Virus
- Guest
- Post n°576
Re: Virus
sve kul, osim što su antibiotici standardni deo protokola za kovid jer pad imunog sistema omogućava oportune infekcije a to se prevenira antibioticima
- Post n°577
Da, ali koliko sam shvatio, nije nigde navedeno da ima kovid iz ove priče jer nije stigla na testiranje. Nikom nije zabranjeno da se razboli od nečeg van togaVasa Čokrljan wrote:sve kul, osim što su antibiotici standardni deo protokola za kovid jer pad imunog sistema omogućava oportune infekcije a to se prevenira antibioticima
edit:
sad vidim ima temp 7 dana. Ako je nisu primili onda je stvarno srpski scenario nastupio
- Post n°578
Pa i nek umre od neceg drugog, jer lekarski pregled i terapiju nece dobiti, posto u dom zdravlja nece da je prime sa respiratornom infekcijom, privatno nece, covid ambulanta treba al ne mozeJyrki Juhani Järvilehto wrote:Da, ali koliko sam shvatio, nije nigde navedeno da ima kovid iz ove priče jer nije stigla na testiranje. Nikom nije zabranjeno da se razboli od nečeg van togaVasa Čokrljan wrote:sve kul, osim što su antibiotici standardni deo protokola za kovid jer pad imunog sistema omogućava oportune infekcije a to se prevenira antibioticima
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Guest
- Post n°579
fora je da ćemo morati u samolečenje, neće biti izbora.
dakle, zvati drugare lekare, pitati za savet, kupovati lekove onako kako kažu i tako ih i dozirati.
zaboravite na civilizaciju i njene norme, stigo je Mad Max.
dakle, zvati drugare lekare, pitati za savet, kupovati lekove onako kako kažu i tako ih i dozirati.
zaboravite na civilizaciju i njene norme, stigo je Mad Max.
- Post n°580
Brže kucaš d mene, nisam video da ima tako dugo temperaturu
- Post n°581
И онда ти оно говно каже криви млади што чекају да се погоршају симптоми.
- Guest
- Post n°582
ja imam zalihe panklava, hemomicina i orvažila za anaerobne
ako nekom trebuje apoteka za nabavku svega na recept bez recepta, nađe se
ako nekom trebuje apoteka za nabavku svega na recept bez recepta, nađe se
- Post n°583
20 od 43, nije loše.
https://www.keeptalkinggreece.com/2020/07/06/coronavirus-greece-cases-tourists-deaths-july-6/New confirmed coronavirus cases sharply increased to 43 in the last 24 hours with 36 of them to have been detected at the entrance gates of Greece, health authorities announced on Monday evening.
...
36 of the new cases have been detected at the Promachonas border-crossing with Bulgaria. According to media, 20 of those tested positive are Serbs and 16 have other nationalities.
- Post n°584
Zašto ne verujem u brojke:
Moja firma od 200 ljudi od kojih 70% radi u kancelarijama i nema kontakt sa strankama i spoljnim svetom, ima već 15 zaraženih i to ide po nekoliko na dan. TAkvih firmi ima na stotine i hiljade po Beogradu u još težim uslovima rada, a gde su po Srbiji..i kažu 300 dnevno. nemoguće. Da ne pominjem ustanove gde znam da ima mrtvih.
Što kaže Vasa u ovaj PDF treba prebaciti onaj topik o preživljavanju u kataklizmi
Moja firma od 200 ljudi od kojih 70% radi u kancelarijama i nema kontakt sa strankama i spoljnim svetom, ima već 15 zaraženih i to ide po nekoliko na dan. TAkvih firmi ima na stotine i hiljade po Beogradu u još težim uslovima rada, a gde su po Srbiji..i kažu 300 dnevno. nemoguće. Da ne pominjem ustanove gde znam da ima mrtvih.
Što kaže Vasa u ovaj PDF treba prebaciti onaj topik o preživljavanju u kataklizmi
- Guest
- Post n°585
sada je potreban policijski čas 24/7 uz streljanje onih koji su doveli do ovoga i aukurac
- Post n°586
disident wrote:Pa i nek umre od neceg drugog, jer lekarski pregled i terapiju nece dobiti, posto u dom zdravlja nece da je prime sa respiratornom infekcijom, privatno nece, covid ambulanta treba al ne mozeJyrki Juhani Järvilehto wrote:
Da, ali koliko sam shvatio, nije nigde navedeno da ima kovid iz ove priče jer nije stigla na testiranje. Nikom nije zabranjeno da se razboli od nečeg van toga
dve kovid ambulante rade od 0-24h, možda da proba tamo?
(apoteka u narodnog fronta, preko puta garaže ne znam broj, daje antibiotike i bez recepta,
ako se lepo zamoli, tačnije ako kupac ne izgleda sumnjiho-inspekcijski sumnjivo)
ps. uglavnom sam protiv uzimanja antibiotika na svoju ruku, ali ovo nije obična situacija, ukoliko neko
nije alergičan na penicilin, od kutije antibiotika neće da mu bude ništa sve i da mu antibiotik nije potreban,
a korist može biti velika
- Guest
- Post n°587
plachkica wrote:disident wrote:
Pa i nek umre od neceg drugog, jer lekarski pregled i terapiju nece dobiti, posto u dom zdravlja nece da je prime sa respiratornom infekcijom, privatno nece, covid ambulanta treba al ne moze
(apoteka u narodnog fronta, preko puta garaže ne znam broj, daje antibiotike i bez recepta,
ako se lepo zamoli, tačnije ako kupac ne izgleda sumnjiho-inspekcijski sumnjivo)
ps. uglavnom sam protiv uzimanja antibiotika na svoju ruku, ali ovo nije obična situacija, ukoliko neko
nije alergičan na penicilin, od kutije antibiotika neće da mu bude ništa sve i da mu antibiotik nije potreban,
ok
u kom % lekari prepišu antibiotike posle antibiograma, a u kom % na svoju ruku?
i onda ne uzimaš na svoju ruku nego na njihovu
- Post n°588
Talason wrote:plachkica wrote:
ok
upravo
- Post n°589
Ima apoteka koje daju sve, ne samo antibiotike.
