ficfiric wrote:
Da, ali Kamala koja ce braniti titulu, imace 60
Nisam znao da je toliko matora. Dobro se drži. Mada je malo psiho, tako da ipak ne bi.
ficfiric wrote:
Da, ali Kamala koja ce braniti titulu, imace 60
opet moram da izreklamiram genijalnog cush-a koji je juce na pocetku pricao jedno 10 minuta o mucenom nejtu i polling nauci in general. pollsteri nude enterntainment product za political theatre u vidu koji treba da izazove "boo" ili "yaay" reakciju za politicke ovisnike sa obe strane koji cuce u svojim iskopanim rovovima. isto tako postoji jedna druga, poveca grupa ljudi koja ne ucestvuju u politickom teatru koja se pojavi jednom u 4 godine na birackom mestu da glasaju za jedno od dve opcije pre povratka u hibernaciju. to su ljudi koji ne pripadaju iskopanim rovovima i shodno tome nemaju do te mere fiksirani pogled na stvari kao sto imamo mi koji smo investirani u politicki teatar. vole trampa ali ustace tog dana i glasati za bajdena ili obratno. potpuno su nepouzdani za pollstere zbog svog casual odnosa jer misle da u sustini NIJE BITNO. ti ljudi su danak drustvenim procesima koji traju od 1970-ih i posto su alijenirani od politike kao borbe na zivot i smrt, ona je za njih jos jedna opcija u entertainment programu zivota u americi u koju mogu da se ukljuce (ili ne) - tradicionalna folklorna manifestacija izmedju "nemoj da si seronja" stranke ili "nemoj da si picka" stranke. "ceo zivot sam glasao za ne-budi-picka stranku ali tramp me toliko nervira da nisam izasao / sam glasao za bajdena" - to su ti ljudi. gledajte cusha, lik sa-zi-ma !Kirko Skaddeng wrote:inače meni se čini da je ovogodišnja greška mnogo veća nego 2016. kada je relativno dobro procenjen popular vote, i po državama (tamo gde su pravljene dobre ankete) i na saveznom nivou. ove godine procenti su waaaay off jer pollsteri ne umeju da ukalkulišu ljude koji ih iz nepoverenja i direktnog otpora vuku za nos.
rekavši to, ne znam zašto se od polstera očekuje potpuna preciznost. polovi pre svega služe akterima procesa da vide opšte trendove (i naravno, one na mikronivou) i ravnaju se u skladu s njima, a ono što dolazi u medije je clickbait igračka koja nudi opšti pogled na proces ali ne može da proriče budućnosti i da čita misli.
to je vrlo slično meteorologiji. čak i najprecizniji modeli imaju granice.
mstislaw wrote:Ljubica Gojgić potpuno pro-Tramp. Zašto li me to ne iznenađuje?
Marius Lăcătuș wrote:mstislaw wrote:Ljubica Gojgić potpuno pro-Tramp. Zašto li me to ne iznenađuje?
pa šta?
sad je kao pa sramota biti pro ili kontra nekog, pogotovo ako si odavde
Ништа од овога није поткрепљено ничим. Сажимање бабе врачаре која поправља покварену електронику на Тојота Ландкрузеру. Тип са дијагностиком дође и види да је цркао сензор радилице, замени га и тера даље.Daï Djakman Faré wrote:opet moram da izreklamiram genijalnog cush-a koji je juce na pocetku pricao jedno 10 minuta o mucenom nejtu i polling nauci in general. pollsteri nude enterntainment product za political theatre u vidu koji treba da izazove "boo" ili "yaay" reakciju za politicke ovisnike sa obe strane koji cuce u svojim iskopanim rovovima. isto tako postoji jedna druga, poveca grupa ljudi koja ne ucestvuju u politickom teatru koja se pojavi jednom u 4 godine na birackom mestu da glasaju za jedno od dve opcije pre povratka u hibernaciju. to su ljudi koji ne pripadaju iskopanim rovovima i shodno tome nemaju do te mere fiksirani pogled na stvari kao sto imamo mi koji smo investirani u politicki teatar. vole trampa ali ustace tog dana i glasati za bajdena ili obratno. potpuno su nepouzdani za pollstere zbog svog casual odnosa jer misle da u sustini NIJE BITNO. ti ljudi su danak drustvenim procesima koji traju od 1970-ih i posto su alijenirani od politike kao borbe na zivot i smrt, ona je za njih jos jedna opcija u entertainment programu zivota u americi u koju mogu da se ukljuce (ili ne) - tradicionalna folklorna manifestacija izmedju "nemoj da si seronja" stranke ili "nemoj da si picka" stranke. "ceo zivot sam glasao za ne-budi-picka stranku ali tramp me toliko nervira da nisam izasao / sam glasao za bajdena" - to su ti ljudi. gledajte cusha, lik sa-zi-ma !Kirko Skaddeng wrote:inače meni se čini da je ovogodišnja greška mnogo veća nego 2016. kada je relativno dobro procenjen popular vote, i po državama (tamo gde su pravljene dobre ankete) i na saveznom nivou. ove godine procenti su waaaay off jer pollsteri ne umeju da ukalkulišu ljude koji ih iz nepoverenja i direktnog otpora vuku za nos.
