Crna Gora
- Post n°277
Re: Crna Gora
https://www.in4s.net/video-razgovor-lazovica-i-golubovica-osvrt-na-vjernike-ko-ih-j-e-mogu-k-c-da-puse/
ovo su dva visoka pandura. ovaj drugi je pre neku godinu bio odstranjen iz sluzbe na zahhtev nekog sa zapada. vracen prosle godine. optuzuju ga zbog povezanosti sa kriminalnim klanovima. jedan od crnogorskih policajaca koji ide sa pratnjom od desetak ljudi kao i ulama. toga sam gledao kad izlazi iz svoje hacijende u donjoj gorici kod podgorice sa pratnjom od dva dzipa i kombijem punim glavatih bilmeza kao mafijaski bosovi iz filmova.
cudno je kako neko lako snima razgovore ove dvojice visokih policajaca. a mozda oni to izbacuju. sad ce katnic sa rusima.
jos vise ljudi na protestima sirom mne.
cekam neki kretenluk mila i ekipa
ovo su dva visoka pandura. ovaj drugi je pre neku godinu bio odstranjen iz sluzbe na zahhtev nekog sa zapada. vracen prosle godine. optuzuju ga zbog povezanosti sa kriminalnim klanovima. jedan od crnogorskih policajaca koji ide sa pratnjom od desetak ljudi kao i ulama. toga sam gledao kad izlazi iz svoje hacijende u donjoj gorici kod podgorice sa pratnjom od dva dzipa i kombijem punim glavatih bilmeza kao mafijaski bosovi iz filmova.
cudno je kako neko lako snima razgovore ove dvojice visokih policajaca. a mozda oni to izbacuju. sad ce katnic sa rusima.
jos vise ljudi na protestima sirom mne.
cekam neki kretenluk mila i ekipa
- Post n°278
Realno, ako izuzmemo prostacki recnik, nema nista posebno "inkriminisuce". A i treba biti krajnje oprezan prema ovakvim "otkricima".
- Post n°279
ma jasno. dva prostaka pricaju nego ko i zasto ih snima? ili to oni objavljuju?
verovatno je nebitno nego sam se sad nesto uhvatio za to.
verovatno je nebitno nego sam se sad nesto uhvatio za to.
- Post n°280
Milo je na ivici i marici ovo izmiče standardnoj kontroli. Amfi mudro usao privremeno u drugi plan i puštio protest da pređe u antirežimski. Mislim da će da hendluje povlačenjem zakona zbog naših evropskih prijatelja, jel, a onda će u miru i tišini da kara buntovne jer povoda za proteste više neće biti.
Posle godinu dve opet će isto da izvede i hrliće se u kazino na Ostrogu
Posle godinu dve opet će isto da izvede i hrliće se u kazino na Ostrogu
- Post n°281
Veličanstvena fotografija!!!!!!!
— Vladislav Dajković - Владислав Дајковић (@Dajkovic) January 30, 2020
Kad mislite da vas Nikšićani ne mogu iznenaditi, desilo se suprotno. Ovo je nevjerovatno! pic.twitter.com/2luohRjmnw
Nije lako održavati litije u manjim opštinama gdje DPS čvrsto drži vlast.
— Vladislav Dajković - Владислав Дајковић (@Dajkovic) January 30, 2020
Zato je Tivat noćas posebno ugrijao moje srce. Gledajte i uživajte. Naša Boka! pic.twitter.com/O44ipGZRzI
- Post n°283
Ogroman broj ljudi za Pljevlja
Пљевља се високо вијоре, прекречити их не могу!
— Небојша Раичковић (@Neboysa_Lkvnjk) January 30, 2020
30.01.2020. pic.twitter.com/yW5MSKdoGM
- Post n°285
Bilo bi urnebesno da u crnogorske legende udje car kog je pobijedio Štumf
- Post n°286
https://www.antenam.net/drustvo/146633-popovicu-komandante-crna-gora-pozdravlja-te
pOLicIjA dA rEAguJe
pOLicIjA dA rEAguJe
- Post n°287
Kako ono beše, Crna Gora je 1 jak baštinik partizanske tradicije lololo
- Post n°288
Đukanović je u svojoj diskusiji ocijenio da se debata o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti, koliko god donijela neprijatnosti, pokazala kao vrlo korisna i otrežnjujuća za one koji su živjeli u iluziji da je pitanje crnogorske nezavisnosti završeno 21. maja 2006. godine i u cijelosti utvrđeno članstvom u NATO Alijansi.
Pa ne, naravno. Nije zemlja nezavisna kad postane clanom UN i bezbedna kad udje u NATO. Nezavisna je onda kad ima 1 crkvu, a bezbedna je onda kad je ta crkva potpuno odvojena od Srpske pravoslavne crkve. Because - NATO te obezbedjuje od Rusije i Kine, ali bome ne i od SPC.
