VAKCINA
- Post n°926
Re: VAKCINA
ladno ces rizikovati posledice korone koje su mnogo vece/cesce/ucestalije/opasnije od rizika od vakcine?
- Post n°927
virus je već odradio po organizmu šta je imao da odradi, da nisam preležao možda bih i primio vakcinu jer ne bih znao kako će mi organizam reagovati na virus, sad znam i OK sam sa tim
mislim da mi je trenutno smislenije da se vakcinišem protiv gripa, tj. da imam opciju kod nas nazalno a ne iglom vjerovatno bih to i uradio
mislim da mi je trenutno smislenije da se vakcinišem protiv gripa, tj. da imam opciju kod nas nazalno a ne iglom vjerovatno bih to i uradio
- Post n°929
Sto je jos gore, rizikovace da zarazi druge (one koji jos uvek ne mogu da se vakcinisu, npr trudnice itd.). Meni takav stav uopste nije jasan, totalni manjak svesti o odgovornosti za javno zdravlje i o tome da nismo sami na svetu.plavaivy wrote:ladno ces rizikovati posledice korone koje su mnogo vece/cesce/ucestalije/opasnije od rizika od vakcine?
_____
you cannot simply trust a language model when it tells you how it feels
- Post n°930
a i to..
plus je svako zarazavnje skroz druga prica za organizam..nikako nije staticno stanje
plus je svako zarazavnje skroz druga prica za organizam..nikako nije staticno stanje
- Post n°931
pa nismo zato i kažem za nekolicinu god. ću se vakcinisati ali sad ne vidim potrebuTalason wrote:pa nije odradio šta je imao da uradi
ti danas i ti sutra niste isti
lalinea bilo je virusa i do sada i ko zna koliko smo ljudi zarazili gripom i koječime prije korone pa se niko nije uzbuđAvao oko toga, ko je rizična grupa neka ne ulazi u prostorije u kojima može biti zaraženih i to je to
- Post n°932
to je to!
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°933
ma da, sve je to isto... ne verujem sta si upravo napisao. ja razumem tvoj strah od igle (ne znas s kim pricas po tom pitanju), ali ovo je vrhunac ili nesvesti ili sebicnosti.MNE wrote:pa nismo zato i kažem za nekolicinu god. ću se vakcinisati ali sad ne vidim potrebuTalason wrote:pa nije odradio šta je imao da uradi
ti danas i ti sutra niste isti
lalinea bilo je virusa i do sada i ko zna koliko smo ljudi zarazili gripom i koječime prije korone pa se niko nije uzbuđAvao oko toga, ko je rizična grupa neka ne ulazi u prostorije u kojima može biti zaraženih i to je to
edit: o da, uzbudjivali smo se. npr mi koji smo imali bebe ili cemo ih imati uskoro.
Last edited by lalinea on Tue 05 Jan 2021, 13:28; edited 2 times in total
_____
- Guest
- Post n°934
Kakav šarmantni varvarizam. Dakle rešenje je trajna izolacija svih staraca, akutnih i hroničnih bolesnika
- Post n°936
pa ne moraju da se izoluju mogu da prošetaju napolju i sjede napolju s kim god hoće neć im biti ništa, svakako dobrovoljaca za vakcinu će biti dovoljno da se postigne kolektivni imunitet
ja ne moram da pazim onoga ko sam neće da se pazi, to nije sebičnost
- Post n°938
rešenja ima više, jedno od njih je i da mediji počnu odgovornije pisati o svemu, pa i o vakcinama
i potencijalnim posledicama
dva naslova za jedan tekst, koja malo veze sa samim tekstom imaju
Otvorena istraga u Sloveniji nakon smrti žene koja je primila vakcinu
Korisnica doma za starije u Sloveniji umrla je nakon što je primila vakcinu protiv koronavirusa kompanija Fajzer i Biontek, ali njena smrt verovatno nema direktne veze sa vakcinacijom.
Slučaj smrti žene koja je bolovala od drugih bolesti prijavljen je zdravstvenim vlastima, ali za sada nema više konkretnih podataka, prenosi Hina navode slovenačkih medija.
Slovenački Institut za javno zdravlje saopštio je da je do sada primio samo jednu prijavu neželjenog dejstva nakon vakcinacije i jedan slučaj smrti koja „koincidira s vakcinacijom“.
O tome je, kako se navodi, Institut obavestio Ministarstvo zdravlja Slovenije koje će temeljno proučiti taj slučaj da bi se ustanovilo ima li „ikakve veze“ između vakcinacije i smrti.
Slovenački mediji navode da je korisnica doma patila od više bolesti i da nije verovatno da je vakcinacija imala veze sa smrću.
