Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Virus

Anonymous
    Guest

Virus - Page 24 Empty Re: Virus

Post by Guest Mon Jul 06, 2020 9:18 pm

sve kul, osim što su antibiotici standardni deo protokola za kovid jer pad imunog sistema omogućava oportune infekcije a to se prevenira antibioticima
    kapetanm

Post by kapetanm Mon Jul 06, 2020 9:22 pm

Vasa Čokrljan wrote:sve kul, osim što su antibiotici standardni deo protokola za kovid jer pad imunog sistema omogućava oportune infekcije a to se prevenira antibioticima
    Da, ali koliko sam shvatio, nije nigde navedeno da ima kovid iz ove priče jer nije stigla na testiranje. Nikom nije zabranjeno da se razboli od nečeg van toga

edit:
    sad vidim ima temp 7 dana. Ako je nisu primili onda je stvarno srpski scenario nastupio
    disident

Post by disident Mon Jul 06, 2020 9:25 pm

Jyrki Juhani Järvilehto wrote:
    Vasa Čokrljan wrote:sve kul, osim što su antibiotici standardni deo protokola za kovid jer pad imunog sistema omogućava oportune infekcije a to se prevenira antibioticima
    Da, ali koliko sam shvatio, nije nigde navedeno da ima kovid iz ove priče jer nije stigla na testiranje. Nikom nije zabranjeno da se razboli od nečeg van toga
    Pa i nek umre od neceg drugog, jer lekarski pregled i terapiju nece dobiti, posto u dom zdravlja nece da je prime sa respiratornom infekcijom, privatno nece, covid ambulanta treba al ne moze

_____
    Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
    Jedini proleter Burundija
    Pristalica krvne osvete
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon Jul 06, 2020 9:25 pm

fora je da ćemo morati u samolečenje, neće biti izbora. 
    dakle, zvati drugare lekare, pitati za savet, kupovati lekove onako kako kažu i tako ih i dozirati.
    zaboravite na civilizaciju i njene norme, stigo je Mad Max.
    kapetanm

Post by kapetanm Mon Jul 06, 2020 9:27 pm

Brže kucaš d mene, nisam video da ima tako dugo temperaturu
    Sotir

Post by Sotir Mon Jul 06, 2020 9:28 pm

И онда ти оно говно каже криви млади што чекају да се погоршају симптоми.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon Jul 06, 2020 9:28 pm

ja imam zalihe panklava, hemomicina i orvažila za anaerobne

ako nekom trebuje apoteka za nabavku svega na recept bez recepta, nađe se
    rumbeando

Post by rumbeando Mon Jul 06, 2020 9:28 pm

20 od 43, nije loše.

New confirmed coronavirus cases sharply increased to 43 in the last 24 hours with 36 of them to have been detected at the entrance gates of Greece, health authorities announced on Monday evening.
    ...
    36 of the new cases have been detected at the Promachonas border-crossing with Bulgaria. According to media, 20 of those tested positive are Serbs and 16 have other nationalities.
    https://www.keeptalkinggreece.com/2020/07/06/coronavirus-greece-cases-tourists-deaths-july-6/
    kapetanm

Post by kapetanm Mon Jul 06, 2020 9:33 pm

Zašto ne verujem u brojke:
    Moja firma od 200 ljudi od kojih 70% radi u kancelarijama i nema kontakt sa strankama i spoljnim svetom, ima već 15 zaraženih i to ide po nekoliko na dan. TAkvih firmi ima na stotine i hiljade po Beogradu u još težim uslovima rada, a gde su po Srbiji..i kažu 300 dnevno. nemoguće. Da ne pominjem ustanove gde znam da ima mrtvih.
    Što kaže Vasa u ovaj PDF treba prebaciti onaj topik o preživljavanju u kataklizmi
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon Jul 06, 2020 9:35 pm

sada je potreban policijski čas 24/7 uz streljanje onih koji su doveli do ovoga i aukurac
    plachkica

Post by plachkica Mon Jul 06, 2020 9:35 pm

disident wrote:
    Jyrki Juhani Järvilehto wrote:
    Pa i nek umre od neceg drugog, jer lekarski pregled i terapiju nece dobiti, posto u dom zdravlja nece da je prime sa respiratornom infekcijom, privatno nece, covid ambulanta treba al ne moze

dve kovid ambulante rade od 0-24h, možda da proba tamo?

