No
Za večeras sam zakazao finale "Maid", kako je serija odmicala to mi se više dopadalo slikanje portreta siromaštva i porodičnog nasilja u USA, ali i depresivno zavodljivi šmek okoline Vankuvera.
— Bojan Klačar (@BojanKlacar) November 9, 2021
Za večeras sam zakazao finale "Maid", kako je serija odmicala to mi se više dopadalo slikanje portreta siromaštva i porodičnog nasilja u USA, ali i depresivno zavodljivi šmek okoline Vankuvera.
— Bojan Klačar (@BojanKlacar) November 9, 2021
Opet, preciznosti radi, to što neki mladi ljudi podržavaju murale zločincima ili ih "brane" jeste slikovito pa i indikativno, ali ne znači da je to stav mladih ljudi u Srbiji, da malo izađemo iz anegdotijalnog rezonovanja.
— Bojan Klačar (@BojanKlacar) November 15, 2021
Onda u tom ludilu, strada i jedan Pekić.
— Bojan Klačar (@BojanKlacar) November 17, 2021
A naravno, ljude pa skoro doslovno ne zanima to besomučno kopanje po prošlosti, ali avaj, čitavo društvo mora da bude talac.
Erős Pista wrote:Onda u tom ludilu, strada i jedan Pekić.
— Bojan Klačar (@BojanKlacar) November 17, 2021A naravno, ljude pa skoro doslovno ne zanima to besomučno kopanje po prošlosti, ali avaj, čitavo društvo mora da bude talac.
Koje su najveće slabosti Srpske napredne stranke?
- Prednost SNS u odnosu na opoziciju je to što pokriva ili je već pokrila skoro sve teme. SNS je u bukvalnom smislu te reči "keč ol" (catch all) stranka, sportskim rečnikom rečeno, gde god je bio prazan prostor SNS ga je popunila. Jedna od retkih tema koju nisu pokrili je ekologija i to može biti meta kritika, samim tim i tema na kojoj SNS neće insistirati. Moguće je i da pandemija kovida ne bude u prvom planu jer su mediji puni negativnih vesti o tome, ali se pandemija pokazala nepredvidivom i teško je prognozirati sada da li će na proleće zdravstvo biti važna tema. Kosovo nije zahvalna tema da se njome barjači u kampanji, generalno od uvođenja višestranačja, niti je to tema koja donosi pobede na izborima pa sumnjam da će SNS insistirati na njoj.
Ratku Mladiću nije mesto na javnim površinama
Mnogo bure se s razlogom podiglo oko murala Ratka Mladića u centru Beograda. Nacionalizam živnuo kao pred svake izbore. Hoćemo li se ikada s tim izboriti?
- Reči su moć. One oblikuju atmosferu naših svakodnevnih života. Nacionalistički povici i dalje mogu da mobilišu javnost. Političari to znaju i posežu za njima iako se u praktičnom delovanju vidi da su sve zemlje na Balkanu uradile puno toga da se odmaknu od devedesetih godina. Što se tiče murala, ne vidim razlog zašto taj mural i dalje stoji. Ratku Mladiću nije mesto na javnim površinama. Zavio je u crno hiljade porodica. Srbija nije zemlja loših ljudi i podržavalaca zločinaca, već zemlja u kojoj se poštuje različitost. Ako već hoćemo da slavimo murale, preko puta je onaj posvećen Stjepanu Bobeku. Eto prilike
beatakeshi wrote:Musolini iz sirotinjskog sokaka.
Cousin Billy wrote:Erős Pista wrote:I ja se pitam!!!
I to bas ova faca
Šta mu je ovo belo na čelu? Kao da mu je neko, Bože me prosti...
Odličan i ambasador, greh ne pomenuti. Racionalan, trezven, diplomata.
— Bojan Klačar (@BojanKlacar) November 23, 2021
Lepe vesti. https://t.co/sPc6J8WjV3
— Bojan Klačar (@BojanKlacar) November 25, 2021
Užasna smrtnost i još užasnije saznanje da se ogroman broj mogao izbeći jer je vakcina prisutna skoro 10 meseci. https://t.co/XJttwUGWFp
Realno, ja sam optimista i za 2022. https://t.co/tY6BlvutQc
Nisam baš ekspert za odnose s javnošću, ali hvala Posle povlačenja crte (revizije), ti brojevi će se približiti (porašće smrtnost od kovida, to mi se čini (laički) kao realan scenario.
To nemam ideju. Prva i zadnja revizija je urađena, ako se ne varam, zaključno sa junom. Naravno da nema veze s vakcinama, to je kovid (zbog nižeg % vakcinisanih), posredno kovid (zagušenje sistema) + prosečna smrtnost.
Naravno da nema veze sa vakcinama. Komentar je samo kako daju dodatan prostor tim ljudima da se razmašu, time što se prave ludi da umire 3x više ljudi nego što oni svakodnevno jedno objavljuju, a mediji prenose kao da je tačno.
— Hidden Champion (@HiddenChampion2) November 25, 2021
Za političku analizu izdvajamo vodu koja je ušla u uši. https://t.co/Qdyoxf1LZb
— Велтшмерц (@ohthetragedy18) November 27, 2021