I am just flummoxed. There is someone running w these same values & platform w a massive diverse movement behind it that would love support to get these ideals to the White House. I am so disillusioned by this https://t.co/kTmzYCePUb
— Sarah Silverman (@SarahKSilverman) March 27, 2020
a future to believe in
- Post n°951
Re: a future to believe in
_____
ova zemlja to je to
- Post n°952
to je 1 ozbiljan autizam & divorce od stvarnosti koji se ne moze svaliti samo na obamine savetnike. a ako je bajdenov electoral success anything to go by to je zapravo kvalitet koji glasaci traze.
_____
i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
- Post n°953
Just remembered something from my book: In 1988, the Democratic establishment crafted a backup convention plan if Dukakis couldn't stop Jesse Jackson. They were going to give the nomination to Mario Cuomo, Andrew's dad, at a brokered convention.
— Ryan Grim (@ryangrim) March 23, 2020
_____
i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
- Post n°955
- Post n°956
Bluberi wrote:Reality Has Endorsed Bernie Sanders
На један овакав чланак увек дођу десет других чланака и два сата галаме на Фоксу где тврде супротно. Нема везе што управо тим доказују да је овај у праву - није битно ко је у праву, него која ће теза имати већину.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°957
It's not fake news. @AOC has not endorsed most progressive challengers. If we're being honest, her political calculations now would lead her to not endorse someone exactly like herself. That bridge was awfully nice while you were crossing it. Apparently not so much anymore. https://t.co/T9YhaTvXL7
— Cenk Uygur (@cenkuygur) March 30, 2020
_____
- Post n°958
_____
radikalni patrijarhalni feminista
smrk kod dijane hrk
- Post n°959
misim aoc moze da se kritikuje zbog spoljne politike, mmt-a itd, ali odvratna je ova kampanja na osnovu rekla-kazala iz desnicarskih medija
_____
ova zemlja to je to
- Post n°960
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°961
eo zvezdo, ti si u fazonu sopranosa ovih dana
_____
smrk kod dijane hrk
- Post n°962
_____
smrk kod dijane hrk
- Post n°963
- cenk nije levica, niti se nikad pravio da jestezvezda je zivot wrote:el mogu cenk, dzimi i ti pajaci da se idu na onu temu o pravoj levici ili kako se zove?
misim aoc moze da se kritikuje zbog spoljne politike, mmt-a itd, ali odvratna je ova kampanja na osnovu rekla-kazala iz desnicarskih medija
- cenk i dzimi nisu isto
- sta nije tacno u tvitu ?
_____
- Post n°964
Daï Djakman Faré wrote:- cenk nije levica, niti se nikad pravio da jestezvezda je zivot wrote:el mogu cenk, dzimi i ti pajaci da se idu na onu temu o pravoj levici ili kako se zove?
- cenk i dzimi nisu isto
- sta nije tacno u tvitu ?
nije levica ali je samozvani strong progressive koji je pre mesec dana ko 'progresivac' vodio kampanju za kongres a istovremeno ko CEO union-bustovo i prico svasta o svojim radnicima. ne znam koga sve podrzava aoc, ali je cinjenica da niko nije podigo vise para za prajmri celendzere i da aoc cesce i zesce kritikuje demokratsku partiju nego berni. cenk nje u poziciji da drzi lekcije a verovatno ima i cudne predstave o tome sta znaci progresivan kandidat.
a u pravu si da nisu isto. izvinjenje dzimiju.
odnos koji mnogi na levici imaju prema aoc je bolestan. necu da kazem da je mizoginija ali nije zdravo. od nje se ocekuje savrsenstvo koje niko ne ocekuje od recimo bernija, a kad ne ispuni te zahteve proglasava se izdajnikom. to je toliko ludo da su u nekom trenutku ljudi poceli da je krive za bernijev poraz. stiglo je i do foruma.
_____
ova zemlja to je to
- Post n°965
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°966
Last edited by Mr.Pink on Wed Apr 01, 2020 1:45 am; edited 1 time in total
- Post n°967
ali svejedno, ljudi koji se vise od mene interesuju za psihoanalizu i te stvari treba da objasne tu neodoljivu zelju da aoc izda. misim ljudi su zdravo za gotovo uzimali onaj tekst da je aoc ostavila bernija pre ajove zbog dzoa rogana.
