Izbori 2020
- Post n°1051
Re: Izbori 2020
Da li se znaju konacni rezultati?
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°1054
Izbora, tacnije da li je poks ubacen na krajuBendegúz Somogyi wrote:Čega?
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°1055
u pokrajinski parlament jeste, imaće 5 poslanika, u republički nije
(ako sam ja dobro ispratila u vestima danas)
(ako sam ja dobro ispratila u vestima danas)
- Post n°1058
Janko Suvar wrote:za bana.
Ех да има нека комунистичка странчица, па да ступе у каоалицију, па да буду заједно за црвеног бана.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Guest
- Post n°1059
Evo, ko se seća izbora i toga da konačnih rezultata nije bilo sve do večeras, može da odahne....
a pičketine nisu smele da napišu procenat izlaznosti, ispod 50 je
a pičketine nisu smele da napišu procenat izlaznosti, ispod 50 je
РИК објавио укупне резултате избора - у парламент ушло седам листа
Републичка изборна комисија (РИК) усвојила је Извештај о укупним резултатима избора за народне посланике Народне скупштине према коме је у парламент ушло седам изборних листа.
Највише гласова освојила је изборна листа ''Александар Вучић - За нашу децу'' - 1.953.998 гласова, односно 60,65 одсто од броја бирача који су гласали, тј. 188 мандата.
Према извештају усвојеном на 172. седници РИК-а, изборна листа ''Ивица Дачић - Социјалистичка партија Србије (СПС), Јединствена Србија (ЈС) - Драган Марковић Палма" освојила је 334.333 гласова, односно 10,38 одсто од броја бирача који су гласали, односно 32 мандата.
Изборна листа ''Александар Шапић - Победа за Србију'' освојила је 123.393 гласова, односно 3,83 одсто од броја бирача који су гласали, то јест 11 мандата.
Изборна листа ''Савез војвођанских Мађара - Иштван Пастор'' освојила је 71.893 гласова, односно 2,23 одсто од броја бирача који су гласали, што је 9 мандата.
Изборна листа ''Академик Муамер Зукорлић - Само право - Странка правде и помирења (СПП) - Демократска партија Македонаца (ДПМ)'' освојила је 32.170 гласова, односно један одсто од броја бирача који су гласали, односно четири мандата.
У парламент је ушле су и изборне листе ''Албанска демократска алтернатива - Уједињена долина'' која је освојила 26.437 гласова, односно 0,82 одсто од броја бирача који су гласали, односно три мандата, и ''СДА Санџака - др Сулејман Угљанин'' која је освојила 24.676 гласова, односно 0,77 одсто од броја бирача који су гласали, односно три мандата.
Изборни цензус нису прешле листе ''За Краљевину Србију (Покрет обнове Краљевине Србије, Монархистички фронт) - Жика Гојковић, Суверенисти, Метла 2020, листа ''Др Војислав Шешељ - Српска радикална странка, листа ''Сергеј Трифуновић - Покрет слободних грађана, затим листа ''Милица Ђурђевић Стаменковски - Српска странка Заветници".
У парламент нису ушле ни листе ''Милан Стаматовић - Здраво да победи - Драган Јовановић - Боља Србија - Здрава Србија'', Уједињена демократска Србија (Војвођански фронт, Србија 21, Лига социјалдемократа Војводине, Странка модерне Србије, Грађански демократски форум, ДСХВ, Демократски блок, Заједно за Војводину, Унија Румуна Србије, Војвођђанска партија, Црногорска партија).
Испод цензуса остале су и листе ''Покрет Левијатан - Живим за Србију'', ''Група грађана: 1 од 5 милиона'', ''Чедомир Јовановић - Коалиција за мир'', ''Народни блок- Велимир Илић - генерал Момир Стојановић, ''Нек маске падну - Зелена странка - Нова странка и ''Руска странка - Слободан Николић".
Право гласа на изборима одржаним 21. јуна 2020. године и 1. јула 2020. године имало је 6.584.376 бирача уписаних у бирачки списак, а своје бирачко право на 8.433 бирачка места остварило је 3.221.908 бирача.
- Post n°1060
Ako nekom ova raspodela izgleda čudno, izborni zakon kaže da su sve manjinske liste pozitivno diskriminisane jer imaju bonus od 35% na dobijeni broj glasova:
Političke stranke nacionalnih manjina i koalicije političkih stranaka nacionalnih manjina učestvuju u raspodeli mandata i kad su dobile manje od 3% glasova od ukupnog broja birača koji su glasali, pri čemu se prilikom raspodele mandata primenom sistema najvećeg količnika, količnici svih izbornih lista političkih stranaka nacionalnih manjina i koalicija političkih stranaka nacionalnih manjina uvećavaju za 35%.
- Post n°1063
https://www.rik.parlament.gov.rs/extfile/sr/5f0197719fb2f/zapisnik.11@parlament.rs_20200622_015008_138fa84df30a4e70dc5076cfc7fc2d7c.pdf
- Guest
- Post n°1065
Dubine srpskog nacionalizma - na izborima 2020. korišćen pečat SOCIJALISTICKE REPUBLIKE SRBIJE
— Mladen Mrdalj (@mladen_mrdalj) July 16, 2020
Dubine srpskog idiotizma - na prigovor zbog nelegalnog pečata, izdato je rešenje pečatirano istim pečatom.
