ja sam skoro (feb/mart) primao dve vakcine u roku od mesec dana. Posle prve temperatura i malaksalost. Posle druge ništa.
VAKCINA
- Post n°826
Re: VAKCINA
My bad. Mislio sam na prvu.
ja sam skoro (feb/mart) primao dve vakcine u roku od mesec dana. Posle prve temperatura i malaksalost. Posle druge ništa.
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Guest
- Post n°827
35 French citizens will be chosen at random to make a "citizen collective," responsible for deciding on the country’s vaccine strategy.
— Politics For All (@PoliticsForAlI) January 3, 2021
Via @francebleu pic.twitter.com/RuuRMPkyfJ
Ne znam šta je logika, možda da ispadne demokratski i delom od "običnog naroda kako bi odluka bila prijemčivija javnosti.
- Post n°828
Sve više ga poštujem.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°829
А какву стратегију сад могу да одређују?
Ко ће први? Одредила струка. Која вакцина? Давно потписано. Где ће да се вакцинишу? И то зависи од струке.
Ко ће први? Одредила струка. Која вакцина? Давно потписано. Где ће да се вакцинишу? И то зависи од струке.
- Post n°830
buffalo bill wrote:35 French citizens will be chosen at random to make a "citizen collective," responsible for deciding on the country’s vaccine strategy.
— Politics For All (@PoliticsForAlI) January 3, 2021
Via @francebleu pic.twitter.com/RuuRMPkyfJ
Ne znam šta je logika, možda da ispadne demokratski i delom od "običnog naroda kako bi odluka bila prijemčivija javnosti.
Prema istraživanjima javnog mnijenja velik broj ljudi će odbiti vakcinu, cenim da logika ovog čina teži legitimizaciji vakcinisanja.
- Guest
- Post n°831
zašto ide protiv prirodne selekcije, nije mi jasno
ko neće vakcinu, ok, to je ok, samo ne sme u bolnicu posle, nego je prosto da umre na ulici, u kolima ili na livadi
ko neće vakcinu, ok, to je ok, samo ne sme u bolnicu posle, nego je prosto da umre na ulici, u kolima ili na livadi
- Post n°832
neproverena (a kakva bi bila) vest iz krugova bliskih batutu, veci deo kontigenta pfizer vakcine od 4800 i kusur komada je neupotrebljiv, zbog lošeg skladištenja. nisu uspeli da ispoštuju -80C u srbiji. zato je vakcinacija njome medijski gurnuta u n-ti plan. kako kupio tako prodao.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°834
По оној причи са Вучићем, требао би да стигне већи пакет данас. Тако да ако нису решили складиштење у проблему смо.
- Post n°835
po ovom izvoru sigurno nije potrošeno 4800+ pfizer vakcina.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°836
Jesu oni igde objavili neki dokument o prioritetima ili o tome znamo samo na osnovu onoga što popularni tandem Đevrek & Konj kaže kad ih priteraju pred kameru?
Meanwhile, neko je ipak uneo ovo kako bi trebalo u sistem: https://www.alims.gov.rs/ciril/lekovi/pretrazivanje-certifikata/?id=32643976
Kapiram da to onda podrazumeva i da je prošlo laboratorijsku kontrolu, a ne samo dokumentacionu kako je ranije pisalo. Ne umem da pronađem rusku though, a bilo je u novinama da je navodno već odobrena...
Meanwhile, neko je ipak uneo ovo kako bi trebalo u sistem: https://www.alims.gov.rs/ciril/lekovi/pretrazivanje-certifikata/?id=32643976
Kapiram da to onda podrazumeva i da je prošlo laboratorijsku kontrolu, a ne samo dokumentacionu kako je ranije pisalo. Ne umem da pronađem rusku though, a bilo je u novinama da je navodno već odobrena...
- Guest
- Post n°837
Nisu objavili nijedan dokument o prioritetima, nisu objavili čak ni okviran plan vakcinacije (svi akteri su pričali napamet i nema nikakvog dogovora niti plana, što se vidi po tome da svi imaju različite priče o redosledu), nisu objavili podatke o resursima unutar hladnog lanca, nisu objavili podelu obaveza, nisu objavili nijedan dokument o nabavci vakcina.
Postoje samo dva zaključka koja se nameću: da postoji supertajni masterplan, ili da zapravo ne rade ništa jer su u pitanju polupismeni krimosi bez ikakvog kapaciteta za sprovođenje izuzetno složene operacije kao što je vakcinacija.
Danas navodno stiže još 19.500 Fajzerovih vakcina. Nadam se da bar to mogu da podele i da polako, takvi kakvi su, grade kapacitet za širu operaciju. Ako gorila može da nauči znakovni jezik...
Postoje samo dva zaključka koja se nameću: da postoji supertajni masterplan, ili da zapravo ne rade ništa jer su u pitanju polupismeni krimosi bez ikakvog kapaciteta za sprovođenje izuzetno složene operacije kao što je vakcinacija.
Danas navodno stiže još 19.500 Fajzerovih vakcina. Nadam se da bar to mogu da podele i da polako, takvi kakvi su, grade kapacitet za širu operaciju. Ako gorila može da nauči znakovni jezik...
