Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

USA - США - SAD

паће

USA - США - SAD - Page 34 Empty Re: USA - США - SAD

Post by паће Thu Jun 11, 2020 9:30 pm

Mór Thököly wrote:
    plachkica wrote: Gov. Andrew Cuomo says it's not time for Christopher Columbus statue to go: "The Christopher Columbus statue in some way represents the Italian American legacy in this country."

Seriously though, sta je to tako strasno sa gosn. Kolumbom, posebno u USofA?

Постоји Колумбовдан, пада негде у јануару фебруару, и школе би као требало да не раде тога дана, међутим испада да пола раде пола јок. Што зависи од тога за кога навија управник школе. Чак уме да се деси да једне године раде а друге не, јебига, променио се управник.

_____
       cousin for roasting the rakija
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    Janko Suvar

Post by Janko Suvar Thu Jun 11, 2020 9:32 pm

Mór Thököly wrote:Nisi me bas shvatio, ali prijatno, palacinke su hrana bogova USA - США - SAD - Page 34 1399639816
    Iako se uopste ne razumem u politiku spreman sam da ucim  USA - США - SAD - Page 34 2304934895  sta si hteo reci? Ako je cilj i tema ovih protesta ispravljanje nepravdi izazvnih rasizmom, onda je Kolumbo sasvim validna meta, zasto mislis da nije?

_____
    ????
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Thu Jun 11, 2020 9:44 pm

Ok je meta, ali je daleko od prioriteta, i, da, pogotovu u US. US nisu bile ni u najavi kad je on radio sta je radio. Juznjacki "heroji" su totalno druga prica, kao i onaj Skot u Londonu. To nije "tehnikalija", ljudi zive u politickim zajednicama. Kolumba ne treba slaviti, ali to je istorija. Lee, na primer, nije samo istorija, nego je i pomalo i pravo.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Jun 11, 2020 9:48 pm

Kolumbo je simbol ideje da je Amerika zemlja belih benevolentnih kolonista, a to tamo jednostavno više ne može da prođe. On jeste istorija ali je baš zbog slavljenja postao problematičan. Gledaj epizodu Sopranosa o Kolumbovom danu.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Thu Jun 11, 2020 9:49 pm

Ne, dobro, slavljenje Kolumbovog dana je nesto drugo.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Thu Jun 11, 2020 9:51 pm

Mislim, Hoare jeste lupio, ali mi na ovim ovde prostorima bi trebali biti dosta oprezni sa svim tim.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Jun 11, 2020 10:05 pm

Janko Suvar wrote:aha ja sam razumio da hoces da izvuces Kolumba na tehnikaliju , da Trindidad i Tobago i Haiti nisu Amerika i da treba rusiti Johna Cabota a njega. 

Po mom osecanju stvari ne treba rusiti nicije statue ni Kolumba ni generala Konfederacije, jer su statue ujedno spomenik vremenu u kojem su nastale a ne samo onima koje predstavljaju. Treba ih rekontekstualizovati. 

Ostavis dakle Kolumba, metis tablu:  pocinio genocid, pobio jedno 250.000 ljudi i poceo kolonizaciju Amerika. Ostavis generala Lija, metis tablu: rasisti secesionisti , spomenik podigli u ranom dvaestom veku, Cerke Konfederacije s namerom da sakriju da su ovi bili rasisti secesionisti. 

Resio sam rasne odnose, idem po palacinku, javi ako zovnu iz Svedske.

e znaš šta je problem sa tim spomenicima. masa njih je podignuta u novije vreme, tj u drugoj polovini XX veka kao reakcija na emancipaciju crnaca, kao, hajde da im bar ovako uteramo kurac. ti su spomenici zamišljeni kao dnevnopolitički stejtment i to vrlo problematičan i relativno recentan. to i treba da se ruši i obara, sad je došlo vreme za takav dnevnopolitički stejtment.

sa nekim spomenikom Liju nastalim ranije, sa širim ambicijama i estetskim promišljanjem, trebalo bi postupiti kako si rekao, rekonstekstualizovati, dati novo uputstvo za konzumaciju. ali masa spomenika koji se sklanjaju su 3D rasistički plakati i ništa više.
    Vilmos Tehenészfiú

Post by Vilmos Tehenészfiú Thu Jun 11, 2020 10:34 pm

Vasa Čokrljan wrote:Kolumbo je simbol ideje da je Amerika zemlja belih benevolentnih kolonista, a to tamo jednostavno više ne može da prođe. On jeste istorija ali je baš zbog slavljenja postao problematičan. Gledaj epizodu Sopranosa o Kolumbovom danu.

Kolumbov dan je drzavni praznik, ali ga slave samo Italijani, i to samo gde ih ima u vecem broju, Sopranov komsiluk. Ne znam zasto su se bas oni zakacili za Kolumba, nijedna druga zajednica to ne slavi. Sutra da ukinu taj praznik niko se nece osim njih nasekirati.
    Vilmos Tehenészfiú

Post by Vilmos Tehenészfiú Thu Jun 11, 2020 10:41 pm

Lady Antebellum, the Grammy-winning country music trio behind one of the highest-selling country songs of all time, is dropping the "antebellum" from its name.

Charles Kelley, Hillary Scott and Dave Haywood released a statement on social media Thursday and said that while the band's name originated from the Southern "Antebellum"-style homes where they took some of their first photos as a band, they are now "regretful and embarrassed to say that we did not take into account the associations to the period of history before the Civil War, which includes slavery."

