Virus
- Post n°551
Re: Virus
Mislim, ova vlast ima isti problem kao i Miloseviceva. Bez obzira sto su kod mnogih njenih protivnika motivi nacionalisticki, i ona kao i Miloseviceva nema teorije da izvrsi nekakvu masovni mobilizaciju ljudi u 20tim 30tim 40tim za nekakav zajednicki cilj. Vecina mladjeg sveta je 0% zainteresovana za nesto sto onii "organizuju" sta god da pokazuju istrazivanja javnog mnjenja i nema sile da sprovedu nekakav "nacionalni napor" za izlazenje iz ekonomske krize posle ovoga koja mi se cini da ce biti ogromna. Da li je to zbog toga sto su autokrate ili sto "izdaju Kosovo" potpuno je nebitno u datom slucaju.
- Post n°552
паће wrote:Mór Thököly wrote:... bez novca koju nemaju nameru da nadju.
...јер су га већ нашли, испао из камиона, склоњен на сигурно. Неће ваљда то да дирају?
To ce tek da vide.
- Post n°553
Mór Thököly wrote:Bendegúz Somogyi wrote:Rekao je Kon "nije masovno, nego obimno"
Posle ce da objasni da je rekao da je dovoljno samo "obimno" jer nije bilo dovoljno testova. Nikom vise ovde ne verujem nista
+1
dijana batut je partijski kadar, i vec je bila hvatana u lazi.
kon je struka ali je ocito sklon sklanjanju ociju od neprijatnih stvari i neulazenju u konflikt. zna da je sam u ovome, druge izabrane kolege vide ovo kao sansu za napredak u karijeri tako da se na njih ne moze osloniti, sem dok je stvar tehnicki u zoni medicinske intervencije.
ali posto nije, posto je ovo sve kampanja extended, posto je sajam predizborno ludilo, posto sa terena iz bolnica stizu potvrde da su brojevi nastimovani i naduvani, onda se stvarno treba odmaci od svega ovoga i iskljuciti televizor. jer ako je cilj da se 3000 ljudi stavi na sajam, stavice se, da se pokaze kako je srpska borba protiv korone jedna od najboljih, pokazace se, da se dobije 70%, dobice se.
cuvajte zivot, ne od korone, jer vredi sve manje.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°554
zvezda je zivot wrote:ovde u centru beograda cini se da vecina kuckara misli da je vucic zabrano vecernje setnje pasa. visestruko manje ljudi u vecernjim setnjama nego pre vuciceve objave.
Da, jbt, više nije ni bitno da li je zvanično ili ne. Šta on kaže, tako je.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°555
I da, ne mogu oni ovde da sprovedu kineske mere zato sto je kineska vlast neupitna i njen politicki polozaj je neuporedivo jaci nego njihov. Ovde ljudi predsednika teraju u pm na tviteru.
- Post n°556
Erzsebet Palatinus wrote: posto sa terena iz bolnica stizu potvrde da su brojevi nastimovani i naduvani,
Имамо ли још неку потврду овога, осим ове из Ћуприје?
_____
electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°557
ja nemam ali prica je autenticna, nema razloga da mislim da se to ne desava svuda. vidim pattern po nekim gradovima i verujem da se zastrasivanje vrsi "adekvatnom" statistikom da ne kazem numerologijom.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°558
Mór Thököly wrote:Mislim, ova vlast ima isti problem kao i Miloseviceva. Bez obzira sto su kod mnogih njenih protivnika motivi nacionalisticki, i ona kao i Miloseviceva nema teorije da izvrsi nekakvu masovni mobilizaciju ljudi u 20tim 30tim 40tim za nekakav zajednicki cilj. Vecina mladjeg sveta je 0% zainteresovana za nesto sto onii "organizuju" sta god da pokazuju istrazivanja javnog mnjenja i nema sile da sprovedu nekakav "nacionalni napor" za izlazenje iz ekonomske krize posle ovoga koja mi se cini da ce biti ogromna. Da li je to zbog toga sto su autokrate ili sto "izdaju Kosovo" potpuno je nebitno u datom slucaju.
