Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Virus

Janko Suvar

Virus - Page 22 Empty Re: Virus

Post by Janko Suvar Mon Nov 30, 2020 8:03 am

boomer crook wrote:jel janko ok? vidim da je disi prosao ko pas kroz rosu i to pozdravljam.
    Sad imam simptome. 37.5 juce i danas i malaksao sam boli me sve. 

Mitra je potpuno dobro, Nina vise nema temperaturu, samo je malo slomljena od svega.

Ocekivali smo da ce tako biti. Zvao sam telefonom doktora, sve ide onako kako smo razgovarali, mojih 14 dana ce se racunati od juce, za svaki slucaj, da uzimam terapiju za blazu sliku, istu kao sto je Nini prepisano. Dr se konsultovao sa onkologom i nista, nema razlike u terapiji, samo ce verovatno teze malo biti. 

Ninin otac je jos uvek dosta losa, i njegova terapija je komplikovanija.

_____
    ????

Post by MNE Mon Nov 30, 2020 8:18 am

plachkica wrote:mene novas dovodi do ludila

https://nova.rs/vesti/drustvo/moj-kovid-protokol-koji-necete-cuti-iz-kriznog-staba/

“Moj Kovid protokol” koji nećete čuti iz Kriznog štaba
    U vreme kada se u redovima po više sati čeka ispred kovid ambulanti, kada zaražene merimo hiljadama, teško je doći do pravog saveta za tretman kovid pacijenata. Nije lako pacijentima koji pod visokom temperaturom, malaksali stoje i čekaju na hladnoći, ali nije lako ni zdravstvenim radnicima koji dnevno treba da obave više desetina pregleda. Sve je više onih koji će, ukoliko im finansijske mogućnosti dozvole, zdravstvenu pomoć potražiti u privatnim odrdinacijama i klinikama. Jedna takva ordinacija iz Požarevca, u želji da pomogne svojim kolegama iz državnih domova zdravlja, objavila je svoj kovid protokol u kojem do detalja objašnjava korake u terapiji kovid pacijenata. Ovakav protokol do sada niste čuli od članova medicinskog Kriznog štaba.

Stavku po stavku, nižu se preporuke lekarima i pacijentima. Znamo da samoinicijativno uzimanje lekova i određivanje terapije na svoju ruku nije preporučljivo.

Ovaj protokol koji je objavila jedna privatna ordinacija iz Požarevca može da bude korisna smernica zdravstvenim radnicima i svima koji se bore sa koronom.

Ipak, treba imati na umu da je svaki slučaj poseban, i da uvek treba pratiti smernice lekara koji je upoznat sa slučajem.
    MOJ COVID PROTOKOL

(da olakšamo domovima zdravlja)

1. Dexason tablete 2×1, sedam dana.
    2. Andol ili Midol 300mg 1×1 (kod alergičnih na Aspirin može Plavix 75mg 1×1)

3. Antibiotik (Hemomycin tabl. 500mg, 1×1, šest dana, ili Fromilid Uno tabl. 500mg 1×1 sedam dana, ili Panklav tabl. 1.000mg, 2×1 pet do sedam dana);

4. Spuštanje svake temperature, agresivno, čak i ako je 37,1 (Paracetamol i Analgin naizmenično, po 2 tablete odjednom, na svaka 4 sata) – ako je neko alergičan na Analgin, umesto toga može Brufen ili Defrinol forte (400mg)

5. Probiotic ako se javi proliv,

6. Fluimucil šumeće tablete 600mg 1×1 ako postoji kašalj sa šlajmom, ili Levopront sirup 3×2 kašičice ili Omnitus ili Folkodin, ako je kašalj suv.

7. Mirovanje, minerali, vitamini (Cink, D vitamin…).

8. Pantoprazol ili Omeprol tablete ako pacijent ima osetljiv želudac, gastritis ili čir.

9. Olynth sprej ako je nos zapušen ili mnogo curi.

Sve na šta je pacijent alergičan ili mu organizam ne podnosi, ne uzimati – pitati farmaceuta za zamenu.

Tek 10-15 dana posle početka simptoma uraditi brzi test, jer je tek tada pouzdan, ali ni tada 100%. PCR test takođe ume da slaže. Ne testirati pacijente čim dobiju simptome.
    Rendgen pluća na početku bolesti nije pouzdan, ume da bude lažno negativan (sprema se bronhopneumonija, ali nije još uvek krenula) i lažno pozitivan (uplašenim ili neiskusnim lekarima se priviđa sve i svašta, ili za svaki slučaj pišu kako vide nešto što se ne vidi). Hospitalizacija samo u slučaju pada saturacije, odnosno otežanog disanja i pogoršanja koje zahteva kiseoničku terapiju i intenzivni monitoring pacijenta.

ja nisam ovoliko farmaceutika u životu uzeo
    boomer crook

Post by boomer crook Mon Nov 30, 2020 8:29 am

Janko Suvar wrote:
    boomer crook wrote:jel janko ok? vidim da je disi prosao ko pas kroz rosu i to pozdravljam.

