Utvara wrote:3000 квадрат? Да то није мало много?
Е, кад ти се некретнинац зове на енглеском, још је и мало.
Utvara wrote:3000 квадрат? Да то није мало много?
https://twitter.com/borabora256/status/1270434179403177987
Bora Savić
@borabora256
·
42m
počeću od kraja, danas sam centru za socijalni rad grada Subotice, morao da vratim moju tek usvojenu ćerku zbog proceduralne greške koju su napravili radnici centra. Naime, u zakonu o usvajanju stoji da maksimalna starosna granica između usvojitelja i usvojenika ne sme da pređe
45 godina. Supruga se u tu granicu ne uklapa, dok su moje godine ok. Tumačenje centra je bilo da je to dovoljno i da ne mora da se ide na odobrenje ministra koje se u tim slučajevima daje. Tako da je L u našu kuću došla u oktobru mesecu na period prilagođavanja. Za tih 6 meseci
mi smo uspeli da formiramo porodicu, nije bilo lako, ali smo uspeli. Konačno usvojenje je realizovano 15 maja i mi smo postali zakoniti L roditelji. Posle čina usvojenja ministarstvo proverava predmet i uočava ove proceduralne greške i nalaže da se predmet ispita. Mi o tome ne
znamo ništa, da bi nas juče pozvali iz Centra i rekli da su dobili nalog da dođu po dete i da imaju rešenje o tome čudeći se kako to nama nije dostavljeno. Danas smo ceo dan pregovarali i na kraju propustili pod pritiscima jer nismo želeli da nam policija otima dete. Naš advokat
smatra da je to rešenje nezakonito jer usvajanje može da se poništi jedino tužbom, a ne nekim rešenjem, a još veći problem je što mi naš primerak nismo dobili. Ko vodi računa o interesu deteta ako se ono posle 8 meseci odvaja od nas i vraća u hraniteljsku porodicu, sa realnom
opasnošću da se nama ne vrati nikad. Sve zbog toga što neko nije uradio svoj posao kako treba i zatražio potpis ministra kada je trebalo. Ovo se neće završiti ovako.
a još veći problem je što mi naš primerak nismo dobili
“Bio je predsednik opštine i narodni poslanik i šta god da je neko od njega tražio on je za uzvrat tražio ili novac ili neke druge usluge. Tačnije, primoravao je žene da legnu sa njim. Ima mnogo slučajeva za koje ja znam, a nekoliko puta sam čak bio prisutan gde mi se zgadio život”, kaže Vidojević.
Potom je prepričao situaciju u kojoj je jedna maloletnica otišla u krevet sa Jutkom kako više ne bi imala jedinicu iz matematike.
“Recimo, jedna situacija u njegovom lokalu, u piceriji “Hani”, sa direktorkom jedne škole je imao razgovor da jednoj devojčici popravi keca iz matematike. Kao, on će to sredi. Posle sam video tu istu maloletnicu kako odlazi sa njim na sprat. Takođe, jedna prijateljica mi je rekla da je slala svoje dete da mu pomogne nešto u kancelariji, a kada je devojčica stigla, on joj je tražio da spava s njim. Ta moja prijateljica se odmah obukla kada je saznala za to i otišla kod njega i rekla mu: “Ne diraj mi dete, evo ja ću spavati sa tobom, nju mi ne maltretiraj.”
Vidojević ističe da je bilo i žena koje su htele da imaju seks sa njim kako bi imale uspeha u karijeri.
“Neke su legle sa njim, pa se posle zaposlile u Opštinskoj upravi. Ima sijaset slučajeva. Plaše ga se ljudi, niko nije hteo javno da istupi, ovo je mala sredina, a on je bio na funkciji. Neko podlegne, neko je psihički jači… Ja sam ga prijavio još 2003. godine… Mislim da je on bolestan čovek i da je za neku ozbiljniju analizu. Trebalo bi da se pregleda”, ističe Vidojević.
...
On kaže da je celo mesto u strahu od Jutke, jer su, kako tvrdi, svi zavisni od njega. Kada neko ne bi hteo da ga posluša, priča Dragan Vidojević, on bi mu smestio otkaz ili mu se svetio na druge načine.
...
“On je toliko novca pribavio, ceo Brus je stavio u svoju službu. Pare iz leglalnih tokova prebacuje na svoje račune preko jedne firme koja vozi buldožere. Umesto da pomaže građanima, mi svi radimo za njega i njegov kapital se meri milionima. Čak se vodi krivična prijava protiv utaje poreza. On je vrlo spretan u tim mahinacijama, pa je svoju imovinu prebacio na šuraka, pa je taj dečko umro od srca, a taj drugi rođak na kojeg je prebacivao imovinu je uzeo konpac i obesio se. Oko njega jednostavno svi stradaju”, kaže Vidojević.
...
https://nova.rs/hronika/majke-molile-jutku-da-spava-sa-njima-da-im-ne-dira-cerke/
+1Bendegúz Somogyi wrote:
Evo ne znam, kakvi su to ljudi dole, realno treba im bukvalno srati u usta. Ovo nisu nikakvi "institucionalni" fejlovi i "što ga neko ne uhapsi", to je bukvalno život.
Onaj ubio sebe umesto da ubije Jutku, gomila muškaraca što im je verovatno jebao žene ili ćerke nosi njegove majice ispred suda, iskreno ko ih jebe, trulež jedan.
Erős Pista wrote: Jutka nije niko i nista.
Kina neće postati vodeća sila sveta XXI veka kao SAD u XX. Za to su bila potrebna 2 rata i jedno iskrcavanje u Normandiji. I čitav vek slobode, demokratije i šansi za sve. Nije dovoljan ekonomski razvoj i vojna sila. Treba osvojiti um i srca slobodnog sveta a to se ne može silom.
— Ivan Videnovic (@i_videnovic) June 20, 2020
Incredible @Reuters photos by @markodjurica of Serbian students sitting their exams in Belgrade’s fairground. pic.twitter.com/zQC0nVyXK7
— Valerie Hopkins (@VALERIEin140) June 30, 2020