Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Virus

rumbeando

Virus - Page 32 Empty Re: Virus

Post by rumbeando Wed Jun 17, 2020 4:16 pm

On Wednesday, the Health Ministry released that a patient who had been traveling on an IsraAir rescue flight from Belgrade to Israel tested positive for corona. The flight took place on June 11 and all people who were in contact with the traveler have been notified.
    https://www.jpost.com/health-science/coronavirus-cases-climb-142-new-sick-overnight-and-303-dead-631765
    Margit Savović

Post by Margit Savović Wed Jun 17, 2020 4:44 pm

Danas je bio jedan webcast u sklopu javne diskusije o korporativnim obveznicama i predstavnici vlasti samo hvale upside celog poduhvata. Ja sam postavila dva pitanja koja dovode u pitanje ceo projekat i samo jedan od panelista (bankar) je to potvrdio jer ce njega verovatno da pritiskaju da kupi SNS-tajkunsko djubre i stavi sebi na bilans. Ostali mjut ukljucujuci i jednu medjunarodnu finansijsku organizaciju. 

Nabijem ih sve redom.
    rumbeando

Post by rumbeando Wed Jun 17, 2020 5:32 pm

Steins tamo:
    U KGu je sad minimum 8 na respiratorima

Milosh76, takođe tamo, preneo iskustva drugara s testiranjem:
    Ali testiranje je smor neopevani... Zakazes u domu zdravlja, odes tamo i oni ti kazu da moras da se javis na glavni ulaz i sprovedu te u cekaonicu sa svim ostalim pacijentima koja je velicine malo vece od kutije sibica. Potom udjem kod doktora i on me pita sto se testiram... Ja kazem imao blagu temp par dana, po malo bolovi u misicima, kasljucam... Cisto da se proverim. On me pogledao kao smrt da mu je usla u ordinaciju. Kaze vi ovde ne smete da budete i hoce da me izbaci napolje. Ja pitam, jel mogu ja ovde da se testiram ili ne? On kaze:NE!... I posalje me nekoliko ulica dalje u drugu ambulantu. Ja odem tamo, opet objasnjavanje... gledaju me ko da sam usao sa bombom... konacno naidjem na lekarku sa malo vise razumevanja. Ona kaze da mi taj doktor iz DZ nije dobro rekao i da moram nazat u dom zdravlja, kovid odeljenje... odem tamo i posle pola sata izvadim krv. Pitam tu sestru sta da radim ako bude pozitivno? Ona kaze "Nemam pojma".... Eto... Ziveo nas zdravstveni sistem...a ti crkni...

Ako budete u istom problemu, OBAVEZNO maska, rukavice i dezinfekcija sa sobom...oni tamo nemaju nista, a i ostali ljudi dolaze kao na pijacu :/
    kondo

Post by kondo Wed Jun 17, 2020 5:37 pm

to sam sve mogao ja da vam kazem
    moja zena 2 dana bezuspesno pokusava u DZ vracar
    na netu stoji radno vreme od 7 do 22
    kad odes da se informises sta i kako kazu ti da rade od 9 do 5
    kad dodjes da se testiras onda je radno vreme od 10 do 13

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    kondo

Post by kondo Wed Jun 17, 2020 5:39 pm

SMak 196 zarazenih i 9 mrtvih

to je kao 700 zarazenih i 30 mrtvih kod nas za dan

mnijem da nas par nedelja deli od toga

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    паће

Post by паће Wed Jun 17, 2020 6:12 pm

Marius Lăcătuș wrote:to sam sve mogao ja da vam kazem
    moja zena 2 dana bezuspesno pokusava u DZ vracar
    na netu stoji radno vreme od 7 do 22
    kad odes da se informises sta i kako kazu ti da rade od 9 do 5
    kad dodjes da se testiras onda je radno vreme od 10 do 13

Кад дођеш по резултате испада да тог дана нису ни радили.

_____
       electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    rumbeando

Post by rumbeando Wed Jun 17, 2020 6:50 pm

Na Poljoprivrednom fakultetu u Beogradu tri studenta i jedan zaposleni pozitivni su na koronu, potvrdio je za Nova.rs dekan te ustanove Dušan Živković.

“Fakultet funkcioniše u skladu sa odlukama Vlade, Kriznog štaba i svega što država Srbije sprovodi”, kratko je odgovorio Živković, ali nije želeo da dalje komentariše i odogovori na pitanje kako fakultet sada funkcioniše i da li studenti dolaze na kolokvijume i ostale fakultetske obaveze.

Prema saznanjima Nova.rs, Nastavno naučno veće Poljoprivrednog fakulteta zabranilo je održavanje kolokvijuma, zbog pojave koronavirusa “među osobljem i studentima”.
    https://nova.rs/drustvo/korona-na-poljoprivrednom-troje-studenata-i-jedan-zaposleni/?ref=fbnova
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed Jun 17, 2020 6:52 pm

To sam danas čuo za FON, da je "pun zaraženih studenata a sada se prenosi i na profesore".

Post by beatakeshi Wed Jun 17, 2020 8:06 pm

Lepa uvertira za prijemne ispite.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Wed Jun 17, 2020 9:13 pm

Evo cisto ko hoce da vidi kako izgleda pokvarenost, cinizam i bez-obraznost najviseg nivoa

https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2020&mm=06&dd=17&nav_category=12&nav_id=1696729
    паће

Post by паће Wed Jun 17, 2020 9:18 pm

Спрдња нас је одржала, њојзи хвала.