Mitra je potpuno dobro, Nina vise nema temperaturu, samo je malo slomljena od svega.

Ocekivali smo da ce tako biti. Zvao sam telefonom doktora, sve ide onako kako smo razgovarali, mojih 14 dana ce se racunati od juce, za svaki slucaj, da uzimam terapiju za blazu sliku, istu kao sto je Nini prepisano. Dr se konsultovao sa onkologom i nista, nema razlike u terapiji, samo ce verovatno teze malo biti. 

ok. drzi se. ne znam kako da vam pomognem svima

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Mon Nov 30, 2020 8:57 am

Janko Suvar wrote:

Ja nisam lekar i nemojmene slusati alida sam na tvom mestu uzeo bih ne za blazu sliku nego sve full
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Mon Nov 30, 2020 8:58 am

Antibiotik bar obavezno
    rumbeando

Post by rumbeando Mon Nov 30, 2020 9:43 am

Pulmolog Dejan Žujović, načelnik dnevne bolnice Gradskog zavoda za plućne bolesti u Beogradu, držao je sinoć FB sesiju s pitanjima i odgovorima za zaražene koji zbog gužvi ili drugih razloga nisu išli kroz državni sistem.

https://www.facebook.com/drzujovic/videos/10222103588166296

Možda će nekom koristiti.
    rumbeando

Post by rumbeando Mon Nov 30, 2020 1:33 pm

Rusi nakon davanja odobrenja pre III faze sada završno testiraju i svoju drugu vakcinu, EpiVacCorona, koja se kao i ogromna većina drugih daje u dve doze, ali s razmakom od 6-10 meseci uz pretpostavku da će se revakcinacija raditi svake 3 godine.

Hot on the heels of Sputnik V, Russia’s 2nd Covid-19 vaccine ‘EpiVacCorona’ set for release in December, say developers
    27 Nov, 2020 15:18

With Sputnik V set for launch after its phase-three trial is completed, another Russian Covid-19 vaccine, EpiVacCorona, will be made available to the public next month. It is hoped that mass inoculation can begin in the New Year.
    Developed by Siberia’s Vector Center, results from testing are ready to be presented, and an international publication is being sought to publish them, according to the head of the research body’s zoonotic infections and influenza department.

“I think that in 2021 it will appear in almost all regions of Russia,” Alexander Ryzhikov explained. “The earliest date of receipt of the vaccine in civil circulation is December 10. In the future, mass vaccination will begin in 2021.”

On November 17, EpiVacCorona began third-phase, post-registration trials. Batches of the formula were delivered to nine medical centers around the country, with 30,000 volunteers due to receive the jab. Another separate trial for over 60s is taking place simultaneously, which will involve 150 people.

Once the vaccine is received, a second booster jab is necessary six to 10 months later, with the current plan to revaccinate patients again every three years.

“As for the immune response that it creates, there is a lot of hope for the vaccine, in contrast to the immunity formed as a result of infection,” Ryzhikov explained. “Immunity created as a result of infection and recovery has already been shown to be insufficient. After five to seven months, antibodies disappear.”

Unlike many other potential Covid-19 vaccines, EpiVacCorona does not need to be stored at sub-zero temperatures. The vector vaccine can be stored between two and eight degrees, significantly reducing the logistical burden. In contrast, the formula proposed by American pharmaceutical giant Pfizer needs to be kept at -70 degrees Celsius.

On October 14, EpiVacCorona became the second coronavirus vaccine registered in Russia. The first, named Sputnik V, is currently undergoing a trial involving 40,000 volunteers. Preliminary results have shown that the vaccine is 92 percent effective. Other manufacturers around the world have also published results of their vaccine trials, with both US vaccines, developed by Pfizer and Moderna, showing themselves to be around 95 percent effective.
    https://www.rt.com/russia/508033-epivaccorona-vaccine-release-december/
    Margit Savović

Post by Margit Savović Mon Nov 30, 2020 2:00 pm

Kad cemo saznati odluke Griznog Zdaba?
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon Nov 30, 2020 2:01 pm

kad ih pročitam ovde, ne pre
    Daï Djakman Faré

Post by Daï Djakman Faré Mon Nov 30, 2020 2:04 pm

grizni zdab podseca na zdob si zdub, moldavski gypsy punk band

_____
    i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Mon Nov 30, 2020 2:09 pm

Grizni štap
    ♏

Post by ♏ Mon Nov 30, 2020 2:17 pm

Klizni slap?
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Mon Nov 30, 2020 2:17 pm

Medicinari su trazili da se zatvori sve osim hrane. I 14 dana karantina za dolaske iz inozemstva. Vlada se necka. 

