https://insajder.net/sr/sajt/vazno/19314/Lončar-Štark-arena-postaje-privremena-bolnica-od-ponedeljka.htmLončar: Štark arena postaje privremena bolnica od ponedeljka
Objavljeno: 4.07.2020
Beogradska dvorana "Štark arena" od ponedeljka će biti pretvorena u privremenu kovid bolnicu koja će imati 500 bolničkih kreveta i sve uslove za prijem obolelih od koronavirusa, a od utorka Ortopedska klinika na Banjici biće vraćena u kovid sistem i biće ponovo kovid bolnica, najavio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar, a prenosi Radio-televizija Srbije.
Zlatibor Lončar je novinarima posle sastanka sa direktorima kovid bolnica u Srbiji rekao da su imali analizu i da je tokom noći više od 130 pacijenta zadržano na bolničkom lečenju.
"To znači da se radi o ozbiljnoj kliničkoj slici i da su morali da ostanu na bolničkom lečenju. Svakog dana više od 100 pacijenata primimo na bolničko lečenje i treba obezbediti kapacitete za to", rekao je Lončar.
Tokom vikenda, do ponedeljka, najveći teret što se prijema tiče podneće Zemunska bolnica i njoj će pacijenti moći da se javljaju danas od 14 sati. Kako je rekao Lončar, ta bolnica imaće kovid prijemni trijažni centar.
Ministar je dodao i da će sledeća bolnica koja će preći u kovid sistem biti bolnica u Požarevcu.
Lončar je rekao da treba napraviti novu reorganizaciju i preraspodeliti ljude da bi sistem funkcionisao.
Apelovao je na građane da se pridržavaju svih mera, da budu odgovorni prema sebi i svojim najbližima, jer je to jedini način da zajedno uspešno prebrodimo epidemiju.
Virus
- Post n°376
Re: Virus
- Post n°377
Utakmice, maturske veceri, koncerti, izbori, dozvoljena slavlja, svadbe, slave, bajrami...ko bi se ovome nadao...
- Post n°378
[size=31]Nema nove pomoći, ugrozila bi stabilnost i stopu javnog duga"[/size]
Stopa javnog duga = neiskorišćeni dani odmora
Stopa javnog duga = neiskorišćeni dani odmora
- Guest
- Post n°379
Летећи Полип wrote:A simptomi su tu, jer sam ih sam prepoznao. A ko može bolje da ti da dijagnozu, nego ti sam sebi.
pa da. a ko drugi može da prepozna simptome? Lekari su napravili (zvaničan, preporučen, i kod nas i u mnogim drugim zemljama) test samoprocene simptoma koji je prvi dijagnostički korak kod kovida. Gubitak čula mirisa je jedna od najvažnijih indikacija za testiranje, i ako osetiš taj simptom a ne odeš da se testiraš, napravio si grešku koja može da košta života ljude oko tebe.
i zabatali više to signaliziranje da si džek a mi ostali histerični hipohondri, shvatili smo to do sada i nemamo nameru da menjamo takvo stanje stvari.
- Post n°380
Privilegovani histerični hipohondar (za na majicu)
- Post n°381
Mór Thököly wrote:Utakmice, maturske veceri, koncerti, izbori, dozvoljena slavlja, svadbe, slave, bajrami...ko bi se ovome nadao...
_____
Warning: may contain irony.
- Post n°382
pratite li caricu saru kuper, inace?
I tested very positively pic.twitter.com/lp4fE2bbai
— Sarah Cooper (@sarahcpr) May 21, 2020
_____
Warning: may contain irony.
- Post n°383
_____
electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°384
Kod mene prvih 15 musterija u smeni ne josi masku, i trebao je 21 minut od 14h da mi prvi matorac kenja sto je nosim , uz humor Natero nas Konj da je nosimo, xnjo xnjo xnjo Konj, hahahahah kapiras he he he Konj
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Guest
- Post n°385
U pekarici u dvorištu do mog radnice uredno nose maske, danas ih prvi put stavile, i malo kenjkaju mušterijama koje ih ne nose.
- Post n°386
Госпоја отишла до салона намештаја ту у крају да купи неку дрангулију за кујну. Тамо пише маске обавезне, муштерије наравно не носе. Једна продавачица коментарише нешто типа "мораћемо то крупнијим словима да ставимо да виде". А код њих има бар 30 квадратних метара по особи, простор је огроман.
