Virus
- Post n°902
Re: Virus
šta ste videli videli steBendegúz Somogyi wrote:ne sećam se više za koje ministarstvo
Last edited by Jyrki Juhani Järvilehto on Fri Jun 19, 2020 11:03 pm; edited 1 time in total
- Post n°905
NOVA EPIDEMIOLOŠKA BOMBA DOGODILA SE U NAŠEM SUSJEDSTVU?! NEKOLIKO IGRAČA JE ZARAŽENO, TRENING JE OTKAZAN
Nogometaši Crvene zvezde neće ovoga petka imati trening. Nekoliko ih je zaraženo koronavirusom.
https://sportske.jutarnji.hr/sn/nogomet/nogomet-mix/nova-epidemioloska-bomba-dogodila-se-u-nasem-susjedstvu-nekoliko-igraca-je-zarazeno-trening-je-otkazan-15003499
Nogometaši Crvene zvezde neće ovoga petka imati trening. Nekoliko ih je zaraženo koronavirusom.
https://sportske.jutarnji.hr/sn/nogomet/nogomet-mix/nova-epidemioloska-bomba-dogodila-se-u-nasem-susjedstvu-nekoliko-igraca-je-zarazeno-trening-je-otkazan-15003499
- Guest
- Post n°906
Ovde je zapravo na delu 1 baš feudalni poredak, znatno decentralizovan osim u onim elementima koje je monarh odabrao za njemu bitne, gde van toga vlada relativno velika sloboda velmoža koji sa monarhom imaju jedan tenzično-kooperativni odnos, ali ne i stalnu i bezuslovnu potčinjenost.
Naravno, podtekst je da nema nikakve "vladavine zakona".
Zvezda je jedan od takvih lokalnih velmoža, koja može sve i svašta i spram koje monarh ima složen odnos, nabijen emocijama, i ponekim ali ne prevelikim polugama moći.
Zvezda je jedan od takvih lokalnih velmoža, koja može sve i svašta i spram koje monarh ima složen odnos, nabijen emocijama, i ponekim ali ne prevelikim polugama moći.
- Post n°907
PAde mi na pamet nešto vickasto al bih bio banovan uz drekuplachkica wrote:NOVA EPIDEMIOLOŠKA BOMBA DOGODILA SE U NAŠEM SUSJEDSTVU?! NEKOLIKO IGRAČA JE ZARAŽENO, TRENING JE OTKAZAN
- Post n°908
Cisto sumnjam. Da bi bio banovan, mislim.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°909
Dr Rade Panić, predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Srbije na gornjem snimku na 16:33:
Ljut sam, ljuti su svi zdravstveni radnici Srbije.
Na osnovu koje odluke i na osnovu kojih rešenja danas direktori širom Srbije u opštim bolnicama odlučuju koji će to anesteziolozi, medicinski tehničari anestetičari ponovo u više centre, u tercijarne ustanove, u kovid jedinice.
Dakle, ko to raspolaže sa našim životima kao da smo roblje?
To je pitanje za sve. Da li je vanredna situacija ili nije vanredna situacija?
Ako nije vanredna situacija, niko nema pravo ni po kom pravnom aktu da uputi bilo kog zdravstvenog radnika dalje od 50 km od njegovog mesta boravka.
Iz Kraljeva, Aranđelovca, Čačka, Gornjeg Milanovca će ka Kragujevcu [biti upućeni] u ponedeljak.
Kada smo pričali na glavnom odboru, razmenjivali iskustva, ja sam kolegama rekao: proći će 7 dana pa će se vratiti vanredne mere, a verovatno i vanredna situacija.
Ne gospodo, ne gospodo, još neće izbrojati glasove, a već će biti ponovo vanredne mere. Moraju biti.
Rekla je koleginica Marijana da je epidemija u toku, ne, epidemija je u naletu.
Dakle, situacija u Kragujevcu je gora nego što je bila.
- Guest
- Post n°910
Noćni market na Kaleniću, ove večeri.
