Virus
- Post n°476
Re: Virus
Kondo bio u pravu.
_____
you cannot simply trust a language model when it tells you how it feels
- Guest
- Post n°477
Još da ovo stigne do naših lekara koji još uvek izbegavaju da daju brufen jer je u martu neki Francuz nešto rekao...
- Guest
- Post n°478
Idemo polako ka olakšavanju mera :ljaksofon:
Nemam komentar na ovo...
http://rs.n1info.com/Vesti/a683675/Brnabic-o-epidemioloskoj-situaciji.html?fbclid=IwAR3BQ7OdXydFY9bmKQ34fpCNdYXVnopR_hpBwpkH2LAPobv9K7CpArlbELc
Nemam komentar na ovo...
http://rs.n1info.com/Vesti/a683675/Brnabic-o-epidemioloskoj-situaciji.html?fbclid=IwAR3BQ7OdXydFY9bmKQ34fpCNdYXVnopR_hpBwpkH2LAPobv9K7CpArlbELc
- Post n°479
Kirko Skaddeng wrote:Još da ovo stigne do naših lekara koji još uvek izbegavaju da daju brufen jer je u martu neki Francuz nešto rekao...
Зар није било обратно, да су испочетка сви давали бруфен а онда испало да је све на основу једне узгредне реченице у неком раду?
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Guest
- Post n°480
Ne, nego su Francuzi rekli da brufen zbog nečeg ne valja, pa je hitno izbačen i zamenjen paracetamolom, a posle se ispostavilo da je posredi bio višak opreza. Od pacijenata čujem da i dalje naši lekari izbegavaju da daju brufen. Odlično reaguju na promene u protokolima ali informacije do njih stižu malo haotično, nesređeno, ponekad zakasnelo.
- Post n°481
Kirko Skaddeng wrote:Idemo polako ka olakšavanju mera :ljaksofon:
Nemam komentar na ovo...
"Merićemo i donećemo odluku koja ima najviše smisla. Moje je da sagledam i iz ekonomskog i iz političkog aspekta
- Post n°482
ja samo hocu da kazem da ostane za zapisnik, da za ovu stvar krivim u jednakoj meri naprednjacku administraciju i opoziciju koja je pravila protest protiv epidemioloskih mera.
_____
????
- Post n°483
što naprednjačku vlast, opozicija je kriva za sve
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°484
Janko, fali ti stari avatar
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°485
fali ali KinderLad kaze da vreedja njegova nezna osecanja, a ja to postivam.
_____
????
- Post n°486
Ja samo hocu da pitam koji su to politicki aspekti koji su vazniji od javnog zdravlja?
- Post n°487
politicki aspekt vazniji od javnog zdravlja je da im ne izadje opozicija opet na protest protiv "drzanja u kavezima"
_____
????
- Post n°488
Opozicija je organizovala samo lupanje u serpe (ne bi me iznenadilo da se i toga boje), protest je bio neorganizovan. Oni opozicioni politicari koji su dosli, dobili su batine
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°489
hvala vučićuJanko Suvar wrote:politicki aspekt vazniji od javnog zdravlja je da im ne izadje opozicija opet na protest protiv "drzanja u kavezima"
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Post n°491
ficfiric wrote:Mladi lav Janko
Гипсани Пајкић са ледовкама?
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°492
Janko Suvar wrote:politicki aspekt vazniji od javnog zdravlja je da im ne izadje opozicija opet na protest protiv "drzanja u kavezima"
To se ne bi desilo. Osim mozda ove YT "opozicije" koju direktno kontrolisu.
- Post n°493
Sto se tice protesta, jos kako ih ima Eno, izvestaja na Srbin info
UŽIVO: Krenule litije za spas naroda i u Srbiji
UŽIVO: Protest ugostitelja, turista, frilensera kod ministra
Narod ispred Skupštine Srbije: Traže smenu Vučića i Ane Brnabić
Nego, jebo ovaj Jankov spin
UŽIVO: Krenule litije za spas naroda i u Srbiji
UŽIVO: Protest ugostitelja, turista, frilensera kod ministra
Narod ispred Skupštine Srbije: Traže smenu Vučića i Ane Brnabić
Nego, jebo ovaj Jankov spin
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°494
a sto onda rade ovo, ako mozes da mi objasnis? i sto stalno pominju taj politicki aspekt. i zasto je onda povucena odluka u uvodjenju policijskog casa, onda kad se opoziciona javnost samoorganizovala i oterala Borisa Tadica?Mór Thököly wrote:Janko Suvar wrote:politicki aspekt vazniji od javnog zdravlja je da im ne izadje opozicija opet na protest protiv "drzanja u kavezima"
To se ne bi desilo. Osim mozda ove YT "opozicije" koju direktno kontrolisu.
