Virus
- Guest
- Post n°402
Re: Virus
У Републици Србији је до 18 часова 17. марта 2020. године регистровано укупно 72 потврђенa случаја COVID 19.
Од последњег извештаја до 18 часова, 17. марта 2020. године тестирани су узорци 39 особа од којих je 7 позитивних и 32 негативних на нови корона вирус.
- Post n°403
Koliko je bilo, 57? To je...oko 27-28%
Pa...onako
Pa...onako
- Post n°404
juče u ovo vreme, da
jutros je bilo 65
jutros je bilo 65
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Guest
- Post n°405
15 danas
Bilo je po desetak dnevno ovih dana. A očigledno se više i testira.
Bilo je po desetak dnevno ovih dana. A očigledno se više i testira.
- Post n°406
Ja gledam u procentima, ali i tako gledano je blagi skok
- Guest
- Post n°407
Iz jednog kafića buknula zaraza u Evropi?
Da li su vlasti Tirola pokušale da zataškaju infekciju u skijaškom centru Išgl glavna je tema debate u kojoj se traži i odgovornost nadležnih.
IZVOR: TANJUG UTORAK, 17.03.2020. | 17:07
Naime, Išgl je mogao biti moguće žarište za širenje koronavirusa u Evropi, jer se upravo tamo u baru "Kicloh" tokom odmora više stotina turista zarazilo koronavirusom, prenose mediji.
Takođe i 200 osoba iz Alena u Nemačkoj inficiralo se u Išglu.
Već 5. marta je Island proglasio pokrajinu Tirol regionom visokog rizika i sve turiste koji su se vraćali nakon 29. februara stavljao je u karantin.
Prethodno je kod jedne grupe turista utvrđeno da su inficirani, ali su zvaničnici Tirola tada tvrdili da je nezamislivo da su se zarazili u Išglu.
Samo tri dana kasnije se saznalo da je jedan radnik u baru "Kicloh", 36-godišnji Nemac, bio inficiran koronavirusom.
Vlasti Tirola su sprovele istragu i zatvorile ovaj omiljeni lokal za ski-žurke tek dva dana kasnije.
Tek 12. marta su vlasti Tirola pre vremena zatvorile skijaški centar Išgl i samo dan kasnije je čitav region Pacnauntal proglašen zonom karantina.
Zvaničnici Tirola odbacuju svaku kritiku u vezi s kasnim preduzimanjem mera.
Tvrde da je reagovano odmah nakon što su dokazane činjenice.
Šef Slobodarske partije Austrije (FPO) u Tirolu Markus Abvercger tvrdi da je trebalo nedelju dana ranije reagovati.
Danske i norveške zdravstvene vlasti smatraju Austriju glavnim žarištem koronavirusa, pošto se čak 265 Danaca i 459 Norvežana zarazilo upravo u Austriji.
U Švedskoj se 18 odsto svih inficiranih dovodi u vezu sa boravkom u Austriji.
- Post n°408
Evo i ovako da bude pregledno - dužina linije odgovara nedeljnom faktoru uvećanja registrovanog broja zaraženih, a velika tačka je trenutno stanje. Srbija uopšte ne stoji sjajno. Pokažite ovo svima kad ih ubeđujete da treba da se što više izoluju.
https://hrvoje.simic.digital/a/covid-utrka
https://hrvoje.simic.digital/a/covid-utrka
Last edited by rumbeando on Tue Mar 17, 2020 7:43 pm; edited 1 time in total
- Guest
- Post n°409
šef KBC-a Rebro upravo je potvrdio da su mu liječnici zatajili da su bili na vikendu u Austriji, a sad se ispotavilo da imaju koronavirus #majketimile #koronavirus #coronavirus #COVID19
— Ana Raic-Knezevic (@AnaRaicKnezevic) March 17, 2020
Za sada je važno napomenuti da KBC radi sasvim normalno, imamo dovoljan broj liječnika i sestara, no važno je napomenuti da je 140 zaposlenika, medicinskog osoblja, u samoizolaciji zbog kontakta s tih troje ljudi.
užas
Last edited by Gargantua on Tue Mar 17, 2020 7:48 pm; edited 1 time in total
- Post n°411
Gargantua wrote:šef KBC-a Rebro upravo je potvrdio da su mu liječnici zatajili da su bili na vikendu u Austriji, a sad se ispotavilo da imaju koronavirus #majketimile #koronavirus #coronavirus #COVID19
— Ana Raic-Knezevic (@AnaRaicKnezevic) March 17, 2020
Nece valjda
- Guest
- Post n°412
Moj oprezni optimizam je što kaskamo par nedelja za Z Evropom a uvodimo iste mere zabrane kretanja i katančenja manje više u isto vreme, pa se nadam kakvom-takvom pozitivnom efektu na krivu rasta.
- Guest
- Post n°413
+1Gargantua wrote:Moj oprezni optimizam je što kaskamo par nedelja za Z Evropom a uvodimo iste mere zabrane kretanja i katančenja manje više u isto vreme, pa se nadam kakvom-takvom pozitivnom efektu na krivu rasta.
A danas u mom kraju nebo i zemlja u odnosu na juče.
Celog života govorim "obilaziš (nekog) kao da je kužan". E sad vidim kako to izgleda.
- Guest
- Post n°414
U petak je bilo primetno manje ljudi u centru grada, juče već i jače od toga, danas ne znam jer nisam išao nigde
- Post n°415
Gargantua wrote:Moj oprezni optimizam je što kaskamo par nedelja za Z Evropom a uvodimo iste mere zabrane kretanja i katančenja manje više u isto vreme, pa se nadam kakvom-takvom pozitivnom efektu na krivu rasta.
Bice tog efekta verovatno. Mi realno ne smemo da dodjemo do 1000 hospitalizovanih istovremeno. Mislim da nam je tu negde granica izdrzljivosti da smo u kakvoj takvoj iole normalnoj situaciji.
- Post n°418
Bizar. Cemu policijski cas?
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°420
Bruno, trk po mačku!
_____
"Sisaj kurac, Boomere. Spletkario si i nameštao ban pa se sad izvlačiš. Radiša je format a ti si mali iskompleksirani miš. Katastrofa za Burundi čoveče.
A i deluje da te napustio drugar u odsudnom trenutku pa te spašavaju ova tovarka što vrv ni ne dismr na ribu, to joj se gadi, i ovaj južnjak koji o niškim kafanama čita na forumu. Prejaka šarža." - Monsier K.
- Post n°421
Jadna ona zena koja prevodi na znakovni jezik
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°423
Drugarica je došla iz Amsterdama preključe i dobila je samo "upozorenje o situaciji u zemlji". Nigde nikakvih kontrola nije bilo.
Last edited by Solus_Rex on Tue Mar 17, 2020 8:17 pm; edited 1 time in total
_____
"Sisaj kurac, Boomere. Spletkario si i nameštao ban pa se sad izvlačiš. Radiša je format a ti si mali iskompleksirani miš. Katastrofa za Burundi čoveče.
A i deluje da te napustio drugar u odsudnom trenutku pa te spašavaju ova tovarka što vrv ni ne dismr na ribu, to joj se gadi, i ovaj južnjak koji o niškim kafanama čita na forumu. Prejaka šarža." - Monsier K.
- Post n°424
Naravno da je moguce, eu je poterala svu radnu snagu nazad sad kad joj ne treba, da nece da trosi svoje dragoocene resurse na nj8h?
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Guest
- Post n°425
45k gastosa došlo za dva dana, xyz nije moglo biti nađeno posle toga na prijavljenoj adresi