U svetu su do sada zabeležena dva smrtna slučaja osoba koje su primile Fajzer/Biontek vakcinu. Oba smrtna ishoda su povezana sa drugim bolestima, rekao je Roman Jerala s Hemijskog instituta u Ljubljani.
On je naveo da nijedan od ta dva slučaja nije bio direktno povezan sa samom vakcinacijom.
i potencijalnim posledicama
dva naslova za jedan tekst, koja malo veze sa samim tekstom imaju
Starija žena umrla u Sloveniji posle primanja vakcine protiv koronavirusa https://t.co/lj1p2RYlZS
— TV N1 Beograd (@N1infoBG) January 5, 2021
Otvorena istraga u Sloveniji nakon smrti žene koja je primila vakcinu
Korisnica doma za starije u Sloveniji umrla je nakon što je primila vakcinu protiv koronavirusa kompanija Fajzer i Biontek, ali njena smrt verovatno nema direktne veze sa vakcinacijom.
Slučaj smrti žene koja je bolovala od drugih bolesti prijavljen je zdravstvenim vlastima, ali za sada nema više konkretnih podataka, prenosi Hina navode slovenačkih medija.
Slovenački Institut za javno zdravlje saopštio je da je do sada primio samo jednu prijavu neželjenog dejstva nakon vakcinacije i jedan slučaj smrti koja „koincidira s vakcinacijom“.
O tome je, kako se navodi, Institut obavestio Ministarstvo zdravlja Slovenije koje će temeljno proučiti taj slučaj da bi se ustanovilo ima li „ikakve veze“ između vakcinacije i smrti.
Slovenački mediji navode da je korisnica doma patila od više bolesti i da nije verovatno da je vakcinacija imala veze sa smrću.
U svetu su do sada zabeležena dva smrtna slučaja osoba koje su primile Fajzer/Biontek vakcinu. Oba smrtna ishoda su povezana sa drugim bolestima, rekao je Roman Jerala s Hemijskog instituta u Ljubljani.
On je naveo da nijedan od ta dva slučaja nije bio direktno povezan sa samom vakcinacijom.
- Post n°939
ma vazi, pod "nece da se pazi" citaj "hoce normalan zivot kao i svi drugi". plus sto mozes da se pazis koliko hoces, ako nema kolektivnog imuniteta mozes da se slikas. u pravu si nije ovo sebicnost, ovo je samozivost.MNE wrote:pa ne moraju da se izoluju mogu da prošetaju napolju i sjede napolju s kim god hoće neć im biti ništa, svakako dobrovoljaca za vakcinu će biti dovoljno da se postigne kolektivni imunitet
_____
- Post n°940
Trebalo je ovde...
Direktorka Instituta za javno zdravlje Milan Jovanović "Batut", Verica Jovanović kaže da je cilj da se ove godine vakcinacijom obuhvati najmanje 20 odsto celokupnog stanovništva, kako bi, sa imunitetom koji su postigli delovi populacije koji su preležali kovid 19, dostigli obuhvat od 60 odsto.
Direktorka Instituta za javno zdravlje Milan Jovanović "Batut", Verica Jovanović kaže da je cilj da se ove godine vakcinacijom obuhvati najmanje 20 odsto celokupnog stanovništva, kako bi, sa imunitetom koji su postigli delovi populacije koji su preležali kovid 19, dostigli obuhvat od 60 odsto.
- Guest
- Post n°942
Jesmo li jedina država na svetu koja je javno priznala da joj je prirodno prokuženje glavni epidemiološki stub, i pored toga što SVE što znamo o koroni ukazuje da ne može tako?
Ovo je bukvalno državni terorizam.
Razlog je nemogućnost države da organizuje vakcinaciju. Verujem da je i kupovina manji problem. Jednostavno ne umeju i ne mogu da podele i ušpricaju vakcine.
Razlog je nemogućnost države da organizuje vakcinaciju. Verujem da je i kupovina manji problem. Jednostavno ne umeju i ne mogu da podele i ušpricaju vakcine.
Last edited by Kirko Skaddeng on Tue 05 Jan 2021, 13:53; edited 1 time in total
- Post n°943
Kirko Skaddeng wrote:jel si se ti napio?
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°944
Само што други органи најављују 20% вакцинисаних само у првом кварталу.Mór Thököly wrote:Trebalo je ovde...
- Post n°945
S obzirom na sve u Srbiji, meni ovo njeno deluje, na zalost, realno. Gledajte da upadnete u tih milion i po ili gledajte negde u inostranstvo gde i kako znate
- Post n°946
Kirko Skaddeng wrote:Jesmo li jedina država na svetu koja je javno priznala da joj je prirodno prokuženje glavni epidemiološki stub, i pored toga što SVE što znamo o koroni ukazuje da ne može tako?
