Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

a future to believe in

Daï Djakman Faré

a future to believe in - Page 28 Empty Re: a future to believe in

Post by Daï Djakman Faré 2020-02-28, 10:21

William Murderface wrote:Zaista jeste. U cemu je fora? Zasto joj jos uvek daju lovu? I zar nije trebalo da odustane posle Nevade?
    vorenka je otisla u centar i time obezbedila znacajnu podrsku obama DP establishmenta i superPAC-ova sa kojima su ovi dobri. ona igra tacno onako kako vasingtonski insajderi i DP establishment zamislja politicku trku (i kako su se izbori tradicionalno dobijali) igra je upravo tako zbog njih jer je videla da joj je put do nominacije preko progressivaca / levog krila zatvoren jer je tu berni jaci: znaci bukvalno party unity, reaching across the isle i ono sto oni misle da je electability until your head spins.

a obama se od starta protivio bajdenu koji je bukvalno prezivio kao najjaci kandidat starog establishmenta do januara i onda kada su posle new hampshire-a videli da sleepy joe nema sanse pre 2 nedelje su bacili svu lovu na budicica. i onda sad kad su videli da je vorenka zaostrila odnose sa bernijem pomislili su da je jos bolje da apropriraju starog neprijatelja (koji se sam nudi) nego guraju smalltown majora bez ikakvog name recognitiona.

_____
    i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
    Erős Pista

Post by Erős Pista 2020-02-28, 10:24

Tnx!

Koje budale.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Anonymous
    Guest

Post by Guest 2020-02-28, 10:32

Daï Djakman Faré wrote:
    William Murderface wrote:Zaista jeste. U cemu je fora? Zasto joj jos uvek daju lovu? I zar nije trebalo da odustane posle Nevade?
    vorenka je otisla u centar i time obezbedila znacajnu podrsku obama DP establishmenta i superPAC-ova sa kojima su ovi dobri. ona igra tacno onako kako vasingtonski insajderi i DP establishment zamislja politicku trku (i kako su se izbori tradicionalno dobijali) igra je upravo tako zbog njih jer je videla da joj je put do nominacije preko progressivaca / levog krila zatvoren jer je tu berni jaci: znaci bukvalno party unity, reaching across the isle i ono sto oni misle da je electability until your head spins.

a obama se od starta protivio bajdenu koji je bukvalno prezivio kao najjaci kandidat starog establishmenta do januara i onda kada su posle new hampshire-a videli da sleepy joe nema sanse pre 2 nedelje su bacili svu lovu na budicica. i onda sad kad su videli da je vorenka zaostrila odnose sa bernijem pomislili su da je jos bolje da apropriraju starog neprijatelja (koji se sam nudi) nego guraju smalltown majora bez ikakvog name recognitiona.
    a future to believe in - Page 28 450?cb=20120523141520
    Јанош Винету

Post by Јанош Винету 2020-02-28, 10:34

9 милиона USD је сића за ову трку и за амерички политички систем. То иде анонимно преко суперпака, мислим да би јој естаблишмент то дао у сваком случају.

Какогод, добра анализа Фареова. И даље јој верују, дају јој новце да иде даље. Воренка удара на све жице естаблишмента који штедро дарује свима.

_____
    Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
    Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
    шумидер-модер

Post by шумидер-модер 2020-02-28, 10:36

a future to believe in - Page 28 1233199462

Ето, видиш да може дејствително, без...

_____
    Dok si to smislio, na mom si visio.
    Je l imamo temu na kojoj pišemo o tome koliko je Biki lepa ili može ovde?
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип 2020-02-28, 10:36

Ugazio bi je Trampara.

