Move over Ištvan - here comes Bazdulj!
- Post n°251
Re: Move over Ištvan - here comes Bazdulj!
Zasto biti zarobljenik "filma" o Srebrenici? Mnogo je zdravije kad te nije briga. Bravo, Nole!
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°252
Aleksandar Kocic@AlexKocic
·
6h
Zivim dugo van Srbije i slazem se da Djokovic svojim uspesima doprinosi prepoznatljivosti Srbije. Voleo bih da vidim neke analize o 'efektu Nole' na imidz Srbije. Jer imidz i prepoznatljivost ipak nisu ista stvar.
Npr. koliko smo mi promenili misljenje o Kamerunu gledajuci Embida
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°253
boomer crook wrote:a sto se spasavanja zapadnr nemacke 1954. godine tice moze da ga okaci macku u rep posto southgate 2021. godine moze da kaze da su englezi posebno motivisani za nemacku zbog zato drugi sveteski rat
Bilo kakva paralela naci Njemačke* i Srbije devedesetih, uglavnom se smatra za nešto drugosrbijansko i autošovinističko.
Muharem izvodi diverziju
*Moje iskustvo.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°254
To je i meni zapalo za oko. Samo sto ne mislim da je subverzija nego brljanje.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°255
Btw, jak je i ovaj zuperovski momenat.
. А он је истовремено редак пример шампиона који заиста личи на своју земљу и свој народ. Свако ко је живео у западној Европи или Скандинавији или барем тамо боравио туристички иоле дужи период, има то искуство када у маси, искључиво по стасу и цртама лица, препозна „нашег човека". Новак Ђоковић у том смислу изгледа као стереотипни Динарац, као неки лик из „Горског вијенца" или „Старца Вујадина".
_____
- Guest
- Post n°256
Zanimljivo je koliko je Nolo veći kosmopolita od ovih ljudi iako ga zovemo četnikom s reketom itd. Grli bukve, jede kristale, ide na bosanske piramide, igra tenis po celom svetu, kupuje i prodaje imanja po Santa Barbari i Azurnoj obali, verovatno više ni ne razlikuje crnca od belca. Dekadentni, anacionalni njuejdžer posvećen svom telu i kultu pobede. On ove tekstove izvesno ne bi razumeo, a kada bi ih razumeo, verovatno bi se u ovoj fazi života samo nasmejao, ono, miševi čime se vi bavite...
- Post n°257
+1
Ma on je covek iz nekog potpuno drugog filma. Nekakav nacionalizam tu postoji, ali je propusten kroz nju ejdz filter i ima vrlo malo veze sa tradicionalno shvacenim nacionalizmom. Mislim da vecina pitanja kojima se bave nasi nacionalisti za njega naprosto ne postoji.
Ma on je covek iz nekog potpuno drugog filma. Nekakav nacionalizam tu postoji, ali je propusten kroz nju ejdz filter i ima vrlo malo veze sa tradicionalno shvacenim nacionalizmom. Mislim da vecina pitanja kojima se bave nasi nacionalisti za njega naprosto ne postoji.
_____
- Post n°258
Ali "redak primer sampiona koji lici na svoj narod" je zaista genijalno glupa recenica. Sve je u njoj izuzetno glupo. Nije glupa samo u nekim aspektima, nego u svim. Fino izbrusena tupost.
_____
- Post n°259
Đoković bar ima izgrađen filter kroz koji je propustio neke rudimentarne crte nacionalizma, i to je sve OK. Nije ok što javni delatnici u Srbiji po pravilu niti imaju nekakav filter niti sadržaj izvan (prilično trivijalnog) nacionalizma.
Đoković kao popravljač imidža nacije, izem im temu i pogled na svet koji ju je porodio. 1 temeljna i samoreprodukujuća zapuštenost.
Đoković kao popravljač imidža nacije, izem im temu i pogled na svet koji ju je porodio. 1 temeljna i samoreprodukujuća zapuštenost.
- Post n°260
Pa da. Totalni fijasko. A to traje vec deceniju sigurno.
https://www.vreme.com/cms/view.php?id=992499
https://www.vreme.com/cms/view.php?id=992499
_____
- Post n°261
https://www.vreme.com/cms/view.php?id=1136699
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°262
Djoković je ko Tito. Fazon, nismo čuli za vašu zemlju (is it Serbia or Siberia?), ali znamo za ovog.