_____
ova zemlja to je to
- Post n°968
To je uzasan problem
_____
smrk kod dijane hrk
- Post n°969
Msm, jasno da bi voleli da je tako predstave
- Post n°970
ja necu da se pravim kao da znam sve detalje niti da sam istrazivao ne znam koliko, ali ta epizoda sa TYT union drive-om je jako cudno koincidirala sa njegovom kampanjom za kongres. ono sto znam je da kada je cenk pitao nadleznu labor instancu on 'how should we proceed' (u smislu pravljenja uniona) mu ovi nisu odgovorili u prepisci nego su se momentalno okrenuli javnosti i povikali 'haa, you see - union buster'. pritom TYT union drive je dosao na red tek posto ga je berni unendorseovao mesec dana ranije zbog mizoginije . i ok, to sa cenkovom mizognijom jeste presmesno ali je isto tako verifyable kao presmesno dok ovo sa TYT union drajvom nije tako. mislim ne znam uopste kako u doba me too-inspired online vigilantizma i cancel culture-a mozemo da se pravimo da neko ko napravi anonimni tviter kanal na kojem tvrdi da zastupa sindikat radnika, actually ima vecinu i stvarno zastupa sindikat radnika te da se sa punim pravom tretira kao honest actor. a da pritom pomenuta labor instanca je podrzala tvog protivnika u kongresnoj trci.zvezda je zivot wrote:nije levica ali je samozvani strong progressive koji je pre mesec dana ko 'progresivac' vodio kampanju za kongres a istovremeno ko CEO union-bustovo i prico svasta o svojim radnicima. ne znam koga sve podrzava aoc, ali je cinjenica da niko nije podigo vise para za prajmri celendzere i da aoc cesce i zesce kritikuje demokratsku partiju nego berni. cenk nje u poziciji da drzi lekcije a verovatno ima i cudne predstave o tome sta znaci progresivan kandidat.
a u pravu si da nisu isto. izvinjenje dzimiju.
odnos koji mnogi na levici imaju prema aoc je bolestan. necu da kazem da je mizoginija ali nije zdravo. od nje se ocekuje savrsenstvo koje niko ne ocekuje od recimo bernija, a kad ne ispuni te zahteve proglasava se izdajnikom. to je toliko ludo da su u nekom trenutku ljudi poceli da je krive za bernijev poraz. stiglo je i do foruma.
a cini mi se bitnim da naglasim da cenk nije levica jer u zadnjih 5 godina kada je i britni spirs postala levica, cenk bukvalno svaku trecu emisiju podseca ljude da je kapitalista. mislim da isticanje takvih stvari ima sve vecu vrednost kako vreme prolazi.
ne znam kakav je odnos levice generalno prema AOC, to verovatno ti znas bolje i uopste mi nije testko da poverujem da je tako jer ona i dalje nekakva tabula rasa u koju upisujemo svasta. no ono sto je zamerka AOC u konkretnom tvitu se tice strategije i potpuno je ista kao i zamerka koja se postavlja berniju u tom smislu sa jednom bitnom razlikom kod AOC: ona je podrzana 2018 kao justice democrat i ona je bila bukvalno posterchild za njih i za sve njihove progresivne office hopefull-se (a obzirom da je to PAC koji je cenk osnovao ne bi se slozio da cenk nije u poziciji da joj drzi pridike). fast forward 2 godine kasnije AOC je highly selective oko toga koga ce da podrzi u prajmerijima i podrzi samo 2 ljudi od njih stotinu koji se kandiduju sirom zemlje i od kojih je jedna latino zena - bukvalno mirror image nje od pre 2 god. tako da cenk kad kaze u tvitu to za mostove misli na to.
takodje, ono sto ja mogu da detektujem jeste da se AOC pomalo sizofreno ponasa. tipa pre par dana izadje u kongres i popljuje stimulus package bill i onda glasa za isti. smislja izgovore za elizbeth warren i zove nensi pelosi mama bear. znaci sa jedne strane imamo nesto sto se ocitava kao politicki pragmatizam gde pokusava da reach out-uje more moderate dems kolegama (sto dzimi rece juce da je od 2016 autisticni berni otisao 10 puta sa clyburnom na rucak i samo jebeno pricao sa njime mozda ga ovaj ne bi podrzao sad, ali mozda ne bi podrzao ni bajdena) i mogucim progresivnim saveznicima (kao warren, ma koliko ona delovala kao lost cause u ovom trenutku je zapravo vrlo politically savvy thing to do i cudos AOC za to) a sa druge strane imamo ovaj aktuelni trenutak sa koronavirusom i svim nesagledivim politicko-ekonomskim posledicama i sav taj pragmatizam deluje nekako potpuno mimo trenutka. imam utisak - bas od TYT-ja zadnjih nedelju dana - da komplet svi progresivni lideri (sanders included) da samo sede i gledaju kako trenutak prolazi. a bukvalno ova kriza je momenat i za minimum wage i za universal healthcare.