#AGdeJePecat pic.twitter.com/14RGDJUokb
- Post n°1066
Da SzS nije bojkotovao izbore, ne bismo imali ovako losu epidemiolosku situaciju, ja da vam kazem. Ne bi Vucic forsirao da se izlazi na izbore u ovoj meri da napumpa izlaznost. Djilas je za sve kriv.
- Post n°1067
Ne znam gde bi...
Šapić izbacio Glišića, veli Blic.
Šapić izbacio Glišića, veli Blic.
- Post n°1069
U Pokret za odbranu KiM!
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°1070
Glišić napustio Šapićevu stranku
- Post n°1072
Vecita opozicija!
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Guest
- Post n°1073
BS završio svoje istraživanje u poreklo skupljanja potpisa:
“Stefanović pomogao Bihaliju, Šapić PSG da izađu na izbore”
Vojislav Milovančević
12. Avg. 2020 20:38 > 00:02
"Beogradski odbori Srpske napredne stranke, kojim upravlja Nebojša Stefanović, pomogli su Levijatanu i Zavetnicima da izađu na izbore, dok je opština Novi Beograd, na čelu sa Aleksandrom Šapićem, pomagala Pokretu slobodnih građana i '1 od 5 miliona' i koaliciji Nova stranka - Zeleni", rekao je za Nova.rs politikolog Boban Stojanović.
Kako kaže, to se nedvosmisleno može zaključiti iz dokumenata koje mu je dostavila Republička izborna komisija. Time je, prema njegovim rečima, dodatno osporena regularnost prethodno održavnih parlamentarnih izbora.
“Izbori su bili neregularni, ne samo dok su ljudi izlazili na glasanje, već i u procesu samog kandidovanja”, napominje Stojanović, uz obrazloženje da je olakšanu overu potpisa omogućila Vlada Srbije promenom izbornih zakona neposredno pred izlazak na birališta.
“Tim izmenama olakšan je ulazak u izbornu trku partijama, strankama i pokretima. Iz dostupnih podataka se vidi da su oni to iskoristili – beogradski odbori SNS-a su pomagali desnici, dok je Šapić kao neka opozicija pomagao opoziciji. Zajednički interes svima je bio da se što više lista kandiduje”, rekao je Stojanović za Nova.rs.
Kako kaže, iako su delovale kao čaršijske priče, dokumenta koja je dobio iz Republičke izborne komisije pokazuju da su beogradski odbori povezani sa ministrom policije iz redova SNS Nebojšom Stefanovićem, pomagali Levijatanu i Zavetnicima da izađu na izbore.
Ako pogledate potpise, videćete da su to opštine koje imaju veze sa Stefanovićem. Ne zaboravite da je prethodni predsednik opštine Rakovica sada državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova, a Levijatan je, na primer, u toj opštini overio više od dve hiljade potpisa”, objašnjava Stojanović i kaže da podaci iz RIK-a potvrđuju da uz ovu organizaciju i Zavetnici povezani sa šefom srpske policije.
Nepoznat Šapićev interes
Stojanović kaže da ne zna koji je bio interes Aleksandra Šapića, predsednika opštine Novi Beograd, da pomaže opoziciji, ali da je jasno da nešto nije u redu, s obzirom da je jedna opština overila osam hiljada potpisa.
“Ne znam da li je kod Šapića bilo reči o ličnim odnosima, poznanstvima ili kupovini.
Prema njegovim rečima, iako ne postoje dokazi, dokumenti do kojih je došao ukazuju da je došlo i do zloupotrebe ličnih podataka građana pri overi potpisa.
“Ovo što sam ja pronašao su dovoljno osnovane sumnje da bi institucije kojima je to posao trebalo da ispitaju da li su podaci stvarno zloupotrebljeni i ko je odgovoran za to. Pozitivno sam iznenađen što sam dobio i ove podatke, iz RIK-a su sve učinili da ih ne dobijem pred izbore. Živimo u sistemu u kom ne mogu da se uzadam u tužilaštvo i pravosuđe, ali verujem da Poverenik za zaštitu podataka može malo više da se angažuje i da ispita da li je došlo do zloupotrebe podataka.”, rekao je Stojanović, uz opasku da je posao koji je on odradio bio zadatak opozicije.
Više o načinu kako su se overavali potpisi za izborne liste na parlamentarnim izborima i ko je kome pomogao u tome, čitaoci Nova.rs moći će da pročitaju u autorskom tekstu Bobana Stojanovića, koji će danas biti objavljen na našem portalu.
https://nova.rs/politika/stefanovic-pomogao-bihaliju-sapic-psg-da-izadu-na-izbore/
- Guest
- Post n°1074
ficfiric wrote:Ako kaniš pobediti nemoj glasati pic.twitter.com/UqFAwIm3J3
— Janko Veselinovic (@j_veselinovic) June 12, 2020
Evo prolazi godinu dana od bojkota. Jebasmo im kevu bojkotom.
- Post n°1075
Па јел реко Вучић да прошле године није било избора. Шта ћеш више.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...