vakcine - institucije i poverenje
- Post n°151
Re: vakcine - institucije i poverenje
djibus
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Guest
- Post n°152
Valjda će proći i ta antivakserska moda, mada još uvek nije ni na vrhuncu.
Sa praktične tačke gledišta, bilo bi sasvim racionalno izdvojiti antivaksere na pusta ostrva, da tamo rekonstruišu petnaesti vek do mile volje. Na sreću, imamo civilizaciju koja nas sprečava da radimo takve stvari. Istu onu civilizaciju protiv koje se bore.
Sa praktične tačke gledišta, bilo bi sasvim racionalno izdvojiti antivaksere na pusta ostrva, da tamo rekonstruišu petnaesti vek do mile volje. Na sreću, imamo civilizaciju koja nas sprečava da radimo takve stvari. Istu onu civilizaciju protiv koje se bore.
- Post n°153
nemam reci. u svakom slucaju we need to get medieval on their ass.
- Post n°154
ali meni je, mimo ideolgije, frojda, lakana, marksa i svega ostalog, nezamislivo da ti ljudi ovako pisu.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°155
autism colors? (!)
_____
Warning: may contain irony.
- Guest
- Post n°156
Žena iz zgrade danas nekome u hodniku na telefon kaže "ne znam ti ja to za vakcine, ja sam decu dobila vakcinisanu", pa pras u smeh... Taj stan sam smatrao normalnim na osnovu par interesantnih razgovora s đedom familiae, a od sada kapiram da živim u potpunosti okružen gomilom čudaka.
- Post n°157
Prejako.
- Spoiler:
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°158
Ovde antivakseri organizuju skupove po kućama sa nekim ko je bolestan sa ciljem da se deca inficiraju, kao to je put da (kad preleže te bolesti) steknu imunitet. I da vidiš kako srčano brane to zlostavljanje (svoje) dece. To zovu "chicken pox parties", tog se čak ni ovi ostapovi konceptualni umetnici ne bi setili.
- Post n°159
Koliko znam, to se radilo i kad smo mi bili klinci, ne iz antivakserskih razloga, nego jer se boginje kasnije teže preboljevaju, a kad si klinac, relativno lako.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°160
zar se nismo vakcinisali?
- Guest
- Post n°161
Vakciniše se valjda za morbile, ne za varičele, one se preleže... Mislim, obično, kapiram da to ne važi za iz nekog razloga posebno osetljivu decu.
- Post n°162
Da, na varičele sam mislio.
_____
- Guest
- Post n°163
Postoji vakcina protiv varicele, samo u Srbiji nije obuhvacena programom obavezne vakcinacije. Ne znam moze li da se kupi u Srbiji i da li je daju deci koja su u nekom posebnom riziku. U Nemackoj, UK, SAD se deca vakcinisu i protiv toga, koliko znam.
- Post n°164
To je kombinovana vakcina koja ukjucuje i varicelu.
- Guest
- Post n°165
Ne nuzno. Ima neki Varilrix koji je samo protiv varicela?
Nije ni vazno. Ja sam isla vodecim putem, dala detetu sve po programu zemlje u kojoj zivi, i to ono sto je Torlak proizvodio u to vreme. Znam da su drugi kupovali kombinovanu vakcinu. Mene je doktorka dovela pred svrsen cin - kad smo dosli, pitala me jesam li donela svoju ili primamo ono sto drzava daje. Posto blage veze nemam o tome, tu na licu mesta sam prelomila. Da je pristala da mi da neku informaciju vise osim informacije o ceni kupovne vakcine, mozda bih prelomila drugacije. Ali, rekla je da ne sme da reklamira kupovnu vakcinu?!
Pogresno na milion nivoa ...
Mislim, moze da pita i da na mene prebaci odluku, ali ne moze elementarno da me informise?!?
Nije ni vazno. Ja sam isla vodecim putem, dala detetu sve po programu zemlje u kojoj zivi, i to ono sto je Torlak proizvodio u to vreme. Znam da su drugi kupovali kombinovanu vakcinu. Mene je doktorka dovela pred svrsen cin - kad smo dosli, pitala me jesam li donela svoju ili primamo ono sto drzava daje. Posto blage veze nemam o tome, tu na licu mesta sam prelomila. Da je pristala da mi da neku informaciju vise osim informacije o ceni kupovne vakcine, mozda bih prelomila drugacije. Ali, rekla je da ne sme da reklamira kupovnu vakcinu?!
Pogresno na milion nivoa ...
Mislim, moze da pita i da na mene prebaci odluku, ali ne moze elementarno da me informise?!?
- Post n°166
MMR kombinovana vakcina obuhvata male boginje (morbilli), crvenku (rubelle) i zaušake (mumpsa). Vakcinacija protiv varicela (jeste varilrix) nije obavezna, a MMR jeste.
Ja se isto sećam tih namernih razboljevanja dece da bi preležala što ranije, jer deca lakše podnesu, a kasnije može imati ozbiljne posledice, naročito je opasna kod trudnica.
