Virus
- Post n°152
Re: Virus
E kad si vec tu - kako da dezinfikujem papir koji sam uzeo iz doma zdravlja, a da ga ne upropastim?
Stavio sam ga u kesu, pa na terasu i onda na to ciglu. I sad razmisljam sta i kako
Stavio sam ga u kesu, pa na terasu i onda na to ciglu. I sad razmisljam sta i kako
- Guest
- Post n°155
Mór Thököly wrote:E kad si vec tu - kako da dezinfikujem papir koji sam uzeo iz doma zdravlja, a da ga ne upropastim?
Не знам ово.
Можда УВ лампа, можда рерна на 80-100.
Пробај прво неки сличан папир, ако стављаш у рерну.
Или да одстоји довољно дуго.
- Post n°156
Pa stajace na terasi do sutra posle podne, onda moram da ga koristim. Nista, probacu to s rernom (i PP aparatom pored )
- Post n°157
Aj se talimo
Imam i ja jedno pitanje. Mogu li nakon nanosenja lanenog ulja na brodski pod da stavim jos nesto da ga zastitim
Imam i ja jedno pitanje. Mogu li nakon nanosenja lanenog ulja na brodski pod da stavim jos nesto da ga zastitim
_____
radikalni patrijarhalni feminista
smrk kod dijane hrk
- Post n°158
Kao drugi sloj. Sta uopste preporucujes za trovanje
_____
smrk kod dijane hrk
- Guest
- Post n°159
Према ономе што се пише о САРС Цов 2, на порозним површинама може да издржи до 24ч.
Ја не бих ништа ту дирао. Само бих користио рукавице.
- Post n°160
do 24h u idealnim uslovima za virus, i rukavice su možda previše al nek ih uzmeTalason wrote:Према ономе што се пише о САРС Цов 2, на порозним површинама може да издржи до 24ч.
- Post n°161
Talason wrote:Према ономе што се пише о САРС Цов 2, на порозним површинама може да издржи до 24ч.
Hmm, da, tacno. Hvala.
- Guest
- Post n°162
Mr.Pink wrote:Kao drugi sloj. Sta uopste preporucujes za trovanje
Пошто си користио уље (са или без сикатива? као фирнајз, тј угушћено ланено уље кувањем без присуства кисеоник/ваздуха?), онда преко може да иде евентуално нешто што је у бензину као растварачу. Алкидни премази, уретан алкиди или нешто томе слично. Да је моје, ја преко уља не бих стављао ништа бар годину дана, може да буде више штете него корсити. Нарочито не бих користио неке 2к полиуретане, то је проблем гарантоаван.
- Post n°163
Kuvano da. Tako sam i mislio, da ga ostavim jedno godinu dana. Za sikativ nisam siguran
_____
smrk kod dijane hrk
- Post n°164
Имам ону Икеа столицу мердевине. Прво сам је намаза њиховим ланеним уљем. Није ми се допало што се полако прљало, па сам годину дана после искористио вишак полиуретанског лака да лакирам. Испало ОК.
Нисам знао да може да буде проблем да сам одмах мазао. Овако је испало добро јер је мање смрдео лак.
Нисам знао да може да буде проблем да сам одмах мазао. Овако је испало добро јер је мање смрдео лак.
- Guest
- Post n°165
У принципу пре било ког фарбања је потребно одмастити површину. Уља, ако су квалитетна као ланено, пенетрирају у подлогу и очвршћавају реакцијама при којима се разграђују двоструке везе присутних масних киселина - ово иде јако споро, чак иако су ланеном уљу катализатори за ове реакције (сикативи) - међутим, уља су углавном лоше сикативирана, различити сикативи се користе за површину, средњи слој и доњи слој премаза, и однос мора да буде такав да суше одоздо на горе. Зато бих пре фарбања, уколико имам испод уље - чекао. Из тог разлога не корстим уља, ако ћу да премазујем још нечим.
- Post n°166
Ne znam da li ste ukacili da je Darija juce na KZS rekla povodom 65% primanja za lekare u izolaciji, da to vazi samo za one koji su fasovali virus na odmoru (zimovanju)
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°168
Među preminulima od koronavirusa i lekar Opšte bolnice u Ćupriji
Lekar G.I. iz Paraćina, zaražen koronavirusom, koji je radio u Opštoj bolnici u Ćupriji, preminuo je u KBC Zvezdara, potvrdio je Štab za vanredne situacije u Paraćinu, prenela je Beta. Sindikat lekara i farmaceuta Srbije je saopštio je da je od koronavirusa preminuo dr Goran Ivančević, specijalista urologije u ćuprijskoj bolnici.
Sindikat je pozvao sve lekare u Srbiji da u četvrtak u 10 sati minutom ćutanja odaju počast preminulom kolegi.
