Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Virus

rumbeando

Virus - Page 33 Empty Re: Virus

Post by rumbeando Thu Dec 03, 2020 3:55 pm

Novosadski sajam ponovo postaje kovid bolnica

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković najavio je da će danas pokrenuti proceduru da se Novosadski sajam pretvori u privremenu kovid bolnicu.

On nije precizirao kada će početi prijem pacijenata u ovoj bolnici, navodeći da su pokrenuli proces koji traje 48 sati kako bi se privremena bolnica na sajmu sredila. On kaže da su sadašnji bolnički kapaciteti preopterećeni.

"Svaki dan dolaze novi pacijenti i mi ćemo od danas aktivirati Novosadski sajam. Krenućemo u proceduru koja će zahtevati oko 48 sti da ga pripremimo. Ne želimo da dozvolimo da ijedan građanin ostane bez pomoći, ali i to ima svoje granice", naveo je Gojković za TV Prvu.

Podsetimo, u novosadskim bolnicama se trenutno leči  gotovo 540 pacijenata što je apsulutni rekord i za 200 pacijenta više nego u vrhuncu epidemijskog talasa u julu. U KCV-u je 11 klinika pretvoreno u kovid bolnice, a uz njih radi i Vojna bolnica, kao i deo Instituta za plućne bolesti.

Novosadski sajam se proletos koristio za prijem pacijenta lakše obolelih od Covida19, a tokom julskog talasa nije bilo potrebe da se pacijenti tu smeštaju.

Poslednjih nedelja, pokrajinski i gradski čelnici su navodili da će se Novosadski sajam aktivirati u roku od 48 sati ukoliko to bude potrebno, mada su uvek govorili i da je pitanje da li će biti dovoljno medicinskog i drugog osoblja za rad sa pacijentima u privremenoj bolnici jer su već opterećeni u redovnim bolnicama, a veliki broj zaposlenih je ili na bolovanju ili karantinu zbog Covida19.
    https://www.021.rs/story/Novi-Sad/Vesti/260008/Novosadski-sajam-ponovo-postaje-kovid-bolnica.html

18.4. je na Novosadskom sajmu bilo 192 pacijenata.
    http://www.politika.co.rs/sr/clanak/452506/%D0%94%D1%80%D1%83%D1%88%D1%82%D0%B2%D0%BE/%D0%88%D0%BE%D1%88-304-%D0%BE%D1%81%D0%BE%D0%B1%D0%B5-%D0%B7%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B5-%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%80%D1%83%D1%81%D0%BE%D0%BC-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D1%83%D0%BB%D0%BE-%D1%81%D0%B5%D0%B4%D0%B0%D0%BC-%D0%BF%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%98%D0%B5%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Dec 03, 2020 4:03 pm

Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Thu Dec 03, 2020 4:25 pm

Sreca te nisu ukljuceni unconfirmed
    rumbeando

Post by rumbeando Thu Dec 03, 2020 4:28 pm

Ni Rusi ne vakcinišu vojsku i policiju među prvima.

Vilmos Tehenészfiú

Post by Vilmos Tehenészfiú Thu Dec 03, 2020 4:44 pm

Koliko vakcina su R. do sada proizveli, a koliko su do sada vakcinisali? Oni to rade vec jedno 2-3 meseca, zar ne?

_____
    "Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."

“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
    kapetanm

Post by kapetanm Thu Dec 03, 2020 4:47 pm

Ali to su Rusi.
    Ajde malo razmisljaj o prirodi posla, epidemioloskim rizicima i znacaju za zajednicu, uslovima rada itd

Edit za Rumbija
    rumbeando

Post by rumbeando Thu Dec 03, 2020 4:48 pm

Zaražavanje za svega 5 minuta izloženosti u restoranu na rastojanju od 6,5 m.