_____
electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°387
За све време кризе, најбоље мере сам видео у Форми идеале, још пре ванредног стања.
Отирач за ноге, дезинфектант на вратима, сви носе маске и размак преко 2 метра.
Отирач за ноге, дезинфектант на вратима, сви носе маске и размак преко 2 метра.
- Post n°388
Јуче био код фризерке, пита ме да ли да стави маску (пре мене је причала са неким ликом). Ја јој кажем обавезно, а ја ћу да ћутим пошто не могу да је носим
- Post n°389
Др Несторовић, као и обично на нивоу исподпросечне Дисијеве муштерије.
https://www.blic.rs/vesti/drustvo/dr-nestorovic-opet-sokira-treba-ispitati-zasto-imamo-veci-broj-umrlih-pitam-se-da-li/748b88l
https://www.blic.rs/vesti/drustvo/dr-nestorovic-opet-sokira-treba-ispitati-zasto-imamo-veci-broj-umrlih-pitam-se-da-li/748b88l
- Post n°390
Evo sat vremena u smeni mislim da treba da nas udari neka zestoka kuga, da pocrkaju bre vise govna maloumna i bahata
_____
Pristalica krvne osvete
- Post n°391
+1disident wrote:Evo sat vremena u smeni mislim da treba da nas udari neka zestoka kuga, da pocrkaju bre vise govna maloumna i bahata
_____
????
- Post n°392
It's happening:
Meni ovo liči na neku novu epidemiju. Trenutno je u toku epidemija skakavaca u istočnoj Africi, samo da znate, biće velika glad. Vrlo malo se priča o tome - izjavio je Nestorović.
Meni ovo liči na neku novu epidemiju. Trenutno je u toku epidemija skakavaca u istočnoj Africi, samo da znate, biće velika glad. Vrlo malo se priča o tome - izjavio je Nestorović.
_____
"Sisaj kurac, Boomere. Spletkario si i nameštao ban pa se sad izvlačiš. Radiša je format a ti si mali iskompleksirani miš. Katastrofa za Burundi čoveče.
A i deluje da te napustio drugar u odsudnom trenutku pa te spašavaju ova tovarka što vrv ni ne dismr na ribu, to joj se gadi, i ovaj južnjak koji o niškim kafanama čita na forumu. Prejaka šarža." - Monsier K.
- Post n°393
Meni ovo liči na neku novu epidemiju
Jašta. Onu prethodnu smo uspešno priveli kraju masovnim okupljanjima.
- Post n°394
Mešihat islamske zajednice u Srbiji odlučio je danas da, zbog pogoršanja epidemiološke situacije i povećanja broja zaraženih korona virusom u Srbiji, a posebno na prostoru Sandžaka, zatvori sve džamije.
_____
????
- Post n°396
325 novozaraženih osoba (4,37% testiranih)
7434 osobe testirane
8 preminulih osoba
86 osoba na respiratoru (+1, tj. +1,2%)
2347 aktivnih slučajeva (+205, tj. 9,6%)
7434 osobe testirane
8 preminulih osoba
86 osoba na respiratoru (+1, tj. +1,2%)
2347 aktivnih slučajeva (+205, tj. 9,6%)
- Post n°397
Sad kad nastane nestasica hidroksida po apotekama
https://www.magazin.novosti.rs/sr/vest/u-rusiji-se-stite-od-korone-lekom-koji-kosta-150-dinara/1378002
https://www.magazin.novosti.rs/sr/vest/u-rusiji-se-stite-od-korone-lekom-koji-kosta-150-dinara/1378002
_____
Pristalica krvne osvete
- Post n°398
Pitanje za sve, dal u ovoj raspaloj koloniji urednik i novinar snose bilo kakvu krovicnu odgovornost sto su ljudima preporucili da piju hidrogen?
_____
Pristalica krvne osvete
- Post n°399
Ruski doktor
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°400
hmm dal se zuper prijavio dobrovoljno za testiranjeSotir wrote:У Русији трају тестови вакцине.
Прва група после две недеље није имала споредне ефекте и тешкоће, друга група после пет дана такође без проблема.
Сматрају да би у септембру могли да почну са имунизацијом и спремају се за масовну производњу.
https://geopolitics.news/euroasia/first-russian-coronavirus-vaccine-volunteers-report-no-adverse-side-effects-hopes-now-high-for-mass-immunization-in-fall/