a ova dvojica ko vojnici hajv majnda
Kosovo*
- Post n°851
Re: Kosovo*
Da ponudimo Kosovu stolicu u UNOB?
- Post n°853
Mór Thököly wrote:Pa sta ce im stolica kad se ujedine...
Да је носе код клавир штимера, то би онда била музичка столица.
Крим лајкс дис.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°854
Politika wrote:
Три особе су настрадале, а најмање две повређене у пуцњави на аутобус са ученицима у селу Глођане код Дечана, преносе медији у Приштини.
У болници у Пећи потврдили су медијима да су у пуцњави настрадала два ученика и возач аутобуса.
Навели су да број повређених није познат, али да их Хитна помоћ довози из Дечана ка Пећи, јавља РТС.
Из полиције још нису потврдили ове наводе, али су у првом усменом извештају медијима пренели да су две особе рањене.
„Према информацијама којима располажемо сумња се да је дошло до пуцања у правцу аутобуса и да су две особе повређене”, саопштено је из полиције у Пећи.
На месту догађаја је и дежурни тужилац.
https://www.politika.rs/scc/clanak/493141/Pucnjava-u-Glodanu-kod-Decana-stradala-dva-ucenika-i-vozac-autobusa#.YaE8AU7d5uo.twitter
- Post n°855
Uzas.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°856
[size=40]ČETVORO MRTVIH, MEĐU NJIMA I DVOJE DECE Maskirani napadači iz kalašnjikova pucali na autobus kod Dečana![/size]
U blizini Glođana večeras je iz kalašnjikova pucano na autobus, a prema poslednjim informacijama četvoro ljudi je poginulo, prenosi Ekonomija onlajn.
Bolnica u Peći je potvrdila za tv Kljan Kosova da su poginula dva studenta i vozač autobusa. U bolnici su rekli da broj povređenih nije poznat.
Prema saznanjima Kohe, na licu mesta su preminuli vozač i kondukter autobusa, kao i dve mlađe osobe, od 18 i 17 godina, prenosi Kosovo onlajn.
Iz policije je potvrđeno da je nekoliko maskiranih osoba napalo autobus, da je ubijen vozač i da je nekoliko učenika ranjeno.
Autobus je saobraćao od Dečana do Glođana, a do pucnjave je došlo oko 19 časova.
U bolnici u Peći potvrdili su medijima da su u pucnjavi nastradala dva učenika i vozač autobusa.
Iz policije još nisu potvrdili ove navode, ali su u prvom usmenom izveštaju medijima preneli da su dve osobe ranjene, prenose "Novosti".
- Prema informacijama kojima raspolažemo sumnja se da je došlo do pucanja u pravcu autobusa i da su dve osobe povređene - saopšteno je iz policije u Peći.
Na mestu događaja je i dežurni tužilac.
https://www.blic.rs/vesti/hronika/cetvoro-mrtvih-medju-njima-i-dvoje-dece-maskirani-napadaci-iz-kalasnjikova-pucali-na/tex4l7q
U blizini Glođana večeras je iz kalašnjikova pucano na autobus, a prema poslednjim informacijama četvoro ljudi je poginulo, prenosi Ekonomija onlajn.
Bolnica u Peći je potvrdila za tv Kljan Kosova da su poginula dva studenta i vozač autobusa. U bolnici su rekli da broj povređenih nije poznat.
Prema saznanjima Kohe, na licu mesta su preminuli vozač i kondukter autobusa, kao i dve mlađe osobe, od 18 i 17 godina, prenosi Kosovo onlajn.
Iz policije je potvrđeno da je nekoliko maskiranih osoba napalo autobus, da je ubijen vozač i da je nekoliko učenika ranjeno.
Autobus je saobraćao od Dečana do Glođana, a do pucnjave je došlo oko 19 časova.
U bolnici u Peći potvrdili su medijima da su u pucnjavi nastradala dva učenika i vozač autobusa.
Iz policije još nisu potvrdili ove navode, ali su u prvom usmenom izveštaju medijima preneli da su dve osobe ranjene, prenose "Novosti".
- Prema informacijama kojima raspolažemo sumnja se da je došlo do pucanja u pravcu autobusa i da su dve osobe povređene - saopšteno je iz policije u Peći.
Na mestu događaja je i dežurni tužilac.
https://www.blic.rs/vesti/hronika/cetvoro-mrtvih-medju-njima-i-dvoje-dece-maskirani-napadaci-iz-kalasnjikova-pucali-na/tex4l7q
- Post n°858
+1000
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°860
Ovo sada vec izgleda kao uvod u rat.
_____
- Post n°861
Ma realno...nije mi u ovom trenutku do analiza...
- Guest
- Post n°862
Da da. A pritom ova akcija teško da je izvedena u vakuumu, eto momci tek tako uzeli kalaše i izašli na put da čine zlo. Teroristički čin par ekselans, i to sa najjačim mogućim efektom.
- Post n°863
Naravno. Godinama se nista ovakvo nije desilo. Nije nikakva slucajnost.