To je zbog toga što su se mlađi od 50 politički odavno demobilisali (mlađi od 30 pa tek), i što je Vučiću to zapravo bilo super, i što je na toj pretpostavci i gradio stabilnost svoje konstrukcije. Povećaj penziju, zabrani zapošljavanje, penzosi glasaju, a klinci ne, a ionako je samo pitanje trenutka kada će zbrisati u Nemačku da brišu dupeta nemačkim babama.
Kad tamo, a ono međutim.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°559
паће wrote:Erzsebet Palatinus wrote: posto sa terena iz bolnica stizu potvrde da su brojevi nastimovani i naduvani,
Имамо ли још неку потврду овога, осим ове из Ћуприје?
+1 na pacovo pitanje
jel ima jos neko da misli ko kondo?
_____
THE space age is upon us. Rockets are leaving our globe at
speeds unheard of only a few years ago, to orbit earth, moon, and
sun. People have visited the moon, we have sent space probes to
all but one of the planets, and words like "orbit" and "satellite" are
picked up by children in the nursery.
- Post n°560
Erős Pista wrote:Mór Thököly wrote:Mislim, ova vlast ima isti problem kao i Miloseviceva. Bez obzira sto su kod mnogih njenih protivnika motivi nacionalisticki, i ona kao i Miloseviceva nema teorije da izvrsi nekakvu masovni mobilizaciju ljudi u 20tim 30tim 40tim za nekakav zajednicki cilj. Vecina mladjeg sveta je 0% zainteresovana za nesto sto onii "organizuju" sta god da pokazuju istrazivanja javnog mnjenja i nema sile da sprovedu nekakav "nacionalni napor" za izlazenje iz ekonomske krize posle ovoga koja mi se cini da ce biti ogromna. Da li je to zbog toga sto su autokrate ili sto "izdaju Kosovo" potpuno je nebitno u datom slucaju.
To je zbog toga što su se mlađi od 50 politički odavno demobilisali (mlađi od 30 pa tek), i što je Vučiću to zapravo bilo super, i što je na toj pretpostavci i gradio stabilnost svoje konstrukcije. Povećaj penziju, zabrani zapošljavanje, penzosi glasaju, a klinci ne, a ionako je samo pitanje trenutka kada će zbrisati u Nemačku da brišu dupeta nemačkim babama.
Kad tamo, a ono međutim.
Drugi nivo zajeba je jos spektakularniji. One koje nesto jos i interesuje politika je pustio jutjubu da ih obrazuje pod pretpostavkom da te nacoske vedete uvek drzi pod nekakvom politickom kontrolom, pa to sto loze ljude protiv njega a na nacoskoj bazi nema veze. E kad te stotine hiljada ostanu gladni onda ce imati veze.
- Post n°561
Da se razumemo, ponavljam, ne negiram koronu i njenu opasnost i sve ostalo van domena manipulativnosti, ali izrazavam sumnju u to da se brojevi nece koristiti u politicke svrhe. mislim da tome vec uveliko prisustvojemo.
_____
#FreeFacu
- Post n°562
Meni se cini da je to u cupriji vise klasicna nesposobnost sns tj drzave. Naravno da je moguce da im je palo na pamet da rade to sto pise Erzsebet, ovo je vlazni san mnogih, pocevsi od vulina i vucica koji to i ne kriju , al sa druge strane pricamo o ljudima nesposobnim da organizuju iseljavanje jednog studentskog doma. Mrtva trka
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Guest
- Post n°563
Ја не верујем никоме. Кинези су имали истраживања која су предсказала ову епидемију, али комуњарски системи увек почивају на корупцији и спрези партијске и економске елите, а као такви су спремни да жртвују стоку једнако као и актуелни капиталистички системи, изузимајући понеки са севера Европе.
Не верујем ни струци у Србији, кога плаћа држава, тај је спреман да не пиша уз ветар када је то потребно, таква су моја искуства. Политичарима, не, никада.
Тако да немам појма каква је ситуација. Следећи пут излазим из стана крајем априла, а сви они нек се носе у пичку материну, само бацам ђубре на 3 дана.
Не верујем ни струци у Србији, кога плаћа држава, тај је спреман да не пиша уз ветар када је то потребно, таква су моја искуства. Политичарима, не, никада.
Тако да немам појма каква је ситуација. Следећи пут излазим из стана крајем априла, а сви они нек се носе у пичку материну, само бацам ђубре на 3 дана.