POVEZANE VESTI
U bolnici u Ćupriji devetoro zdravstvenih radnika zaraženo
21:58 h
"Žrtve ne smeju ostati bezimene! Brinite o svojim lekarima da bi oni brinuli o vama", navodi se u saopštenju.
Podsetimo, na konferenciji za novinare ranije danas saopšteno je da je do 15 časova registrovano ukupno 900 potvrđenih slučajeva obolelih, a da je preminulo još sedam osoba, u odnosu na izveštaj od ponedeljka u isto vreme.
Direktor Opšte bolnice u Ćupriji dr Slobodan Gajić je izjavio da je kod devetoro zdravstvenih radnika ove bolnice potvrđen koronavirus, a da se u toj ustanovi leči 61 pacijent zbog sumnje u covid-19, prenosi Beta.
Sve informacije o koronavirusu čitajte u našem Blogu uživo i na stranici Koronavirus.
Lekar G.I. iz Paraćina, zaražen koronavirusom, koji je radio u Opštoj bolnici u Ćupriji, preminuo je u KBC Zvezdara, potvrdio je Štab za vanredne situacije u Paraćinu, prenela je Beta. Sindikat lekara i farmaceuta Srbije je saopštio je da je od koronavirusa preminuo dr Goran Ivančević, specijalista urologije u ćuprijskoj bolnici.
Sindikat je pozvao sve lekare u Srbiji da u četvrtak u 10 sati minutom ćutanja odaju počast preminulom kolegi.
POVEZANE VESTI
U bolnici u Ćupriji devetoro zdravstvenih radnika zaraženo
21:58 h
"Žrtve ne smeju ostati bezimene! Brinite o svojim lekarima da bi oni brinuli o vama", navodi se u saopštenju.
Podsetimo, na konferenciji za novinare ranije danas saopšteno je da je do 15 časova registrovano ukupno 900 potvrđenih slučajeva obolelih, a da je preminulo još sedam osoba, u odnosu na izveštaj od ponedeljka u isto vreme.
Direktor Opšte bolnice u Ćupriji dr Slobodan Gajić je izjavio da je kod devetoro zdravstvenih radnika ove bolnice potvrđen koronavirus, a da se u toj ustanovi leči 61 pacijent zbog sumnje u covid-19, prenosi Beta.
Sve informacije o koronavirusu čitajte u našem Blogu uživo i na stranici Koronavirus.
- Post n°169
ta bolnica je otišla u kurac, virus ih je razneo, ima vec zarazenih infektologa i samo je pitanje dana zatvaranje. a verujem da slično važi i za gomilu drugih gradova u srbiji. to je verovatni razlog za ovo luđenje ovog degenerika sa infektivne, sigurno nije očekivao ovako brzi kolaps zdravstvenog sistema. i to je taj italijanski scenario o kome pricaju.
ali dobro, srbi i samoizlecenje, ni prvi ni poslednji put.
ali dobro, srbi i samoizlecenje, ni prvi ni poslednji put.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°171
Jebeni grobari, penetriraju svuda u vanrednom stanju
Gensek vlade Novak Nedic
Gensek vlade Novak Nedic
_____
#FreeFacu
- Guest
- Post n°172
Лажна вест о 24-сатном полицијском часу
Многи грађани Србије добили су вечерас лажну вест да се од сутра у поноћ наводно уводи 24-сатни полицијски час.Лажна вест тог садржаја појавила се и на друштвеним мрежама.
Вест је апсолутно лажна, навели су за Танјуг у Влади Србије.Засад непознато лице искористило је чињеницу да је нешто раније вечерас корисницима МТС упућено упозорење Кризног штаба да поштују меру и остану код куће, те пласирало лажну вест о 24-сатном полицијском часу.Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић упозорио је вечерас да информација која кружи друштвеним мрежама о томе да се сутра увече уводи 24-часовни карантин, као и да ће грађани добијати СМС поруку одобрења за излазак на улицу, лажна вест.Полиција интензивно ради на утврђивању идентитета особе која шири ову лажну вест, саопштио је министар на свом твитер налогу.Влада: СМС и мреже - лажна вест о 24-сатном полицијском часуУзнемирујући СМС који су добили бројни грађани Србије, а у којем их неко обавештава да ће сутра у поноћ бити уведена потпуна забрана кретања, је неистина и ширење панике међу грађанима, саопштила је вечерас Влада Србије.
Влада је у хитном саопштењу нагласила да ће грађани бити обавештени 48 сати унапред, уколико таква одлука буде била донета.
- Post n°173
Ha ha
Sirenje panike a vamo italijanski scenario i hiljade mrtvih. Jebem vam mater
Sirenje panike a vamo italijanski scenario i hiljade mrtvih. Jebem vam mater
_____
smrk kod dijane hrk
- Post n°174
Prepali su se od nečega. Kakva lažna vest, jbt, puštaju balone. Dal su videli da su ljudi besni, ili da će da će sutra biti stampedo na samoposluge i banke, ne znam, ali nešto ih je pokolebalo.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije