Crna Gora
- Post n°826
Re: Crna Gora
nije to neko temeljno ugrožavanje ljudskih prava ako je odgovor na ugrožavanje javnog zdravlja. nije policija na kapijama migrantskih kampova ni checkpoints oko romskih naselja. ako si uhvaćen da se ne pridržavaš mera izolacije, name & shame je OK odgovor, bolji od zatvaranja suspekata na koronu jer je ne želimo u zatvoru/pritvoru.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°828
da objavljuješ imena ljudi zato što su ne svojom greškom dolazili u kontakt sa nekim za koga se kasnije ispostavilo da je zaražen, tebi je to normalno? Treba li da se objavi i ako sam viđen u lokalu sa nekom ribom koja ima HIV jer ako smo bili na kafi možda smo se i kresnuli?Kondo wrote:nije to neko temeljno ugrožavanje ljudskih prava ako je odgovor na ugrožavanje javnog zdravlja. nije policija na kapijama migrantskih kampova ni checkpoints oko romskih naselja. ako si uhvaćen da se ne pridržavaš mera izolacije, name & shame je OK odgovor, bolji od zatvaranja suspekata na koronu jer je ne želimo u zatvoru/pritvoru.
- Post n°829
Kondo wrote:podrzavam meru 101%
Imam bolji predlog, zasto odmah da ne ubijemo te samozivce da bismo sprecili da umiru ugrozeni? Jos malo pa ce komunisti da podrzavaju streljanje ljudi ako ce to da iskoreni virus. Mozemo biti mrtvi, ali ne smemo biti zarazeni!
_____
Yes it's gonna be a cold, lonely summer...
- Guest
- Post n°831
vortex wrote:Kondo wrote:podrzavam meru 101%
Imam bolji predlog, zasto odmah da ne ubijemo te samozivce da bismo sprecili da umiru ugrozeni? Jos malo pa ce komunisti da podrzavaju streljanje ljudi ako ce to da iskoreni virus. Mozemo biti mrtvi, ali ne smemo biti zarazeni!
Kondo, čuveni komunista
- Post n°832
Papa Lazarou wrote:vortex wrote:
Kondo, čuveni komunista
Kad hoda kao patka i oglasava se kao patka, znaci da je patka.
_____
Yes it's gonna be a cold, lonely summer...
- Post n°833
OK, vi podrzavate vanredno stanje i izolaciju za celu naciju, ja najpre za nekoliko stotina ljudi koji su moguci pozitivni, kao povratnici iz zaraženih područja ili su bili u kontaktu sa zaraženima.
Neka ostane da se ne slazemo ali sam se za razliku od vas ja u ovih par dana u Srbiji nagledao posledica vanrednog stanja. Video sam brutalno hapšenje afričkog studenta u Beogradu koji govori srpski ali ne vredi, crnac je migrant i mora u kamp. Danas je na Međunarodni dan protiv rasizma ispred Manakove kuce od batina odvaljen Arapin sa boravkom u Srbiji, sluzbenik jedne ambasade. Zato sto se nije zaustavio na naredbu Interventne koja je krenula da ga hapsi i šalje u kamp za migrante. Eto to je vanredno stanje u Srbiji. Srećne vam vaše građanske slobode, praznoglavci.
Neka ostane da se ne slazemo ali sam se za razliku od vas ja u ovih par dana u Srbiji nagledao posledica vanrednog stanja. Video sam brutalno hapšenje afričkog studenta u Beogradu koji govori srpski ali ne vredi, crnac je migrant i mora u kamp. Danas je na Međunarodni dan protiv rasizma ispred Manakove kuce od batina odvaljen Arapin sa boravkom u Srbiji, sluzbenik jedne ambasade. Zato sto se nije zaustavio na naredbu Interventne koja je krenula da ga hapsi i šalje u kamp za migrante. Eto to je vanredno stanje u Srbiji. Srećne vam vaše građanske slobode, praznoglavci.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°836
MNE wrote:kakve to veze ima sa ovim?
ti ne bi ukapirao ni da dođu kineski stručnjaci da ti objasne
_____
#FreeFacu
- Post n°838
https://www.cdm.me/drustvo/pocelo-objavljivanje-identiteta-osoba-u-samoizolaciji-zastita-zdravlja-i-zivota-gradana-prioritet/
eto ako poznajete nekog sad možete da ga zajebavate što ne može da izađe
eto ako poznajete nekog sad možete da ga zajebavate što ne može da izađe
- Post n°839
https://www.cdm.me/drustvo/kineski-gradani-u-akciji-pomoci-crnoj-gori/
- Guest
- Post n°840
ја знам једног човека из подгорице
знао сам и једног из никшића, али је зајебо корону и умро пре
тако да је мала вероватноћа да баш тог једног нађем овде, а и он је милов, не би њега ваљда
ја мислим да је ово страшно
знао сам и једног из никшића, али је зајебо корону и умро пре
тако да је мала вероватноћа да баш тог једног нађем овде, а и он је милов, не би њега ваљда
ја мислим да је ово страшно
- Post n°841
što bi ga zajebavali, želimo mu da bude disciplinovan a da što pre izađe iz izolacije.
_____
#FreeFacu
- Post n°842
A što vi je, Crnogorci dobri i pošteni, đe ste navalili, gospodo koju tuđi životi ne interesuju? pic.twitter.com/jEsgiDqr5w
— Mošimisemać? (@DanicaMNE) 21. март 2020.
- Post n°843
okej recimo ti si korisnik ovog foruma i želiš da budeš anoniman, živiš u Andrijevici i objaviš da si u samoizolaciji...i onda izađe ovaj spisak pa ti ljudi saznaju i adresu i onda ti dođu zuper i boško ispred kuće da malo popričaju sa tobom o tvom stavu o migrantimaKondo wrote:što bi ga zajebavali, želimo mu da bude disciplinovan a da što pre izađe iz izolacije.
- Guest
- Post n°845
MNE wrote:okej recimo ti si korisnik ovog foruma i želiš da budeš anoniman, živiš u AndrijeviciKondo wrote:što bi ga zajebavali, želimo mu da bude disciplinovan a da što pre izađe iz izolacije.
а брате после овог у Андријевици више ништа нема везе
- Post n°846
andrijevica
jednom smo isli tamo legendarnim putem iz izvestaja pec rozaje andrijevica, secam se da nije bilo nista da se kupi da se jede. nista. ima jedno 20 godina mozda koja manje.
jednom smo isli tamo legendarnim putem iz izvestaja pec rozaje andrijevica, secam se da nije bilo nista da se kupi da se jede. nista. ima jedno 20 godina mozda koja manje.
_____
#FreeFacu
- Guest
- Post n°847
Twitter nalog @mali_gad (zaključan) ukapirao sam da je epidemiolog/skinja na infektivnoj. Pomalo da neke opšte infoe, evo par crtica od zadnjih dan-dva:
Pa nema ni kod nas, pa ih opet obilaze svakog dana. Ja trenutno imam 1000 ljudi u samoizolaciji, svi su mi rekli da ih je policija vec obisla. Cela Srbija ima preko 300000 ljudi u samoizolaciji, to je mnogo vise nego pandura.
Kako nije, ma imam gadnih situacija imam majku koja je mozda za hospitalizaciju, muz vec hospitalizovan, deca pozitivna bez simptoma. Majka ne moze u bolnicu jer su deca bebe. Jezivo.
Svaki dan me zovu pacijenti, ne znas kakve pb imaju i oni i porodice. Covek nije imao kome da ostavi dete, jer ga niko nije hteo ni od prijatelja ni od rodbine iako je bilo negativno, a covek je morao da bude hospitalizovan.
A tek kontakti obolelih, oni prete ubistvom, prebijanjem, lomljenjem kostiju tih obolelih kad izadju iz karantina. Jos malo gore nego kod HIVa.
Ako imate manje od 35 i imate simptome, ostanite kod kuce, izolujte se od kontakata i pratite zdravstveno stanje. Nema potrebe za testiranjem. Virus je u cirkulaciji, mozda ga imate, mozda ne, terapija je ista, ostajete kod kuce dok ne ozdravite.
Jao hvala, ali moramo mi, to je nas posao, da ih popisemo sa svim podacima i datumima, zatim podatke saljemo sanitarnoj inspekciji, oni pisu resenja o karantinu, a mup ta resenja dostavlja kontaktima. Ima cela procedura i jedno 200 papira.
Pa nema ni kod nas, pa ih opet obilaze svakog dana. Ja trenutno imam 1000 ljudi u samoizolaciji, svi su mi rekli da ih je policija vec obisla. Cela Srbija ima preko 300000 ljudi u samoizolaciji, to je mnogo vise nego pandura.
Kako nije, ma imam gadnih situacija imam majku koja je mozda za hospitalizaciju, muz vec hospitalizovan, deca pozitivna bez simptoma. Majka ne moze u bolnicu jer su deca bebe. Jezivo.
Svaki dan me zovu pacijenti, ne znas kakve pb imaju i oni i porodice. Covek nije imao kome da ostavi dete, jer ga niko nije hteo ni od prijatelja ni od rodbine iako je bilo negativno, a covek je morao da bude hospitalizovan.
A tek kontakti obolelih, oni prete ubistvom, prebijanjem, lomljenjem kostiju tih obolelih kad izadju iz karantina. Jos malo gore nego kod HIVa.
Ako imate manje od 35 i imate simptome, ostanite kod kuce, izolujte se od kontakata i pratite zdravstveno stanje. Nema potrebe za testiranjem. Virus je u cirkulaciji, mozda ga imate, mozda ne, terapija je ista, ostajete kod kuce dok ne ozdravite.
Jao hvala, ali moramo mi, to je nas posao, da ih popisemo sa svim podacima i datumima, zatim podatke saljemo sanitarnoj inspekciji, oni pisu resenja o karantinu, a mup ta resenja dostavlja kontaktima. Ima cela procedura i jedno 200 papira.
- Post n°848
300,000 u izolaciji u srbiji? mashallah, ali bukvalno.
_____
#FreeFacu
- Post n°849
Cela Srbija ima preko 300000 ljudi u samoizolaciji
ovo je zapravo odlicna vest, ako je tacno.
- Post n°850
radi u ćupriji, mlada i puna entuzijazma, bukvalno deluje smirujuće na tviteru
kao apaurin
kao apaurin