- Post n°564
disi, praznjenje studentskog doma je mikro menadzment jedne nebitne operacije. sajam je genijalna ideja, fantasticna mogucnost za dodatno cementiranje vlasti bez ikakve sanse za pukotinu ili slicno. za to je dovoljno da u batutu sada sedi recimo neki ogrezli lik tipa djuke martinovica ili orlica, i prosto popunjava excel tabelu kako PR potrebe nalazu. sledece nedelje eksponencijalni bum? naravno. svi na sajam? naravno. KZS sa sajma? naravno. itd itd.
ovo nema kraja. pritom, napolju su jasno iskazani svi propusti recimo odluke da pijace u bgd rade samo 3 dana. na kalenicu je danas cujem haos, da su morali da stave obezbedjenje na ulaz i da organizuju izlaz sa druge strane. hiljade ljudi u stuporu straha da nece imati sta da jedu. zasto ovo ovako, recite vi meni. da se glumi krizni menadzment. pa mozda samo to.
ovo nema kraja. pritom, napolju su jasno iskazani svi propusti recimo odluke da pijace u bgd rade samo 3 dana. na kalenicu je danas cujem haos, da su morali da stave obezbedjenje na ulaz i da organizuju izlaz sa druge strane. hiljade ljudi u stuporu straha da nece imati sta da jedu. zasto ovo ovako, recite vi meni. da se glumi krizni menadzment. pa mozda samo to.
_____
#FreeFacu
- Post n°565
Glumi se krizni menadzment. Ali to funkcionise dok je kriza i jos mozda par meseci posle
- Guest
- Post n°566
терају све људе да у исто време иду панично у набавку
данас сам видео и једну тучу око колица, морам да признам да нисам имао ништа против
недостају нам црвена крвна зрнца, сви смо воце, шизоје наш чобан
а зна се шта чобани раде својим воцама
данас сам видео и једну тучу око колица, морам да признам да нисам имао ништа против
недостају нам црвена крвна зрнца, сви смо воце, шизоје наш чобан
а зна се шта чобани раде својим воцама
- Post n°567
- par desetina hiljada gastarbajtera se vrnulo i nece biti u prilici da zaradjuju (i salju pare) do ko zna kad
- bg javna preduzeca placaju samo hitne obaveze
- promet svega osim poljoprivrednih dobara u slobodnom padu
- drzava ne moze da se dalje zaduzuje
- jos nesto sto sam zaboravio
2020 ce biti nabolja godina u novom milenijumu!
_____
- Post n°568
kuku wrote:- par desetina hiljada gastarbajtera se vrnulo i nece biti u prilici da zaradjuju (i salju pare) do ko zna kad
Moze to, polulaicki cenim, da se u dobroj meri sanira strucno primenjenim merama od,, odokativno, 4-5 milijardi evra. Eco citam devizne rezerve 13+ milijardi, kreditni rejting za sada isti, znaci mislim da se teoretski moze. Ali nece se oni time baviti i svi cemo platiti cenu.
- Post n°569
pa necemo svi i to je ono sto mene licno pogadja
_____
- Post n°570
ne znam sta me vise plasi, dal da ne diraju rezerve i puste da idem svojim tokom ili da zahvate i krenu da sprovode neki plan
jbg ipak pricamo o polu-skakavcima polu-debilima
_____
- Post n°571
kuku wrote:pa necemo svi i to je ono sto mene licno pogadja
Velika vecina. Ova vlast ne zna sta je ovo, a za razzliku od cak i Trumpa i BoJoa nema ko ni da mu kaze, niti sme da mu kaze. Oni su se verovatno kao i vecina ljudi kod nas resetovali na fabricka podesavanja 1990s, a ovo je mnogo razlicito.
- Post n°572
kuku wrote:ne znam sta me vise plasi, dal da ne diraju rezerve i puste da idem svojim tokom ili da zahvate i krenu da sprovode neki plan
Situacija je hitna, gde god da sipaju pare, bolje je nego da ih ne sipaju.
- Post n°573
Ne sumnjam da ce ministar finansija uradi ono sto je najbolje
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°574
ovo mu je idealna prilika da strpa pare u kofere i nestane u borbi za respiratore
- Post n°575
zabole ih da beze. mi cemo da bezimo.
_____
#FreeFacu