Virus - Page 33 EoPJ5MPW4AA9a2p?format=jpg&name=900x900

Restaurant A was located on the first floor of a six-story building totaling 96.6 square meters in size (9.2 × 10.5 m) without windows or a ventilation system. There were two doors in the restaurant, one at the front (door 1) and the other at the back (door 2). Two ceiling-type air conditioners were diagonally located at 3.2 m from the floor as shown in Fig. 3; they were fixed with wire and had been operating at the time the cases were in restaurant A. On CCTV, case A and his companion entered the restaurant at 16:00 on June 12 and finished their meals before case B (with case D) entered at 17:15 using door 2. Case B and his colleague sat at a table near door 2, at a 6.5-m distance from case A, who did not leave from his table or share his table with others. Cases A and B engaged in conversation with their respective companions without masks. At 17:20, case A went out of the restaurant A using door 1. In 2 minutes, case C and his companions (V6, V7) entered the restaurant A using door 1 and sat at another table 4.8 m distant from case B, where they remained for 21 minutes before case B left his table using door 1 at 17:43. The distance between case A and case B was 6.5 m, and the air flow direction at positions of both cases showed a maximum of 1.0 m/sec (3.6 km/hr) velocity measured by anemometer. The air flow between case B and case C showed a maximum of 1.2 m/sec (4.3 km/hr) over a 4.8 m distance. All positions such as guest tables, infectors, and infectees, ceiling air conditioners, and information for air speed and direction are shown in Fig. 3
    https://www.jkms.org/Synapse/Data/PDFData/0063JKMS/jkms-35-e415.pdf
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Dec 03, 2020 4:56 pm

@ Vilmos

Ne, do sada su valjda bili u zadnjoj fazi testiranja. Ono letos oko "registracije" vakcine je bilo političko reklamiranje.
    Vilmos Tehenészfiú

Post by Vilmos Tehenészfiú Thu Dec 03, 2020 5:02 pm

@ Buffalo: A Kitajci? Jel su oni bese vakcinisali vojsku letos?

_____
    "Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."

“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
    boomer crook

Post by boomer crook Thu Dec 03, 2020 5:04 pm

Vilmos Tehenészfiú wrote:@ Buffalo: A Kitajci? Jel su oni bese vakcinisali vojsku letos?

kao dobrovoljce

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    kapetanm

Post by kapetanm Thu Dec 03, 2020 5:04 pm

Pogresio sam
    https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.danas.rs/svet/rusija-je-pocela-vakcinaciju-vojnika-protiv-korona-virusa/&ved=2ahUKEwjNg-Xwl7LtAhUu-yoKHWz6BuEQFjAAegQIARAB&usg=AOvVaw0Di5u9uAqbZWingI47ERCa
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Dec 03, 2020 5:04 pm

Valjda da, koliko se sećam. Mada ne svu vojsku, nego onoliko (desetina hiljada) koliko im je trebalo za testiranje vakcine.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Dec 03, 2020 5:07 pm

Ali kakva kurtonska banana država  Virus - Page 33 3579118792

Vakcina koju je Rusija registrovala letos je sada u fazi tri kliničkih proba
    Daï Djakman Faré

Post by Daï Djakman Faré Thu Dec 03, 2020 5:09 pm

Janko Suvar wrote:e sad mi je gore, probudio sam se nocu, nisam mogao da udahnem normalno, i bole me ledja jako, imam temperaturu i premoren sam.
    e uz sve ono s cemu smo pricali a sto ste dosad svi naucili napamet (magnezijum+cink+vitamin d+vitamin c+probiotik+antibiotik) uzasno je bitno da koliko mozes ubrzas protok tecnosti kroz organizam. znaci nemoj da prodje sat vremena a da nisi popio solju caja, vode ili room-temperature probiotik. kafu i ostale dijuretike naravno zajebi.

i kad kazemo caj naravno nikako ne crni, lipton i one varijante koje imaju podjenako kofeina kao kafa. nego kamilica, nana, sipurak, rtanjski, etc

_____
    i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
    ♏

Post by ♏ Thu Dec 03, 2020 5:14 pm

Niko:
    Apsolutno niko:

Giacomazzi: Pijte rtanjski. Virus - Page 33 1912529702
    kondo

Post by kondo Thu Dec 03, 2020 5:29 pm

Kirko Skaddeng wrote:Ali kakva kurtonska banana država  Virus - Page 33 3579118792

Vakcina koju je Rusija registrovala letos je sada u fazi tri kliničkih proba

polako, kad ti izraste treći kurac od RNK vakcine, klečaćeš na kolenima pred bocan-harčenkom

Virus - Page 33 13

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    Daï Djakman Faré

Post by Daï Djakman Faré Thu Dec 03, 2020 5:34 pm

♏ wrote:Niko:
    Apsolutno niko:

rtanjski ide super sa nanom, kretenu jedan Virus - Page 33 3579118792

_____
    i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
    kondo

Post by kondo Thu Dec 03, 2020 5:43 pm

Apsolutno niko:

Uopšte nisi u pravu, ja vonabi konoser japanskih i kineskih čajeva sve to izbacio iz upotrebe i prebacio se na full herbal - balkanski planinski čaj (tzv šarplaninski), lavanda, menta, melisa, matičnjak - sve to u raznim kombinama ili solo. Nana sa ostrva sa plantaža Nikosa Paternakisa me ubija u pojam, prestao sam kafu da pijem zbog nje. Čak i kad mi ostane u čajniku i ko seljak je podgrejem u mikrotalasnoj, i dalje je zakon.

