Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Korona i pare

Korona i pare - Page 10 Empty Re: Korona i pare

Post by MNE Thu Mar 19, 2020 12:41 am

ovo kad prođe neće se znati ko pije ko plaća dok se ne stabilizuje sve..a to će potrajati
    kondo

Post by kondo Thu Mar 19, 2020 12:43 am

u vezi zlata, srpski brokeri su obustavili prodaju.

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Thu Mar 19, 2020 12:52 am

Kondo wrote:u vezi zlata, srpski brokeri su obustavili prodaju.

naravno.
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип Thu Mar 19, 2020 12:54 am

Dobro zlato, ali šta oni planiraju da rade sa stanovništbom. Masa ljudi nenajavljeno ostaje bez prihoda. Treba plaćati kiriju, račune. hranu.

_____
    Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.

~~~~~

Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Thu Mar 19, 2020 12:57 am

moraju da se daju pare. kazem, to nije pitanje socijalne nego bezbednosne politike. Moze mesec dana ovako, sve duze moraju da se sipaju neke pare.
    kapetanm

Post by kapetanm Thu Mar 19, 2020 12:59 am

KinderLad wrote:moraju da se daju pare. kazem, to nije pitanje socijalne nego bezbednosne politike. Moze mesec dana ovako, sve duze moraju da se sipaju neke pare.
    Ko sad da misli na to ko ziv ko mrtav za 4 meseca
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип Thu Mar 19, 2020 1:09 am

KinderLad wrote:moraju da se daju pare. kazem, to nije pitanje socijalne nego bezbednosne politike. Moze mesec dana ovako, sve duze moraju da se sipaju neke pare.

Amerika to nekako i može, a izgleda da tamo postoji i konsenzus za to. U Srbiji malo teže.

_____

~~~~~

Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Thu Mar 19, 2020 1:13 am

Летећи Полип wrote:

Amerika to nekako i može, a izgleda da tamo postoji i konsenzus za to. U Srbiji malo teže.

Moze i u Srbiji, samo je pitanje da li se hoce ili ce se rizikovati. Znas ono kad cuvas pare za nesto ili ne pozajmljujes od nekoga da bi mogao da pozajmis za nesto? E ovo je to nesto.
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип Thu Mar 19, 2020 1:31 am

Znam, ali to je skupa zakrpa kojom će u suštini malo ko biti zadovoljan. Hoću reći, to bi bile neke skromne pare. Nekoj sirotinji će to značiti. Srednjeklasnoj porodici iz Beograda neće.

Mnogi ljudi su zapravo već propali. Agenti za nekretnine pola novca zarađuju na proleće, pola na jesen, a ostatak godine se troši zarađeno. Ovo je propast za njih. Na stranu što će da pukne tražnja. Turističke agencije takođe. Zapravo svako sa poslom sezonskog karaktera je pukao, a takvih je jako mnogo.

Državna milostinja ovo neće rešiti.

_____

~~~~~

Летећи Полип

Post by Летећи Полип Thu Mar 19, 2020 1:39 am

Mislim, ja rešenje vidim u tome da države odmah posle krize ulete sa ogromnim javnim radovima koji bi stimulisali potražnju, aka New Deal II. Međutim, to bi značilo deglobalizaciju, a to niko neće. Tako da...

¯\_(ツ)_/¯

_____

~~~~~

Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Thu Mar 19, 2020 1:47 am

Летећи Полип wrote:Znam, ali to je skupa zakrpa kojom će u suštini malo ko biti zadovoljan. Hoću reći, to bi bile neke skromne pare. Nekoj sirotinji će to značiti. Srednjeklasnoj porodici iz Beograda neće.

Mnogi ljudi su zapravo već propali. Agenti za nekretnine pola novca zarađuju na proleće, pola na jesen, a ostatak godine se troši zarađeno. Ovo je propast za njih. Na stranu što će da pukne tražnja. Turističke agencije takođe. Zapravo svako sa poslom sezonskog karaktera je pukao, a takvih je jako mnogo.

