https://www.facebook.com/dragan.juric.79/posts/3813784185314947Dragan Jurić
7 ч. · Подељено са Јавно
DRAGI PRIJATELJI...
Sad je tačno 2.47!
Pišem u svom očaju, strahu, jadu, besu, nemoći...
A vi odlučite da li ćete i dalje biti "apolitični" ili još gore, da ćete nalaziti u sebi simpatije za ovu bednu i nakaradnu vlast! Jer politika je u svakoj pori ovog našeg jebenog društva...
Deset dana moj brat, sportista koji svaki dan provede po dva sata u teretani, bori se sa visokom temperaturom.
Deset dana obilazi sve relevantne zdravstvene ustanove u Novom Sadu.
Deset dana mu govore da nemaju PCR testova.
Deset dana ga vraćaju kući, jer bez potvrđenog prisustva korona virusa ne mogu ga zadržati na lečenju.
Deset dana on trpi neljudske muke.
Deset dana njegova supruga kod kuće ulaže nadljudske napore da bi mu snizila temperaturu, umirila kašalj.
Deset dana ona lekarima objašnjava da mu je saturacija smanjena na 90.
Deset dana je razuveravaju.
Deset dana, kao, sumnjaju na upalu pluća.
Deset dana tvrde da na snimku ništa nema.
Deset dana objašnjavaju da je temperatura indikacija da postoji negde neko žarište, ali da nema razloga za strah.
Deset dana tvrde da su mu laboratorijski nalazi odlični. Čak je jedan doktor, u svojoj "duhovitosti", izjavio da ni on nema bolje rezultate.
Prošle noći bratu nije bilo dobro. Iz Sremskih Karlovaca se poslednjom snagom dovezao u covid ambulantu u Novom Sadu. Opet mu nisu radili PCR test, jer "nema potrebe". Vratili ga kući. Sam se dovezao... Popodne ga uhvatio kašalj, gušenje... Opet u Novi Sad. Doktori snaji umirujućim tonom objašnjavaju da nema razloga za paniku. Da su mu rezultati dobri. Samo su mu izmenili antibiotik. Svi znaju da antibiotik NE POMAŽE kod virusnih infekcija. Jer da pomaže, za deset dana bi valjda počeo da deluje umesto što je mom bratu sve gore... Svi znaju, samo lekari kao da ne znaju!?
Sinoć me zove snaja da kaže da ni mom ocu nije dobro i da i on ima visoku temperaturu...
A onda noćas, tačno u 1.29, zlokobni zvuk zvona na mobilnom telefonu!
Uplakanim glasom snaja mi objašnjava da mi brat nije dobro. Da hitna pomoć NIJE HTELA da dođe po njega!? Poslednjom snagom seo je u kola i zajedno su nekako, po ko zna koji put, stigli u covid ambulantu u Novom Sadu, na Novom naselju! Saturacija mu je bila 84! Pacijent se, inače, na mehaničku ventilaciju priključuje sa 89!
Ovoga puta svi raspoloživi lekari bacili su se u borbu za život pacijenta! Epilog: teško zapaljenje oba plućna krila! Pneumonija u svom najgorem obliku!
Dok ovo pišem brat je "već" priključen na kiseonik, ali u infektivnoj klinici nema mesta! U 7h otvaraju novu prinudnu covid bolnicu na urologiji. Tamo će, ako Bog da, biti smešten...
Ovoga puta uzeli su mu i bris iz nosa, za PCR test!?
Dakle, taj test se radi ISKLJUČIVO u najtežim, skoro beznadežnim, slučajevima! Ni traga od one zemlje Dembelije prepune izobilja o kojoj nam se svaki dan servira priča. Doktori moraju da postupaju po direktivi odozgo i saučesnici su u prikrivanju zločina nad sopstvenim narodom!
Genocida, zašto ne reći!
Jer realan broj zaraženih je mnogostruko veći od svakodnevnih friziranih cifara. PCR testova verovatno čak i da ima dovoljno, ali kada bi se svaki pacijent testirao, njima bi se otkrila ova velika državna ujdurma...
Ali bitno da su izbori održani...
Sad neka nam je Bog u pomoći!
Dok se moj brat bori za život, još jednom da vas pitam: može li se u ovoj vukojebini biti apolitičan i imamo li uopšte pravo na to?
Ja odgovor znam, a vi?
Virus
- Post n°251
Re: Virus
- Guest
- Post n°252
Tiodorović danas rekao da se pita koliko testiranje uopšte ima smisla :ljaksofon:
- Post n°253
beatakeshi wrote:Sad će penzići da prestanu da budu mrtvi kapital.
Биће башка мртви башка капитал.
Mór Thököly wrote:Pa da. Bice, ultimately, corona-shots u apoteci za 500 dinara. Karikiram, ali to je to.
У тамоу сам виђао флу шоц у самоуслузи. Ваљда имају две столице и лика који ће да дође на позив. Не сећам се пошто је било, да лупим 20$.
