Srbija kao takva, dakle mimo Vučića
- Guest
- Post n°76
Re: Srbija kao takva, dakle mimo Vučića
beslin je novi predsednik vojvodjanskog kluba btw
- Post n°77
Pa ne znam da li si ispratio tu stvar. Bivsi predsednik kluba i mnogi dugogodisnji clanovi (Samardzic, Dinko itd) su pisali o tom preuzimanju kluba, kao o priblizavanju LSV, odnosno rezimu.AZ-5 wrote:beslin je novi predsednik vojvodjanskog kluba btw
Ja naravno ne postujem te ljude, i smatram da to sto rade u klubu je ili lose ili beskorisno, ali posteno govoreci oni su radili u pravcu autonomastva, vecih ingerencija i slicno, ne vezujuci se za stranke ili administraciije. Sad je klub postao privezak rezima i izigravace opoziciju na izborima.
- Guest
- Post n°78
ma oni su grupa profesora i jos nekih sitnih budzetskih debila koji su jednako kao i lsv se posrali po svemu.
ovde nije to tema vec da u srbiji imamo fajt nacionalisti vs nacionalisti.
ovde nije to tema vec da u srbiji imamo fajt nacionalisti vs nacionalisti.
- Post n°79
evo citat:
Saborkinje i saborci, kako poštovani dosadašnji i budući, tako i oni za mene sada sasvim bivši. Ovim putem vas obaveštavam o odluci da istupim iz članstva Vojvođanskog kluba.
Saborkinje i saborci, kako poštovani dosadašnji i budući, tako i oni za mene sada sasvim bivši. Ovim putem vas obaveštavam o odluci da istupim iz članstva Vojvođanskog kluba.
1. Rad Predsedništva Vojvođanskog kluba u poslednje dve godine, čemu sam kao član ovog organa svedočio, obilovao je brojnim manipulacijama, podmetanjima i drugim nekorektnim i nedemokratskim postupanjima, a protiv čega sam se argumentovano borio shodno vlastitim prilikama i mogućnostima (svakako, uz podršku i razumevanje brojnih drugih članica i članova Kluba, koji su kristalno jasno uvideli da je vrag odneo šalu).
Takav manipulatorski manir manifestovan je, i do besmisla prenaglašen, na Izbornoj skupštini Kluba, kojom prilikom su njegova dosadašnja predsednica Branislava Kostić, kao i brojni ljudi unutar i izvan Kluba, demonstrirali zapanjujuće odsustvo moralnih orijentira koji leže u idejnim osnovama Kluba – pre svega odsustvo vere u demokratske sadržaje i procese, poštene izbore, ali i iskrene podrške suštinskim interesima građanki i građana Vojvodine.
Izborna skupština, očigledno dugo vremena pripremana kao izraz interesa rukovodstva Lige socijaldemokrata Vojvodine i njenih pomagača, videla je čudo neviđeno – dolazak fantomskih članova Kluba, čuvene „omladine“, skraćivanje vremena za raspravu o izboru predsednika Kluba (vremena za raspravu o ključnom pitanju Izborne skupštine), zatim očigledne laži koje su dosadašnja predsednica i kandidat Bešlin izrekli porekavši nameru da se Klub priključi koaliciji okupljenoj oko LSV-a (svedoci smo da je u poslednjih godinu-dve dana ovo bila njihova manifestno iskazivana težnja, koje su se grčevito držali, i da smo više puta ljutu bitku rečima beli argumentujući moralnu i političku pogrešnost takve ideje), i mnogo toga još. Epilog je sledeći.
Vojvođanski klub otet je iz ruku onih koji su ga decenijama činili i gradili, i biće predat kao politički plen dokazanim protivnicima demokratije, izdajnicima prava, sloboda i interesa građanki i građana Vojvodine i Srbije, voljnim saveznicima autokratskog i šovinističkog režima koji nas svakim danom na svim poljima društvenog sve više devastira.
2. Vojvođanski klub nikada više neće biti što je bio. Sa „rukovodstvom kontinuiteta“ to je više nego jasno. Možemo očekivati samo još novih učlanjenja „slobodnomisleće omladine“ te uskoro i donošenje odluke o pristupanju Vojvođanskom frontu.