Ako bude trebalo, piši mi na pm javiću ti adresu.
Ali poenta je trebaju li i hoće li pomoći a nalazi se u začaranom krugu - lekar treba da kaže a do lekara ne može doći
Ako bude trebalo, piši mi na pm javiću ti adresu.
Ali poenta je trebaju li i hoće li pomoći a nalazi se u začaranom krugu - lekar treba da kaže a do lekara ne može doći
- Post n°590
10 dana sam van Srbije pa malo gubim osećaj za PC ali me zanima, da li je neko Pazarce i Sjeničane pitao šta su radili za vreme Bajrama kad su ovoliko nagrabusili?
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°593
Novinarka Katarina Radović iz Novog Pazara kaže da je najveći problem upravo to što zdravstveni sistem nije izdržao.Marius Lăcătuș wrote:10 dana sam van Srbije pa malo gubim osećaj za PC ali me zanima, da li je neko Pazarce i Sjeničane pitao šta su radili za vreme Bajrama kad su ovoliko nagrabusili?
„Nije na vreme tražena pomoć. Ovde su 3. juna bila dva pacijenta u kovid bolnici i njih nekoliko po odeljenjima. Dakle, situacija je bila daleko od dramatične i govorilo se i o eventualnom zatvaranju kovid bolnice. Već 5. juna usledio je skok na oko 30 zaraženih i lekari su već tada rekli – imaćemo problema. Ali niko nije tražio pomoć. Usledili su mitinzi, pred izbore se ćutalo, izostala su upozorenja, nije se saopštavao broj umrlih. Imali smo jedan zid ćutanja od strane institucija. Moglo je samo da se čuje – „sve će se srediti”, dok je zapravo sve išlo na gore. Počeli su da oboljevaju zdravstveni radnici, najbolji među njima su se zarazili i krenulo je urušavanje”, objašnjava naša sagovornica.
Kako kaže, greška je nadležnih u bolnici što nisu odmah pozvali u pomoć i rekli – nećemo izdržati, šaljite lekare.
„Nije bilo dovoljno kiseonika. Ni opreme… Stoji da su se građani nonšalantno ponašali, počeli su sa slavljima, nisu nosili maske, verovali su u teorije zavere i sve se to skupilo. Opustili su se ljudi i sada je haos. Juče su preminule tri osobe, direktor bolnice je potvrdio. Uspostavljeni su protokoli sada, a treba i da stigne pomoć. Ljudi su ogorčeni zbog haosa u zdravstvenom sistemu”, kaže Radović
Prema rečima naše sagovornice, u Tutinu je takođe jako loše stanje, a, kako kaže, strahuje da će virus eksplodirati u centru za migrante i domu za ometene u razvoju
_____
????
- Post n°594
Marius Lăcătuș wrote:10 dana sam van Srbije pa malo gubim osećaj za PC ali me zanima, da li je neko Pazarce i Sjeničane pitao šta su radili za vreme Bajrama kad su ovoliko nagrabusili?
Знам да си правовремено упозоравао на то, и знам да се обистинио, али није сад време да се бечиш како си био у праву. То нам сад ништа не помаже.
У крајњој линији, држава је то дозволила, и сад нека им долази Ана Брнабић нека их спашава како зна и уме. И њих и Расима Љајића са њима.
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Post n°596
U Republici Srpskoj do 20. jula ograničena su javna okupljanja u grupama većim od 50 osoba.
to mora pod hitno i u Srbiji da se uvede. To nije ni minimum, to je ispod minimuma potrebnog, ali ovo sto mi imamo sa 500 ljudi je ludilo
- Post n°597
+1Vasa Čokrljan wrote:trebalo bi da svima, bukvalno svima osim onim sa potvrđenim alergijama, rkaju antibiotike, i to je i praksa. oportune infekcije uvek prate viroze, a antibiotici barem to spreče u korenu,
Talason wrote:ja kad dobijem bilo koju virusnu infekciju koja ne prođe za 48 sati, pijem panklav ili hemomicin ili tako neki kurac, zato što mi rapidno padne imunitet i bakterije krenu da se prcaju ko lude
do sada sam omanuo jednom i kao ne smu antibiotici to samo lekar zna i završio sa upalom pluća
Ja sam kao i ti, i radim isto sto i ti. Tacno znam koji mi antibiotici rade posao a koji ne.
- Post n°598
Ponovo će sve da se zatvara, ove sedmice ili neke od tri sledeće i biće po svemu puno zajebaniji lokdaun nego proljetošnji. Ovo drugačije ne može da se obuzda.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°600
Док стигне антибиограм, или си прележао, или ти је већ на плућима.Talason wrote:
ok
Пар пута сам узимао на своју руку брис пре посете лекарки, која би ми одмах дала антибиотик, и рекла да је позовем телефоном кад стигну резултати. Сваки пут је терапија била у реду. Претпостављам да знају чега је тренутно сезона и шта је добро да се користи. Тако да и на слепо знају боље од нас.