_____
- Post n°971
ovo sam i ja mislio do bukvalno malocas (samo nisam ukacio dobro tajming, ja sam mislio da je to bilo posle super tuesday-a)zvezda je zivot wrote:verovatno i zato sto voli medije i postigla je 1 mejnstrim popularnost koja je iz razlicitih razloga nedostizna nekom politicki ispravnijem poput ilhan omar. i verovatno sto izgleda ko da uziva.
ali svejedno, ljudi koji se vise od mene interesuju za psihoanalizu i te stvari treba da objasne tu neodoljivu zelju da aoc izda. misim ljudi su zdravo za gotovo uzimali onaj tekst da je aoc ostavila bernija pre ajove zbog dzoa rogana.
ali nisam to prepisivao izdavanju bernija vec preterano ideolosko cistunskim refleksima (koje bih skroz ocekivao od mladog politicara)
_____
- Post n°972
Daï Djakman Faré wrote:
imam utisak - bas od TYT-ja zadnjih nedelju dana - da komplet svi progresivni lideri (sanders included) da samo sede i gledaju kako trenutak prolazi. a bukvalno ova kriza je momenat i za minimum wage i za universal healthcare.
Samo da izadju i da kazu "sada se vidi koliko nam je potreban single payer, evo vidite sta je Gov Cuomo rekao kako nabavljamo medicinsku opremu, 50 health care sistema biduje jedni protiv drugih kao ne ebay, umesto da kupimo kao drzava Amerika pa da raspodelimo, a sto smo mogli da smo imali single payer". To bi bio a-ha momenat za mnoge.
Za UBI ce momenat biti za jedno 2-3 meseca, kada se skupi kriticna masa ljudi koji su ostali bez posla i kada se sagleda ko je sve bankrotirao i koliko ljudi je ostalo bez posla. A-ha momenat bi tada bio da se kaze "evo vidite, da imamo UBI, ne bi smo morali sada da pravimo nove rupe u budzetu i da produzavamo pomoc za nezaposlene". Kada je bila kriza 2009, produzili su sa 6 na 18 meseci, to ce sigurno i sada da urade.
Oni sede na rukama i kritikuju Trampa zbog toga sto je nespreman docekao Corona virus - a bas to njegovo necinjenje im otvara mogucnosti kakve nisu mogli ni da sanjaju do pre mesec dana. Da li je moguce da to bas niko ne vidi?
- Post n°973
Мора да прође неко време док се то не излобира, док не уђе у уши свима, они напросто када преломе, увек ломе на лошу страну.
Бернард тупи о здравству већ 20 година и тек сада се клатно помера у његову страну, а то је зато што против себе има милион лобиста из здравства и осигуравајућих друштава.
- Post n°974
I said what I said :clap_tone3: https://t.co/8rxQh7uSFA
— Alexandria Ocasio-Cortez (@AOC) April 1, 2020
Can’t control what people say about me, only what I do. Manufactured cynicism is a real thing.
— Alexandria Ocasio-Cortez (@AOC) March 31, 2020
I’m blessed to be held accountable and made better by activists + movements. If you point to actions I can adopt to be better I’m grateful, but I can’t do anything about gossip. Sry!
cak se osmelila i da se suprotstavi predsedniku kuomu
TY @AOC for standing up to Cuomo’s moratorium on mortgages, but not rent payments.
— Tiffany Cabán (@tiffany_caban) March 31, 2020
“We’re essentially rewarding and offering preferential treatment to land owners and those who are more wealthy.”
_____
ova zemlja to je to
- Post n°975
Daï Djakman Faré wrote:mislim ne znam uopste kako u doba me too-inspired online vigilantizma i cancel culture-a mozemo da se pravimo da neko ko napravi anonimni tviter kanal na kojem tvrdi da zastupa sindikat radnika, actually ima vecinu i stvarno zastupa sindikat radnika te da se sa punim pravom tretira kao honest actor. a da pritom pomenuta labor instanca je podrzala tvog protivnika u kongresnoj trci.
pa jbga ne mozemo sve da pretvaramo u he said she said. konsenzus kod lejbor dzurnosa bio je da je cenk union bustovo na prilicno standardan nacin. i da je njegova odbrana prilicno standardna. misim po meni je pametna taktika da se sindikat pravi usred progresivne kampanje ako je poslodavac ionako neprijateljski nastrojen prema sindikatu. to cenkovo zasto bas sada? kome to odgovara? nazalost je takodje ocekivano. misim valjda ken klips zna sta se desava u tyt i da to nije neki anonimni tviter kanal.
_____
ova zemlja to je to