Vasa Čokrljan wrote:Tiodorović danas rekao da se pita koliko testiranje uopšte ima smisla :ljaksofon:
Па без тестова баш и нема...
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°254
Vasa Čokrljan wrote:Tiodorović danas rekao da se pita koliko testiranje uopšte ima smisla :ljaksofon:
Ovakvo testiranje i nema smisla
_____
★
Uprava napolje!
- Guest
- Post n°255
ajmo izveštaji sa terena.
u mom kraju se apsolutno poštuje naredba o maskama, koliko vidim svi koji ulaze u prodavnice nose maske.
u mom kraju se apsolutno poštuje naredba o maskama, koliko vidim svi koji ulaze u prodavnice nose maske.
- Post n°256
kod mene otvorili kovid bolnicu na reumatologiji. ljudi prestravljeni. maske se nose osim tipizovanih sredovecnih muskaraca obucenih u firmiranu robu
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°257
kao što rekoh ovo što se kod vas testira sa serološkim je čista budalaština, to vidim i ja koji sam laik
zašto toliko doktora pristaje na ovo a da ne digne glas?
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=3125902137499477
zašto toliko doktora pristaje na ovo a da ne digne glas?
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=3125902137499477
- Post n°258
Vučić:
https://mondo.rs/Info/Srbija/a1348315/Vucic-o-koroni-i-protestima-u-Beogradu.htmlSiguran sam da ćemo za 20-ak dana uspešno savladati koronu, uveren sam pa čak i po cenu mera. Jel mislite da u septembru ne treba da gledamo utakmice, živimo normalno s ovim? Ja hoću da brže to rešimo. Za 7-10 dana ako se zatvorimo možemo da pobedimo virus.
- Post n°260
rumbeando wrote:Vučić:
https://mondo.rs/Info/Srbija/a1348315/Vucic-o-koroni-i-protestima-u-Beogradu.htmlSiguran sam da ćemo za 20-ak dana uspešno savladati koronu, uveren sam pa čak i po cenu mera. Jel mislite da u septembru ne treba da gledamo utakmice, živimo normalno s ovim? Ja hoću da brže to rešimo. Za 7-10 dana ako se zatvorimo možemo da pobedimo virus.
Ova lupetanja su sada stvar za krivičnu odgovornost.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°261
kod mene se ne izlazi napoljeVasa Čokrljan wrote:ajmo izveštaji sa terena.
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Post n°262
Kako pobediti koronu za 20 dana? Pa lako, prestanimo da testiramo, a samim tim i beležimo nove slučajeve.
https://nova.rs/drustvo/do-kraja-vikenda-veliko-povecanje-broja-zarazenih/Epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović kaže da se može očekivati da se za nekoliko dana relativno mirna epideomiološka situacija promeni jer je veliki broj mladih ljudi bio u kontaktu, bez zaštitnih sredstava i distance.
On očekuje veliko povećanje broja zaraženih koronavirusom od polovine nedelje pa do vikenda i dodaje da bi se početkom sledeće nedelje moglo očekivati opadanje broja ako se primenjuju mere.
...
On je rekao da se zdravstveni sistem mora posvetiti bolesnima, sa tegobama, i dodao da se postavlja pitanje kakvu svrhu ima testiranje.
“Jer ako znate da su ljudi sa kliničkim znacima, pa to je dovoljno da se uspostavi dijagnoza”, rekao je on.
Last edited by rumbeando on Mon Jul 13, 2020 12:57 pm; edited 1 time in total
- Guest
- Post n°263
Kod mene se u velikoj meri poštuje, po prodavnicama i uopšte u zatvorenom prostoru, poneko stariji nosi i na ulici.
- Post n°264
Hehehe, kao što je ovaj mudri forum predvideo.rumbeando wrote:Vučić:
Jel mislite da u septembru ne treba da gledamo utakmice,
- Guest
- Post n°265
@rumbeando
svaki lekar će reći da je prvi i najvažniji korak u dijagnozi analiza kliničke slike, a da laboratorija daje potvrdu, i s te strane je u pravu. s druge strane, testiranje je postupak koji je epidemiološki presudan jer ukazuje na obrasce širenja i naravno upućuje na testiranje kontakata.
ovo je priznanje epidemiološkog poraza i to na osobito ciničan način. omanuli ste kao epidemiološki tim i sada ste samo kliničari. ma teraj se bumeru pokvareni.
svaki lekar će reći da je prvi i najvažniji korak u dijagnozi analiza kliničke slike, a da laboratorija daje potvrdu, i s te strane je u pravu. s druge strane, testiranje je postupak koji je epidemiološki presudan jer ukazuje na obrasce širenja i naravno upućuje na testiranje kontakata.
ovo je priznanje epidemiološkog poraza i to na osobito ciničan način. omanuli ste kao epidemiološki tim i sada ste samo kliničari. ma teraj se bumeru pokvareni.