_____
????
- Post n°495
Zato sto treba da pozajmljuju pare, a to je i politicki cin
- Post n°496
dobro, moguce, ne vidim to tako, naprednjaci su i pre pozajmljivali pare i smanjivali plate i penzije i nisu bas nimalo gubili podrsku zbog toga.
iskustvo pokazuje da se oni plase nestabilnosti i ulice, to je mooje razumevanje ovih odluka. Ima deo javnosti koji uoopste nije ozbiljno shvatio epidemiju, koji veruje u neke gluposti, teorije zavere itd, i naprednjacka vlast se plasi da ce opozicija (opet) da instrumentalizuje taj deo javnosti protiv njih.
Tako ja to tumacim, mislim da nema tu sad potrebe da se raspravljamo ko je bot i gluposti.
Prihvatam da je moguce da gresim.
Ocekivao bih od Tadica, Djilasa, Jeremica, Obradovica, Zelenovica, Veselinovica, pa i od javnih licnosti nekih da izadju i zajednicki predloze:
a) lockdown, dakle potpunu zabranu kretanja uz iznimke za nabavku i posete lekaru (ima tu naravno kommplikovane logistike, al ono pisemo na forumu jebenom)
b) UBI dok traje lockdown.
c) da pozovu svoje pristalice i javnost da postuje propisane mere i da se vakcinisu cim to bude moguce.
Tako bi se opozicija protivila ovoj nerazumnoj politici neradjanje nicega a i udaljila bi se od onog dela javnosti, koji nije sposoban da razume ovu situaciju i ugrozava druge.
Ne bih se protivio ni da opozicija izadje sa nekim sirim planom koji bi predstavljao ozbiljan napad na sirenje laznih vesti, nadrilekarstvo i generalno priotvljenje civilizaciji koje vidjamo u poslednje vreme. To bi trebalo da ukljucuje i stvari nevezano za epidemiju.
Edit:
Stavio sam sliku naprednjackog gradonaclenika Sapca jer sam to jutro video vest da su smenili Bogavac, a onda na tviteru da se ona i Ratkovic plakale zbog toga. Malo je naravno zajebancije radi, ali nacelno mislim da su to dobre odluke i da ne treba poreski obveznik da placa njih dve da rade bilo sta, te da je protivljenje tome sire i vaznije od podele vlasti / opozicija.
sklonio sam, nije ni smesno. Nisam nikad glasao za SNS i necu glasati - jer ne zelim Srbiju u Evropskoj uniji.
iskustvo pokazuje da se oni plase nestabilnosti i ulice, to je mooje razumevanje ovih odluka. Ima deo javnosti koji uoopste nije ozbiljno shvatio epidemiju, koji veruje u neke gluposti, teorije zavere itd, i naprednjacka vlast se plasi da ce opozicija (opet) da instrumentalizuje taj deo javnosti protiv njih.
Tako ja to tumacim, mislim da nema tu sad potrebe da se raspravljamo ko je bot i gluposti.
Prihvatam da je moguce da gresim.
Ocekivao bih od Tadica, Djilasa, Jeremica, Obradovica, Zelenovica, Veselinovica, pa i od javnih licnosti nekih da izadju i zajednicki predloze:
a) lockdown, dakle potpunu zabranu kretanja uz iznimke za nabavku i posete lekaru (ima tu naravno kommplikovane logistike, al ono pisemo na forumu jebenom)
b) UBI dok traje lockdown.
c) da pozovu svoje pristalice i javnost da postuje propisane mere i da se vakcinisu cim to bude moguce.
Tako bi se opozicija protivila ovoj nerazumnoj politici neradjanje nicega a i udaljila bi se od onog dela javnosti, koji nije sposoban da razume ovu situaciju i ugrozava druge.
Ne bih se protivio ni da opozicija izadje sa nekim sirim planom koji bi predstavljao ozbiljan napad na sirenje laznih vesti, nadrilekarstvo i generalno priotvljenje civilizaciji koje vidjamo u poslednje vreme. To bi trebalo da ukljucuje i stvari nevezano za epidemiju.
Edit:
Stavio sam sliku naprednjackog gradonaclenika Sapca jer sam to jutro video vest da su smenili Bogavac, a onda na tviteru da se ona i Ratkovic plakale zbog toga. Malo je naravno zajebancije radi, ali nacelno mislim da su to dobre odluke i da ne treba poreski obveznik da placa njih dve da rade bilo sta, te da je protivljenje tome sire i vaznije od podele vlasti / opozicija.
sklonio sam, nije ni smesno. Nisam nikad glasao za SNS i necu glasati - jer ne zelim Srbiju u Evropskoj uniji.
