Nisu ni Česi, ali su ipak naredili da se ili šije u domaćoj radinosti ili koristi šal.Erős Pista wrote:Zato što kreteni nisu u stanju da obezbede maske za sve.
Virus
- Post n°751
Re: Virus
_____
Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
- Post n°752
Mau wrote:Valjale bi nam N95 maske. Sa tim maskama bismo iskorenili koronicu.
Moram da priznam da kad sam poslednji put bila u Maksiju, bas svi ljudi su nosili maske.
Jebada je jedino sto mora da se stoji u redu ispred apoteke da se kupe maske.
Jebada je pre svega to što se maske plaćaju.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°753
Erős Pista wrote:Zato što kreteni nisu u stanju da obezbede maske za sve.
Moj utisak je da su ljudi u Bgd vrlo disciplinovani u poslednjih desetak dana, barem njih 90% postuje sve sto se od njih trazi. Problem je snabdevanje. Maske uvek brzo planu, nabaviti alkohol je ozbiljan poduhvat.
Btw, dobar posao rade i obicne maske, ukoliko se pravilno koriste.
- Post n°754
U Nišu isto svi disciplinovani.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Guest
- Post n°755
Једино решење је да маске буду обавезе 24/7. Све остало је глупост.
Сваки грађанин ове државе мора да до краја месеца добије следовање маски за наредни месец.
Ја сам наручио свакојаке маске са Алија. Живо ме занима како ће да ме малтретирају када стигну.
Незгодно у целој причи је што умем да направим свашта од хемикалија које постоје у слободној продаји, а нисам далеко од ивице.
Сваки грађанин ове државе мора да до краја месеца добије следовање маски за наредни месец.
Ја сам наручио свакојаке маске са Алија. Живо ме занима како ће да ме малтретирају када стигну.
Незгодно у целој причи је што умем да направим свашта од хемикалија које постоје у слободној продаји, а нисам далеко од ивице.
- Post n°757
Mom ujaku koji je 53-ce godiste bio rodjendan pre tri dana. I onda su se njegovi sinovi i povezana lica skupili ispod terase i pevali mu pesmicu.
Moj stariji brat mu spakovao korpu sa darovima: na dno je stavio pravi rodjendanski poklon, ali onda zasuo sa crnim lukom, pa stavio flasu alkohola, kesicu sa rukavicama i na vrh pakovanje od pola kila kvasca. Izgleda kvasac ko poluga zlata.
Moj stariji brat mu spakovao korpu sa darovima: na dno je stavio pravi rodjendanski poklon, ali onda zasuo sa crnim lukom, pa stavio flasu alkohola, kesicu sa rukavicama i na vrh pakovanje od pola kila kvasca. Izgleda kvasac ko poluga zlata.
- Post n°759
Mau wrote:Mom ujaku koji je 53-ce godiste bio rodjendan pre tri dana. I onda su se njegovi sinovi i povezana lica skupili ispod terase i pevali mu pesmicu.
- Post n°760
Erős Pista wrote:Jebada je pre svega to što se maske plaćaju.
To. Izmedju maski za sve i opcije da se uzme koji dinar, izabrali su drugu opciju.
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°761
Btw, ovde je doneto da u prodavnice i na pijacu moze da se udje samo sa maskom. Ne znam koliko se postuje u prodavnicama
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°762
Naravno. Đubrad đubretarska.
_____
- Guest
- Post n°763
Ferenc Puskás wrote:Nisu ni Česi, ali su ipak naredili da se ili šije u domaćoj radinosti ili koristi šal.Erős Pista wrote:Zato što kreteni nisu u stanju da obezbede maske za sve.
Isto je i u Federaciji, rukavice i maska ili šal su obavezni.
- Post n°764
Ma nema veze, ko nema maski neka stavi sal, bilo sta preko usta solidno stiti druge od tebe.
- Post n°765
Talason wrote:Злочин струке је што не препоручују маске зато што их нема.
Na samom pocetku su govorili da je to prakticno nepotrebno.
- Post n°766
Uteglo struku....Mór Thököly wrote:Talason wrote:Злочин струке је што не препоручују маске зато што их нема.
Na samom pocetku su govorili da je to prakticno nepotrebno.
- Guest
- Post n°767
рекао је главни епидемиолог
како да кажемо да сви носе маске када их нема за све
јеби га, није вам требао јумко, нитекс, први мај, па како да има
јебо их вортекс
како да кажемо да сви носе маске када их нема за све
јеби га, није вам требао јумко, нитекс, први мај, па како да има
јебо их вортекс
- Post n°768
to je i stav who, treba da ih nose oni sa simptomima i zdravstveni radnici.
- Guest
- Post n°770
"The curve has reached a plateau and begun to descend” Silvio Brusaferro from Italy's top health institute. "It is a result that we have to achieve day after day."
— Darren McCaffrey (@DarrenEuronews) April 5, 2020
"If this is confirmed, we need to start thinking about the second phase and keep down the spread of this disease."
- Guest
- Post n°771
U Sarajevu je danas zabilježena nova žrtva koronavirusa, a riječ je, kako je potvrđeno za Oslobođenje iz Ministarstva zdravstva o ljekaru, epidemiologu u dobi od oko 60 godina.
Nezvanično se moglo saznati da je preminuli jutros priključen na respirator.
Do sada se broj smrtnih slučajeva u BiH FBiH popeo na 16.
Najviše ih je u Sarajevu - četiri, tri smrtna slučaja su zabilježena u Bihaću, dva u Konjicu, te po jedan u Mostaru, Gornjem Vakufu, Širokom Brijegu, Čitluku, Tuzli i Grudama
Dosta medicinskog osoblja fali, posebno u Tuzli, ima oboljelih, mnogi su u izolaciji ili karantinu, prije korone je dosta njih otišlo vani.
- Post n°772
moja zena je danas pricala sa sestrom od tetke koja je visa medicinska sestra u dizeldorfu, kaze da im i dalje dnevno stizu busevi medicinskih sestara iz bosne preko ukrajinskog posrednika, rade u 2 bolnice dnevno po 8 sati, ne znaju nemacki ali ovi ne pitaju. zena je jos 2x pita jel si sigurna, kako danas, ona kaze kako nisam sigurna ja ih rasporedjujum po bolnici gde i sta da rade, ove sto su dosle ranije prevode
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°773
Bar nesto. U Bogaticu mogu i stariji da izlaze napolje ali samo sa traktorom ili frezom
Наредбе Штаба за ванредне ситуације општине Богатић од 02.04.2020.
Општински штаб за ванредне ситуације дана 02.04.2020.године донео је следеће наредбе:
-На основу наредбе о ограничењу и забрани кретања лица на територији Републике Србије (“Службени гласник Р.Србије” број 32/2020, 40/2020, 46/2020) дозвољено је кретање путем и боравак на отвореном ради обављања пољопривредних радова свим лицима, без обзира на старост, уколико за превоз и рад користе трактор или другу пољопривредну машину намењену за ту сврху:
Од понедељка до петка у периоду од 05 до 17 часова
Субота и недеља у периоду од 05 до 15 часова.
Регистрована газдинства која имају потребу за дужим боравком на отвореном могу путем мејла поднети захтев за одобрење кретања, Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде.
_____
★
Uprava napolje!
- Guest
- Post n°774
The death panel is Donald Trump. Amazing. https://t.co/6ReyKrdqEI pic.twitter.com/ednRbRJiAA
— Alex Kotch (@alexkotch) April 5, 2020
- Post n°775
dada, pricaju tyt o tome danima
_____
i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place