Iskreno, mislim da je vazniji polic. cas 22-05 recimo. Ljudi apsolutno moraju prestati da se druze. Mislim, ja bih uveo da mozes samo sam na ulicu, ali ova vlast to nema sanse da ume da sprovede.
    ♏

Post by ♏ Mon Nov 30, 2020 2:19 pm

Mór Thököly wrote:Mislim, ja bih uveo da mozes samo sam na ulicu...

Jedna marketinška kampanja se sama piše. Virus - Page 22 2952840586
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon Nov 30, 2020 2:19 pm

verujem da je minimum minimuma sabotiranje predstojećih praznika. po tradiciji grip ide posle Svetog Nikole, to je superspreader događaj koji apsolutno nema premca, veliko mešanje stanovništva iz svih stratuma.
    ♏

Post by ♏ Mon Nov 30, 2020 2:21 pm

Kod nas je neizvodivo implementirati ono da ne možeš KŠ kolima u BG i tako to, a? Mislim, osim ako ideš na essential radno mesto i tako to, kako je već bilo u one dve najmanje nesrećne BJR.
    boomer crook

Post by boomer crook Mon Nov 30, 2020 2:23 pm

guzni svrab

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon Nov 30, 2020 2:24 pm

kod nas je, nažalost, sve neizvodljivo osim grubog karantina koji se nasumično kontroliše.
    паће

Post by паће Mon Nov 30, 2020 2:31 pm

Mór Thököly wrote:Grizni štap

Прочитати на немачком.

_____
       cousin for roasting the rakija
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...

Post by MNE Mon Nov 30, 2020 2:40 pm

Mór Thököly wrote:Medicinari su trazili da se zatvori sve osim hrane. I 14 dana karantina za dolaske iz inozemstva. Vlada se necka. 

Iskreno, mislim da je vazniji polic. cas 22-05 recimo. Ljudi apsolutno moraju prestati da se druze. Mislim, ja bih uveo da mozes samo sam na ulicu, ali ova vlast to nema sanse da ume da sprovede.
    omlaTina koja će da organizuje žurke organizovaće se i da se prespava, kad si pijan možeš da spavaš i na podu

kod nas je poilcijski čas od 19h evo već nekoliko dana, ljudi odu kod nekog i prespavaju, vikendom zabranili međugradski saobraćaj, odu u petak i vrate se u pon. ujutru
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon Nov 30, 2020 2:44 pm

i tako cela cg? svi odu da prespavaju na podu kad su pijani?
    Margit Savović

Post by Margit Savović Mon Nov 30, 2020 2:44 pm

Kako nezvanično saznajemo, članovi Kriznog štaba nisu na ovoj sednici dogovorili nijednu novu meru, već da će nastaviti da se prate efekti mera koje su uvedene do sada.
    паће

Post by паће Mon Nov 30, 2020 2:46 pm

Мера појачаног праћења.

_____
       cousin for roasting the rakija
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Mon Nov 30, 2020 2:48 pm

MNE wrote:
    Mór Thököly wrote:Medicinari su trazili da se zatvori sve osim hrane. I 14 dana karantina za dolaske iz inozemstva. Vlada se necka. 

omlaTina koja će da organizuje žurke organizovaće se i da se prespava, kad si pijan možeš da spavaš i na podu

kod nas je poilcijski čas od 19h evo već nekoliko dana, ljudi odu kod nekog i prespavaju, vikendom zabranili međugradski saobraćaj, odu u petak i vrate se u pon. ujutru

Realno treba uvesti da mozes samo na posao i kod lekara bilo kojim prevozom  i da firma izdaje ako je posao u pitanju
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Mon Nov 30, 2020 2:49 pm

паће wrote:Мера појачаног праћења.
    Virus - Page 22 3579118792

Pa nista, pocetkom januara bice idalje 5-10k. S tim sto ce se ljudi leciti u garazama i podrumima. Sami

Post by Sponsored content

Similar topics

-
      » Virus
      » Virus
      » Virus
      » Virus
      » Virus

Current date/time is Sat Nov 16, 2024 3:30 am