- Guest
- Post n°289
На страну сад и Мило и СПЦ/ ЦПЦ дубиоза - не чини ли ти се да најновија дешавања потврђују да Црна Гора збиља има проблем идентитета, и да се исти јако лако политизује?
- Post n°290
No Country wrote:На страну сад и Мило и СПЦ/ ЦПЦ дубиоза - не чини ли ти се да најновија дешавања потврђују да Црна Гора збиља има проблем идентитета, и да се исти јако лако политизује?
pa mozda i ima. i mnijem da je taj problem vestacki napravljen. ja sam rekao sta mislim o tome i taj moj stav ces se bome pomuciti da definises kao "velikosrpski": CG je Srbiji otprilike ono sto je Austrija Nemackoj. Da je to tako furano sve vreme, mozda bi bilo tu i tamo nesto, ali do ovakve krize sigurno ne bi doslo. Ali ne, kako bi se onda jahalo na unutrasnjim sukobima i drzala vlast ovolike godine.
- Post n°291
No Country wrote:На страну сад и Мило и СПЦ/ ЦПЦ дубиоза - не чини ли ти се да најновија дешавања потврђују да Црна Гора збиља има проблем идентитета, и да се исти јако лако политизује?
A sta je tu cudno u zemlji koja je stvorena nezavisna pokradenim referendumom(eno ga onaj iz Londona sto pusta snimke kaze da ima dokaze) 55.5-44.5%, 55% je bila granica nezavisnosti?
Uzgred, ovo nije samo etnicko pitanje vec i ekonomsko.
Pljevlja su mesto koje je najbogatije ugljem i rudama u CG, skoro 1/3 el. energije CG dolazi iz TE u Pljevljima a beda opaka pa imas Sarice i slicne pitome tipove iz toga kraja.
Slicno vazi za Pluzine, gde je najveca HE u CG, isto 1/3 el. energije CG.
Berane jos veca beda.
Tu bi i Srbija trebala da uskoci, ako ce realno da pricamo, jer su to uglavnom pogranicne oblasti sa Srbijom koje se vecinski izjasnjavaju kao Srbi.
Ali Srbija uglavnom saradjuje sa PG a za brda ih bas zabole.
Posle se svi cude sto ljudi iz Berana i Pljevlja valjaju belo po regionu, sto bi se reklo geografski.
Kada si bedan ili pognes glavu da te svi pljuju ili otimas.
Last edited by Zuper on Fri Jan 31, 2020 1:27 am; edited 3 times in total
- Guest
- Post n°292
Вештачки - можда, у смислу у коме су сви колективни идентитети испосредовани и исфабриковани, али такође и неизбежни. Но климава ми је теза по којој Мило влада захваљујући тој селф-идентитетској кризи. Он јесте узјахао власт са једног "крила" а сада претеже другом, али се чини очигледним да ова његова борба није сама себи циљ, нити му олакшава посао владања - напротив, чини се да он копа и рукама и ногама не би ли његова страна победила, т.ј. да заокруживање тог некаквог идентитета како га он види (са све 1ом црквом, све будибокснама погрешно и пар векова одоцнело, али тако се то ради на Балкану) доживљава као предуслов свог политичког опстанка. А те ствари итекако умеју да се претворе у self-fulfilling prophesy.KinderLad wrote:No Country wrote:На страну сад и Мило и СПЦ/ ЦПЦ дубиоза - не чини ли ти се да најновија дешавања потврђују да Црна Гора збиља има проблем идентитета, и да се исти јако лако политизује?
pa mozda i ima. i mnijem da je taj problem vestacki napravljen. ja sam rekao sta mislim o tome i taj moj stav ces se bome pomuciti da definises kao "velikosrpski": CG je Srbiji otprilike ono sto je Austrija Nemackoj. Da je to tako furano sve vreme, mozda bi bilo tu i tamo nesto, ali do ovakve krize sigurno ne bi doslo. Ali ne, kako bi se onda jahalo na unutrasnjim sukobima i drzala vlast ovolike godine.