O borbi Kluba protiv režima, saradnji sa drugim opcijama građansko-demokratskih principa i opozicionih svetonazora ne može biti ni govora. Govoriti o tome da bez ostvarenja pobede protiv diktature ne može biti decentralizacije, autonomije, pravnog sistema na kojem bi se ovi koncepti utemeljili, i čitavog niza drugih civilizacijskih tekovina, nema u ovoj organizaciji više nikakvog smisla.
To pošteni i dobronamerni ljudi moraju raditi drugde, a Vojvođanski klub, onakav kakav je bio i možda mogao biti, prepustiti slatko-gorkim prisećanjima i promišljanjima. Vredna je stvar boriti se i pružati otpore tamo gde se to još može činiti, ali sasvim naivna i neproduktivna ostajati tamo gde se apsolutno ništa više ne može promeniti. U svrhu iznošenja ove poente izvrćem poznatu izreku Antonia Gramšija konstatujući da sam „optimista zbog volje, ali pesimista zbog inteligencije“.
Zato smatram neophodnim usmerenje na druge aktivnosti i rad u onom okruženju, onim organizacijama, gde se još možemo nečemu nadati i poslušati izvorne Gramšijeve reči.
3. Vojvođanski klub postaće samo još jedna partijska ispostava čiji će rad u percepciji građanki i građana kompromitovati ideju autonomije. Odlučno odbijam da budem svrstan među ljude tog „kluba“. Ideja autonomije mora da se brani pametnim mislima i uspravljenom kičmom; moraju da je brane ljudi koji nemaju razloga za stid i sramotu.
Samo tako, kao dosledni podržavaoci i praktikanti progresivnih ideja, možemo se nadati dubljem i širem društvenom razumevanju izvornih principa Kluba. Stoga, smatram da Klubu više nije mesto u „Klubu“.
4. Na kraju, sa stanovišta esencije svog ličnog Ja, osećam istinsko moralno gađenje prema ponašanju pojedinih članica i članova. Ne moram da navodim imena niti potpirujem rasprave, jer mi više da raspravljamo ni o čemu nemamo.
Prepoznaće se dotične i dotični, a ukoliko se prilikom usputnih susreta i budemo rukovali, to će biti zbog mog dobrog vaspitanja, a ne njihovih ljudskih vrednosti.
Autor je politikolog iz Novog Sada
_____
????
- Post n°80
pa mozda. al ovaj konkretno sto komentarise taj fajt, je na strani jednog od tih nacionalista.
_____
????
- Post n°81
AZ-5 wrote:William Murderface wrote:Jel stvarno to nivo rasprave do koga sad dobacujemo? Procitaj ponovo ovaj tekst. Prvo (i manje vazno) pogledaj smuljavanje razlicitih stanovista u jedno. Bosko je ljoticevac (okej), Jeremic je "procetnicki" (nije, sto ne znaci da nije nacionalista), a Djilas je "bezlican", ali "ipak pominje Kosovo". I onda sta? "Pominjanje Kosova" postaje jednako lose kao i ljoticevanje i poricanje genocida. Sori, ali ne.
Drugo, i mnogo vaznije. U SzSu je i Lutovac. Zasto ga ne pominju? Gde je Marinika (koju Djilas ocigledno promovise u novu liderku)? Pusti sad sta ti mislis o njoj, u ovu sliku se ne uklapa.
Zatim, gde je PSG? Gde je GF? Ako hoces, gde su i Jovo i SDU? Zasto se ne pominju u tekstu?
Zato sto njegov cilj nije kritika SZS, nego slikanje cele opozicije istom cetkicom. Ovo je vec prepoznatljiv zanr vucicevske propagande - Vucic je govno, ali su svi drugi jos i mnogo veca. Ko je Beslin i zasto govori to sto govori valjda ne treba sa ti objasnjavam.
lutovac je clan cetnicke stranke koja slavi slavu iskopava drazu i cupa petokrakre sa zgrada. jbg, nije lako biti isto ili vece govno od vucica, ali nekima i to uspeva.
svi su bolji od vucica i samo da ode vucic odavno vise ne pali, zahvaljujuci upravo dvero-ds-u jbg. meni su oni u dilu sa vucicem, tako se ponasaju.