Bitno je da smo jedina zemlja u Evropi kojom "ne upravljaju strane sluzbe" (sto je code language za to da smo jeduna zemlja u kojoj vlasti nad stanivnistvom mogu da se izivljavaju kako hoce i pri tome pod milim bogom nikom ne polazu racun, a ponajmanje tom istom stanovnistvu)
- Post n°947
aman bre kad sam bio bolestan nisam 20 dana išao npr. u teretanu (iako sam mogao odmah i iako već nakon 5-6 god. infektivnost opadne na neznatnu u 90% slučajeva), to što ima ljudi koji su svjesni da su bolesni pa idu i kašlju i kijaju okolo to nije moj problem, kad bi svi pazili druge kao što ja pazim virus se ne bi širiolalinea wrote:ma vazi, pod "nece da se pazi" citaj "hoce normalan zivot kao i svi drugi". plus sto mozes da se pazis koliko hoces, ako nema kolektivnog imuniteta mozes da se slikas. u pravu si nije ovo sebicnost, ovo je samozivost.MNE wrote:pa ne moraju da se izoluju mogu da prošetaju napolju i sjede napolju s kim god hoće neć im biti ništa, svakako dobrovoljaca za vakcinu će biti dovoljno da se postigne kolektivni imunitet
to što ima debila nisam ja kriv, pa nek se vakcinišu oni a ja ću se vakcinisati kad ja budem smatrao da treba
- Post n°949
Putin i Merkelova razmatraju zajedničku proizvodnju vakcine protiv korone
Rusija i Nemačka razgovaraju o mogućnosti zajedničke proizvodnje vakcine protiv koronavirusa, saopšteno je iz Kremlja, javlja Anadolija.
U telefonskom razgovoru, predsednik Rusije Vladimir Putin i kancelarka Nemačke Angela Merkel razmatrali su „saradnju u borbi protiv koronavirusa, sa posebnim akcentom na mogućnost zajedničke proizvodnje vakcina“, navedeno je u saopštenju.
Još nema konkretnog dogovora, ali su Merkelova i Putin dogovorili da se nastave razgovori dve zemlje o toj temi između ministarstava zdravlja i specijalizovanih agencija, dodali su iz Kremlja.
Nemačka strana još nije objavila saopštenje o razgovoru.
Krajem decembra, Nemačka je počela masovnu vakcinaciju vakcinama proizvođača Biontek/Fajzer.
Od prošlog vikenda, Rusija je vakcinisala 800.000 osoba širom zemlje koristeći Sputnjik V vakcinu.
https://rs.n1info.com/svet/putin-i-merkelova-razmatraju-zajednicku-proizvodnju-vakcine-protiv-korone/
Rusija i Nemačka razgovaraju o mogućnosti zajedničke proizvodnje vakcine protiv koronavirusa, saopšteno je iz Kremlja, javlja Anadolija.
U telefonskom razgovoru, predsednik Rusije Vladimir Putin i kancelarka Nemačke Angela Merkel razmatrali su „saradnju u borbi protiv koronavirusa, sa posebnim akcentom na mogućnost zajedničke proizvodnje vakcina“, navedeno je u saopštenju.
Još nema konkretnog dogovora, ali su Merkelova i Putin dogovorili da se nastave razgovori dve zemlje o toj temi između ministarstava zdravlja i specijalizovanih agencija, dodali su iz Kremlja.
Nemačka strana još nije objavila saopštenje o razgovoru.
Krajem decembra, Nemačka je počela masovnu vakcinaciju vakcinama proizvođača Biontek/Fajzer.
Od prošlog vikenda, Rusija je vakcinisala 800.000 osoba širom zemlje koristeći Sputnjik V vakcinu.
https://rs.n1info.com/svet/putin-i-merkelova-razmatraju-zajednicku-proizvodnju-vakcine-protiv-korone/
- Guest
- Post n°950
tačno 12 meseci od prve vesti o koroni, Milanko Šekler, verovatno ponosni vlasnik DMC Deloerana, kaže da je upoznat sa studijama koje kažu da imunitet na 'ronu traje i do 15 meseci.
mozak me boli od lupetanja naših stručnjaka.
https://www.eklinika.rs/zdravlje/14514-dr-milenko-sekler-novi-soj-korona-virusa-kako-treba-da-se-ponasaju-vakcinisani-ljudi?fbclid=IwAR21hZaE4ItlovEAkNp0JwTuFGnLlFOQAsG-Xyme6I_q_GCn5mkA_F1FoeM
mozak me boli od lupetanja naših stručnjaka.
https://www.eklinika.rs/zdravlje/14514-dr-milenko-sekler-novi-soj-korona-virusa-kako-treba-da-se-ponasaju-vakcinisani-ljudi?fbclid=IwAR21hZaE4ItlovEAkNp0JwTuFGnLlFOQAsG-Xyme6I_q_GCn5mkA_F1FoeM