Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Virus

Rozita

Virus - Page 6 Empty Re: Virus

Post by Rozita Wed 25 Mar - 19:05

Halászlé wrote:Ako se ispostavi da je ovo tačno biću Rozitin i Vorteksov rob mesec dana a oni neka se dogovore oko mog dnevnog rasporeda.

Ah, samokritika je moj omiljeni deo komunističkih rituala Virus - Page 6 903208043

_____
    Rosencrantz and Guildenstern could not be told apart
    People muddled up their names right from the very start
    Gertrude called one Guildenstern the other Rosecrantz
    Claudius saw differently just from a cursive glance.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed 25 Mar - 19:08

Nema samokritike nikakve. Bez ovih mera umire se čekajući na osnovnu medicinsku pomoć (primetićeš da ni na Oksfordu ne negiraju potrebu za lockdownom) a to je ciivilizacijski pad par ekselans. Ono što se menja je dužina epidemije - ako su ovi u pravu, sve će trajati mnogo kraće.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed 25 Mar - 19:09

Rozita

Post by Rozita Wed 25 Mar - 19:09

I dalje ćeš da želiš da igramo poker u pare Virus - Page 6 4101625831 ?

_____
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed 25 Mar - 19:11

Rozita wrote:I dalje ćeš da želiš da igramo poker u pare Virus - Page 6 4101625831 ?

Naravno. Sa slepim hazarderima je najslađe.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed 25 Mar - 19:12

не бих да будем песимиста, али ово ми се не уклапа у обим тестирања који је обавила Јужна Кореја
    kondo

Post by kondo Wed 25 Mar - 19:18

Ovo nase?

Bilo koje poredjenje Evrope sa razvijenom Azijom je smesno. Pola stoleca razlike.

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed 25 Mar - 19:18

Ne, pričamo o Oksfordu, imaš stranicu ranije zanimljiv tekst.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed 25 Mar - 19:20

Talason wrote:не бих да будем песимиста, али ово ми се не уклапа у обим тестирања који је обавила Јужна Кореја

Bez seroloških testova ne može se reći maltene ništa, tj dok ne počne masovno utvrđivanje prisustva antitela koja su svedočanstvo da je neko izgurao virus bez simptoma.
    I u Južnoj Koreji je postojao bias: u principu su se testirali ljudi kod koje je postojala sumnja na virus.
    kondo

Post by kondo Wed 25 Mar - 19:20

A, kapiram. Nego mi recite, zasto kod kovid pozitivnih nije relevantan jednostavan laboratorijski test na prisustvo upale u organizmu, od leukocita do CRP?

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    boomer crook

Post by boomer crook Wed 25 Mar - 19:23

testa za covid je zapravo CPR

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    boomer crook

Post by boomer crook Wed 25 Mar - 19:23

mislim in a nutshell koliko ja shvatam

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed 25 Mar - 19:25

Erzsebet Palatinus wrote:A, kapiram. Nego mi recite, zasto kod kovid pozitivnih nije relevantan jednostavan laboratorijski test na prisustvo upale u organizmu, od leukocita do CRP?

Nespecifični rezultati. To što si naveo može da bude od bilo čega. Drugih koronavirusa, upala, čega god.
    boomer crook

Post by boomer crook Wed 25 Mar - 19:26

Talason wrote:не бих да будем песимиста, али ово ми се не уклапа у обим тестирања који је обавила Јужна Кореја

juzni kimovi su testirali na prisustvo virusa (odnosno bilo aktivno bilo ostataka virusnog materijala). ovi eggheads hoce da testiraju antitela. to je koliko ja kapiram druga solja caja.

_____
    boomer crook

Post by boomer crook Wed 25 Mar - 19:26

Halászlé wrote:
    Erzsebet Palatinus wrote:A, kapiram. Nego mi recite, zasto kod kovid pozitivnih nije relevantan jednostavan laboratorijski test na prisustvo upale u organizmu, od leukocita do CRP?

Nespecifični rezultati. To što si naveo može da bude od bilo čega. Drugih koronavirusa, upala, čega god.

koliko je meni objasnjeno: to je crp + genetska analiza.

