opozicija
- Post n°376
Re: opozicija
A sta znam, eno ti Raduleta napada Merkel. Mislim da svi traze bilo koji kamen da bace na Vucica, jos ako se ogrebu o neku atranu podrsku, tim bolje. Ali slaba vajda.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Guest
- Post n°377
Меншчини да у овој причи нису доминантна Мариникина хомофобија и антиваксерство, па ни трумпизам (?), него се ради о следећој тури плашења народа решетом, т.ј. ширењу приче да постоји некакав тајни деал између Вучића и Кинеза, а где ће Срби постати покусни кунићи за тестирање (непостојеће) кинеске вакцине. Што је дабоме фејк њуз par excellence, Мариника би прва изнела и најмањи доказ, само да га има.
What a perfect storm! Сада ако кренеш да је нападаш за креирање следећег круга у лудачкој Монци... онда заправо браниш Вучића, јербо бинарност. Са друге стране, одавно је јасно да се не може (читај: нема се пара) против Вучића никаквим нормалним средствима, те што се не би при’ватили њихових алата? Али у тренутку када то урадиш ти си изгубио и последњу битку, прешао си, потпуно и како Васа рече супстанцијално - на страну зла. Сада се зовеш Ђилас, Вук Јеремић, Чеда - свеједно је како се зовеш, ти пливаш у истом чорбуљку, мутиш га на исти начин, мада се трудиш да кашику окрећеш на контра страну. И то је отприлике врста избора која се нуди српским бирачима.
What a perfect storm! Сада ако кренеш да је нападаш за креирање следећег круга у лудачкој Монци... онда заправо браниш Вучића, јербо бинарност. Са друге стране, одавно је јасно да се не може (читај: нема се пара) против Вучића никаквим нормалним средствима, те што се не би при’ватили њихових алата? Али у тренутку када то урадиш ти си изгубио и последњу битку, прешао си, потпуно и како Васа рече супстанцијално - на страну зла. Сада се зовеш Ђилас, Вук Јеремић, Чеда - свеједно је како се зовеш, ти пливаш у истом чорбуљку, мутиш га на исти начин, мада се трудиш да кашику окрећеш на контра страну. И то је отприлике врста избора која се нуди српским бирачима.
- Post n°378
Toeto. Bolje bi im (Marinki i ostalima) bilo da obecaju leba za tri dinara i svima plate po hiljadu evra nego da se mlate ovim zaverama.
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°379
Jedino sto ovo nije Marinika izmislila, nego se rezim sam "pohvalio"
- Post n°380
sto rece Vasa pre nekog vremena nisi ti cuo da Siptari kupuju kuce u Nisu nego ti reko rezim. Pa je l glupa potpuno ili zna da nema nikakve vakcine, al samo da iskoristi da se pozicionira za svetski rat kad dodje?
retoricko je pitanje u svakm slucaju joj jebem mater.
edit: preostro je ovo, ocigledno jer ja imam problem sa autonomasima i libertarijancima (odvojeno i svako na svoj nacin), a i sa strankama sto prave multimilioneri nisam bas najsrecniji. U svakom slucaju glupo se ponasa.
edit: preostro je ovo, ocigledno jer ja imam problem sa autonomasima i libertarijancima (odvojeno i svako na svoj nacin), a i sa strankama sto prave multimilioneri nisam bas najsrecniji. U svakom slucaju glupo se ponasa.
_____
????
- Post n°381
Halászlé wrote:Ali nema nikakve kineske vakcine....
https://www.straitstimes.com/asia/east-asia/chinese-drugmaker-in-talks-to-test-coronavirus-vaccine-globallyChinese drugmaker in talks to test coronavirus vaccine globally
BEIJING (BLOOMBERG) - The drugmaker behind one of China's most promising coronavirus vaccine candidates is in talks to conduct late-stage trials globally as the race for immunisation against Covid-19 intensifies.
