Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Virus

Anonymous
    Guest

Virus - Page 14 Empty Re: Virus

Post by Guest Fri Nov 27, 2020 2:31 pm

rumbeando wrote:
    Kirko Skaddeng wrote:sa PPP.

Isto sa PPP, Jumanji:
    Inace anguzuje se sve zivo za rad u kovid ambulantama, stomatolozi, oftalmolozi... mozda i po kucama zaredjaju polako.

U međuvremenu i iz bolnica potvrđuju da su njihovi prijemi zakrčeni.

Direktor Infektivne klinike Kliničkog centra Srbije Goran Stevanović je izjavio, nakon sastanka direktora kovid bolnica sa ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom, da je doneta odluka da će svi građani sa simptomima koronavirusa ubuduće morati prvo da se jave u kovid ambulante, kako bi im se tamo uradila dijagnostika.

Svi oni koji nisu vitalno ugroženi, a dođu u prijemno-trijažne centre bez analiza, biće vraćeni u domove zdravlja, dodao je Stevanović.

On je rekao da je produženo radno vreme svih kovid ambulanti pri domovima zdravlja u Beogradu do 22 sata.

"Odluka je doneta da bi se smanjio pritisak, koliko je to moguće, a da ne bude loših posledica po kvalitet zbrinjavanja pacijenata koji dolaze u prijemno-trijažne centre", rekao je Stevanović.

Stevanović je objasnio da postupak po jednom pacijentu traje oko sat vremena - dok se uradi snimak za svakog pacijenta, zatim dezinfekcija, dok stigne laboratorija...

"Kada je veliki pritisak dovoljno je desetak takvih bolesnika, dovoljno je da se vreme čekanja na pregled produži na četiri, pet ili više sati", rekao je Stevanović.

Stevanović je apelovao na sve da imaju razumevanja i da poštuju ovu odluku.
    http://rs.n1info.com/Vesti/a677099/Stevanovic-o-novoj-odluci-uv-ezi-sa-pregledom-pacijenata.html

Da je ovo polu-normalna zemlja imala bi organizovanu pasivnu vojnu rezervu, pa bi rezerviste koji su služili civilno po bolnicama angažovala da rade manje zahtevne poslove i da odmenjuju bolničko osoblje. Ali to ionako postoji samo na papiru, malo im je 10+ godina postojećeg zakonskog okvira, ne postižu ljudi od borbe za veći džidipi.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Fri Nov 27, 2020 2:33 pm

Jebo javnu sluzbu. Zivot je kratak, drz se za batak  GDP.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri Nov 27, 2020 2:36 pm

паће wrote:
    Talason wrote:
    nisam imao neko fino mišljenje o ljudima generalno ni pre ovoga, ali sada više nemam mišljenje uopšte

А, нашао си где се гаси? Ја сам чуо да то не може. Јави.

Mór Thököly wrote:

Nalaze taj neki balans izmedju umiranja i propasti ekonomije

Ајде бре, ово је Србија, изабраће оба.

plavaivy wrote:
    ma kakvo proveravanje..moj pozitivni komsija se secka,ide u radnju svaki dan,negde kolima
    Трипут читам и све мислим како за овај израз нисам чуо раније. Ајде оно "ждере се", "појео се жив", "гризе нокте", "секира се", ал' на то сецкање још нисам наилазио.
    Додато где треба, благодарим на прилогу.

Paće mi smo usred dešavanja koje nam u tolikoj meri smanjuje kvalitet života da smo na ivici kliničke depresije, a često i preko nje. Brinemo se za zdravlje svoje porodice, za svoje poslove, prekinuti su nam životi, ovo je kao nekakav zatvor kome se ne vidi kraj. Da li mogu da te zamolim da ne cepidlačiš oko jezika na ovom topiku i da ne govoriš beležiš naše ortografske greške na svom sajtu? U ovoj situaciji to je toliko asocijalno da nemam reči. (Ovo je kritika postupka, a ne ličnosti: odbijam da mislm da namerno podjebavaš ljude dok razgovaraju o pandemiji).
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri Nov 27, 2020 2:50 pm

U ostalim vestima, imenovali su Maju Gojković za člana Kriznog štaba. Izgleda da nisu bili baš sasvim stopostotno poslušni poslednjih par nedelja.
    Notxor

Post by Notxor Fri Nov 27, 2020 2:57 pm

Gordana Čomić pokradena! Danas nam je dijalog najpotrebniji.

