Virus
- Post n°376
Re: Virus
ja vidim tema porasla za 4 strane, brze-bolje da pogledam o cemu se prica, sta se to desilo...
_____
Warning: may contain irony.
- Post n°377
gde su se zarazili ti iz šapca? zna li se?
(navijam da je opet sns žurka)
- Post n°378
a kolači, domaći: bajadere i svi od mulj mase (čokolada, keks, rum) uvaljani u čokoladu.
- Post n°379
to vasa predvodi hajku, i sad me optužuje da lažem na koje babe je misliobemty wrote:ja vidim tema porasla za 4 strane, brze-bolje da pogledam o cemu se prica, sta se to desilo...
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Post n°380
A million new #COVID-19 cases worldwide in just 6 days and rising fast
— Sarah Lennox (@Sarah_LNX) June 25, 2020
Zero to 1 million cases: 100 days
1 > 2 million: 12 days
2 > 3 million: 13
3 > 4 million: 12
4 > 5 million: 11
5 > 6 million: 10
6 > 7 million: 8
7 > 8 million: 8
8 > 9 million: 6https://t.co/kOe5BVeghj
- Post n°381
plachkica wrote:gde su se zarazili ti iz šapca? zna li se?
Ne znam, nije to samo jedan dogadjaj, vec danima rastu cifre
Jucerasnja vest kaze da je u zadnjih sedam dana registrovano 28 zarazenih + ovih 16 od danas
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°382
jel moze neko da mi protumaci sta je zvezda napisao ? ja pokusao nekoliko puta vidim samo ovo:zvezda je zivot wrote:lol to neki kompleksi iz jugoslavije kad nije bilo cokolade pa sad samo cokolada cokolada?!
odrastite, ima raznih ukusnih torti, sad bar ima izbora
drustvena dinamika - zvezda = post
_____
i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
- Post n°383
a nije koOprecedavajućA? Kamo feminističke organizacije da reaguju na ovu očiglednu provokaciju..rumbeando wrote:
- Post n°384
Aleksija tamo:
interna uputstva za ponasanje zaposlenih u ministarstvu prosvete - slucajno procurela.
a za plebs ekskurzije i maturske veceri
- Post n°385
"Novosti" saznaju: Otvaraju se novi kovid-centri
Novosti Online/B.R. | 25. jun 2020. 16:40
U petak sastanak ministra Lončara sa direktorima bolnica
U sistem kovid bolnica, moraće da se uključe i neke od onih koje su nedavno ispratle poslednje pacijente sa infekcijom izazvanom korona-virusom, saznaju "Novosti", a o tome će se odlučivati sutra na sastanku ministra Zlatibora Lončara sa direktorima svih nekadašnjih i sadašnjih kovid-centara.
KBC "Dr Dragiša Mišović", koji je prvi od četiri beogradska kliničko-bolnička centra integrisan u kovid-sistem, posle samo par nedelja "pauze", od juče ponovo prima obolele od kovid-19.
Razlog je što su kapaciteti KBC "Bežanijska kosa", koji je od utorka namenjen za zaražene koronavirusom, brzo su popunjavani. Ujutru je u ovom centru bilo slobodno 90 postelja, a u ranim popodnevnim satima samo 40, sa realnom pretnjom da se i to napuni do noći.
S obzirom da ni juče sa 143 nova potvrđena slučaja infekcije nije pao broj novozaraženih, zdravstveni sistem diže se na viši nivo operativnosti.
Ministar Zlatibor Lončar, kako saznajemo, pripremio je uputstvo za rukovodioce da svi koji su u jeku epidemije bili uključeni u zbrinjavanje obolelih od kovida, budu u maksimalnoj pripravnosti, a redosled i obim uključivanja u kovid-sistem, biće dogovoreni tokom tog sastanka.Razamatraće se, kako saznajemo, i plan preraspodele zdravstvenog kadra, koji će iz bolnica koje ostaju kovid-fri, biti upućivani na ispomoć kolegama koji leče obolele od kovida.
U "Bežaniju" je za nepunih 48 sati primljeno 249 obolelih. S obzirom da je i u Infektivnoj klinici KCS oko 60 pacijenata, nepohodni su novi kapaciteti, bar za rezervu.
https://www.novosti.rs/vesti/naslovna/drustvo/aktuelno.290.html:872553-Novosti-saznaju-Otvaraju-se-novi-kovid-centri
- Post n°386
Srbija za jedan dan izvezla sedmoro zaraženih u Švajcarsku:
https://www.archyde.com/52-new-corona-diseases-a-fifth-of-the-cases-are-imported-mainly-from-serbia-news/52 new corona diseases – A fifth of the cases are imported – mainly from Serbia
JUNE 25, 2020
- The BAG reports 52 new corona cases in Switzerland in the last 24 hours.
- 15-20 percent of cases in recent days have been “imported” by travelers from abroad. Seven cases come from Serbia alone.
- In the current development, it is increasingly important to rely on contact tracing and the SwissCovid app as an aid.