rekavši to, ne znam zašto se od polstera očekuje potpuna preciznost. polovi pre svega služe akterima procesa da vide opšte trendove (i naravno, one na mikronivou) i ravnaju se u skladu s njima, a ono što dolazi u medije je clickbait igračka koja nudi opšti pogled na proces ali ne može da proriče budućnosti i da čita misli.
to je vrlo slično meteorologiji. čak i najprecizniji modeli imaju granice.
jel to istina sto kaze?zvezda je zivot wrote:misim ne bih da ulazim u rasprave sta je vise kul pro tramp ili pro obama. i ko je zapravo pravi nacista
misim kolko je meni poznato ovde ima tacno 3 forumasa koja su pro obama: Vilmos, Gargamel i boomer crook pa pricaj s njima.
Janko Suvar wrote:jel to istina sto kaze?zvezda je zivot wrote:misim ne bih da ulazim u rasprave sta je vise kul pro tramp ili pro obama. i ko je zapravo pravi nacista
misim kolko je meni poznato ovde ima tacno 3 forumasa koja su pro obama: Vilmos, Gargamel i boomer crook pa pricaj s njima.
Marius Lăcătuș wrote:mozda jesu gargamel i boomer, doduše u pauzi kopanja očiju
Kirko Skaddeng wrote:Moje to neko mišljenje je da bivanje pro-Trampom čoveka diskvalifikuje za bona fide razgovor o društvu. To je isto kao da si za Orbana, Erdogana, Bolsonara. Trampovac vidi svet kao poprište cinične igre moći, bez ikakve druge supstance, i to mu se dopada i želi da bude na strani jakih, surovih, bezobzirnih. Nije u pitanju body count nego način na koji misliš o svetu. Ja sam prema trampovcima uspostavio potpunu distancu i gledam na njih kao na nove naciste.
Daï Djakman Faré wrote:
Јанош Винету wrote:
Направе пут у неком селу и сви сељаци срећни, а то што уништавају државу на неком другом нивоу нема везе.
Летећи Полип wrote:Kirko Skaddeng wrote:Moje to neko mišljenje je da bivanje pro-Trampom čoveka diskvalifikuje za bona fide razgovor o društvu. To je isto kao da si za Orbana, Erdogana, Bolsonara. Trampovac vidi svet kao poprište cinične igre moći, bez ikakve druge supstance, i to mu se dopada i želi da bude na strani jakih, surovih, bezobzirnih. Nije u pitanju body count nego način na koji misliš o svetu. Ja sam prema trampovcima uspostavio potpunu distancu i gledam na njih kao na nove naciste.
Dobro sad, to važi za neke obrazovane tipove iz srednje klase. Dole je to čisti resantiman. Vama u gradovima ide dobro a ništa ne radite, mi crnčimo a sve propada. Vremenom te to proždere, jebi ga.
Don Jr. has moved on to calling for GOP legislators to explicitly overturn the will of the people. pic.twitter.com/Ur4xPM4rKV
— Jesse Lehrich (@JesseLehrich) November 5, 2020