_____
    Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.

~~~~~

Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
    шумидер-модер

Post by шумидер-модер 2020-02-28, 10:41

Papa Lazarou wrote:
    Daï Djakman Faré wrote:

a future to believe in - Page 28 450?cb=20120523141520
    a future to believe in - Page 28 1233199462

Ето, видиш да може дејствително, без:

... wrote:...smalltown majora bez ikakvog name recognitiona.

Recognitioniraћемо даље...

_____
    Daï Djakman Faré

Post by Daï Djakman Faré 2020-02-28, 10:42

ako bi pitali sve bernibroe koga biste najmanje voleli da berni ima za protivnika u final showdown-u to bi bila uglavnom bila vorenka.

mislim istorijski gledano to je nevidjena, epska pobeda za nas (jer smo toliko gurnuli celu partiju u levo da u sustini biramo izmedju dva kandidata koja su nasa - progressive lite i hard progressive). ali svakako vorenka je najgori protivnik od ponudjenih i zbog hubrisa i zbog svega, seselj toma nikolic fazon.

_____
    i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип 2020-02-28, 10:44

Pa niste gurnuli celu partiju u levo. Gotovo cela partija hoće da ostane tu gde jeste. U tome je i problem.

_____

~~~~~

Daï Djakman Faré

Post by Daï Djakman Faré 2020-02-28, 11:03

naravno da hoce da ostane tu de je, ali je potpuno otvoreno pitanje da li ce moci da ostane. no cinjenica da uopste razmatraju da uzmu nekog poput nje kao svog je potpuno devastating za DP establishment. mislim svestan sam da to nije nikakav argument - ali mi smo ovde na ovom topiku bili prilicno optimisticni i ja se secam nasih forumskih analiza iz 2016 (posle bernijevog poraza) i nekih dosta kasnijih. da nam je neko reko 2016 da ce znacajan deo establishment-a 2020 da zalegne za voren protiv sandersa mi bi bili iz fazona 'nooo waay, zajebavas nas'.

no bitna stavka je da sve ovo o cemu pricamo ne uzima u obzir bloomberga koji je (zbog neogranicenosti sredstava) potpuno nepredvidljivi darkhorse, sa ili bez podrske establishmenta. nisam video ni jedan poll, ali mislim da ce bloomberg da otkine celu floridu npr.

_____
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип 2020-02-28, 11:31

Daï Djakman Faré wrote:
     ja se secam nasih forumskih analiza iz 2016 (posle bernijevog poraza) i nekih dosta kasnijih. da nam je neko reko 2016 da ce znacajan deo establishment-a 2020 da zalegne za voren protiv sandersa mi bi bili iz fazona 'nooo waay, zajebavas nas'.

To je zato što se onomad mislilo da je ona ne znam kakav progresivni kandidat, a ne kukavičje jaje.

Hoću da kažem, ništa se suštinski nije promenilo. Demokratska stranka je i dalje partija pobednika sistema, koji su spremni da udele neku utešnu nagradu masama. Progresivna platforma, ako je iole iskrena, se ne uklapa u to. Sanders će boljem slučaju proći kao Toma Nikolić, u gorem kao Korbin.

Mislim da u ovom trenutku ne postoji nijedan kandidat ili pokret u Americi, i na Zapadu uopšte, koji može da zaustavi trenutnu ekonomsko-političku inerciju. To mogu samo krupni geopolitički potresi da urade.

_____

~~~~~

Anonymous
    Guest

Post by Guest 2020-02-28, 11:45

Ti potresi su u toku, demografski, ekonomski, tehnološki, ekonomski, medijski i geopolitički.   Pokušaj da čitaš te pokrete i kandidate kao simptome potresa.
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип 2020-02-28, 11:49

Potresi u smislu kolapsi i krize. Ekonomske, ratne, bio ekološke... Ovo je još uvek stanje tenzije. Polako se zateže, ali još nije puklo. Kada pukne, očekujem daleko manje racionalne političke opcije.

_____

~~~~~

Anonymous
    Guest

Post by Guest 2020-02-28, 11:49

a dobro, niko valjda ne očekuje od brata Bernija "da zaustavi trenutnu ekonomsko-političku inerciju'', šta god to tačno značilo.