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    ♏

Post by ♏ Thu Dec 03, 2020 5:49 pm

Rumun, nisi razumeo referencu.

Institut Dr Josfi Pančić wrote:Aktivni sastojci rtanjskog čaja deluju antiseptično i umirujuće na sluzokožu organa za disanje, varenje i izlučivanje pa se preporučuje upotreba kod prehlade, za olakšanje varenja i ublažavanje tegoba kod nadutosti, za ublažavanje upale mokraćnih kanala, kao i za spoljnu upotrebu, za obloge i ispiranje kod upala kože i sluzokože. Tradicionalno, u narodnoj medicini, rtanjski čaj se preporučuje kao “muški čaj”, za jačanje potencije.

:ljaksofon:
    kondo

Post by kondo Thu Dec 03, 2020 5:51 pm

uuu, kakav fun fact, bingo

realno bi burundi mogao neki čaj kviz, na tom smo nekom lajfstajl nivou

_____
    #FreeFacu

Daï Djakman Faré

Post by Daï Djakman Faré Thu Dec 03, 2020 5:54 pm

nisam ni ja znao da se rtanjski preporuca za to

al sad kad vec kazu.... pa ne cudime nesto Virus - Page 33 2304934895

Virus - Page 33 2348298330

_____
    ♏

Post by ♏ Thu Dec 03, 2020 5:58 pm

Ako nabacate u korpu čajeva za soma dinara, besplatna dostava iz Pančića (mocbilja.rs), korektni su im ti filter livadski, preporučujem. Virus - Page 33 1844795956
    disident

Post by disident Thu Dec 03, 2020 6:00 pm

Marius Lăcătuș wrote:
    Apsolutno niko:

Uopšte nisi u pravu, ja vonabi konoser japanskih i kineskih čajeva sve to izbacio iz upotrebe i prebacio se na full herbal - balkanski planinski čaj (tzv šarplaninski), lavanda, menta, melisa, matičnjak - sve to u raznim kombinama ili solo. Nana sa ostrva sa plantaža Nikosa Paternakisa me ubija u pojam, prestao sam kafu da pijem zbog nje. Čak i kad mi ostane u čajniku i ko seljak je podgrejem u mikrotalasnoj, i dalje je zakon.
    ja kad sam u josifu pancicu trazio sarplaninski gledali me ko budalu
    Sad cekam da mi istekne kucni pritvor pa da kao prava sirotinja overim onu radnju koju je Kirko spomenuo i kombinacije sa burbonom  Virus - Page 33 359476144

_____
    Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
    Jedini proleter Burundija
    Pristalica krvne osvete
    kondo

Post by kondo Thu Dec 03, 2020 6:01 pm

a burundi neverue:

http://rs.n1info.com/Vesti/a679462/Vesic-Beograd-vise-nije-zariste-nadamo-se-da-ce-nove-mere-trajati-sto-krace.html

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je da Beograd više nije žarište koronavirusa, a da se Beograđani pridržavaju usvojenih epidemioloških mera.
    On je naveo da je prestonica pre desetak dana imala oko 50 odsto ukupnog broja zaraženih u Srbiji, a da je danas taj procenat na oko 25 odsto, sa tendencijom daljeg pada.

_____
    #FreeFacu

kondo

Post by kondo Thu Dec 03, 2020 6:02 pm

disident wrote:
    Marius Lăcătuș wrote:

ja kad sam u josifu pancicu trazio sarplaninski gledali me ko budalu
    Sad cekam da mi istekne kucni pritvor pa da kao prava sirotinja overim onu radnju koju je Kirko spomenuo i kombinacije sa burbonom  Virus - Page 33 359476144

pa kad ne koristiš tehnološki progres:

https://www.mocbilja.rs/proizvod/sarplaninski-caj/

_____
    #FreeFacu

Post by Sponsored content

Similar topics

-
      » Virus
      » Virus
      » Virus
      » Virus
      » Virus

Current date/time is Sat Nov 16, 2024 7:50 am