_____
      Sweet and Tender Hooligan  
    disident

Post by disident Fri Nov 27, 2020 2:58 pm

buffalo bill wrote:
    rumbeando wrote:

Isto sa PPP, Jumanji:

U međuvremenu i iz bolnica potvrđuju da su njihovi prijemi zakrčeni.

http://rs.n1info.com/Vesti/a677099/Stevanovic-o-novoj-odluci-uv-ezi-sa-pregledom-pacijenata.html

Da je ovo polu-normalna zemlja imala bi organizovanu pasivnu vojnu rezervu, pa bi rezerviste koji su služili civilno po bolnicama angažovala da rade manje zahtevne poslove i da odmenjuju bolničko osoblje. Ali to ionako postoji samo na papiru, malo im je 10+ godina postojećeg zakonskog okvira, ne postižu ljudi od borbe za veći džidipi.
    Ja se pitam jos od kada sam bio na pregledu prvi put i video onaj haos, masu i neorganizovanost, zasto nisu mogli da organizuju volontersku sluzbu koja bi se bavila nemedicinskim aspektom organizovanja redova, cekanja, zvanja telefonom itd, davnjem nekih osnovnih informacija. Em se gubi silno vreme em se preopterecuje to malo medicinskog osoblja koje puca

_____
    Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
    Jedini proleter Burundija
    Pristalica krvne osvete
    ♏

Post by ♏ Fri Nov 27, 2020 3:06 pm

Videli smo tokom poplava na šta liči esenesdžijska iznuđena volonterska služba, bolje je da ostanu na fejsu i po kladarama, samo bi pravili štetu.
    ♏

Post by ♏ Fri Nov 27, 2020 3:14 pm

Hoću reći, to je kasta ljudi koja ne razume solidarnost, opšti interes, javno zdravlje kao pojam, maloumni gramzivi teletubby reptiloidi, nisu mogli ni da raznesu one ponižavajuće essentials pakete zatvorenim penzosima kako treba, you had one job momenti.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri Nov 27, 2020 3:17 pm

♏ wrote:Hoću reći, to je kasta ljudi koja ne razume solidarnost, opšti interes, javno zdravlje kao pojam, maloumni gramzivi teletubby reptiloidi, nisu mogli ni da raznesu one ponižavajuće essentials pakete zatvorenim penzosima kako treba, you had one job momenti.

Ma da, kakvo volontiranje, samo bi odmogli i napravili još veći svinjac.
    plavaivy

Post by plavaivy Fri Nov 27, 2020 3:21 pm

naravno da ne razumeju kad su ih iz stranke naterali to da rade sto izbacuje volonterizam iz jednacine a sa tim i sve sto ide uz njega

npr. ovih dana NP Fruska Gora ima posumljavanje povodom 60god postojanja i na to teraju clanstvo da ide
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Fri Nov 27, 2020 3:32 pm

Kirko Skaddeng wrote:U ostalim vestima, imenovali su Maju Gojković za člana Kriznog štaba. Izgleda da nisu bili baš sasvim stopostotno poslušni poslednjih par nedelja.

Djavo tikve sadjenje
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Fri Nov 27, 2020 3:35 pm

Potrebno je hitno zatvaranje svega osim prehrambenih, medicinskih (apoteke) radnji. Ukidanje javnog saobracaja i polic cas od 19 do 05. Nista manje od toga. Kao u aprilu minus kucni zatvor za starije.
    ♏

Post by ♏ Fri Nov 27, 2020 3:37 pm

Apoteke nisu radnje, nego zdravstvene ustanove. [/nitpicking]
    plachkica

Post by plachkica Fri Nov 27, 2020 3:41 pm

ako se danas sve zatvori, rezultati će se tek za 15 dana videti
    mislim da od toga nema ništa
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri Nov 27, 2020 3:44 pm

Sada se i meni tako čini. Sve indikacije su tu da ipak žele da puste da ovo ide svojim tokom. Jednostavno ćemo iz ovog talasa ući pravo u februarski koji je neminovan kao plima. Izlazak iz ovoga tek kad stigne vakcina, pri čemu ne znam da li se razume da će to vakcinisanje ići sporo, neefikasno, selektivno, uz otpore u stanovništvu i da je vrlo malo šansa da ćemo se otarasiti bede u 2021. 