- Post n°293
No Country wrote:Вештачки - можда, у смислу у коме су сви колективни идентитети испосредовани и исфабриковани, али такође и неизбежни. Но климава ми је теза по којој Мило влада захваљујући тој селф-идентитетској кризи. Он јесте узјахао власт са једног "крила" а сада претеже другом, али се чини очигледним да ова његова борба није сама себи циљ, нити му олакшава посао владања - напротив, чини се да он копа и рукама и ногама не би ли његова страна победила, т.ј. да заокруживање тог некаквог идентитета како га он види (са све 1ом црквом, све будибокснама погрешно и пар векова одоцнело, али тако се то ради на Балкану) доживљава као предуслов свог политичког опстанка. А те ствари итекако умеју да се претворе у self-fulfilling prophesy.KinderLad wrote:
Nisam rekao da je identitet isfabrikovan, nego "problem identiteta" (onako kako si ti sam napisao)
sto se tice boldovanog - ne slazem se: dve situacije u kojoj Milo sigurno nije na vlasti su ona u kojoj u CG zive iskljucivo etnicki Crnogorci i ona u kojoj zive iskljucivo etnicki Srbi. U uslovima u kojima nema ni nekakvog teritorijalnog otvorenog pitanja politickim zivotom pocinju neminovno da dominiraju teme koje on po svaku cenu zeli da izbegne.
- Guest
- Post n°294
Проблем би се дао исфабриковати тако што би неко измислио или црногорске Србе или црногорске Црногорце. И једни и други би се страшно наљутили да им кажеш да су нечији фалсификат (без обзира што то једни о другима мисле). Проблем, дакле, није исфабрикован, него је прави. Ако већ пристајеш на нације онда пристајеш и на прото-нације, и све странпутице тог врло несавршеног процеса.
Не видим да Мила на власти ико угрожава, у мери у којој би му била потребна криза ове врсте. Напротив, ова криза му љуља столицу озбиљније него било шта у последњих... много година. Мислим да се евидентно прерачунао, али циљ му није била криза на ивици грађанског рата, него довршавање процеса "изградње нације", онако како он, наопако, тај процес види.
Не видим да Мила на власти ико угрожава, у мери у којој би му била потребна криза ове врсте. Напротив, ова криза му љуља столицу озбиљније него било шта у последњих... много година. Мислим да се евидентно прерачунао, али циљ му није била криза на ивици грађанског рата, него довршавање процеса "изградње нације", онако како он, наопако, тај процес види.
- Post n°295
No Country wrote:Проблем би се дао исфабриковати тако што би неко измислио или црногорске Србе или црногорске Црногорце. И једни и други би се страшно наљутили да им кажеш да су нечији фалсификат (без обзира што то једни о другима мисле). Проблем, дакле, није исфабрикован, него је прави. Ако већ пристајеш на нације онда пристајеш и на прото-нације, и све странпутице тог врло несавршеног процеса.
Dakle, ponovo - nisam nigde napisao da su identiteti isfabrikovani, nego problem medju njima.
Dobro, ovo boldovano se slazem u dovoljnoj meri da ne moramo dalje o tome.
- Post n°296
Vašington -- SAD pozivaju Srbiju i Crnu Goru da pokažu uzdržanost i izbegnu bilo kakve akcije koje mogu da dovedu do jačanja napetosti ili nasilnih akcija.
Sjedinjene Američke Države pozivaju dve države da vode konstruktivan dijalog o osetljivom pitanju, saopšteno je iz Stejt departmenta za Glas Amerike.
To se navodi u odgovoru Stejt departmenta na pitanje Glasa Amerike da prokomentariše rast tenzija između Srbije i Crne Gore zbog usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti.
U pisanom odgovoru portparola Stejt departmenta navodi se da "SAD poštuju pravo svih suverenih zemalja da usvajaju i primenjuju zakone usklađene sa demokratskim normama i bez stranog mešanja".
U odgovoru se, takođe, ističe da Sjedinjene Države snažno podržavaju osnovne slobode, kao što su sloboda govora, udruživanja i okupljanja i prava pojedinaca da mirnim putem izražavaju svoju slobodu vere ili ubeđenja.
https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2020&mm=01&dd=30&nav_category=167&nav_id=1648882
- Post n°297
Zuper wrote:
Tu bi i Srbija trebala da uskoci, ako ce realno da pricamo
- Post n°298
Sada se smejes, sutra ce da kukas na ljude iz CG po Vracaru kako te maltretiraju.
- Post n°299
https://www.vijesti.me/vijesti/politika/dukanovic-protivnici-crne-gore-ne-miruju-zive-u-uvjerenju-da-ce-kad-tad-nestati
pretnje pretnje
pretnje pretnje
- Post n°300
Crna Gora - sigurna kuća za Mila i familiju.
Jako je zanimljiv izraz "ludački pokret" od pre neki dan. Zašto baš ludački? Da li je to nešto iz podsvesti progovorilo ili je to kao iz vica o Muji na autobahnu?
Jako je zanimljiv izraz "ludački pokret" od pre neki dan. Zašto baš ludački? Da li je to nešto iz podsvesti progovorilo ili je to kao iz vica o Muji na autobahnu?