što se tiče Uorenke, naravno da bi je Tranpara pokidao. protiv njega mora kandidat koji neće da upada u njegove zamke i da brani pristojnity, eroding norms, te da viče Rusija! Rusija!, jer na tom terenu nema leba protiv WWE heela njegovog kalibra. treba neko ko će kao Berni da se drži jasne materijalne priče koja je popularna i da skupi na toj osnovi široku koaliciju.

mislim da će njeno finansiranje postati neodrživo posle utorka, naročito kad izgubi i u svojoj državi. Bajdenu su krenuli da zavrću slavinu već posle IA, ko će da plaća kandidata bez delegata koji ne može ni svoju državu da osvoji?
    Anonymous
    Guest

Post by Guest 2020-02-28, 12:04

Летећи Полип wrote:Potresi u smislu kolapsi i krize. Ekonomske, ratne, bio ekološke... Ovo je još uvek stanje tenzije. Polako se zateže, ali još nije puklo. Kada pukne, očekujem daleko manje racionalne političke opcije.

Shvatam. Ipak, imam malo drugačije tumačenje. Čini mi se da u ovom vremenu pucanje izgleda baš ovako: postepena akumulacija nerešivih kriza, bez dovoljno kinetičke energije u društvu da stvari eskaliraju ka divovskim ratovima. Postoje mehanizmi za umirivanje onih najočiglednijih i neposrednih pretnji (tipa - neće u ovo vreme jedna supersila direktno napasti drugu, ako mogu da ratuju drugim sredstvima), ali se uvećava količina šuma i loma. Recimo, uopšte ne verujem u mogućnost WW3 onako kako se to inače zamišlja - armijske grupe koje napreduju preko kontinenata, atomske bombe padaju na vojne baze.
    Јанош Винету

Post by Јанош Винету 2020-02-28, 12:48

Тога неће бити али већ имамо нови Хладни рат. Разорена Сирија као игралиште борбе великих и малих сила, Авганистан, кварење игре у Јужној Америци кроз Венецуелу или Боливију, Јемен. итд. Готово исте геополитичке тачке су опет жаришта надигравања.

Сандерс је рецимо спољнополитички потпуно на трагу шездесетосмашког антиратног покрета, товари Бајдена немилице јер је подржао рат у Ираку, итд.

Тај антиратни и антиимперијалистички став је опет врло прагматичан јер се Америка развукла свуда. Трамп је изазвао шок када је рекао да је рат у Ираку био глупост. То је сад популаран и реалан став.

Нико тамо није блесав, Амери то су прагматични људи. Код њих идеолошко слепило има границе. Лакше је прикочити сада са геополитичким аспирацијама него чекати катастрофу и банкрот.
    zvezda je zivot

Post by zvezda je zivot 2020-02-28, 13:05

Daï Djakman Faré wrote:da nam je neko reko 2016 da ce znacajan deo establishment-a 2020 da zalegne za voren protiv sandersa mi bi bili iz fazona 'nooo waay, zajebavas nas'.

to biste mozda bili u fazonu vi sto se trujete young turksima a future to believe in - Page 28 1233199462  ovaj forum ipak ima dugu istoriju podozrivosti spram elizabet voren. za nju su zalegli delovi hilarine koalicije od kojih se to ocekivalo, feministkinje, wonkovi, elitni mediji tipa nyt, progresivne organizacije bliske demokratama. ona je i 2016. bila timski igrac. ko neko ko je 2016. sam pravio svoj anti-voren avatar nisam iznenadjen.

veliko iznenadjenje sto niko da zalegne za bajdena. vorenkin superpak za nedelju dana potrosio vise nego bajdenovi za celu kampanju.

a Polip je u pravu za debatu. vorenkini ljudi kad ih  pitaju a koju drzavu misite da osvojite, oni kazu bitno je da osvajamo delegate (koje ne osvajaju) i da dobijamo debate. evo i ovaj obamaboy se slaze