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°263
inace se necu nikada umoriti od isticanja da je podnaslov hanekeovog filma "eine deutsche kindergeschichte"
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°264
Negde oko 2010-11: krsti se pred važne poene, posle pobede obavezno 3 prsta, ponekad i kolce zaigra posle pobede.Ajeje Brazorf wrote:Zanimljivo je koliko je Nolo veći kosmopolita od ovih ljudi iako ga zovemo četnikom s reketom itd. Grli bukve, jede kristale, ide na bosanske piramide, igra tenis po celom svetu, kupuje i prodaje imanja po Santa Barbari i Azurnoj obali, verovatno više ni ne razlikuje crnca od belca. Dekadentni, anacionalni njuejdžer posvećen svom telu i kultu pobede. On ove tekstove izvesno ne bi razumeo, a kada bi ih razumeo, verovatno bi se u ovoj fazi života samo nasmejao, ono, miševi čime se vi bavite...
Negde oko 2016: šalje srca publici
2019-2021: jebe mu se i za pravoslavlje i za srca publici. Pokloni malom detetu reket, uradi selfi sa publikom, uteši poraženog posle meča u svlačionici. 1/1 laf iz kraja.
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°265
Evo i ovde, zasto da ne?
Savet Regulatornog tela za elektronske medije je, na današnjoj 231. redovnoj sednici, imenovao šest članova Upravnog odbora Javne medijske ustanove „Radio-Televizija Srbije“:
1. Branislav Klanšček;
2. Miroslav M. Nikolić;
3. Branko Radun;
4. prof. dr Milivoje Pavlović;
5. Ljiljana Đurđevac;
6. Muharem Bazdulj
_____
- Post n°266
sinekurica
_____
- Post n°267
Мора човек од нечега да живи. Има доста државних намештеника, па нека и њему.
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Post n°268
fikret hadžiabdić wrote:boomer crook wrote:a sto se spasavanja zapadnr nemacke 1954. godine tice moze da ga okaci macku u rep posto southgate 2021. godine moze da kaze da su englezi posebno motivisani za nemacku zbog zato drugi sveteski rat
Bilo kakva paralela naci Njemačke* i Srbije devedesetih, uglavnom se smatra za nešto drugosrbijansko i autošovinističko.
Muharem izvodi diverziju
*Moje iskustvo.
Citam sad ponovo tekst i vidim detalje koji su mi promakli na prvo citanje. Recimo, tek sad vidim da nadnaslov teksta glasi "NAJBOLJI OD NAS". Kakav raspad mozga. Prvo - kojih "nas". Drugo, stakojkurac najbolji, sto bi Djokovic bio najbolji po bilo cemu osim po lupanju loptice preko mreze.
Dalje, tekst se bez zajebancije zavrsava recima "Bog ga poziveo".
Ali jos vaznije, tek sad vidim da se autor eksplicitno ogradjuje od ovoga sto je tebi palo na pamet:
Он је вратио понос једној оклеветаној култури и једном упропаштеном језику. Замислите српску историју од 2006. године, потпуно исту каква је и била, само да нема Новака. Има озбиљних људи који тврде да је Немачку као земљу и као друштво спасила светска фудбалска титула из 1954. Без икакве друге паралеле, оно што су за Немачку урадили Турек, Посипал, Либрих, Колмејер, Екел, Мај, Ран, Морлок, Отмар Валтер, Фриц Валтер и Ханс Шафер, на челу са Сепом Хербергером, за Србију је сам самцит, са своје две руке и десет прстију, урадио Новак Ђоковић.
Naravno, bez ikakve druge paralele poredjenje ne bi imalo nikakvog smisla, jer ako nema nikakve slicnosti izmedju Nemacke posle WWII i Srbije posle devedesetih, nije moguce da Djokovic za Srbiju uradi isto ono sto je za Nemacku uradila fudbalska reprezentacija 1954. Ali to je muka loseg pisca koji pise neiskreno, zbrzano i preko kurca, bez inspiracije i sa jedinim ciljem da se dopadne publici (a sad vidimo - i da osigura sinekuricu). Palo mu je na pamet poredjenje, i posto, sto rece ostap, baca na vukodlaka sve sto mu padne pod ruku, dedlajn curi, a ideja nema za bacanje, onda je morao da ga upotrebi. Kada ga je ugurao, shvatio je da bi publika kojoj se dodvorava mogla to da shvati pogresno (tj onako kako si ga shvatio ti), pa je brze-bolje dodao i caveat o nepostojanju drugih paralela. Avaj, poredjenje sada ostaje da visi, ali koga boli kurac, bog poziveo Novaka, click send, aj zdravo.
Ipak, najveci hit mi je ovaj pasus koji sam pri prvom citanju potpuno zanemario:
Као играч, он је истовремено савршен пример балканског менталитета и сасвим небалканске менталне и сваке друге дисциплине. Један наш песник је за Балканце рекао да су „северни јужњаци, јужни северњаци, западњаци истока и источњаци запада". Све је то и Новак Ђоковић, само је и више од тога.
