by boomer crook Mon Aug 31, 2020 2:38 am
Vasa wrote:ne razabiram se dobro u finese u CG politike, pa se pitam šta će sprečiti naš režim da sa (loše) skrivene saradnje sa Milom pređe na javnu i sveobuhvatnu saradnju sa novom vlašću.
lepo je videti da vlast može da se menja i u stabilokratijama, samo me zanima da li mi ovde imamo zaista razloga da slavimo ovu konkretnu promenu.
pod uslovom, naravno, da uspeju da formiraju vladu u roku, što, na osnovu svega što čitam, ni izdaleka nije garantovano.
zavisice od toga kako koalicija bude funkcionisala. najgora je opcija da DF pokupi neke milove poslanike i uz pomoc njih formira vlast ostavljajuci izvan vlade CB.
mislim ovde je pitanje kosova i odnosa sa srbijom ipak bitno i tu vucic jos uvek moze da odigra za mila.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started