_____
    ova zemlja to je to
    шумидер-модер

Post by шумидер-модер 2020-02-28, 13:18

Papa Lazarou wrote:
    Čini mi se da u ovom vremenu pucanje izgleda baš ovako: postepena akumulacija nerešivih kriza, bez dovoljno kinetičke energije u društvu da stvari eskaliraju ka divovskim ratovima. 
    Такозване нерешиве кризе су увек биле само симптоми, по некад и добродошли узроци са отпочињање сасвим извесног рата, рандом:
    - Агадирска криза
    - анексиона криза, босанска, итд, итд..., и на крају:
    - Атентат, онај, а и око њега је, као повода, било поприлично премишљања...

Свака сличност са данашњим светом је намерна: ради се о уводу у Први светски рат, рат држава неподељених идеологијом, тачније са мање-више истом идеологијом, које су се узајамно дохватиле планирајући и спремајући се годинама...
    Ратовало се за, упрошћено речено, за крајње материјална добра, за поновну пооделу света, данас би се рекло, рецимо - ресурса.
    У једном свету који је, опет, без (супротстављених) идеологија, али је у ниском старту гледе све израженије потребе да - ко и колико може - покуша да ресурсе обезбеди, стави под контролу.
    Парадокс је да је Америка на неки начин заостала, уљуљкана у постхладноратовски тријумфализам: последњих 30-ак година наступила је, као једина преостала глобална сила, управо - идеолошки.
    Покушавајући да под маском идеологије протера своје глобално политичке циљеве и - свиђало се то некоме или не - засрала онолико: показало се да идеологија демократије напросто не функционише, од Балкана, Ирака, Либије, итд, итд..., тако да се цела прича своди на могућност да Америка покуша пронађе ефикасније начине за промоцију и заштиту својих интереса.
    Док још може и док је још при снази, с обзиром да, опет свиђало се то некоме или не, још увек поседује највећи глобални потенцијал демократије којој је, додуше, потребно поприлично репарирања, али и потенцијал за заштиту неких усвојених елементарних цивилизацијских вредности онако како их се још увек препознаје.

... wrote:Postoje mehanizmi za umirivanje onih najočiglednijih i neposrednih pretnji (tipa - neće u ovo vreme jedna supersila direktno napasti drugu, ako mogu da ratuju drugim sredstvima), ali se uvećava količina šuma i loma. 
    Не постоје.
    Хладноратовска дуго учена вештина кореографије криза је нестала, а број прстића на оним дугмићима је порастао и расте и даље: јучерашње нуклеарне силе можда могу још увек да једна другу држе у равнотежи снага.
    То не важи са новокомпоноване нуклеарне играче чији број расте, а који су - сваки из својих разлога - коначно открили начин да се супротставе претњи великих од којих ама баш ни један једини нема ни у причуви ни у плановима средстава и начина да се томе супротстави: на севернокорејску нуклеарну претњу за сада само западном делу САД, не постоји војни одговор.
    Не постоји, тачније, ама баш никакав одговор.

... wrote:Recimo, uopšte ne verujem u mogućnost WW3 onako kako se to inače zamišlja - armijske grupe koje napreduju preko kontinenata, atomske bombe padaju na vojne baze.
    Никада се није тако ни замишљао: времена планирања употребе 3 до чак 10-ак нуклеарних удара само по 1 дивизији која, рецимо, напредује или покушава да напредује, прошла су са Хладним ратом.
    Проблем је у томе што су се догађањима последњих 30-ак година у потпуности изгубиле могућности степеноване, постепене ескалације чак и нуклеарног рата: остала је само опција масовне употребе Бомби по територији противника.
    Нема више милионске совјетске армије са десетинама хиљада тенкова спремних да јурну преко Севернонемачке равнице,  нема више ни америчког ни совјетског нуклеарног кишобрана за мале и луде попут Пољске, а могуће је и целе Европе, нема ни Бомби по војним базама...
    Остале су само Бомбе за по градовима.

