Move over Ištvan - here comes Bazdulj!
- Post n°201
Re: Move over Ištvan - here comes Bazdulj!
da se nekako uslihtao hemonu sada bi pisao hvalospevi o matriksu ko nekada o MTV-u. mislim ceo zivot tog coveka stane u ono kada majmun lupka coveka po ramenu.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°202
Sedeo sam za mašinom, pis'o sam
Pitao me Kusturica čiji sam
Ne pitaj me Kusturice čiji sam
Vodi mene u Višegrad, srpski sam!
Pitao me Kusturica čiji sam
Ne pitaj me Kusturice čiji sam
Vodi mene u Višegrad, srpski sam!
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°203
Erős Pista wrote:Sedeo sam za mašinom, pis'o sam
- Post n°204
a jel ste videli tu pesmu o handeku? ono je bas sramotizam.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°205
Ma sve je potpuni gnar.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°206
Pesma o pesmama
- Post n°207
Zvao Malokurski, oce nazad svoju Tezinu lanaca.
[size=33]
[size=33]
[/size]Bazdulj: Naivno mislimo da velike sile žele smirivanje situacije na Balkanu https://t.co/sMPLVR8FSk
— TV N1 Beograd (@N1infoBG) May 27, 2021
- Post n°208
http://www.nspm.rs/hronika/muharem-bazdulj-zagreb-nema-isti-pozivni.html
_____
- Post n°209
Heh ovako bazduljovski text do sad nije napisao. Svaka rečenica bazduljizam. Bravo!
_____
Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
- Post n°210
Esencija bazduljizma, ali izmedju svih Akija, Dzonija i Brega promalja se i naravoucenije - 1) ne nadajte se smeni vlasti u Bgdu i 2) Banja Luka Srbija, nikad Federacija.
_____
- Post n°211
Седим пре недељу-две с пријатељима у кафани преко пута манастира Поганово.
Kako dobro otvaranje.
Сама песма представља диван пример међусобне испреплетености утицаја код аутора југословенске популарне музике. Јасно је да је Хусеин Хасанефендић, кључни аутор „Парног ваљка”, овде био инспирисан песмом Џонија Штулића „041” (познатом по првом стиху „Када Загреб израња из сна”) из 1981. године. (Наведена песма „Парног ваљка” је из 1987.) Међутим, сам Хасанефендић ће истом овом песмом надахнути – Горана Бреговића. Његови стихови „Сјети се, окрени лист под слово А/понекад, и бирај број крај мојег имена” одјекнуће годину дана касније у Бреговићевим „Негдје у твоме адресару/под словом Б је моје име”. Љубитељи психологије приметиће да Хасанефендић прилагођава свој текст певачу Акију Рахимовском (отуд „слово А”), док Бреговићу не пада на памет да због Алена Исламовића мења свој (презименски) иницијал.
Isti Hare kao i prije dvadeset godina u Danima.
Last edited by fikret hadžiabdić on Wed Jun 09, 2021 3:47 pm; edited 1 time in total
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°212
Meni najbolje što sad nije "ima kod Džonija 1 stih...", nego "ima kod Porfirija 1 Džonijev stih...". To je tako lijepo.
_____
Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
- Post n°213
A kod Bozanica? Nema? Mislite o tome.
_____
- Post n°214
Heh ovako bazduljovski text do sad nije napisao. Svaka rečenica bazduljizam. Bravo!
Al' stvarno.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Guest
- Post n°215
И док патријарх Порфирије одушевљава и Србију и околне земље својим познавањем филмске уметности и популарне музике, већина српских аналитичара, коментатора, па и других јавних актера, показује скоро невероватан политички аналфабетизам. Наиме, резултати локалних избора у Хрватској, нарочито у Загребу, разне су навели да почну да повлаче некакве аналогије.
Ali kako varvarski grub prelaz u režimski agitprop.
Dao sam ti cvetić a sada ću malo da te silujem.
- Post n°216
Cudno da srpski patrikarh salje cestitke tamogde su izbori jednako vazni kao u Bukurestu. To mu nije palo na pamet. I ne daj boze da se zajebaopa slucajno napisao u Budimpesti...
- Post n°217
Mór Thököly wrote:Cudno da srpski patrikarh salje cestitke tamogde su izbori jednako vazni kao u Bukurestu. To mu nije palo na pamet. I ne daj boze da se zajebaopa slucajno napisao u Budimpesti...
I da citira onog rumunskog pjesnika od kog je Bregović ukrao srnu na snijegu
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°218
Ali to je bilo u SFRJ, a sad je drugacije...
_____
- Post n°219
fikret hadžiabdić wrote:Mór Thököly wrote:Cudno da srpski patrikarh salje cestitke tamogde su izbori jednako vazni kao u Bukurestu. To mu nije palo na pamet. I ne daj boze da se zajebaopa slucajno napisao u Budimpesti...
Да му, као срна на снегу, уради шта тачно? (никад не разумем шта ту каже, можда "породи ме").
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°220
паће wrote:fikret hadžiabdić wrote:
Да му, као срна на снегу, уради шта тачно? (никад не разумем шта ту каже, можда "породи ме").
evo porodi me.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°221
Аха, што боље чујем све мање разумем.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°222
Mór Thököly wrote:Cudno da srpski patrikarh salje cestitke tamogde su izbori jednako vazni kao u Bukurestu. To mu nije palo na pamet. I ne daj boze da se zajebaopa slucajno napisao u Budimpesti...
Sad vidim da mu fali Pesta. Bukvalno je tu kljuc celog teksta, u nepominjanju Peste.
_____
- Post n°223
Bazdulj na radiju, juče mu bila promocija knjige, zbirka njegovih kolumni.
Naslov knjige;
Naslov knjige;
- Spoiler:
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°224
Erős Pista wrote:Mór Thököly wrote:Cudno da srpski patrikarh salje cestitke tamogde su izbori jednako vazni kao u Bukurestu. To mu nije palo na pamet. I ne daj boze da se zajebaopa slucajno napisao u Budimpesti...
Sad vidim da mu fali Pesta. Bukvalno je tu kljuc celog teksta, u nepominjanju Peste.
Pa da
- Post n°225
pa to je kao ono kada je stanko lasic ustvrdio kako ce za hrvatske citatelje srpska knjizevnost biti jednako vazna kao i bugarska pa je arkzin pokrenuo ediciju bulgarica.
_____