- The new SwissCovid app has been loaded 150,000 times since midnight.
In Switzerland and Liechtenstein, 52 new infections with the corona virus were reported within one day. “We see a slight tendency to increase the number of cases,” said Stefan Kuster from the Federal Office of Public Health (BAG).
There are currently 22 people in intensive care units due to Covid-19, eleven of whom are on ventilation. Across Switzerland, 160 people are in isolation, 715 others in quarantine, said Kuster.
Seven cases «imported» from Serbia
According to Kuster, the rising trend in the past few days is not entirely unexpected after the easing steps. There is an accumulation of cases among immigrants from abroad. “15-20 percent of the cases were imported,” says Kuster.
“Seven new cases come from Serbia alone,” said Kuster. There are still entry restrictions with the country, but entry is possible in exceptional cases. “There is some disease activity in Serbia.”
...
- Post n°387
Неко запео да им се освети што су растужили Црту.
_____
electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°388
Sad smo kvit!
https://www.rtv.rs/sr_lat/koronavirus/nislijka-iz-lugana-prenela-koronavirus-na-osmoro-ljudi_1101843.html
https://www.rtv.rs/sr_lat/koronavirus/nislijka-iz-lugana-prenela-koronavirus-na-osmoro-ljudi_1101843.html
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Guest
- Post n°389
Cases rose across the United States by at least 39,818 on Thursday, the largest one-day increase of the pandemic.
More than 36,000 new U.S. cases were recorded on Wednesday, a few hundred shy of the record 36,426 on April 24.
- Guest
- Post n°390
Epidemiolog Predrag Kon kaže da se situacija sa koronavirusom pogoršava, a da je u Beogradu preteća.
"Testira se sve više ljudi. Ima obolelih u studentskim domovima, a poslednji podatak je da je 91 pozitivan, verovatno se i to menja", rekao je Kon, koji je i član Kriznog štaba.
On je naveo da trenutno postoji 12 malih klastera, a da veliki broj ljudi, 57 odsto, ne zna gde se zarazio.
"Ne vide se naznake da će biti brzog poboljšanja", rekao je Kon i dodao da su pred nama dešavanja gde se može očekivati prenos infekcije - prijemni ispiti na fakultetima, maturske večeri, svadbe.
Kao mesto intenzivnog prenosa naveo je noćne klubove i rekao da se razmišlja o prekidu rada noćnih klubova, kao i smanjenju rada lokala.
"Bolje te mere što pre doneti nego čekati da se pogorša situacija", rekao je Kon.
- Guest
- Post n°391
Poznanica radi u palati Srbija, šef im rekao da ne dolaze na posao, da rade od kuće.
- Post n°392
Da, svadbe i maturske veceri...kad bi samo drzava mogla nesto duradi tim povodom...ali jbg
- Guest
- Post n°393
Normalno, za njih zaštita, za nas prokužavanjeBendegúz Somogyi wrote:Poznanica radi u palati Srbija, šef im rekao da ne dolaze na posao, da rade od kuće.
- Post n°394
Kao sto rekoh, kao 91-92 imam ponovo osecaj da mi je sopstvena drzava neprijatelj. Bukvalno sam se neki dan probudio sa osecajem koji mi je odnekud poznat...i trebalo mi je neko vreme da ga prepoznam iz daleke proslosti.
- Post n°395
_____
"Sisaj kurac, Boomere. Spletkario si i nameštao ban pa se sad izvlačiš. Radiša je format a ti si mali iskompleksirani miš. Katastrofa za Burundi čoveče.
A i deluje da te napustio drugar u odsudnom trenutku pa te spašavaju ova tovarka što vrv ni ne dismr na ribu, to joj se gadi, i ovaj južnjak koji o niškim kafanama čita na forumu. Prejaka šarža." - Monsier K.
- Guest
- Post n°397
nema reagensa, nestaje svuda.
https://www.021.rs/story/Novi-Sad/Vesti/246856/Obustavlja-se-testiranje-na-kovid-19-na-licni-zahtev-u-Novom-Sadu-osim-za-putnike.html
inače Roche nije registrovao reagense kod nas, izgleda da država ometa iz nekih razloga.
još jedan zanimljiv info: od početka epidemije nije doneta nijedna zvanična odluka da privatne laboratorije ne smeju da testiraju na covid. priča se da je BIA išla u posete vlasnicima i direktorima i neformalno ih instruirala.
https://www.021.rs/story/Novi-Sad/Vesti/246856/Obustavlja-se-testiranje-na-kovid-19-na-licni-zahtev-u-Novom-Sadu-osim-za-putnike.html
inače Roche nije registrovao reagense kod nas, izgleda da država ometa iz nekih razloga.
još jedan zanimljiv info: od početka epidemije nije doneta nijedna zvanična odluka da privatne laboratorije ne smeju da testiraju na covid. priča se da je BIA išla u posete vlasnicima i direktorima i neformalno ih instruirala.