a trebalo je da uvidim da nije bas tako blistavi um ko sta kazete tokom one "kme ne budite усташе svi smo mi европејци" kampanje za koju je mislio da je toliko vickasta.
Beograd
- Post n°676
Re: Beograd
Ne osecam potrebu da objasnjavam zasto ova vlast nije vise nacionalisticka od one koja je proterivala nacionalne manjine iz zemlje.
a trebalo je da uvidim da nije bas tako blistavi um ko sta kazete tokom one "kme ne budite усташе svi smo mi европејци" kampanje za koju je mislio da je toliko vickasta.
_____
????
- Post n°677
ova vlast je direktno najvise nacionalisticka u simbolickom polju. doslovce case study. taj visak nacionalizma je doslovce kompenzacija sto ne moze da proteruje. zato je ideoloska podloga miloseviceve srbije kustiricin underground a ove dara iz jasenovca.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Guest
- Post n°678
Ja mislim da nije manje nacionalistička od slobe a i da su okolnosti drugačije, da su oni manje iracionalni (po svoje karijere) i manje kockari pa stoga izliv nacionalizma na kulturnom polju a ne baš na bojnom.
Nije mala razlika (body count) ali jeste po sredi neka vrsta kompenzacije.
- Post n°679
Реално, ова власт нуме да протера ни мигранте, камоли нешто компликованије.
Какво црно протеривање и чишћење.
Само би да лају у празно, док не заврше комбине.
Какво црно протеривање и чишћење.
Само би да лају у празно, док не заврше комбине.
- Post n°680
spustio sam se kolima niz nemanjinu skroz do spomenika gde ulica zavija udesno
ko god da je radio prostorno planiranje, pokido je
procelje stanice je u liniji tramvajskih sina, tacno na sredini nemanjine
spomenik puca pravo na desnu kolovozu traku nizbrdo
izgleda tako kako izgleda ali je iz turisticke vizure impresivno
naročito iz kola, kada se odjednom pojavi, kao da se iz zemlje probija u vis
kombinacija patine na gornjem delu spomenika i sljastece pozlate na ziru i ostatku postolja
bogme ovo nije samo za bugare nego i za sav drugi basibozuk turisticki koji nam naginje, kulturniji - ješe, turke, neće se žaliti ni španci ni iranci
kontekst o kome se ovde raspravlja je irelevantan u mejnstrim krugovima turista koji će se ovde slivati jer jeftino, uređeno, pristupačno.... samo još da etihad nije propo
sutra je novi dan, istorija je gotova, podgrejaće je s vremena na vreme kad budu trebale da se upute teške poruke ali realnost je takva da će ljudi dolaziti i da će ovaj trg zaživeti, ne baš među nama ali jbga, ovima ide od ruke i ta promena kulturne demografije. šta god to bilo zapravo.
ko god da je radio prostorno planiranje, pokido je
procelje stanice je u liniji tramvajskih sina, tacno na sredini nemanjine
spomenik puca pravo na desnu kolovozu traku nizbrdo
izgleda tako kako izgleda ali je iz turisticke vizure impresivno
naročito iz kola, kada se odjednom pojavi, kao da se iz zemlje probija u vis
kombinacija patine na gornjem delu spomenika i sljastece pozlate na ziru i ostatku postolja
bogme ovo nije samo za bugare nego i za sav drugi basibozuk turisticki koji nam naginje, kulturniji - ješe, turke, neće se žaliti ni španci ni iranci
kontekst o kome se ovde raspravlja je irelevantan u mejnstrim krugovima turista koji će se ovde slivati jer jeftino, uređeno, pristupačno.... samo još da etihad nije propo
sutra je novi dan, istorija je gotova, podgrejaće je s vremena na vreme kad budu trebale da se upute teške poruke ali realnost je takva da će ljudi dolaziti i da će ovaj trg zaživeti, ne baš među nama ali jbga, ovima ide od ruke i ta promena kulturne demografije. šta god to bilo zapravo.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°681
Sto bi takvi turisti svravali ovamo pored zivog Skoplja
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°683
Nisam ni jesa ni iranac
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°685
Мени је сметало што се споменик не види лад се спушта низ Немањину. Види се кад гледаш у ретровизор, из другог смера.
Који си андрак правио толики споменик кад се види само са 500м из једне и по улице.
Који си андрак правио толики споменик кад се види само са 500м из једне и по улице.
- Post n°686
buffalo bill wrote:Ja mislim da nije manje nacionalistička od slobe a i da su okolnosti drugačije, da su oni manje iracionalni (po svoje karijere) i manje kockari pa stoga izliv nacionalizma na kulturnom polju a ne baš na bojnom.
mislim da je u zvanicnoj retorici nacionalistickija kao i u pokusaju da svoju vlast utemelji transistorijski i kao prvenstveno pa cak i iskljucivo kao srpsku.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Guest
- Post n°687
ova vlast je nacionalistička u smislu da srboljubima razmaže vazelin na dušu da ih manje boli
- Post n°688
_____
- Post n°689
mislis ko desanku maksimovic?
_____
- Guest
- Post n°690
boomer crook wrote:buffalo bill wrote:Ja mislim da nije manje nacionalistička od slobe a i da su okolnosti drugačije, da su oni manje iracionalni (po svoje karijere) i manje kockari pa stoga izliv nacionalizma na kulturnom polju a ne baš na bojnom.
mislim da je u zvanicnoj retorici nacionalistickija kao i u pokusaju da svoju vlast utemelji transistorijski i kao prvenstveno pa cak i iskljucivo kao srpsku.
Pa sloba je ponikao u yu i pravio srj, tako je to malo razvodnjavalo srpstvo. To je sve passe, pa imamo čistu i jasnu sliku sad.
Duhovni mač istine
- Post n°691
Vec sam video da botovi koriste ovaj argument na tvici!
Van pameti. Isusov mac je metafora, Nemanjin nije, ali glupo je o tome i pricati ozbiljno.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°692
Na stranu sto Isusov mac odvaja ljude od roditelja, porodica, predaka - to je mac univerzalizma kojim se seku veze sa obicajnoscu.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°693
ficfiric wrote:Sto bi takvi turisti svravali ovamo pored zivog Skoplja
ne, ovo ne izgleda kao gips-kartonski spomenik. ovo izgleda kao 20 tona metala koji šljašti. nema to u skoplje, oni štede pare za odbranu ako ih napadnu kenguri.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°694
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Guest
- Post n°695
Da se nadamo da će to nivelisati kad budu spremali tu zgradu za novu (koju?) namenu (ne zna se ka'će)
- Guest
- Post n°696
- Post n°697
Pa kačio si to već a ja pitao šta je crpna stanica da joj treba kuća na sred trga?
- Guest
- Post n°698
Erzsébet Biszak wrote:
A gledam i gledam fotke i razmišljam gde su stepenice.
- Post n°699
Gradjani donose i cveće pod spomenik Stefanu Nemanji. pic.twitter.com/zieQgU5tYC
— Ivan.Kleut (@ikxy) January 30, 2021