- Post n°838
Kon je danas dao izjavu iz koje se izmedju redova cita frustracija nesposobnoscu vlasti da sprovede vakcinaciju.
http://www.nspm.rs/hronika/predrag-kon-vakcinu-treba-sto-pre-upotrebiti-oklevanje-je-nesto-najgore-sto-moze-da-nam-se-desi.html
http://www.nspm.rs/hronika/predrag-kon-vakcinu-treba-sto-pre-upotrebiti-oklevanje-je-nesto-najgore-sto-moze-da-nam-se-desi.html
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°839
https://www.theafricareport.com/57083/vaccine-wont-work-against-south-africa-coronavirus-variant-worry-uk-scientists/NEW STRAINS
Vaccine won’t work against South Africa coronavirus variant, worry UK scientists
By The Africa Report, Monday, 4 January 2021 11:52
New variants in the Covid-19 coronavirus from the UK and South Africa have caused renewed global concern in recent weeks. But UK scientists now fear that it is the South African strain that causes the greatest risk, as it may be impervious to the various vaccines that have been developed, including those of Pfizer and Moderna.
The concerns were relayed to UK broadcaster ITV by unnamed advisers to the UK government.
Matt Hancock, the UK minister for health, has said that he was ‘incredibly worried’ about the new South African variant, calling it a “very significant problem”.
Scientists say the new variants in both South Africa and the UK have mutations on a key protein that helps the virus enter other cells.
John Bell, regius professor of medicine at University of Oxford, told Times Radio that there was a “big question mark” over whether vaccines would work on the South African variant, and that “It might take a month or six weeks to get a new vaccine”.
...
- Post n°840
Marius Lăcătuș wrote:neproverena (a kakva bi bila) vest iz krugova bliskih batutu, veci deo kontigenta pfizer vakcine od 4800 i kusur komada je neupotrebljiv, zbog lošeg skladištenja. nisu uspeli da ispoštuju -80C u srbiji. zato je vakcinacija njome medijski gurnuta u n-ti plan. kako kupio tako prodao.
Meni je tesko da poverujem u ovo, cak i kad su u pitanju srpske vlasti i njihova cuvena sposobnost da sacuvaju dve nacrtane ovce. tih 4800 vakcina stane u jednu kutiju. evo opis tog paketa sa neta (imala sam u glavi da jedna kutija ima oko 5000 doza, ali nisam bila sigurna):
"One of the issues that jumps out of Pfizer’s preparations is the importance of packaging. The mRNA vaccine that Pfizer and its development partner BioNTech have developed needs to be stored at -70°C (minus 70 degrees celsius). This might seem to demand complex handling systems, however, Pfizer has been able to provide flexible packaging systems through the use of simple packaging boxes commonly used throughout the pharma sector. The ‘cool boxes’ are 15.7in sq (39.8cm sq) and insulated by a dry-ice ‘pod’ or liner inserted around five trays of vaccine doses. Each tray, which is 9.1in sq (23.1cm sq), carries 1,000 doses. These boxes are then made up into a pallet and placed into an insulated pallet-shipper. Obviously, each consignment can carry a large number of doses. Pfizer stated that the boxes enable the vaccines to be kept at the correct temperature for 10 days."
Svaka iole opremljena laboratorija ima -80C freezer, valjda cak i u Srbiji... za tu kutiju ti bukvalno treba da oslobodis jedan cosak tog freezera. ovo bi moglo biti tacno samo ako bukvalno nisu dali te vakcine Torlaku, Batutu ili kojoj vec strucnoj ustanovi, vec ih ostavili na cuvanje Palmi ili vec nekome njegovih kapaciteta.
_____
you cannot simply trust a language model when it tells you how it feels
- Guest
- Post n°841
rumbeando wrote:https://www.theafricareport.com/57083/vaccine-wont-work-against-south-africa-coronavirus-variant-worry-uk-scientists/NEW STRAINS
Vaccine won’t work against South Africa coronavirus variant, worry UK scientists
By The Africa Report, Monday, 4 January 2021 11:52
New variants in the Covid-19 coronavirus from the UK and South Africa have caused renewed global concern in recent weeks. But UK scientists now fear that it is the South African strain that causes the greatest risk, as it may be impervious to the various vaccines that have been developed, including those of Pfizer and Moderna.
The concerns were relayed to UK broadcaster ITV by unnamed advisers to the UK government.
Matt Hancock, the UK minister for health, has said that he was ‘incredibly worried’ about the new South African variant, calling it a “very significant problem”.
Scientists say the new variants in both South Africa and the UK have mutations on a key protein that helps the virus enter other cells.
John Bell, regius professor of medicine at University of Oxford, told Times Radio that there was a “big question mark” over whether vaccines would work on the South African variant, and that “It might take a month or six weeks to get a new vaccine”.
...
uplašili se da UK virus ne postane glavna tema
- Post n°842
Mozda BIA nema takav friz
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°843
Премијерка је најавила да ће у току јануара стићи око милион доза вакцина, али мислим да ће стићи и више од тога”, рекао је Ђерлек и додао да ће здравствени радници који раде у црвеним зонама бити вакцинисани у ковид болницама, корисници старачких домова у домовима, а да ће се за остале пунктови највероватније бити у домовима здравља.
Milioni, kamioni...
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°845
sasvim je legitimno u srbiji da ne pozelis da primis vakcinu
_____
radikalni patrijarhalni feminista
smrk kod dijane hrk
- Post n°846
Ma kakav milion, razbacuju se brojkama kako ko stigne.
_____
- Post n°847
Zamazuju oči do ne znam čega.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°848
Do sutraЛетећи Полип wrote:Zamazuju oči do ne znam čega.
- Post n°849
Bukvalno.
_____