— Stonexman (@stonexman) June 19, 2020
Nije Sloba kriv, mi smo govna.
( sa FB) pic.twitter.com/8TbpsQ86pb
- Post n°911
ja da sam lekar danas u srbiji ubio bih nekog. a mozda i sebe sto do sada nisam u nekoj nemackoj.
- Post n°912
kod nas u engleskoj su brojke kao dve nedelje pred lockdown. i britanija se cesto kritikuje jer nije pozatvarala sve ranije. sta britanija radi sad? polako otvara sve. sve u svemu, mozemo da se pozdravimo sa idejom normalizacije zivota od iduce skolske godine.
_____
Warning: may contain irony.
- Post n°913
Bendegúz Somogyi wrote:Ovde je zapravo na delu 1 baš feudalni poredak, znatno decentralizovan osim u onim elementima koje je monarh odabrao za njemu bitne, gde van toga vlada relativno velika sloboda velmoža koji sa monarhom imaju jedan tenzično-kooperativni odnos, ali ne i stalnu i bezuslovnu potčinjenost.
Ne Zvezda nego Delije.
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°914
sad kad udare po koroni
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°915
raketna baza marakana!!!
_____
THE space age is upon us. Rockets are leaving our globe at
speeds unheard of only a few years ago, to orbit earth, moon, and
sun. People have visited the moon, we have sent space probes to
all but one of the planets, and words like "orbit" and "satellite" are
picked up by children in the nursery.
- Post n°916
kod nas +18, ukupno 31
neki isli na derbi a neki u Novi Pazar na bajram i po farmerice
neki isli na derbi a neki u Novi Pazar na bajram i po farmerice
- Post n°917
1 kolega zeni sina pravi svadbu za 500 ljudi nek crknu dušmani
- Post n°918
Pa ako je i njih pozvao na svadbu, mozda i crknu.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°919
Taj odnos je poprilično složeniji i izvitopereniji, poput Vučićeve psihe. U istoriji Srbije koja se bude pisala to će biti nezaobilazno poglavljeBendegúz Somogyi wrote:Ovde je zapravo na delu 1 baš feudalni poredak, znatno decentralizovan osim u onim elementima koje je monarh odabrao za njemu bitne, gde van toga vlada relativno velika sloboda velmoža koji sa monarhom imaju jedan tenzično-kooperativni odnos, ali ne i stalnu i bezuslovnu potčinjenost.
Psihologizacija? Naravno.
- Post n°920
ali ozbiljno, kako se ovo radi? svi pozitivni nalazi idu kod darije kisic i njene direktorke pa one onda odlucuju da li ce da prijave 93 ili 94? kako se sakrije da ima 250 ili 500, svejedno, pozitivnih. sta rade ti laboranti koji lupaju recke na kraju smene, koja sama izbroji koliko ovi jave za ceo dan.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°921
ne moraju da šteluju nalaze dovoljno je da biraju koga testiraju i da testiraju što više onih za koje smatraju da su zdravi...isto kao i ispitivanje javnog mnjenja što se radi za naručioca
- Post n°922
- Post n°923
Nema sanse da drzava ovo posalje dan pred izbore
Edit: budala, ne gledam datum...
Edit: budala, ne gledam datum...
- Post n°924
Marius Lăcătuș wrote:ali ozbiljno, kako se ovo radi? svi pozitivni nalazi idu kod darije kisic i njene direktorke pa one onda odlucuju da li ce da prijave 93 ili 94? kako se sakrije da ima 250 ili 500, svejedno, pozitivnih. sta rade ti laboranti koji lupaju recke na kraju smene, koja sama izbroji koliko ovi jave za ceo dan.
Nista, moraju da zive sa svojom savescu. Neki lakse neki teze. Pod uslovom da stvarno ima toliko vise.
- Post n°925
MNE wrote:ne moraju da šteluju nalaze dovoljno je da biraju koga testiraju i da testiraju što više onih za koje smatraju da su zdravi...isto kao i ispitivanje javnog mnjenja što se radi za naručioca
A i to je tacno