- Guest
- Post n°266
Ne znam više šta da kažem na ovo Vučićevo, to je već forma klasnog rata protiv siromašnih i potpuna nezainteresovanost za društvene posledice političkog delovanja. da mi guramo ovako dok može, a kad se popale svetla, begamo iz zemlje da držimo predavanja po svetu, šmrčemo belo sa sisa, gajimo vino u Južnoj Africi ili šta već ko voli.
mislim zatvorićemo 6 miliona ljudi na 10 dana da bi Muki, Prki i Drki Dileja dobili tribine nazad na mesec dana, pa onda Jovo nanovo.
mislim zatvorićemo 6 miliona ljudi na 10 dana da bi Muki, Prki i Drki Dileja dobili tribine nazad na mesec dana, pa onda Jovo nanovo.
- Post n°267
Broj novozaraženih u poslednjih 14 dana na 100.000 stanovnika po državama.
https://www.ecdc.europa.eu/en/geographical-distribution-2019-ncov-cases
https://www.ecdc.europa.eu/en/geographical-distribution-2019-ncov-cases
- Post n°268
upravo sad, su me zvali da otkazu caletovu operaciju zakazanu za 20ti jul. To je rutinska operacija ugradjivanje stenta. Pitao sam sta ako bude imao opet srcani udar, jer su nalazi pokazali da mu je vise krvnih sudova zacepljeno, kaze ako to bude onda je hitan i onda cemo ga primiti.
Ako mu se dakle nesto desi direktno ovoj situaciji, odnosno vlasti na dusu.
_____
????
- Post n°269
upravo sad, su me zvali da otkazu caletovu operaciju zakazanu za 20ti jul. To je rutinska operacija ugradjivanje stenta. Pitao sam sta ako bude imao opet srcani udar, jer su nalazi pokazali da mu je vise krvnih sudova zacepljeno, kaze ako to bude onda je hitan i onda cemo ga primiti.
_____
????
- Post n°271
Prosečan dnevni broj preminulih u poslednjih 7 dana na milion stanovnika:
https://ourworldindata.org/grapher/daily-covid-deaths-per-million-7-day-average?tab=map
https://ourworldindata.org/grapher/daily-covid-deaths-per-million-7-day-average?tab=map
- Post n°272
Sedmodnevni prosek zvaničnog dnevnog broja umrlih na milion ljudi za Srbiju.
https://ourworldindata.org/grapher/covid-deaths-daily-vs-total-per-million?zoomToSelection=true&country=~SRB
https://ourworldindata.org/grapher/covid-deaths-daily-vs-total-per-million?zoomToSelection=true&country=~SRB
- Post n°273
Miles Babbage
Posle pitanja u naučnoj grupi, dobijam sve više izveštaja da COVID ambulante u Srbiji na više mesta daju ljudima koji dođu sa simptomima test na antitela. Ako je test negativan, kažu pacijentu da nema COVID i da može da ide kući, samo da se pazi. Antitela ne nastaju do oko 8 dana u toku infekcije; a IgG antitela, na koja su najosetljiviji ovi testovi, ne nastaju do 20-tak dana u toku infekcije. U prvoj nedelji bolesti, kod SVIH BOLESNIKA, ovaj test će UVEK biti negativan.
Jedini način dijagnoziranja aktivne bolesti je PCR test.
Dati ljudima sa simptomima test na antitela je doslovno kriminalan čin. Ako je iz neznanja, to je kriminalan nivo neznanja za koga treba otpustiti hitno sve nadležne. Ako je namerno i sa predznanjem, treba ih hapsiti. Ovo je prosto surealno da se uopšte događa bilo gde. 🤬
Edit 1: Da se doda vizuelno.
Plava linija na grafikonu je nivo virusa. Zelena predstavlja imunoglobulin M antitela, crvena imunoglobulin G. Ovo je prosečan kurs, kod nekih ide brže kod nekih sporije. Pacijenti su zarazni i prenose virus tokom prvih osam dana kada nijedna vrsta antitela nije detektabilna. Davati test za antitela ljudima koji su u ranim stadijumima infekcije (tek dobili simptome, ili ih imaju samo nekoliko dana) je unapred besmisleno, što može da zna svako ko zna najosnovniju imunobiologiju.
Edit 2: Post je sada javni. Dobio sam dovoljno nezavisnih potvrda da se ovo zaista radi na više mesta, uključujući tu i u Beogradu. Dobio sam i tri odvojena izveštaja od ljudi koji mi kažu da je procedura da se radi serološki test prvo, pa onda PCR ako je serološki pozitivan, za šta prosto nemam reči.
https://www.facebook.com/miles.babbage/posts/3124836620939362
Last edited by rumbeando on Mon Jul 13, 2020 1:32 pm; edited 1 time in total
- Post n°275
rumbeando wrote:Sedmodnevni prosek zvaničnog dnevnog broja umrlih na milion ljudi za Srbiju - obratiti pažnju na trenutnu strminu krive.