_____
- Guest
- Post n°865
naravno da ima...ali ako je tako, to ćemo eventualno saznati za 10 godina.
- Post n°866
Ne bi to Vucic radio. Neke eventualno strane sluzbe...mozda, ali i tome dajem tipa 0,1% sanse. Cisto sumnjam
- Post n°867
plachkica wrote:ima li šanse da je jednonacionalni sukob?
Некаква хајдучија или пословни сукоб?
Овакав напад привлачи много пажње и јавност тражи да се реши, не може да прође непримећено.
Лоше је за посао...
Зна ли се чији је аутобус, који студенти?
Тамо није баш да има пуно Срба.
- Post n°868
naši mediji ne spominju nacionalnost žrtvi, pretpostavljam da su albanci, što ostavlja
veliku mogućnost da su napadači srbi.
(lupetam, znam koliko je to suštinski nebitno)
užas je sve
veliku mogućnost da su napadači srbi.
(lupetam, znam koliko je to suštinski nebitno)
užas je sve
- Post n°869
Које год да су националности у питању, ради се о терористичком нападу.
А давно овде нисмо имали тако нешто.
А давно овде нисмо имали тако нешто.
- Post n°870
to da, ali moguće implikacije su znatno drugačije
Maskirane osobe pucale su uz kalašnjikova na autobus u kom su bila deca. Ubijeni su prema prvim navodima vozač, kondukter i dve osobe stare 17 i 18 godina. Najverovatnije se radi o osobama albanske nacionalnosti i nezvanično nije reč o međuetničkom sukobu.
Video: YT (Prishtina Tirana Tetova Lajm)
192_rs
HAOS U BOLNICI U PEĆI NAKON MASAKRA KOD DEČANAMaskirane osobe pucale su uz kalašnjikova na autobus u kom su bila deca. Ubijeni su prema prvim navodima vozač, kondukter i dve osobe stare 17 i 18 godina. Najverovatnije se radi o osobama albanske nacionalnosti i nezvanično nije reč o međuetničkom sukobu.
Video: YT (Prishtina Tirana Tetova Lajm)
- Post n°871
Ok, onda je "samo" terorizam.
Pošto je terorizam svakako
Pošto je terorizam svakako
- Post n°872
Kossev wrote:Tri osobe poginule su večeras nakon pucnjave na autobus koji je prevozio decu u Glođanima kod Dečana, a najmanje jedna je ranjena. Prema pisanju medija ali i potvrdi prištinskih zvaničnika, preminula su dva učenika i vozač autobusa.
https://kossev.info/pucnjava-u-glodjanu-kod-decana-tri-osobe-poginule-mediji-stradala-dva-ucenika-i-vozac/
U selu Glođane večeras je došlo do pucnjave.
Prištinski mediji javljaju da je pucano na autobus sa učenicima, dok su iz policije za Gazeta Express potvrdili da je autobus saobraćao na liniji Đakovica-Dečane.
Ovaj medij takođe piše da je više ljudi pucalo na autobus, pozivajući se na potvrdu policije.
Kallxo javlja da su tri osobe poginule, a da je jedna teško ranjena.
Poginula su dva učenika i vozač autobusa, a povređena osoba je u komi, navodi Kallxo.
Dopisnica N1 javlja takođe da su tri osobe nastradale, ali i da su najmanje dve povređene, te da su u bolnici u Peći.
Gazeta Express, međutim, javlja u međuvremenu da su zapravo poginule četiri osobe, pozivajući se na potvrdu gradonačelnika Glođana, Mustafe Seljmanija (Mustafa Selmani).
Sa druge strane, u citatu koji dalje u tekstu prenosi, Seljmani pominje zapravo samo tri osobe.
„Vozač je bio mrtav i ovo dvoje dece smo odvezli u bolnicu ali nije bilo znakova života“.
Seljmaniji je rekao da je neko sa maskom napravio zasedu autobusu i pucao iz kalašnjikova.
Večeras se oglasio lider AAK, Ramuš Haradinaj, koji je potvrdio da je preminulo dvoje učenika. U objavi na Fejsbuk profilu poručio je da je šokiran vešću i da saoseća sa bolom porodica. Ujedno se zahvalio lekarima hitne pomoći i organima reda na radu.
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°873
Gazeta (google translate)
Трагичан догађај догодио се у Глођану у Дечанима, где је пуцано на аутобус са студентима.
http://www.gazetaexpress.com/shkon-ne-kater-numri-i-te-vrareve-ne-decan/
Експрес из извора сазнаје да је поред возача аутобуса и двоје ученика погинуо и кондуктер аутобуса.
У међувремену, градоначелник Дечана Башким Рамосај рекао је за Екпресс да је аутобус превозио студенте из Ђаковице у Дечане.
Он је навео да су два ученика, дечак и девојчица, из села Глођана, а презивају се Мустафај и Хамзај.
Косовска полиција је за Екпресс потврдила да је неколико људи пуцало на аутобус.
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°875
Van pameti.
_____