Beijing-based Sinovac Biotech is in discussion with regulators in other countries, and the World Health Organisation, to launch phase III clinical trials in regions where the novel coronavirus is still spreading rapidly, CEO Yin Weidong said in an interview on Thursday (May 7).
"To evaluate whether the vaccine can give protection, we need to study the relation between disease incidence and vaccination," Yin said. "You can't do that when there's no cases."
With China having largely curbed its growth of new infections, its drugmakers will need to seek international cooperation to test their vaccine candidates in other countries - a task that may be complicated by tensions between China and some nations, especially the US, over how and where the virus originated.
...
Last edited by rumbeando on Tue May 12, 2020 9:07 am; edited 3 times in total
- Post n°382
Посланик покрета Двери, Иван Костић, ступио је у штрајк глађу и придружио се лидеру покрета Бошку Обрадовићу који већ трећи дан на степеништу испред улаза у Дом Народне скупштине штрајкује глађу и тражи, између осталог одлагање избора.
_____
????
- Post n°383
rumbeando wrote:Sinovac Biotech
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°384
Evo i kako izgleda ta sinovčevaTM vakcina:
- Post n°385
Janko Suvar wrote:sto rece Vasa pre nekog vremena nisi ti cuo da Siptari kupuju kuce u Nisu nego ti reko rezim. Pa je l glupa potpuno ili zna da nema nikakve vakcine, al samo da iskoristi da se pozicionira za svetski rat kad dodje?
Video sam edit pa sam odustao od odgovora
- Post n°387
Mór Thököly wrote:Jedino sto ovo nije Marinika izmislila, nego se rezim sam "pohvalio"
republika.rs/vesti/tema-dana/204623/pomoc-kineza-kraja-juna-djinping-daje-vakcinu-srbijiPOMOĆ KINEZA DO KRAJA JUNA: Đinping daje vakcinu Srbiji!
Čim Kina napravi vakcinu protiv virusa KOVID-19, a to bi, prema procenama koje iznose u Pekingu, moglo da se dogodi već krajem juna ili početkom jula, dobiće je i Srbija. To bi moglo u potpunosti da nas zaštiti od eventualnog drugog talasa epidemije na jesen ili zimu.
Kako saznaje Srpski telegraf, kineski predsednik Si Đinping poručio je svojim saradnicima i zdravstvenom sektoru Kine da srpskim saveznicima i prijateljima, kako nas je nazvao, vakcina mora da bude dostupna maltene istog trenutka kada i Kinezima, i to po najpovoljnijim mogućim uslovima. Uz nas, ovu privilegiju, ali i čast, imaće još samo nekoliko zemalja.
...
Komentarišući očekivani pozitivan ishod istraživanja u Kini, odlična poznavateljka tamošnjih prilika i autorka knjige "Kina u Evropi" Sanja Arežina kaže za Srpski telegraf da je naše partnerstvo sa najmnogoljudnijom zemljom sveta dokazano u nekoliko navrata, pa je sasvim izvesno očekivati da će se ono imati efekta i u slučaju pronalaska vakcine protiv korone.
- Ako Kina prva dođe do vakcine, ona će svakako biti na dobrobit celog sveta. Međutim, zahvaljujući sveobuhvatnom strateškom partnerstvu koje Srbija ima sa Kinom od 2016, možemo očekivati da ćemo biti na listi prioriteta kada je reč o dobijanju te vakcine. Osim njene dostave, Kinezi će nam sigurno dostaviti informacije o tome kako i mi sami možemo da je proizvodimo - navela je Arežina.
- Post n°388
Si is the new Putin
Treba sad onaj meme sa onim likom koji se okrece dok hoda s devojkom
Treba sad onaj meme sa onim likom koji se okrece dok hoda s devojkom
- Post n°389
burundi at best, almost like tamo
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°390
rumbeando wrote:Mór Thököly wrote:Jedino sto ovo nije Marinika izmislila, nego se rezim sam "pohvalio"
republika.rs/vesti/tema-dana/204623/pomoc-kineza-kraja-juna-djinping-daje-vakcinu-srbijiPOMOĆ KINEZA DO KRAJA JUNA: Đinping daje vakcinu Srbiji!
Čim Kina napravi vakcinu protiv virusa KOVID-19, a to bi, prema procenama koje iznose u Pekingu, moglo da se dogodi već krajem juna ili početkom jula, dobiće je i Srbija. To bi moglo u potpunosti da nas zaštiti od eventualnog drugog talasa epidemije na jesen ili zimu.
Kako saznaje Srpski telegraf, kineski predsednik Si Đinping poručio je svojim saradnicima i zdravstvenom sektoru Kine da srpskim saveznicima i prijateljima, kako nas je nazvao, vakcina mora da bude dostupna maltene istog trenutka kada i Kinezima, i to po najpovoljnijim mogućim uslovima. Uz nas, ovu privilegiju, ali i čast, imaće još samo nekoliko zemalja.
...
Komentarišući očekivani pozitivan ishod istraživanja u Kini, odlična poznavateljka tamošnjih prilika i autorka knjige "Kina u Evropi" Sanja Arežina kaže za Srpski telegraf da je naše partnerstvo sa najmnogoljudnijom zemljom sveta dokazano u nekoliko navrata, pa je sasvim izvesno očekivati da će se ono imati efekta i u slučaju pronalaska vakcine protiv korone.
- Ako Kina prva dođe do vakcine, ona će svakako biti na dobrobit celog sveta. Međutim, zahvaljujući sveobuhvatnom strateškom partnerstvu koje Srbija ima sa Kinom od 2016, možemo očekivati da ćemo biti na listi prioriteta kada je reč o dobijanju te vakcine. Osim njene dostave, Kinezi će nam sigurno dostaviti informacije o tome kako i mi sami možemo da je proizvodimo - navela je Arežina.
Pa ovo je žvaka za ludaka. Dobijamo kinesku vakcinu krajem juna tačno koliko dobijamo i S-400 i Teslin zrak smrti.
_____
- Guest
- Post n°391
I stand corrected. И заиста мислим да извесна подозривост па и страх гледе могућих аранжмана нису без основа. Али не можеш да користиш антиваксерски вокабулар, то је баш онако најбљак. Ја бих на њеном месту бушио управо по овој информацији: аха, Кинези раде на вакцини - кад ће и како да је тестирају? Који су процеси и гаранције да ће у Србију стићи потпуно тестирана и верификована вакцина? Итд.Mór Thököly wrote:Jedino sto ovo nije Marinika izmislila, nego se rezim sam "pohvalio"
- Guest
- Post n°392
rumbeando wrote:Halászlé wrote:Ali nema nikakve kineske vakcine....
https://www.straitstimes.com/asia/east-asia/chinese-drugmaker-in-talks-to-test-coronavirus-vaccine-globallyChinese drugmaker in talks to test coronavirus vaccine globally
BEIJING (BLOOMBERG) - The drugmaker behind one of China's most promising coronavirus vaccine candidates is in talks to conduct late-stage trials globally as the race for immunisation against Covid-19 intensifies.
Beijing-based Sinovac Biotech is in discussion with regulators in other countries, and the World Health Organisation, to launch phase III clinical trials in regions where the novel coronavirus is still spreading rapidly, CEO Yin Weidong said in an interview on Thursday (May 7).
"To evaluate whether the vaccine can give protection, we need to study the relation between disease incidence and vaccination," Yin said. "You can't do that when there's no cases."
With China having largely curbed its growth of new infections, its drugmakers will need to seek international cooperation to test their vaccine candidates in other countries - a task that may be complicated by tensions between China and some nations, especially the US, over how and where the virus originated.
...