_____
????
- Post n°497
Ako pricas o toj opoziciji koju pominjes, sve vreme se zalazu za normalne mere - ni za ovo, ni za zakljucavanje penzosa uz izlaz jednom nedeljno u cetiri ujutru.
Sto se tice konkretnih predloga, za to su zaduzeni oni koji su strucniji. Evo, u poslednje vreme Ujedinjeni protiv kovida daju konkretne predloge ali corak
Sto se tice konkretnih predloga, za to su zaduzeni oni koji su strucniji. Evo, u poslednje vreme Ujedinjeni protiv kovida daju konkretne predloge ali corak
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°498
Na primer, evo ti jedan link - https://vasudeva.forumburundi.com/t1804p450-virus#546714
_____
★
Uprava napolje!
- Guest
- Post n°499
čekaj Fićo sad je tvoja teza da opozicija ne treba da se založi za konkretne mere jer "nije stručna"? pa jebemu tako možemo da preispitamo i UPK, kao, šta će unutra ortoped kad nije stručan. ili da kažemo da stranke ne treba da predlažu ekonomske reforme jer u njima ne sede samo ekonomisti. politika se ne vodi tako.
odgovor na epidemiju ima najširi mogući društveni zahvat i moguće je doneti političku odluku da se u svemu podržavaju zahtevi UPK, da se obrati međunarodnim telima (znam, znam, ali mora tako), da se obznani moratorijum na sve političke aktivnosti osim onih vezanih za kovid sve dok traje kriza, budući da u situaciji u kojoj država svesno ubija najslabije građane zaista nema o čemu drugom da se priča.
radi se o sledećem: ti ljudi mahom uopšte ne razumeju šta se dešava a pola njih verovatno ni ne veruje u kovid. oni koji razumeju ne žele da se zameraju većini u Srbiji koja je dosledno i apsolutno protiv bilo kakvih mera. i sve ovo važi i za vlast.
ja bih voleo da se već jednom razume da se Srbija danas deli na one koji mogu da dobiju krevet u Dragiši Mišoviću i na one koji ne mogu. to je apsolutno jedina podela koja je danas značajna građanima Srbije.
odgovor na epidemiju ima najširi mogući društveni zahvat i moguće je doneti političku odluku da se u svemu podržavaju zahtevi UPK, da se obrati međunarodnim telima (znam, znam, ali mora tako), da se obznani moratorijum na sve političke aktivnosti osim onih vezanih za kovid sve dok traje kriza, budući da u situaciji u kojoj država svesno ubija najslabije građane zaista nema o čemu drugom da se priča.
radi se o sledećem: ti ljudi mahom uopšte ne razumeju šta se dešava a pola njih verovatno ni ne veruje u kovid. oni koji razumeju ne žele da se zameraju većini u Srbiji koja je dosledno i apsolutno protiv bilo kakvih mera. i sve ovo važi i za vlast.
ja bih voleo da se već jednom razume da se Srbija danas deli na one koji mogu da dobiju krevet u Dragiši Mišoviću i na one koji ne mogu. to je apsolutno jedina podela koja je danas značajna građanima Srbije.
- Post n°500
Koliko sam ja cuo opoziciju, mesecima se pozivaju na Radovanovica a sada i na UPK. Uglavnom ponavljaju ono sto oni pricaju.
U martu su se zalagali da se uvedu mere. U aprilu da se penzosi u nekom terminu puste napolje, da se otvore pijace uz odredjene mere i da prestanu bakljade. U maju i junu da se ne dozvole proslave matura, utakmice i tako to....
Opozicija jeste kilava i izbusena. U vreme najzesceg udara epidemije prave klipove o tome sta je desnica, itd. ali njima pripisivati otpor merama zastite i vakcinama - e jbg, nemojmo preterivati. To rade Nogo, Radule, Jovana ali njih valjda ne racunamo u opoziciju
U martu su se zalagali da se uvedu mere. U aprilu da se penzosi u nekom terminu puste napolje, da se otvore pijace uz odredjene mere i da prestanu bakljade. U maju i junu da se ne dozvole proslave matura, utakmice i tako to....
Opozicija jeste kilava i izbusena. U vreme najzesceg udara epidemije prave klipove o tome sta je desnica, itd. ali njima pripisivati otpor merama zastite i vakcinama - e jbg, nemojmo preterivati. To rade Nogo, Radule, Jovana ali njih valjda ne racunamo u opoziciju
_____
★
Uprava napolje!