Državna milostinja ovo neće rešiti.

Milostinja je samo privremena mera. Za ceo zahvat ce biti potrebne milijarde evra i to odmah posle. Sve i da bude nekakvih javnih radova.
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип Thu Mar 19, 2020 1:52 am

Mislim, ja ne mogu da opišem koliko sam besan u zadnjih nekoliko dana. Možda se oseća u mojim postovima. Kreten je svoje pokrio - i penzionere, i uhlebe, i kriminalce - bizmismene. Nas je pustio niz vodu, i sad se krije ko pička.

_____

~~~~~

Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Thu Mar 19, 2020 1:58 am

Morace sve da uzme u obzir je to su mahom mladji ljudi koji se, sami za sebe, ne boje previse korone. Moze ovako kazem mesec dana, ali to je to. Ovo je vrlo razlicita situacija od ratova i sankcija.
    plachkica

Post by plachkica Thu Mar 19, 2020 1:59 am

je l tripujem kad mislim da će korona zaustaviti emigraciju?
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Thu Mar 19, 2020 2:00 am

plachkica wrote:je l tripujem kad mislim da će korona zaustaviti emigraciju?

U Nemacku tesko. Za drugo ne znam.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Thu Mar 19, 2020 2:23 am

Летећи Полип wrote:Mislim, ja rešenje vidim u tome da države odmah posle krize ulete sa ogromnim javnim radovima koji bi stimulisali potražnju, aka New Deal II. Međutim, to bi značilo deglobalizaciju, a to niko neće. Tako da...

¯\_(ツ)_/¯

Pazi kad to predlaze i 1 jbni NALED. Dotle smo dosli za kratko vreme.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Erős Pista

Post by Erős Pista Thu Mar 19, 2020 2:24 am

Летећи Полип wrote:Mislim, ja ne mogu da opišem koliko sam besan u zadnjih nekoliko dana. Možda se oseća u mojim postovima. Kreten je svoje pokrio - i penzionere, i uhlebe, i kriminalce - bizmismene. Nas je pustio niz vodu, i sad se krije ko pička.

Istina. I ranihe bilo tako, ali sad je to bas razlija izmedju kakvog takvog zivota i skapavanja of gladi.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    kondo

Post by kondo Thu Mar 19, 2020 7:44 am

Летећи Полип wrote:
    Mnogi ljudi su zapravo već propali. Agenti za nekretnine pola novca zarađuju na proleće, pola na jesen, a ostatak godine se troši zarađeno. Ovo je propast za njih. 

NEKA NEKO SPASI AGENTE ZA NEKRETNINE!!!

bounce

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Thu Mar 19, 2020 9:41 am

Ma dobro, ima tu i drugih koliko volis. Sve moguce radnje koje se ne bave hranom npr. A verovatno i ugostiteljsli objekti. I generalno 90% posto privatnih poslova koji se ne bave hranom i higijenom. To je ogroman broj ljudi koji eventualno moze da izdrzi 30-40 dana bez prihoda.
    паће

Post by паће Thu Mar 19, 2020 10:00 am

Жика затворио месару "док траје ванредно стање, због година старости". Оно, кукао ми је више пута како не може да нађе раднике, неће нико да ради. Он се пензионисао пре десет и кусур година и отад држи приватно. Најбоља сланина у граду.

_____
       cousin for roasting the rakija
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Mar 19, 2020 10:07 am

KinderLad wrote:Ma dobro, ima tu i drugih koliko volis. Sve moguce radnje koje se ne bave hranom npr. A verovatno i ugostiteljsli objekti. I generalno 90% posto privatnih poslova koji se ne bave hranom i higijenom. To je ogroman broj ljudi koji eventualno moze da izdrzi 30-40 dana bez prihoda.

mene dosta plaši mogućnost spontanog sloma karantina baš u tom periodu kada presuše sve finansijske rezerve.