_____
    паће

Post by паће 2020-02-28, 13:21

Летећи Полип wrote:Pa niste gurnuli celu partiju u levo. Gotovo cela partija hoće da ostane tu gde jeste. U tome je i problem.

Шта ти значи "цела партија"? Хоће да остане ту где јесте од рамена навише. Остало, с мудима на челу, одлази лево. Докле мисле да могу да остану тако нахерени? Док Воренкин суперхик не спичка сву лову што има?

_____
       cousin for roasting the rakija
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    Anonymous
    Guest

Post by Guest 2020-02-28, 13:41

a future to believe in - Page 28 2304934895
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип 2020-02-28, 13:41

Mali intermeco:

The former secretary of state and 2016 Democratic nominee will begin hosting an audio show to be released in late spring, a Clinton spokesman tells CNN.
    The medium will give her a public platform around the end of the Democratic nomination fight and general election against President Donald Trump.

The podcast, which does not yet have a name, will be co-produced by iHeartMedia. News of Clinton's forthcoming podcast was first reported by Politico.

Nastavite sa dikusijom...

_____

~~~~~

Daï Djakman Faré

Post by Daï Djakman Faré 2020-02-28, 14:00

zvezda je zivot wrote:to biste mozda bili u fazonu vi sto se trujete young turksima a future to believe in - Page 28 1233199462  ovaj forum ipak ima dugu istoriju podozrivosti spram elizabet voren. za nju su zalegli delovi hilarine koalicije od kojih se to ocekivalo, feministkinje, wonkovi, elitni mediji tipa nyt, progresivne organizacije bliske demokratama. ona je i 2016. bila timski igrac. ko neko ko je 2016. sam pravio svoj anti-voren avatar nisam iznenadjen.
    vorenka nikad nije bila nedvosmisleno pozitivni lik na tyt-ju (mozda oko 2010-te) ali to svakako nije od recimo 2016 kada se ceo democratic primary pravila luda i stavila celu dem primary trku na ignore i umesto toga tvitovala o random glupostima. cak i ne bi bio paranoican zakljucak da je njeno krajnje bizarno ponasanje 2016 i non-endorsment ikoga (odn. efektivno ne zameranje clinton campu) zapravo znak da je ona jos tad dobila zeleno svetlo od nekog dela DP establishmenta za 2020.

ali to nije bitno. smisao u kome sam to potegao jeste da se ona sa pravom, zbog njenog dosadasnjeg recorda kao financial regulatora (i jedna od najsvetlijih tacaka u vezi obamine administracije) smatrana za nekakvog progresivca te da eventualno suzavanje dem primary polja 2020 na dve najprepoznatljivije progresivne licnosti iz 2016 perspektive deluje potpuno nestvarno u smislu tiltovanja polja ulevo.

_____
    Daï Djakman Faré

Post by Daï Djakman Faré 2020-02-28, 14:02

Летећи Полип wrote:Mali intermeco:

The former secretary of state and 2016 Democratic nominee will begin hosting an audio show to be released in late spring, a Clinton spokesman tells CNN.
    The medium will give her a public platform around the end of the Democratic nomination fight and general election against President Donald Trump.

The podcast, which does not yet have a name, will be co-produced by iHeartMedia. News of Clinton's forthcoming podcast was first reported by Politico.

Nastavite sa dikusijom...
    nije gotovo dok je kladionicari ne sklone sa lista a future to believe in - Page 28 2304934895

_____
    Daï Djakman Faré

Post by Daï Djakman Faré 2020-02-28, 14:05

шумидер-модер wrote:- Агадирска криза
    a future to believe in - Page 28 3579118792

sumider kao skinny puppy zavrti neki random sample u diskusiju

_____
    zvezda je zivot

Post by zvezda je zivot 2020-02-28, 14:17

dace bog (ne obracaj paznju na +- to je u odnosu na njihov pol iz oktobra)

_____
    ova zemlja to je to

Post by Sponsored content

Current date/time is 2024-11-08, 17:05