Move over Ištvan - here comes Bazdulj!
- Post n°276
Re: Move over Ištvan - here comes Bazdulj!
Коју већу цену, јаче најебо? Где то?
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°277
Naravno da ne postoji srpstvo kao asptraktan kvalitet, samo dinarske rasne karalteristike koje Bazdulj bez greske prepoznaje, a Novak savrseno otelotvoruje.
Last edited by Erős Pista on Tue Jul 13, 2021 10:21 pm; edited 1 time in total
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°278
паће wrote:Коју већу цену, јаче најебо? Где то?
Pa hejtuju ga neki novinari.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°279
Технички, код њега су то девизне карактеристике, али Бз рутински преводи у динарске.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°280
_____
- Post n°281
fikret hadžiabdić wrote:Ma zajebavam se za diverziju. Nikad nije bio diverzant, on je od svojih početaka linijaš i piše kao linijaš.
A ovo:
Citam sad ponovo tekst i vidim detalje koji su mi promakli na prvo citanje. Recimo, tek sad vidim da nadnaslov teksta glasi "NAJBOLJI OD NAS". Kakav raspad mozga. Prvo - kojih "nas". Drugo, stakojkurac najbolji, sto bi Djokovic bio najbolji po bilo cemu osim po lupanju loptice preko mreze.
je možda puno dublje, ipak se tekst zove Biti Srbin.
Najbolji od nas
Koga vas?
Pa nas Srba.
MuharempošteniBošnjakbosanskiSrbin?
Obradjivao je vec tu temu...
https://vidovdan.org/info/muharem-bazdulj-moze-li-srbin-biti-musliman/
- Post n°282
Kacio je svojevremeno uskok taj tekst, ali mene iskreno mrzelo da citam. Tek sad vidim koji su ovo uzasi.
Sloga se ima graditi na tome da se Bosnjak ne ponasa kao Azijatin, tudjin i neprijatelj nasega plemena i imena.
Da li je ovaj covek normalan?
Kад Александар Вучић каже да су Бошњаци и Срби исти, једино су им религија и вјера различите, то је у савременом политичком тренутку реална и остварива перспектива којој ваља тежити. Свима би нам овдје било боље да локална етногенеза није била базирана на религији него као у већини случајева на језику. Ако су католици, муслимани и православци који говоре албански сви Албанци, ако су католици и протестанти, па и све више муслимана којима је матерњи језик њемачки Нијемци, штета је што нас Јужне Славене језик није спојио чвршће него што нас је религија раздвојила. Сада је, међутим, тако како јест, што не значи да је забрањено надати се и сањати.
Уосталом, Муса Ћазим Ћатић је прије стотину и петнаест година писао:
Једна нада болну душу тјеши;
И са срца црни очај брише,
Нада слоге – братског јединства
За чим Србин умире и дише,
Јер је слога спасоносна зора
Што ће збрисат мрак нам са обзора.
А Његош 1847. године, у писму Осман-паши Скопљаку каже овако: “Kада са мном говориш како мој брат Бошњак, ја сам твој брат, твој пријатељ, али када говориш као туђин, како Азијатин, како непријатељ нашега племена и имена, мени је то противно и свакоме би благородно мислећему човјеку противно било.”
Има се, дакле, на чему градити слога.
Sloga se ima graditi na tome da se Bosnjak ne ponasa kao Azijatin, tudjin i neprijatelj nasega plemena i imena.
Da li je ovaj covek normalan?
_____
- Post n°283
Njegoš?
Znam, kontekst, no nisam mogao da odolim
Znam, kontekst, no nisam mogao da odolim
- Post n°285
Drugacije je, iz Grcke je ovo vise laka rekreacija...
- Post n°286
Ma da
_____
- Post n°287
Dakle, Njegos je svasta, ali kad ovo pise 1847 - sta god da je sve, lud - nije. Kad Bazdulj ovo pominje 2018, kao nesto makar kako aktuelno 2018, to je zaista biser. Situacija i nasledje su mnogo drugaciji, a identiteti su se, u vise od vek i po, razvili (i uoblicili) na mnogo nacina.
- Post n°288
Ma naravno.
_____
- Guest
- Post n°289
meni je jedino utisak da se neko bavi ovakvim glupostima, piše ovako nešto
od čega ti živiš, kako doživljavaš sebe, šta je tebi u glavi
(ne odnosi se na forumaše, za svaki slučaj da napišem)
od čega ti živiš, kako doživljavaš sebe, šta je tebi u glavi
(ne odnosi se na forumaše, za svaki slučaj da napišem)
- Post n°290
_____
- Post n°291
Erős Pista wrote:
Као играч, он је истовремено савршен пример балканског менталитета и сасвим небалканске менталне и сваке друге дисциплине. Један наш песник је за Балканце рекао да су „северни јужњаци, јужни северњаци, западњаци истока и источњаци запада". Све је то и Новак Ђоковић, само је и више од тога.
Ovo je prejako. Dobro jutro carsijo na sve 4, 16, 32, KOLKO OCES STRANA!
Erős Pista wrote:Ali je ipak Srbin, ne da mu je to bitno, ali mu je bitno, jer ne spasava Bosnu nego Srbiju, isto onako kao nemacki reprezentativci Nemacku, ali istovremeno i potpuno drugacije, jer ovaj tekst nema nikakve veze sa Srebrenicom, samo je objavljen bas na godisnjicu genocida, zgodna koincidencija za Bazduljev tekst koji jbg, nikada necemo procitati.
rokcem ko prasac !
_____
i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
- Post n°292
Iznenadjen.
Muharem Bazdulj u izboru za člana Upravnog odbora našao se na predlog Udruženja novinara Srbije (UNS). Ni on, slično svom prethodnom novom kolegi, nema jasnu predstavu kako će izgledati njegovo buduće angažovanje u upravi RTS-a. I samim izborom je, kaže iznenađen.
– Bio sam jedan od velikog broja kandidata, nije ni bilo izvesno da ću uopšte da budem izabran. I samom mi je vest nova, još nemam jasnu sliku kako će to izgledati, bar ne pre konstitutivne sednice, kaže Bazdulj za Danas i dodaje da mu je još nepoznato iz čega se operativno sastoji pozicija na koju je izabran.
Kako navodi, jasno je da je kao problem RTS-a prepoznat disbalans u zastupljenosti sagovornika, odnosno predstavnika različitih političkih opcija.
– U javnosti postoji neka vrsta konsenzusa da su RTS-u, u tom smislu, potrebne reforme. Ali, kako će se to tačno dešavati i šta je tu moguće uraditi, rano je govoriti, smatra Bazdulj.
_____
- Post n°293
:ljaksofon:
Bazdulj dobitnik novinarske nagrade Fondacije "Biljana Bosnić Ognjenović"
Autor:FoNet
1-2 minutes
Muharem Bazdulj je dobitnik novinarske nagrade Fondacije "Biljana Bosnić Ognjenović" za reportažu "Kanjon Jerme je ispred nas", saopštili su organizatori.
Nagrada je ustanovljena 2019, a prvi put je dodeljena prošle godine u čast preminule turističke novinarke Biljane Bosnić Ognjenović, a dodeljuje se studentima novinarstva i novinarima za reportažu o destinaciji u Srbiji.
Na konkurs je stigao veliki broj radova koje je ocenjivao tročlani žiri, koji čine osnivačica Fondacije Milica Bosnić, prošlogodišnja dobitnica nagrade Katarina Tomović i prošlogodišnja dobitnica nagrade za reportažu o Egiptu Aleksandra Mikata.
„Konkurencija je bila jaka, pa iako smo sve tri bile saglasne oko tri rada koja su ušla u uži izbor, imale smo težak zadatak da proglasimo pobednika“, rekla je Bosnić i naglasila da se nada još većem odzivu sledeće godine.
_____
- Post n°294
— Radomir Martin (@radomir_martin) July 26, 2021
"'Мени се чини да РТС већ заиста има један јако позитиван утицај у друштву, а као и увек вероватно постоји начин да се то још додатно усаврши', наводи Баздуљ."#UgasiteSe pic.twitter.com/qMpfR0qhDo
_____
- Post n°295
Realno se Nenad Lj Stefanović premalo poliva govnima. Stalno Bujke ovo Bujke ono...
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Post n°296
Jbn neverovatno. Ovo je tekst. Ovo se placa.
http://www.politika.rs/scc/clanak/484397/Pogledi/Sve-o-Smitu
http://www.politika.rs/scc/clanak/484397/Pogledi/Sve-o-Smitu
_____
- Post n°297
Јавно је, међутим, доступан његов датум рођења. У своју босанску мисију он ступа практично у истој доби у којој упознајемо Волтера Шмита у филму којем је дао наслов. Волтер Шмит је у филму имао 66 година, док Кристијан Шмит данас има 64 године (рођен је 26. августа 1957).
Eh, šta je sve sa datumima mogao da nakalemi da je samo bacio pogled u rubriku >na današnji dan< pa da vidi kako je to rođendan još jednog visokog predstavnika
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°298
Slab mu je reasearch, mora to detaljnije.
_____
- Post n°299
Zakon o javnim medijskim servisima
2.1 Upravni odbor
Član 17
Članovi Upravnog odbora ne smeju obavljati usluge i druge poslove za ustanovu javnog medijskog servisa.
Muharem Bazdulj je član Upravnog odbora RTS-a. Muharem Bazdulj piše na sajtu RTS-a. Da li Muharem Bazdulj prima novčanu, ili neku drugu, naknadu za pisanje na sajtu RTS-a?
2.1 Upravni odbor
Član 17
Članovi Upravnog odbora ne smeju obavljati usluge i druge poslove za ustanovu javnog medijskog servisa.
Muharem Bazdulj je član Upravnog odbora RTS-a. Muharem Bazdulj piše na sajtu RTS-a. Da li Muharem Bazdulj prima novčanu, ili neku drugu, naknadu za pisanje na sajtu RTS-a?
- Post n°300
De si be Bluberi!
A ovo pitanje je i mene zanimalo...
A ovo pitanje je i mene zanimalo...
_____