još par dana pa da mogu da udahnem
Virus
- Post n°351
Re: Virus
ja i dalje bez simptoma
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Post n°353
Иначе нама је кроз кућу прошла редња оне летње грипе... са чудним током. Деца су сва била слинава и кмезава један дан, остало је то да унук кашљуца (ал' умео је он тако да кашљуца недељама и кад му иначе није било ништа) и близнакиње слинаве ал' иначе им није ништа. Ћерку прошло за дан, госпоју ми исто тако али ево већ осми дан истерује шлајмару. Од двоје гостију што смо имали два дана пре тога, њему ништа а њу исто закачило два дана касније и држи је већ осми дан - нос одеран од папирних марамица, шлајмара... Мене скроз мимоишло. Нико, међутим, није имао температуру, болове у зглобовима или мишићима, ни губитак или поремећај мириса.
Нека варијанта оног свињског?
Нека варијанта оног свињског?
_____
electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°355
Vasa Čokrljan wrote:U toku je epidemija H1N1, letnje izdanje sa izuzetno blagim simptomima.
Mene je to nedavno otreslo, u kombinaciji sa ljetnom prehladom. Okruženje mi je prošlo slično onome što Paće opisuje. Ovde se širi i dalje, danas će vjerovatno opet da padne rekord.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Guest
- Post n°356
Vučić je izjavio da se razgovara o izgradnji nove bolnice, privremene, koja će biti glavna za eventualni sledeći udar koronavirusa.
"Ako nas virus ovako bude mučio i ako nas ovako muči tokom leta, ko zna šta će biti na jesen. Sada razgovaramo, pregovaramo da napravimo veliku novu bolnicu, relativno privremenu, da može da traje 30 godina", rekao je..
Bolnica bi bila nalik na onu izgrađenu u VMC Karaburma, a u njoj bi bilo 500 do 1.000 ležajeva, za intenzivnu i poluintenzivnu negu.
"Da priključimo respiratote i da to bude glavna bolnica za sledeći udar. Ovako ne možemo da izdržimo, sve bolnice su nam pune", rekao je Vučić.
dobro može li da se ovako govori stalno, bez oscilacija i histerije?
rekli ste - mora maske, i narod se, gledam juče, uozbiljio istog trena.
to su elementarne stvari. ljudi će uraditi tačno ono što im iskomuniciraš kao poželjno.
- Post n°357
mene zanima ko ce da odgovara za one utakmice i predizborne skupove i druga ludila.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°359
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°360
fikret hadžiabdić wrote:Vasa Čokrljan wrote:U toku je epidemija H1N1, letnje izdanje sa izuzetno blagim simptomima.
Mene je to nedavno otreslo, u kombinaciji sa ljetnom prehladom. Okruženje mi je prošlo slično onome što Paće opisuje. Ovde se širi i dalje, danas će vjerovatno opet da padne rekord.
slučajeva
5165 (+218)
oporavljenih
2456 (0)
umrlih
190 (0)
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°361
Gde bre?fikret hadžiabdić wrote:fikret hadžiabdić wrote:
slučajeva5165 (+218)
oporavljenih2456 (0)
umrlih190 (0)
- Post n°363
BiH. Rekord (176) je bio prije osam dana, prekjuče je postavljen novi (180) ovih 218 je današnji, 103 RS i 115 u Federaciji, od toga 99 u Sarajevu.
Ne znam tačan broj testiranih ali puno je manji nego u Srbiji.
Ne znam tačan broj testiranih ali puno je manji nego u Srbiji.
Last edited by fikret hadžiabdić on Sat Jul 04, 2020 11:50 am; edited 1 time in total
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Guest
- Post n°364
Znam već par ljudi sa karakterističnim a blagim simptomima (posebno gubitak čula ukusa/mirisa) kojima stižu negativni rezultati. Usputni komentar, ako već lekari ne govore šta je tačno, da je "neki obični grip".
- Post n°365
Pa dobro. Meni uvek sve bljutavo kad imam grip.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°366
Питај их кад и како су им узимали узорак.
Кад, у смислу колико од појаве симптома.
Како - брис из дубине носа, или пљувачка.
Кад су добили резултате.
Све мирише на брзи серолошки тест рађен у раној фази.
Кад, у смислу колико од појаве симптома.
Како - брис из дубине носа, или пљувачка.
Кад су добили резултате.
Све мирише на брзи серолошки тест рађен у раној фази.