_____
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed 25 Mar - 19:28

erős paprika wrote:
    Halászlé wrote:

koliko je meni objasnjeno: to je crp + genetska analiza.

to sam par puta pominjao ovde. PCR je genetska analiza, plain and simple. ona utvrđuje prisustvo virusa u organizmu. virusa. ne antitela. da bi se znalo da li je neko preboleo koronu ni ne znajući, mora se raditi serološki test, koji je pogled u prošlost eventualne infekcije i imunog odgovora na nju.

a to za CRP...pa ne znam da li je to lepo objašnjeno. to je, koliko znam, potpuno nespecifični parametar koji se prati samo u okviru sagledavanja ukupne kliničke slike.
    Rozita

Post by Rozita Wed 25 Mar - 19:31

Halászlé wrote:

Bez seroloških testova ne može se reći maltene ništa, tj dok ne počne masovno utvrđivanje prisustva antitela koja su svedočanstvo da je neko izgurao virus bez simptoma.
    I u Južnoj Koreji je postojao bias: u principu su se testirali ljudi kod koje je postojala sumnja na virus.
    Naročito na tragu sve više novijih vesti koje se odjednom sklapaju u slagalicu

a) Italijanski lekari govore o "neobičnim" pneumonijama još u novembru prošle godine
    b) Holandjani u bankama krvi pronalaze oko 4 posto uzoraka zaraženih koronom medju dozama koje su dali dobrovoljni davaoci u januaru kad u teoriji korone u Holandiji niji ni bilo
    c) Najmanje bitno, ali pomalo indikativno. Poznajem troje-četvoro ljudi u Srbiji koji tvrde da su u januaru ili početkom februara imali vrlo čudan i neobičan grip, a danas su ubedjeni da su imali koronu (u nekoj maloj ad hoc anketi medju društvom, većina tvrdi da u svojoj okolini ima slične slučajeve)
    itd.

_____
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed 25 Mar - 19:34

erős paprika wrote:testa za covid je zapravo CPR

aaa, to je tebi, mislim da si pogrešno zapamtio skraćenicu.
    to je PCR, lančana reakcija polimeraze, tj masovna replikacija genetskog materijala do nivoa koji omogućava detekciju.
    kondo

Post by kondo Wed 25 Mar - 19:35

znamo i mi ovde na forumu  Virus - Page 6 3579118792

_____
    #FreeFacu

Јанош Винету

Post by Јанош Винету Wed 25 Mar - 19:43

Народна милиција у Индији удара бамбусовим штаповима по леђима ко се не придржава карантина.
    Реално, батина је из раја изашла, оваква нама полиција треба. Какви судови какви бакрачи, клепи га једном по леђима на лицу места са оном мочугом и реши ствар.

_____
    Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
    Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
    boomer crook

Post by boomer crook Wed 25 Mar - 19:48

Halászlé wrote:
    erős paprika wrote:testa za covid je zapravo CPR

aaa, to je tebi, mislim da si pogrešno zapamtio skraćenicu.
    to je PCR, lančana reakcija polimeraze, tj masovna replikacija genetskog materijala do nivoa koji omogućava detekciju.

ja sam disleksicni bilde.

_____
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed 25 Mar - 19:49

Јанош Винету wrote:
    Реално, батина је из раја изашла, оваква нама полиција треба. Какви судови какви бакрачи, клепи га једном по леђима на лицу места са оном мочугом и реши ствар.
    Мислим да неке изјаве треба да се запамте.
    Bluberi

Post by Bluberi Wed 25 Mar - 19:49

Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed 25 Mar - 19:55

Гледе ове оксфордске математике: слабо то објашњава Италију. Но факат би ваљало радити тестове на рандом популацији, да се установи стварни однос заражених/ прележалих/ имуних/ подложних зарази, те да коначно знамо с чим имамо посла, и страхујемо ли превише или премало.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed 25 Mar - 19:59

Ovi indijski štapovi mi izgledaju omekšani na krajevima, kao npr grublja metla, mislim da ovo nije namijenjeno da krca kosti ali opet je zajebano kad sijevne preko leđa.

Nesputana upotreba pravog pendreka ili onih pakistanskih mučuga je 1 ogromni dvosjekli mač™. Nekad i sam prizivam to, ali kad bi ozbilje došlo do ili-ili, nema šanse da to i podržim.

Post by Sponsored content

Similar topics

-
      » Virus
      » Virus
      » Virus
      » Virus
      » Virus

Current date/time is Sun 17 Nov - 19:52