Između kliničke studije i gotove vakcine je ogroman jaz, od više godina. Jednostavno neki od vas ne umeju da informisano čitaju vesti o vakcinama jbg. Ovo što su režimski mediji napisali je budalaština, nešto potpuno nemoguće. U najboljem slučaju se ovde može vršiti jedan deo kliničke studije (naravno uz aktivan pristanak), na vrlo malom broju ljudi. Onda ide follow-up od najmanje pola godine, pa se tek onda razgovara o masovnoj proizvodnji. A najčešće ovakve vesti znače "ej, mi nešto radimo, vidite kakvi smo carevi, dajte nam novaca za dalja istraživanja". Ovde to verovatno nije slučaj, pošto Sinovac radi sa starom, proverenom tehnologijom neaktivnog virusa, što bi značilo da bi ovakva vakcina bila brzo i široko dostupna. Apsolutno se podrazumeva da bi njenu efikasnost proverile sve zainteresovane zemlje, uključujući i zapadne demokratije.
- Guest
- Post n°393
No Country wrote:Ја бих на њеном месту бушио управо по овој информацији: аха, Кинези раде на вакцини - кад ће и како да је тестирају? Који су процеси и гаранције да ће у Србију стићи потпуно тестирана и верификована вакцина? Итд.Mór Thököly wrote:Jedino sto ovo nije Marinika izmislila, nego se rezim sam "pohvalio"
Naravno da informacije o toku kliničke studije, o izboru kandidata, moraju da budu javno dostupne i proverljive. Mali problem leži u tome što je javnost već senzitivisana da na sam pomen "eksperimenata na ljudima" reaguje histerično, iako je to JEDINI način da se lek uvede u upotrebu. To su varvarske priče.
- Post n°394
+1
_____
- Post n°395
Šta je ovde tačno anti vakserski vokabular?
Pretpostavljam da ste čitali radove i tvitove pravih antivaksera, tipa Jovane Stojković, zar ne?
Pretpostavljam da ste čitali radove i tvitove pravih antivaksera, tipa Jovane Stojković, zar ne?
Erős Pista wrote:Jbt
[size=43]Da razvejemo nešto,bez ljutnje.
— Marinika Tepić (@MarinikaTepic) May 10, 2020
Podržiš prava geja, lezbejki, da dete partnerke u istopolnoj zajednici objavljuješ svojim, iako mimo zakona;
pravo da ukloniš fetus - jer naše telo je naša stvar;
ali ne i da biraš hoćeš li biti vakcinisan i na kineskoj probi.
Tada telo nije naše? https://t.co/UM9TNUQ5gA[/size]
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Guest
- Post n°396
Of course. Но капирам да је зајебано када имаш посла са државом коју званично заступају ликови типа Несторовића, Вулина, Вучића...Halászlé wrote:No Country wrote:
Ја бих на њеном месту бушио управо по овој информацији: аха, Кинези раде на вакцини - кад ће и како да је тестирају? Који су процеси и гаранције да ће у Србију стићи потпуно тестирана и верификована вакцина? Итд.
Naravno da informacije o toku kliničke studije, o izboru kandidata, moraju da budu javno dostupne i proverljive. Mali problem leži u tome što je javnost već senzitivisana da na sam pomen "eksperimenata na ljudima" reaguje histerično, iako je to JEDINI način da se lek uvede u upotrebu. To su varvarske priče.
- Post n°397
Ovlašćujem No Countryja da se u nastavku diskusije obraća forumu u moje ime.
_____
#FreeFacu
- Post n°400
Halászlé wrote:No Country wrote:
Ја бих на њеном месту бушио управо по овој информацији: аха, Кинези раде на вакцини - кад ће и како да је тестирају? Који су процеси и гаранције да ће у Србију стићи потпуно тестирана и верификована вакцина? Итд.
Ali, ali... te varvarske price dolaze od osobe koja pretenduje da je politicka elita. Ono sto se ja pitam (a verovatno nisam jedini) je da li ona gura varvarsku pricu da pridobije Mileta(tm) ili zato sto je i sama Mile(tm)? Ako je ovo prvo onda je to lose, a ako je drugo, onda je gore.