- Post n°367
Drugari, ne može zdravstveni sistem da se siluje svaki put kada umislite da imate koronu. Pa aj se testiram danas, pa još jednom do kraja nedelje. Pa tamo iza ponedeljka. Pa se malo frljamo terminima koje smo pokupili po internetu, a zapravo smo bez ikakve stručne pozadine - a lekari su, jebi ga, debili, pa ništa ne znaju. A simptomi su tu, jer sam ih sam prepoznao. A ko može bolje da ti da dijagnozu, nego ti sam sebi.
Ako ja, jelte, zavarivač - bravar moram ovo da vam objašnjavam onda jebi ga. Džaba vam škole i fensi izrazi.
Ako ja, jelte, zavarivač - bravar moram ovo da vam objašnjavam onda jebi ga. Džaba vam škole i fensi izrazi.
_____
~~~~~
- Post n°368
fikret hadžiabdić wrote:Ne znam tačan broj testiranih ali puno je manji nego u Srbiji.
U Srbiji na nivou države broje i poprilično beskorisne testove iz krvi na antitela, ne samo dijagnostičke PCR uzimanjem brisa iz grla tako da to nije relevantno.
PCR testova daj bože da je 20% od ukupnog objavljenog broja.
@Polip:
Ako u žarištima imaš preko 50% pozitivnih od testiranih, to je potpuno jasan znak da se ne testira dovoljno i da ti gomila ljudi prolazi ispod radara, tako da ne znam o kakvom silovanju sistema govoriš pošto ljudi na mnogim mestima ne mogu ni da plate tih preko 50 evra da dobiju PCR test ili ga mogu dobiti za tipa tri nedelje.
- Post n°369
Mislim da sama pcr analiza testa traje sporo a zatrpani su
- Post n°370
Летећи Полип wrote:Drugari, ne može zdravstveni sistem da se siluje svaki put kada umislite da imate koronu. Pa aj se testiram danas, pa još jednom do kraja nedelje. Pa tamo iza ponedeljka. Pa se malo frljamo terminima koje smo pokupili po internetu, a zapravo smo bez ikakve stručne pozadine - a lekari su, jebi ga, debili, pa ništa ne znaju. A simptomi su tu, jer sam ih sam prepoznao. A ko može bolje da ti da dijagnozu, nego ti sam sebi.
U Sapcu se svakog dana u covid bolnicu javi preko sto ljudi sa istim simptomima. Od tih stotinak ljudi se testira od 5 do 20 ljudi, posto toliko ima testova i svi su pozitivni
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°371
Полипе,
Читаш ли ти ову тему уопште?
Знаш ли на који начин могу да те тестирају? Мало си осетио да ти цури нос, отишао до доктора и они ти узму брис?
Читаш ли ти ову тему уопште?
Знаш ли на који начин могу да те тестирају? Мало си осетио да ти цури нос, отишао до доктора и они ти узму брис?
- Post n°372
У Русији трају тестови вакцине.
Прва група после две недеље није имала споредне ефекте и тешкоће, друга група после пет дана такође без проблема.
Сматрају да би у септембру могли да почну са имунизацијом и спремају се за масовну производњу.
https://geopolitics.news/euroasia/first-russian-coronavirus-vaccine-volunteers-report-no-adverse-side-effects-hopes-now-high-for-mass-immunization-in-fall/
Прва група после две недеље није имала споредне ефекте и тешкоће, друга група после пет дана такође без проблема.
Сматрају да би у септембру могли да почну са имунизацијом и спремају се за масовну производњу.
https://geopolitics.news/euroasia/first-russian-coronavirus-vaccine-volunteers-report-no-adverse-side-effects-hopes-now-high-for-mass-immunization-in-fall/
- Post n°373
jese vidjate sa drugarima koji su prelezali koronu?
naime trebo bi se videt sa parom koji je nedavno imao koronu (bez upale pluca i boravka u bolnici), a slabo pratim vesti, uglavnom procitam ovde sta pisete (a i to na preskok)
naime trebo bi se videt sa parom koji je nedavno imao koronu (bez upale pluca i boravka u bolnici), a slabo pratim vesti, uglavnom procitam ovde sta pisete (a i to na preskok)
_____
THE space age is upon us. Rockets are leaving our globe at
speeds unheard of only a few years ago, to orbit earth, moon, and
sun. People have visited the moon, we have sent space probes to
all but one of the planets, and words like "orbit" and "satellite" are
picked up by children in the nursery.
- Post n°374
Ne čitate me kako valja. Odgovarao sam na razgovor iznad.
_____
~~~~~
- Post n°375
U stvari, i ja sam glup što dolazim na ovu temu. Što nam kaže predsednik, u strahu su velike oči. Nema mesta za racionalnu raspravu.
_____
~~~~~