Što se mene tiče mislim da bi ljude trebalo vakcinisati na najprostiji mogući način, jedan drži uperenu pušku a drugi vakciniše, hvala, sledeći.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri Nov 27, 2020 4:00 pm

nisam saglasan, moraćemo da se otarasimo bede do juna, a vakcinisanje dovoljnog broja ljudi će ići lakše nego što se to čini na osnovu fejsbuka i medija generalno

ok, biće haotično i neorganizovano, ali postojaće jaka ekonomska ucena za veći deo građana
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri Nov 27, 2020 4:01 pm

plachkica wrote:ako se danas sve zatvori, rezultati će se tek za 15 dana videti

videli bi se za 4-5 dana
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Fri Nov 27, 2020 4:04 pm

Talason wrote:
    plachkica wrote:ako se danas sve zatvori, rezultati će se tek za 15 dana videti

videli bi se za 4-5 dana

Apsolutno. Plus, nema "idenja svojim tokom". Kad skroz pukne zdravstvo to je onda rasulo koje nema "tok"
    Sotir

Post by Sotir Fri Nov 27, 2020 4:09 pm

Kirko Skaddeng wrote:Što se mene tiče mislim da bi ljude trebalo vakcinisati na najprostiji mogući način, jedan drži uperenu pušku a drugi vakciniše, hvala, sledeći.
    Па не, биће суптилније
    За запослене у битним службама биће обавезно по закону.
    Врло вероватно и за све који би да путују напоље.

Не знам какав ће бити правни статус да фирме донесу одлуке да морају да се вакцинишу запослени (барем преко 90%).
    У неким фирмама (нега, исхрана) би то морало као и болницама, а у неким попут Јуре би морало јер раде тако да су нагурани.

Post by MNE Fri Nov 27, 2020 4:17 pm

Kirko Skaddeng wrote:
    паће wrote:

А, нашао си где се гаси? Ја сам чуо да то не може. Јави.

Ајде бре, ово је Србија, изабраће оба.

Додато где треба, благодарим на прилогу.

Paće mi smo usred dešavanja koje nam u tolikoj meri smanjuje kvalitet života da smo na ivici kliničke depresije, a često i preko nje. Brinemo se za zdravlje svoje porodice, za svoje poslove, prekinuti su nam životi, ovo je kao nekakav zatvor kome se ne vidi kraj. Da li mogu da te zamolim da ne cepidlačiš oko jezika na ovom topiku i da ne govoriš beležiš naše ortografske greške na svom sajtu? U ovoj situaciji to je toliko asocijalno da nemam reči. (Ovo je kritika postupka, a ne ličnosti: odbijam da mislm da namerno podjebavaš ljude dok razgovaraju o pandemiji).
    hah, teško je biti grammar-nazi na ljevičarskom forumu..
    паће

Post by паће Fri Nov 27, 2020 4:57 pm

Kirko Skaddeng wrote:

Па скупио сам на гомилу, исправно рачунајући на то да ће брзо да одскролује, овај се топић брзо пуни.

Но, замисли кад бих скроз престао. То би већ био знак да је ђаво однео шалу, ево и онај намћор одустао, готови смо. Тако да помало изигравам пет секунди разбибриге, боље да се фурунаши за толико једе на мене него да само седе и мраче.

А друго, у мојој култури никад није било тако без остатка озбиљно. Каква год да је фрка, увек се нашло места за неку зајебанцију, макар црњак. Ако нема друге одушке, ваља и галгенхумор. Ако је то нестало из културе, могуће је да нисам приметио јер јебига, провео сам 20 година као дигитални пустињак. Ако сам се обраћао (сада већ) непостојећој публици, зајебао сам се.

_____
       cousin for roasting the rakija
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    ficfiric

Post by ficfiric Fri Nov 27, 2020 5:04 pm

Talason wrote:ok, biće haotično i neorganizovano, ali postojaće jaka ekonomska ucena za veći deo građana

Opusteno, valjace se potvrde na pijaci

_____

Uprava napolje!

Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri Nov 27, 2020 5:09 pm

ficfiric wrote:
    Talason wrote:ok, biće haotično i neorganizovano, ali postojaće jaka ekonomska ucena za veći deo građana

Opusteno, valjace se potvrde na pijaci

ali ne i čipovi
    kapetanm

Post by kapetanm Fri Nov 27, 2020 5:31 pm

Mislim, generalno da smo svi pomalo licimuri sa tim trebalo bi moralo bi. Kad bi moralo 70% volontera i ispomoci bi dreknuli sto bas ja
    ficfiric

Post by ficfiric Fri Nov 27, 2020 5:33 pm

kapetanm wrote:Mislim, generalno da smo svi pomalo licimuri sa tim trebalo bi moralo bi. Kad bi moralo 70% volontera i ispomoci bi dreknuli sto bas ja

Nije bas tako. Kad zatreba, uvek bude volontera. Seti se 2014. na primer

_____

Uprava napolje!

Post by Sponsored content

Similar topics

-
      » Virus
      » Virus
      » Virus
      » Virus
      » Virus