    režim sačinjen od glupaka i kriminalaca mora se prilagoditi na situaciju bez presedana (što ovog puta nije stilska figura) i da održava karantin koji podrazumeva zaustavljanje svih tokova društva. bukvalno ne znam da li ijedna zemlja u Evropi može ovo da održava duže od 90 dana.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Thu Mar 19, 2020 10:16 am

Papa Lazarou wrote:
    KinderLad wrote:Ma dobro, ima tu i drugih koliko volis. Sve moguce radnje koje se ne bave hranom npr. A verovatno i ugostiteljsli objekti. I generalno 90% posto privatnih poslova koji se ne bave hranom i higijenom. To je ogroman broj ljudi koji eventualno moze da izdrzi 30-40 dana bez prihoda.

mene dosta plaši mogućnost spontanog sloma karantina baš u tom periodu kada presuše sve finansijske rezerve.
    režim sačinjen od glupaka i kriminalaca mora se prilagoditi na situaciju bez presedana (što ovog puta nije stilska figura) i da održava karantin koji podrazumeva zaustavljanje svih tokova društva. bukvalno ne znam da li ijedna zemlja u Evropi može ovo da održava duže od 90 dana.

To moze samo sa helicopter money. Cak su i GOP "mislioci" to shvatili. Nema drugog nacina ako hoces da odrzis i karantin i javni red i mir na duzi period od 30-40 dana. Sta briga nekog da li ce umreti od virusa ili gladi, pri tom ako ima 30 godina - nece umreti od virusa, tako da...

Post by MNE Thu Mar 19, 2020 10:18 am

Kondo wrote:
    Летећи Полип wrote:
    Mnogi ljudi su zapravo već propali. Agenti za nekretnine pola novca zarađuju na proleće, pola na jesen, a ostatak godine se troši zarađeno. Ovo je propast za njih. 

NEKA NEKO SPASI AGENTE ZA NEKRETNINE!!!

bounce
    šta ćeš mora neko i to da radi Korona i pare - Page 10 1399639816 konkretno kad je u pitanju CG samo preko mene je ušlo xx miliona eura, velika većina tih para je ostala ili potrošena u CG a od toga i drugi žive

ova situacija kida jedno 80% karika iz lanca ishrane, ja ne znam šta će da se desi kada nestanu ove rezerve što su ljudi pokupovali od para koje su imali ali DayZ mi ne djeluje više toliko nerealno... smijao sam se američkim preperima a sad idem da izglancam onog tetejca sa tavana, kad već nemam ništa da radim
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Mar 19, 2020 10:19 am

Јуче су акције фирме за коју радим пале за 30%+, међутим нисмо изолован случај, иста ситуација је и са конкурентима. Основни разлог што нам се затвара главно тржиште, производња код ОЕМ произвоћача стаје. BMW, VW, Ford и слични. Данашње вести нису ништа боље, део произвођача беле технике ускоро прекида производњу. Од 60 фабрика, нама, за сада, не ради само једна у Француској и то на две недеље. Имали смо једног зараженог радника. 

Према ономе што се сада види, ако победи оптимистични сценарио, свеједно ће доћи до промена у структури привреде, а ако буде гори развој епидемије, промене ће само бити брже, по окончању. Главна последица ће бити бег пара од реалне производње, зато што се показала рањивом. Доћи ће до засићења виртуелне сфере. Измениће се транспорт. Услуге везане за туризам ће испарити и свешће се на бедан проценат данашњих. 

Глобализација је у принципу сјебана, а детаље ћемо видети касније, још увек је рано за предвиђања. 

Немам појма.

Post by MNE Thu Mar 19, 2020 10:25 am

bio bih presrećan kad bi se ovo završilo bez nekog većeg rata, ali ameri već traže da im se šteta nadoknadi a nisam baš siguran da su kinezi toliko raspoloženi obzirom na cifru koja je ogromna pa i za kineze, a sve dalje trzavice će još više da sjebavaju već sjebanu ekonomiju

Post by Sponsored content

Current date/time is Fri Nov 15, 2024 9:18 pm