thököly wrote:Again, najvise u sta cu poverovati je "velika napaznja": da su vrsili neke eksperimente i da je nekako pobeglo. Ali sve i da se ispostavi da je tako - sta s tim? Realno, dugorocno, najvise su sjebali same sebe.
Slazem se, osim dela gde su najvise sjebali same sebe.
ubedjen sam. ali ne da mi se sad obrazlagat'