(apoteka u narodnog fronta, preko puta garaže ne znam broj, daje antibiotike i bez recepta,
    ako se lepo zamoli, tačnije ako kupac ne izgleda sumnjiho-inspekcijski sumnjivo)

ps. uglavnom sam protiv uzimanja antibiotika na svoju ruku, ali ovo nije obična situacija, ukoliko neko
    nije alergičan na penicilin, od kutije antibiotika neće da mu bude ništa sve i da mu antibiotik nije potreban,
    a korist može biti velika
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon Jul 06, 2020 9:37 pm

plachkica wrote:
    disident wrote:

(apoteka u narodnog fronta, preko puta garaže ne znam broj, daje antibiotike i bez recepta,
    ako se lepo zamoli, tačnije ako kupac ne izgleda sumnjiho-inspekcijski sumnjivo)

ps. uglavnom sam protiv uzimanja antibiotika na svoju ruku, ali ovo nije obična situacija, ukoliko neko
    nije alergičan na penicilin, od kutije antibiotika neće da mu bude ništa sve i da mu antibiotik nije potreban,

ok

u kom % lekari prepišu antibiotike posle antibiograma, a u kom % na svoju ruku?

i onda ne uzimaš na svoju ruku nego na njihovu
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Mon Jul 06, 2020 9:40 pm

Talason wrote:
    plachkica wrote:

ok

upravo
    kapetanm

Post by kapetanm Mon Jul 06, 2020 9:44 pm

Ima apoteka koje daju sve, ne samo antibiotike.
    Ako bude trebalo, piši mi na pm javiću ti adresu.
    Ali poenta je trebaju li i hoće li pomoći a nalazi se u začaranom krugu - lekar treba da kaže a do lekara ne može doći
    kondo

Post by kondo Mon Jul 06, 2020 9:48 pm

10 dana sam van Srbije pa malo gubim osećaj za PC ali me zanima, da li je neko Pazarce i Sjeničane pitao šta su radili za vreme Bajrama kad su ovoliko nagrabusili?

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon Jul 06, 2020 9:52 pm

Aj ko je zapalitis odavde, da ne pametuje, jel važi ili da se psujemo
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon Jul 06, 2020 9:53 pm

Malko smo in the world of shit ovde.
    Janko Suvar

Post by Janko Suvar Mon Jul 06, 2020 9:57 pm

Marius Lăcătuș wrote:10 dana sam van Srbije pa malo gubim osećaj za PC ali me zanima, da li je neko Pazarce i Sjeničane pitao šta su radili za vreme Bajrama kad su ovoliko nagrabusili?
    Novinarka Katarina Radović iz Novog Pazara kaže da je najveći problem upravo to što zdravstveni sistem nije izdržao.
    „Nije na vreme tražena pomoć. Ovde su 3. juna bila dva pacijenta u kovid bolnici i njih nekoliko po odeljenjima. Dakle, situacija je bila daleko od dramatične i govorilo se i o eventualnom zatvaranju kovid bolnice. Već 5. juna usledio je skok na oko 30 zaraženih i lekari su već tada rekli – imaćemo problema. Ali niko nije tražio pomoć. Usledili su mitinzi, pred izbore se ćutalo, izostala su upozorenja, nije se saopštavao broj umrlih. Imali smo jedan zid ćutanja od strane institucija. Moglo je samo da se čuje – „sve će se srediti”, dok je zapravo sve išlo na gore. Počeli su da oboljevaju zdravstveni radnici, najbolji među njima su se zarazili i krenulo je urušavanje”, objašnjava naša sagovornica.