Ovo je prejako. Dobro jutro carsijo na sve 4, 16, 32, KOLKO OCES STRANA!
_____
- Post n°269
Ma zajebavam se za diverziju. Nikad nije bio diverzant, on je od svojih početaka linijaš i piše kao linijaš.
A ovo:
je možda puno dublje, ipak se tekst zove Biti Srbin.
Najbolji od nas
Koga vas?
Pa nas Srba.
Muharempošteni Bošnjak bosanski Srbin?
A ovo:
Citam sad ponovo tekst i vidim detalje koji su mi promakli na prvo citanje. Recimo, tek sad vidim da nadnaslov teksta glasi "NAJBOLJI OD NAS". Kakav raspad mozga. Prvo - kojih "nas". Drugo, stakojkurac najbolji, sto bi Djokovic bio najbolji po bilo cemu osim po lupanju loptice preko mreze.
je možda puno dublje, ipak se tekst zove Biti Srbin.
Najbolji od nas
Koga vas?
Pa nas Srba.
Muharem
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°270
Ma jasno, samo mi je fascinantno koji je ovo nivo osljarenja. Kad ti padnu na pamet dve protiveecne teze, ti nemoj da biras nego ih uguraj obe - Srbija i Nemacka i jesu i nisu isto, Djokovic i jeste i nije balkanac. A kako? Pa eto tako sto je Balkan istok zapadu, zapad istoki, kurac palcu i palac kurcu, a Novak je sve to I MNOGO VISE OD TOGA!
_____
- Post n°271
a mi smo svi isti i ratovi su sranje i novak je i srbin i bošnjak i hrvat i crnogorac, jednom rečju balkanac (ne znam da li je i albanac) i ko nas bre zavadi kad smo baš isti a novak je od svih nas istih najbolji
- Post n°272
Ali je ipak Srbin, ne da mu je to bitno, ali mu je bitno, jer ne spasava Bosnu nego Srbiju, isto onako kao nemacki reprezentativci Nemacku, ali istovremeno i potpuno drugacije, jer ovaj tekst nema nikakve veze sa Srebrenicom, samo je objavljen bas na godisnjicu genocida, zgodna koincidencija za Bazduljev tekst koji jbg, nikada necemo procitati.
_____
- Post n°273
plachkica wrote:.., jednom rečju balkanac (ne znam da li je i albanac)...
Исто колико и Грк.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°274
Erős Pista wrote:Ali je ipak Srbin, ne da mu je to bitno, ali mu je bitno, jer ne spasava Bosnu nego Srbiju, isto onako kao nemacki reprezentativci Nemacku, ali istovremeno i potpuno drugacije, jer ovaj tekst nema nikakve veze sa Srebrenicom, samo je objavljen bas na godisnjicu genocida, zgodna koincidencija za Bazduljev tekst koji jbg, nikada necemo procitati.
je l pisao ranije o srebrenici, dok je peščanik prenosio valjda kolumne iz oslobođenja, ili u vremenu?
(inače, tekst je mogao biti objavljen 12. i ne bi izgubio na aktuelsnosti i isto bi bio glup samo bi bio za trunkicu manje beščastan autor)
(btw, šira je tema od bazdulja ali je, možda samo meni, indikativna za tretman genocida u srpskoj javnosti,
nedeljna kolumna biljane srbljanović 11.07. se bavila tupavim tekstom neke klinke iz 1 od 5 miliona i još jednim
pljuvanjem po sudiji majiću)
- Post n°275
U tekstu mu je sve dobro! Ja prvo naleteo na ovo:
"Ali ima i još nešto: više je Novak Đoković Srbin, nego što je Eminem belac, a Tajger Vuds crnac. Ne mislim, naravno, da postoji „srpstvo", „belstvo" i „crnstvo" kao neki apstraktni kvalitet koji ova ili ona osoba ima u ovom ili onom procentu. Mislim na način na koji je svaki od njih globalno percipiran kroz pripadnost kolektivitetu. Mnogo je više Đokoviću „fakturisano" to što je Srbin, nego ovoj dvojici što je prvi belac, a drugi crnac; na izvestan način je platio i veću cenu."
"Ali ima i još nešto: više je Novak Đoković Srbin, nego što je Eminem belac, a Tajger Vuds crnac. Ne mislim, naravno, da postoji „srpstvo", „belstvo" i „crnstvo" kao neki apstraktni kvalitet koji ova ili ona osoba ima u ovom ili onom procentu. Mislim na način na koji je svaki od njih globalno percipiran kroz pripadnost kolektivitetu. Mnogo je više Đokoviću „fakturisano" to što je Srbin, nego ovoj dvojici što je prvi belac, a drugi crnac; na izvestan način je platio i veću cenu."