by Anduril Mon Mar 16, 2020 11:49 am
vortex wrote: Anduril wrote:Jel moze neko ovog Vortexa troskokom da posalje u Bergamo da vidi sta je obican grip?
Moze u totalitarnim drustvima, a vidim da se to sve vise priziva. Najbolje je da dodje Staljin, strelja sve koji se ogluse o naredbe, a situaciju sa epidemijom cemo resiti tako sto ce svima biti lose, ne samo najugrozenijima i najstarijima.
Da su se takvi mozgovi pitali na Titaniku, oni bi potrpali camce sa svima i svi camci bi potonuli, ko im jebe mater sto su napravili toliko malo camaca.
Ja ne znam da li se ljudi ovde prave da ne shvataju ili stvarno ne shvataju sta znace ove mere, sta znaci kada se zatvore granice, sta znaci da privreda ne radi.
Daleko bolje resenje je bilo ono sto je predlozio MNE,
zakljucati rizicne, pustiti da se svi koji nisu rizicni zaraze jer im ionako nece biti nista.
Vec sam napisao, smrtnost kod onih ispod 40 godina je 0.2% u sadasnjim uslovima kad jos nije katastrofa.
To je skoro milion mrtvih mladih ljudi u Evropi ako se vecina zarazi a svi stariji budu zakljucani.
Tebi to nije nista? Iako su mere u Koreji, Tajvanu i Honk Kongu ocigledno dale rezultate i to upravo vanrednim merama?
Ne brale, Staljin je pustio milione da umru od gladi jer mu je plan industrijalizacije bio vazniji, pa je i to ispalo za dzabe.
Ili britanski kolonijalisti u Indiji ili Irskoj, a o nacistickoj gamadi da i ne pricam koja se jos i sada siri po svetu i cak vlada njim.
Svi vi imate jedno zajednicko, nazavisno od ideologije - zabole vas za bliznje, za druge, za vas su mrtvi samo statistika - i zato vas treba zatvarati i napusavati gde god je to moguce.
Last edited by Anduril on Mon Mar 16, 2020 11:50 am; edited 1 time in total