Kako kaže, greška je nadležnih u bolnici što nisu odmah pozvali u pomoć i rekli – nećemo izdržati, šaljite lekare.
    „Nije bilo dovoljno kiseonika. Ni opreme… Stoji da su se građani nonšalantno ponašali, počeli su sa slavljima, nisu nosili maske, verovali su u teorije zavere i sve se to skupilo. Opustili su se ljudi i sada je haos. Juče su preminule tri osobe, direktor bolnice je potvrdio. Uspostavljeni su protokoli sada, a treba i da stigne pomoć. Ljudi su ogorčeni zbog haosa u zdravstvenom sistemu”, kaže Radović
    Prema rečima naše sagovornice, u Tutinu je takođe jako loše stanje, a, kako kaže, strahuje da će virus eksplodirati u centru za migrante i domu za ometene u razvoju

_____
    ????
    Јанош Винету

Post by Јанош Винету Mon Jul 06, 2020 9:57 pm

Marius Lăcătuș wrote:10 dana sam van Srbije pa malo gubim osećaj za PC ali me zanima, da li je neko Pazarce i Sjeničane pitao šta su radili za vreme Bajrama kad su ovoliko nagrabusili?

Знам да си правовремено упозоравао на то, и знам да се обистинио, али није сад време да се бечиш како си био у праву. То нам сад ништа не помаже.

У крајњој линији, држава је то дозволила, и сад нека им долази Ана Брнабић нека их спашава како зна и уме. И њих и Расима Љајића са њима.

_____
    Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
    Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon Jul 06, 2020 9:59 pm

I nas sa glasačima i navijačima.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Mon Jul 06, 2020 10:15 pm

U Republici Srpskoj do 20. jula ograničena su javna okupljanja u grupama većim od 50 osoba.

to mora pod hitno i u Srbiji da se uvede. To nije ni minimum, to je ispod minimuma potrebnog, ali ovo sto mi imamo sa 500 ljudi je ludilo
    Vilmos Tehenészfiú

Post by Vilmos Tehenészfiú Mon Jul 06, 2020 10:17 pm

Vasa Čokrljan wrote:trebalo bi da svima, bukvalno svima osim onim sa potvrđenim alergijama, rkaju antibiotike, i to je i praksa. oportune infekcije uvek prate viroze, a antibiotici barem to spreče u korenu,
    +1
    Talason wrote:ja kad dobijem bilo koju virusnu infekciju koja ne prođe za 48 sati, pijem panklav ili hemomicin ili tako neki kurac, zato što mi rapidno padne imunitet i bakterije krenu da se prcaju ko lude

do sada sam omanuo jednom i kao ne smu antibiotici to samo lekar zna i završio sa upalom pluća

Ja sam kao i ti, i radim isto sto i ti. Tacno znam koji mi antibiotici rade posao a koji ne.
    fikret selimbašić

Post by fikret selimbašić Mon Jul 06, 2020 10:22 pm

Ponovo će sve da se zatvara, ove sedmice ili neke od tri sledeće i biće po svemu puno zajebaniji lokdaun nego proljetošnji. Ovo drugačije ne može da se obuzda.

Virus - Page 24 20200706_211940.jpg.07ce08457c64ebab04cd2851c395c9b3

_____
    Međuopštinski pustolov.

Zli stolar.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon Jul 06, 2020 10:40 pm

pa sada nema druge.
    jebaše nam milu majku, isti ljudi, po ko zna koji put.
    Sotir

Post by Sotir Mon Jul 06, 2020 10:46 pm

Talason wrote:

ok

Док стигне антибиограм, или си прележао, или ти је већ на плућима.
    Пар пута сам узимао на своју руку брис пре посете лекарки, која би ми одмах дала антибиотик, и рекла да је позовем телефоном кад стигну резултати. Сваки пут је терапија била у реду. Претпостављам да знају чега је тренутно сезона и шта је добро да се користи. Тако да и на слепо знају боље од нас.

Post by Sponsored content

Similar topics

-
      » Virus
      » Virus
      » Virus
      » Virus
      » Virus

Current date/time is Sat Nov 16, 2024 3:52 pm