_____
       electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...

Post by MNE Wed Jun 17, 2020 9:22 pm

Mór Thököly wrote:ja mislim da nije ovo samo zbog izbora, nego da tu ima i interesnih zajednica i generalno neznanje kako da odrze ekonomiju na bilo kom nivou ako bi ponovo uveli onakve mere. do izbora je eventualno to sto ne zele da uvedu obavezne maske u zatvorenim prostorijama. ali i to cemo videti uskoro.
    jb im se tačno za ekonomiju kad prođu izbori, imaju legitimitet
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Wed Jun 17, 2020 9:28 pm

Ma nije bas tako. Nije ni obrnuto, ali nije bas tako. Bice i predsednicki za  nepune dve godine, a to su najvazniji izbori

Post by MNE Wed Jun 17, 2020 9:39 pm

ih zaboraviće se sve ovo do tad
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed Jun 17, 2020 9:48 pm

MNE wrote:ih zaboraviće se sve ovo do tad

ovo ću za dve godine uklesati u zid homoljske pećine u kojoj budem živeo.
    rumbeando

Post by rumbeando Wed Jun 17, 2020 11:04 pm

rumbeando

Post by rumbeando Thu Jun 18, 2020 1:05 am

ČAČAK – Zbog pogoršanja epidemiološke situacije, u čačanskoj Opštoj bolnici otkazane su sve intervencije koje nisu hitne, saznaje Morava info.

Kako je navedeno u dokumentu u koji je naš portal imao uvid, od 17. juna odlažu se svi elektivni programi.

– Hitne intervencije, kao i maligniteti i dalje se obavljaju. Obavezno je poštovanje protivepidemijskih mera na odeljenjima i bolničkom prostoru (nošenje maski i dezinfekcija i pranje ruku) – navodi se u naredbi koja je dostavljena svim odeljenjima i službama čačanske bolnice.

U poslednjih pet dana, u Čačku su evidentirana četiri nova slučaja zaraze koronavirusom, a na infektivnom odeljenju hospitalizovan je kovid pozitivan muškarac iz Gornjeg Milanovca, koji je zbog ozbiljnih simptoma respiratorne infekcije priključen na respirator.
    http://moravainfo.rs/zbog-pogorsanja-epidemioloske-situacije-u-cacanskoj-bolnici-otkazane-sve-intervencije-koje-nisu-hitne/
    rumbeando

Post by rumbeando Thu Jun 18, 2020 1:51 am

Institut Niška Banja
    Ukupan smeštajni kapacitet Instituta je 560 ležajeva, raspoređen u tri stacionara: „Radon“, „Zelengora“ i „Terme“.
    https://radonnb.co.rs/lat/
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Jun 18, 2020 8:08 am

Berlin -- Regionalni zvaničnici u Nemačkoj izjavili su da je broj zaraženih koronavirusom u najvećoj klanici u Nemačkoj u zapadnoj oblasti Giterslo porastao na 657.

Zvaničnici su rekli da je do sada testirano 983 radnika u klanici firme "Tenis" (Toennies) u mestu Reda-Videnbrik, a od tog broja 326 testova bili su negativni.

Naređeno je zatvaranje klanice, kao i izolacija i testiranje svih koji su radili u kompleksu "Tenisa", čime je oko 7.000 ljudi stavljeno u karantin.

Zvaničnici su odlučili da zatvore škole i obdaništa u tom regionu od četvrtka do početka letnjeg raspusta krajem meseca, ali su rešili da ne uvode šire mere restrikcije
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Jun 18, 2020 8:34 am

pa kad su neodgovorni.

Kisić Tepavčević: Obolevaju svi koji to dozvole
    Zamenica direktora Instituta "Batut" Darija Kisić Tepavčević izjavila je da je sada, što se tiče virusa korona, sve na individualnoj proceni rizika i da nijedan zakon ni propis ne može biti iznad sopstvene želje da se ostane zdrav i sačuva porodica.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Thu Jun 18, 2020 8:55 am

Ne, ovo je najzlikovackija izjava od pocetka krize
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Thu Jun 18, 2020 8:56 am

Nikakva maska ti ne pomaze ako sa nekim svaki dan sedis 8 sati u kancelariji. Treba ti full medicinska oprema a i tad je pitanje

Post by MNE Thu Jun 18, 2020 9:19 am

kod nas 7 zaraženih u zadnja 24 sata, prvi put nakon 2 mjeseca

jedan bio na derbiju, vratio se preko BiH
    rumbeando

Post by rumbeando Thu Jun 18, 2020 3:06 pm

94 novozaraženo (1,56% testiranih)
    6032 testirano
    1 preminulo
    17 na respiratoru (=)
    589 aktivnih slučajeva (+21, tj. +3,7%)
    Dambo

Post by Dambo Thu Jun 18, 2020 4:03 pm

Ja da izvestim moje sirovo praćenje brojki - Švedska polako kreće da krcka razliku koju Italija ima ispred nje po per capita smrtima, još su relativno daleko ali tako sam mislio da će jako teško prestići i Francuze.

Post by Sponsored content

Similar topics

-
      » Virus
      » Virus
      » Virus
      » Virus
      » Virus

Current date/time is Sat Nov 16, 2024 6:52 pm