But now, with the national reckoning over the Black Lives Matter movement, the group reconsidered the implications behind the phrase.
    Janko Suvar

Post by Janko Suvar Thu Jun 11, 2020 10:50 pm

pa sad komplikovano je. Sad moze delovati kao da su isto beli Srbi, beli Itailjani i beli Anglosaksonci, al nije oduvek bilo tako. Irci, Italijani i Poljaci su bili dosta nisko u peking orderu mozda jedino iznad POC. Ima dosta ovako simbolicnog kapitala u tome da se italijanska zajednica oseca kao deo poretka od samog pocetka nacije, odnosno i pre njenog pocetka. 

to je donekle i razumljivo i nije bas da je namerno upereno protiv Indijanaca. 

et vasa

znam to naravno, vecina spomenika nije odmah posle rata podignuta i za vreme rekonstrukcije, nego uvek u vreme borbe protiv Jim Crow zakona i segregacije. To sam mislim i rekao, da to treba da se naglasi u toj "rekontekstualizaciji", ne samo da je spomenik rasisti, nego da je samo podizanje spomenika nasledje rasizma.

_____
    ????

Post by MNE Thu Jun 11, 2020 11:29 pm

USA - США - SAD - Page 34 9k=
    kondo

Post by kondo Thu Jun 11, 2020 11:36 pm

Mór Thököly wrote:Mislim, Hoare jeste lupio, ali mi na ovim ovde prostorima bi trebali biti dosta oprezni sa svim tim.

ooooh, pretty please

ne postoji pozicija sa koje se moze braniti to upper lip govno u ovom kontekstu.

arnesa je obrisala pod sa njim. i sanjin pejković. i hvala im na tome.

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    Vilmos Tehenészfiú

Post by Vilmos Tehenészfiú Thu Jun 11, 2020 11:41 pm

Janko Suvar wrote:pa sad komplikovano je. Sad moze delovati kao da su isto beli Srbi, beli Itailjani i beli Anglosaksonci, al nije oduvek bilo tako. Irci, Italijani i Poljaci su bili dosta nisko u peking orderu mozda jedino iznad POC. Ima dosta ovako simbolicnog kapitala u tome da se italijanska zajednica oseca kao deo poretka od samog pocetka nacije, odnosno i pre njenog pocetka. 

Pa... Irci su za svoj praznik odabrali St Patrick Day, sto ima veze sa Ircima. Ovi izabrase Kolumba koji bas nikakve veze nema sa njima. Kidnapovali ga, takoreci.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Jun 11, 2020 11:58 pm

Како нема везе, човек је био Италијан? Истина, тада Италијани нису баш постојали, но боже мој.
    Janko Suvar

Post by Janko Suvar Fri Jun 12, 2020 12:04 am

rodio se tamo gde je sad Italija. 

Sticem utisak da ne volis ni Nisliju Konstantina ni sve one franacke knezeve  hrvatske kraljeve? zasto tako? USA - США - SAD - Page 34 1949538119

_____
    ????
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri Jun 12, 2020 12:07 am

Муа? Наопако, ја сам ти штавише бритишколумбијац - нећемо сада ваљда и то да мењамо?
    Janko Suvar

Post by Janko Suvar Fri Jun 12, 2020 12:10 am

nije tebi bilo upuceno no Vilmosu, uleteo si iznebuha.  USA - США - SAD - Page 34 2304934895

_____
    ????
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri Jun 12, 2020 12:26 am

Нисам, него ти не пазиш како претичеш.  USA - США - SAD - Page 34 1233199462
    Vilmos Tehenészfiú

Post by Vilmos Tehenészfiú Fri Jun 12, 2020 12:26 am

@Janko Kad si rekao "ne volis Nisliju Konstantina" znao sam da hoces da me posvadjas sa jednim Nislijom odavde pa sam mudro preskocio odgovor.  USA - США - SAD - Page 34 1861198401
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Fri Jun 12, 2020 1:25 am

Marius Lăcătuș wrote:
    Mór Thököly wrote:Mislim, Hoare jeste lupio, ali mi na ovim ovde prostorima bi trebali biti dosta oprezni sa svim tim.

ooooh, pretty please

ne postoji pozicija sa koje se moze braniti to upper lip govno u ovom kontekstu.

kazem da je lupio
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Fri Jun 12, 2020 1:27 am

No Country wrote:Муа? Наопако, ја сам ти штавише бритишколумбијац - нећемо сада ваљда и то да мењамо?

Kako mi sada izgleda - i jedno i drugo  USA - США - SAD - Page 34 1861198401
    kondo

Post by kondo Fri Jun 12, 2020 1:29 am

Mór Thököly wrote:
    Marius Lăcătuș wrote:

ooooh, pretty please

kazem da je lupio

cuh trac da je popio otkaz na faksu u capajeby, ne znam jel istina

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Fri Jun 12, 2020 1:30 am

neam pojma
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri Jun 12, 2020 1:54 am

Mór Thököly wrote:
    No Country wrote:Муа? Наопако, ја сам ти штавише бритишколумбијац - нећемо сада ваљда и то да мењамо?

Kako mi sada izgleda - i jedno i drugo  USA - США - SAD - Page 34 1861198401
    Where do I sign?
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri Jun 12, 2020 7:29 am

Sen. Lindsey Graham, a staunch backer of President Donald Trump, expressed support for Gen. Mark Milley after the chairman of the Joint Chiefs of Staff apologized for appearing in a video with the President that followed peaceful protesters being forcefully cleared from a park near the White House.
    "I have nothing but deep admiration for and total confidence in General Milley as Chairman of the Joint Chiefs of Staff," the South Carolina Republican tweeted on Thursday. "I support his statement in both substance and spirit regarding the recent presidential visit to St. Johns."
    Graham added, "General Milley is a tremendous military leader who understands the long tradition of maintaining an apolitical, nonpartisan military."

Post by Sponsored content

Current date/time is Fri Nov 08, 2024 4:31 pm