Ja se isto sećam tih namernih razboljevanja dece da bi preležala što ranije, jer deca lakše podnesu, a kasnije može imati ozbiljne posledice, naročito je opasna kod trudnica.
- Guest
- Post n°168
jos jedno predavanje iz novog ciklusa "sam je kriv ko umre od raka"
- Post n°169
Ljudi su idioti
Bojan Kostićпре 33 минута
Ministar zdravlja g.Lončar,i jedan broj zaposlenih u Ministarstvu zdravlja ne poznaje ni elementarne činjenice vezane za vakcinaciju,a bojim se da su slabo upoznati i sa trenutno važećim zakonom o zdravstvenoj zaštiti i odredbama zakona u vezi prava pacijenata.Vakcinacija štiti od određene zarazne bolesti onoga koji je vakcinisan,osobe koje nisu vakcinisane i dobiju određenu zaraznu bolest je ne mogu preneti na one koji su vakcinisani.Pravo svakoga pacienta je da odlučuje o svojem zdravlju,za maloletna lica to pravo izvršava roditelj,i u skladu s tim ima pravo da odbije vakcinaciju svojega deteta.Obavezna vakcinacija ne znači prisilna vakcinacija već da je država obavezna da obezbedi vakcinaciju za sve osobe na koje se odnosi obavezna vakcinacija.Vakcinacija deteta kao i odbijanje iste nose svoje rizike,i lekar je dužan da svoje znanje iz te oblasti prenese roditeljima koji odlučuju o vakcinaciji.Odluka da dete ne bude vakcinisano ne sme ni na koji način diskriminisati to dete.
Мирослав Мпре 25 минута
Јел то један од услова за пријем у нато пакт? Интересује ме само колико дуго ће ово народ да трпи.
Milošпре око један сат
Dete koje nije vakcinisano ne može da zarazi ono koje je vakcinisano. Prema tome, zašto su roditelji obavezni da vakcinišu decu, ako već država ne želi da preuzme odgovornost za kontraindikacije do kojih može doći kao posledica vakcinacije? Već je neko napisao, u najrazvijenijim evropskim zemljama vakcinacija je stvar izbora. Ali kod nas se zavodi sve čvršća diktatura vakcinisanja.
- Post n°171
AnaDilajt wrote:Ljudi su idioti
Родољубпре 11 сати
Када ми држава буде рађала и хранила децу, нека их онда и вакцинише. Овако сам захвалан само Богу! Боље им је да ми деци не прилазе! Схватају ли то безбожници који пишу такве законе? Ми верујући имамо не само право већ и обавезу да чувамо сопствену децу својим животима.
Препоручујем 2
zoranпре 11 сати
Zato u zapadnim zemljama nigde nije obavezne vakcine to samo nasi politicari kupuju i nama preprodaju i to je biznis
Одговори | Препоручујем 5
beogradпре 11 сати
Pitanje je sta dobijamo vakcinacijom. Niko nezna sta se nalazi u samom sredstvu za vakcinaciju , nove vrste virusa , nasilna promena genetike ubrizgavanjem stetnih sastojaka u tecnost za vakcinaciju. Ali posto je ova nasa vlast samo jedan deo Briselskog ogranka nadam se da ce nam zabraniti kroz razno razne zakone da disemo,zivimo itd.
Препоручујем 6
Uspeo sam da nađem svega 1 relativno normalan komentar.
- Guest
- Post n°172
preovladjuje ta "ja sam te rodila/o ja cu te ubiti" mantra, sa vec redovnim dodatkom "truju nas amerikanci"
bas je ajb izbacila juce prilog o glavnoj alternativi vakcinama i svim ostalim lekovima, cuvenim mms kapima
najjeziviji deo cele price je onaj o "parazitima" iz creva, zapravo zguljenim i unistenim zidovima creva koji pod dejstvom otrova otpadaju. inace borkinja protiv farmaceutske mafije (koja sve ovo radi samo zbog para), sat skajpa naplacuje 100 evra
btw, ti mms ljudi su svuda oko nas, u kaficu kod poznanika radi pristojna zena, bar ovako koliko na taj nacin nekoga mozes da upoznas, i kada smo pricali nesto o ozbiljnim psecim bolestima, mrtva ladna na keca izvali "sredice to sve mms"
bas je ajb izbacila juce prilog o glavnoj alternativi vakcinama i svim ostalim lekovima, cuvenim mms kapima
najjeziviji deo cele price je onaj o "parazitima" iz creva, zapravo zguljenim i unistenim zidovima creva koji pod dejstvom otrova otpadaju. inace borkinja protiv farmaceutske mafije (koja sve ovo radi samo zbog para), sat skajpa naplacuje 100 evra
btw, ti mms ljudi su svuda oko nas, u kaficu kod poznanika radi pristojna zena, bar ovako koliko na taj nacin nekoga mozes da upoznas, i kada smo pricali nesto o ozbiljnim psecim bolestima, mrtva ladna na keca izvali "sredice to sve mms"
- Guest
- Post n°173
http://www.021.rs/story/129591/Policija-pretresla-kucu-nadrilekarke-Sladjane-Velkov.html
- Post n°175
ognica efimera wrote: