Mozda i najiščekivanija panel diskusija na festivalu #SlobodaNarodu Učestvuju Muharem Bazdulj, Dinko Gruhonjic, Aleksej Kisjuhas a moderira @SrkiPuhalo pic.twitter.com/w37xHcKgj0
— Dragan Mocevic (@DraganMocevic) June 18, 2021
[size=36]
[/size]
Mozda i najiščekivanija panel diskusija na festivalu #SlobodaNarodu Učestvuju Muharem Bazdulj, Dinko Gruhonjic, Aleksej Kisjuhas a moderira @SrkiPuhalo pic.twitter.com/w37xHcKgj0
— Dragan Mocevic (@DraganMocevic) June 18, 2021
Novak Đoković: Biti Srbin
— Oko (@okorts) July 11, 2021
>>https://t.co/vpFkBIsZ5V
On je vratio ponos jednoj oklevetanoj kulturi i jednom upropaštenom jeziku. Sam.
O tome zašto je @DjokerNole najbolji od nas za #OkoRTS portal pisao je Muharem Bazdulj pic.twitter.com/CxU3leZaqV
Bazdulj, vrlo fino, iako naslov malo odvlači pažnju u pogrešnom smeru.https://t.co/3Q6PAADvf0
— Bojan Klačar (@BojanKlacar) July 12, 2021
Reč je o percepciji, ne o kulturi ili političkim porukama. Sigurno niko ne misli na kulturnu baštinu kad gleda fudbal, tenis ili košarku. Tekst govori o tome da Đoković lepo prezentuje Srbiju, van uobičajenih interpretacija i negativnih narativa.
Naravno da treba, samo što to nije baš lako ni za istražiti niti za promeniti. Novak je najbolji, ali svakako tu ima više slamki od sportista.
Ipak bih rekao da je složenija priča, ali je svakako ishodište iz devedesetih , ti narativi su opstali, neki su zasluženi, neki malo manje. Fakti sui da su razne vlade i ljudi puno toga uradili jer, da se podsetimo, te godine većina javnosti nije ni znala da se nešto desilo u SR.
Erős Pista wrote:Topici se spajaji, stapaju, prelivaju, bravo Nole, svaka cast Vucicu.Bazdulj, vrlo fino, iako naslov malo odvlači pažnju u pogrešnom smeru.https://t.co/3Q6PAADvf0
— Saša Radulović (@SasaRadulovich) July 12, 2021
Zivim dugo van Srbije i slazem se da Djokovic svojim uspesima doprinosi prepoznatljivosti Srbije. Voleo bih da vidim neke analize o 'efektu Nole' na imidz Srbije. Jer imidz i prepoznatljivost ipak nisu ista stvar.
— Aleksandar Kocic (@AlexKocic) July 12, 2021
Nisam to ni rekao; samo bi bilo zanimljivo znati jer vidim da je mnogim ljudima jako vazna uloga Djokovica kao 'ambasadora'.
Pa ne iznosim sud jer nemam pojma koliki je taj efekat van Srbije. Moja iskustva u vezi prepoznatljivosti su skromna ali konzistentna - njegov uspeh pomaze da ljudi registruju Srbiju. Ali taj isti efekat imaju i Milosevic ili Srebrenica. Zato bi bilo zanimljivo ici dalje.
Gluposti. Godinama zivim van Srbije - Milosevic, Srebrenica i Djokovic su ono po cemu je Srbija najprepoznatljivija, dopalo se to nama ili ne. Posle dolaze Exit, fudbaleri i to bi otprilike bilo to.
Ne znam na kakvu propagandu mislite? A gde vi zivite ili ste ziveli? Zar smo zaista tako brzo zaboravili po cemu je Srbija deset godina bila u vestima?
Da ne ulazimo sada u pricu sta je propaganda a sta istina jer tome nema kraja. Slazem se da odavno Srbija nije sinonim za zlo i rat, i to je super. Hteo sam gdji Milekic da objasnim da neka zemlja moze biti prepoznatljiva i po stvarima koje nisu lepe.
Znamo, nazalost. A ja pokusavam da kazem da iskustvo uči da baš i ne mora da vas bude briga. Zdravije je. U svakom slučaju, zanimljiv razgovor.
— ljubica gojgic (@Gojgic) July 12, 2021