by Guest Wed Apr 08, 2020 7:47 pm
Mór Thököly wrote: József Csuhay wrote:Meni malo frka od omjera oporavljenih i umrlih, odnos je otprilike ovakav još od prve žrtve.
@Mor
Naravno da je bolje, kako je vrijeme odmicalo mjere su se pooštravale a ljudi su zaista sve odgovorniji bivali.
Verujem, ali sto se samo toga tice slicno je i u Srbiji. Nego ima nesto verovatno i do toga kako se sprovode mere predostroznosti i kako se traze potencijalni zarazeni i kontrola mera izolacije. A cak i testiranje opseznije u BiH u odnosu na broj st.
Znam par ljudi koji su bili u izolaciji, povratnici iz EU zemalja. Sa jednim sam izašao na vodu neki dan, dobar drugar kog je u izolaciji nadgledao TK MUP, prije toga smo otišli do doma zdravlja da preuzme potvrdu o isteku izolacije da bi mogao da se kreće. Dosta sirov tip, voli da se potuče, ako treba i sa policijom, kad je tek stigao krenuo lola na turneju po kafanama koje su u taj vakat još uvijek radile, iz jedne ga policija izvela i spakovala u kuću. Kad smo se vidjeli nakon toga, ličio mi je na golootočanina koji je revidiro
sav je od poštovanja zakona i propisa sačinjen, ne treba se druže sa ovim zajebavat, veli. Kaže da su mu drotovi svaki dan dolazili, ponekad i dva-tri puta dnevno. Meni to dovoljno da shvatim kako su policajci dobili odriješene ruke da obuzdaju nedisciplinovane i da to i rade.
@Margit
Ma Harun, Haris, Muharem, svi su Hare. Muhe su Muhamedi kako rreće MNE ali oni stariji od šezdeset, mlađi su Hamko
Last edited by József Csuhay on Wed Apr 08, 2020 7:48 pm; edited 1 time in total