Lutovac gori od Vucica? Aferim.
A u dilu s Vucicem ti je upravo taj Beslin kojeg serujes kao neki autoritet za nesto.
Meni se cini da si ti sad u fazi u kojoj si spreman da progutas svaku rezimsku gadost, samo ako je bar na prvi pogled uperena protiv nekih tvojih antipatija poput SzS, Vremena, Olje B.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°82
Овако почиње Палмин радни дан
https://www.facebook.com/DraganMarkovicPalma/videos/606549136799225/
Али тренерка, утабан пут, као из филмова браће Шо 80-их.
Врхстра!
https://www.facebook.com/DraganMarkovicPalma/videos/606549136799225/
Али тренерка, утабан пут, као из филмова браће Шо 80-их.
Врхстра!
- Guest
- Post n°83
William Murderface wrote:AZ-5 wrote:
lutovac je clan cetnicke stranke koja slavi slavu iskopava drazu i cupa petokrakre sa zgrada. jbg, nije lako biti isto ili vece govno od vucica, ali nekima i to uspeva.
svi su bolji od vucica i samo da ode vucic odavno vise ne pali, zahvaljujuci upravo dvero-ds-u jbg. meni su oni u dilu sa vucicem, tako se ponasaju.
Lutovac gori od Vucica? Aferim.
A u dilu s Vucicem ti je upravo taj Beslin kojeg serujes kao neki autoritet za nesto.
Meni se cini da si ti sad u fazi u kojoj si spreman da progutas svaku rezimsku gadost, samo ako je bar na prvi pogled uperena protiv nekih tvojih antipatija poput SzS, Vremena, Olje B.
nema ponasanja koje vise ide u prilog rezimu od ponasanja szs. ta strategija bicemo veci radikali od radikala bas pomaze.
no tu se ne slazemo nikako i to se ne moze promeniti.
- Guest
- Post n°84
in other news
https://worldinfigures.com/rankings/topic/26
https://worldinfigures.com/rankings/topic/26
- Post n°85
Ово скоро да може и у Србин победио, бољи смо од Рвата, Босанаца и Македонаца.
- Guest
- Post n°87
poređenja radi, this is yemen iz kog manje ljudi beži
https://www.aljazeera.com/news/2019/10/yemen-world-poorest-country-war-continues-191010112703109.html
https://www.aljazeera.com/news/2019/10/yemen-world-poorest-country-war-continues-191010112703109.html
- Post n°88
Brate AZ-e, ti nisi bas pametan.
- Post n°89
+1Zuper wrote:Brate AZ-e, ti nisi bas pametan.
Стварно Гари, прочитај шта пише, шутни се сам у дупе и за казну окачи ово у Србин победио.
- Post n°90
_____
THE space age is upon us. Rockets are leaving our globe at
speeds unheard of only a few years ago, to orbit earth, moon, and
sun. People have visited the moon, we have sent space probes to
all but one of the planets, and words like "orbit" and "satellite" are
picked up by children in the nursery.
- Post n°91
Nije zbog toga sto pise.
- Post n°92
nije gari gluperda nego nije citao mala slova
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°93
želeo je da veruje
_____
THE space age is upon us. Rockets are leaving our globe at
speeds unheard of only a few years ago, to orbit earth, moon, and
sun. People have visited the moon, we have sent space probes to
all but one of the planets, and words like "orbit" and "satellite" are
picked up by children in the nursery.
- Post n°94
Ко чита ситна слова, стиче мудрост.
Ко не чита ситна слова, стиче искуство.
Ко не чита ситна слова, стиче искуство.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°96
Jos jedno predavanje na temu Menjaju se prilike u svetu. Gde radi ovaj covek uopste?
- Post n°97
Sve sto je rekao je potkrepio podacima.
Radi u Londonu-Siti.
Koliko znam, bio je znacajna figura u Energoprojektu osamdesetih.
Radi u Londonu-Siti.
Koliko znam, bio je znacajna figura u Energoprojektu osamdesetih.
- Post n°99
3000 квадрат? Да то није мало много?